Abit NF7[-S] 2.0

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Mam NF7-S a vim o teplotnim cidle v patici, pod procakem, o jinym ne.
Tudle desku nema cenu kupovat, pokud nehodlas taktovat. Jenom vymenenim moc vykonu neziskas, za 2500 to nestoji.

Ja sem menil z E7S5A. Na Abit sem dal 2000XP a po taktovani 166x12 (2000MHz) 1,575V jsem dostal v CPUmarku 184 oproti 134. Narust o 37%, to je celkem dobry :D Procak jsem chtel soupnout i na vic FSB, ale pak to byla takova teplarna! (190x11 1,7V) Neslo to uchladit. Takhle je to krasne stabilni, K7burn desitky minut a zadnej rest., a topi to 44°/60°C.
Dost by me zajimala teplota v jadre, to cidlo pod, no nevim nevim ... [/code]
el_Barto
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od el_Barto »

NF7-S bych rekl ze je na spici mozna jeste s DFI mezi nf2 deskami, a mezi sA deskami taky... ukazte mi lespi desku, ja s ni zadne problemy nemam, a kdo jo, tak je chyba mezi zidli a klavesnici ( nebo pak je deska na reklamaci ).....

Fakt NF7-S super deska pro sA a pro OC

BTW: OC s procakem ktery ma minimalni OC moznosti neni OC...
AMD Athlon XP 1800+@max 2652Mhz 12x219 prime stable ( jen an chvili ( nestiham chladit)) AXDA1800DLT3C9595336250067 JUIHB0320WPMW ::: NEXUS AXP-3200 + Cooler-Master TLF-R82-ER ::: Arctic Silver Ceramique ::: CORSAIR 2x512MB DDR (219Mhz 5-3-3-2,5 ) ::: ABIT NF7-S ::: HDD MAXTOR 160GB 7200rpm 8MB SATA ::: HDD MAXTOR 80GB 7200rpm 2MB PATA ::: Leadtek Winfast A360 - FX5700 non OC (zatím) ::: LG GSA-4160 ::: OEM Fortron 420W s 12cm FAN ::: kulate ATA kabely ::: FDD NEC ::: CASE Fortrex ( FOTOS WILL BE SOON ) ::: 3DMark2001SE: 12332b. NON OC ::: 3DMark2003: 3237b. NON OC
ambo
Nováček
Nováček

Firewire 1394

Příspěvek od ambo »

Prosim moze mi niekto poradit preco mi nejde na doske NF-7 S v2 FireWire 1394 v systeme pracuje spravne ale ked pripojim kameru vobec nenajde kameru. Kamera je odskusana aj kabel ked som dal PCI kartu FireWire1394 tak tam to slape. Dakujem
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Mám takovej problém s touhle deskou.

Koupil jsem si k ní paměti Kingmax HardCore PC 4000, 2x512MB 500Mhz.
Bohužel se mi je nepodaří rozběhnout na 500Mhz, ale jen na max. 440 Mhz. Říkal jsem si, že to bude třeba tím, že deska nezvládne 250 FSB, tak jsem zkusil jet asynchronně, FSB 220, paměti 500Mhz. Bohužel to nenaběhne. Když dám paměti i FSB na 220/440, tak vše běží RockStable. Když zvednu FSB na 225 a paměti nechám na 440, tak už to taky nenaběhne.

Mám takovej pocit, že to nebude paměťma, ale deskou. Nevíte někdo, jak to udělat, aby mi FSB hučelo na 250 Mhz? Je to vůbec u týhle desky možný?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

honzanun píše:Mám takovej problém s touhle deskou.

Bohužel se mi je nepodaří rozběhnout na 500Mhz, ale jen na max. 440 Mhz. Říkal jsem si, že to bude třeba tím, že deska nezvládne 250 FSB, tak jsem zkusil jet asynchronně, FSB 220, paměti 500Mhz. Bohužel to nenaběhne. Když dám paměti i FSB na 220/440, tak vše běží RockStable. Když zvednu FSB na 225 a paměti nechám na 440, tak už to taky nenaběhne.

Mám takovej pocit, že to nebude paměťma, ale deskou. Nevíte někdo, jak to udělat, aby mi FSB hučelo na 250 Mhz? Je to vůbec u týhle desky možný?
a myslíš že to je FSBeckem???neni to nahodou že ti nestihá procák??

já na tehle desce po Vmodu dal 285 FSB a s nějakym modnutym biosem....treba Mantaray
strašně záleži na biosu.....nejlepší je asi X26 Mantaray black....(ty nový biosy jsou strasnej suxxx)
jinak ramky jsem mel taky 500 mhz Hardcory...

Jinak ta deska by měla fungovat do 260 FSB bez Vmodu....(mě fungovala)....je stejně dobrá jako DFI ultra infinity...
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

A jak poznám, že je to procákem? Mám XP 1700@2100Mhz. Je ale divný, že když to pustím asynchronně (paměti 500Mhz, procák 200Mhz) tak to taky nenaběhne...
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Highlander píše:
honzanun píše:Mám takovej problém s touhle deskou.

a myslíš že to je FSBeckem???neni to nahodou že ti nestihá procák??

já na tehle desce po Vmodu dal 285 FSB a s nějakym modnutym biosem....treba Mantaray
strašně záleži na biosu.....nejlepší je asi X26 Mantaray black....(ty nový biosy jsou strasnej suxxx)
jinak ramky jsem mel taky 500 mhz Hardcory...

Jinak ta deska by měla fungovat do 260 FSB bez Vmodu....(mě fungovala)....je stejně dobrá jako DFI ultra infinity...

co si na tom mel za jadro? Ze si letel 260Mhz FSB. To uz ale musel bejt hukot :D si na tom mel asi vodnika...
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Vodníka mám na chipsetu taky.... Ale 260 to prostě nejede.

S FSB 250 se v pohodě dostanu do voken, ale hned to po spuštění jakýhokoliv programu spadne - restart.
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

honzanun píše:Vodníka mám na chipsetu taky.... Ale 260 to prostě nejede.

S FSB 250 se v pohodě dostanu do voken, ale hned to po spuštění jakýhokoliv programu spadne - restart.
ttj, uz sem si myslel ze to mas rock stable :D
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

no tech 260 FSB jsem dal jenom s tim biosem X26...s jinejma bisama to delalo bordel......

ale tech 260 bylo fakt rock stable.....pac jsem mel 2600+-Mobile a to jsem mel nastaveny [260*11] = 2860 mhz....a v prime95 to bylo stable takze z toho usuzuju ze deska byla taky stable..
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

tak to je dobra prace :up: tak asi svyho ThorourgbredaB0 nedostanu :-D
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

prostě deska neměla naprosto chybu.....byla uplně super....Abit a DFI rulez
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

Highlander píše:prostě deska neměla naprosto chybu.....byla uplně super....Abit a DFI rulez
tak to musim poridit poradnou ramku, a poredne mu zvednou fsb, snad da vic jak 213Mhz, to byla hranice pameti
R.y.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od R.y.m »

ahoj, chtel bych se zeptat, jestli ma tahle deska (Abit NF7-rev 2.0) i delicku a agp clock..nerad bych pri zvysovani FSB poskodil grafiku..diky za odpoved
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

R.y.m píše:ahoj, chtel bych se zeptat, jestli ma tahle deska (Abit NF7-rev 2.0) i delicku a agp clock..nerad bych pri zvysovani FSB poskodil grafiku..diky za odpoved
:)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

jasně že má .....já tuhle desku považuju za legendu v deskách pro socket A...má prostě všechno co potřebuješ pro maximální OC!
R.y.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od R.y.m »

tak to je fajn:-)..juknul jsme do biosu a zadne uzamceni agp tam proste nenachazim:-(..mam tu agp frekvenci (je na 66:) ), ale nevim jestli na teto hodnote pri zvyseni fsb zustane..mam totiz Amd Xp 2500+ a chci zvednou fsb z klasickych 333 na 400 - kvuli pametem a jejich propustnosti..nedavno mi odesel R9800pro a toho druhyho nechci uz riskovat..a chtel bych se jeste zeptat jaky ma na pc vliv : CPU interface - prosmejdil jsem prirucku, ale kloudneho vysvetleni se mi nedostalo...diky moc za odpoved:-))
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

R.y.m píše:tak to je fajn:-)..juknul jsme do biosu a zadne uzamceni agp tam proste nenachazim:-(..mam tu agp frekvenci (je na 66:) ), ale nevim jestli na teto hodnote pri zvyseni fsb zustane..mam totiz Amd Xp 2500+ a chci zvednou fsb z klasickych 333 na 400 - kvuli pametem a jejich propustnosti..nedavno mi odesel R9800pro a toho druhyho nechci uz riskovat..a chtel bych se jeste zeptat jaky ma na pc vliv : CPU interface - prosmejdil jsem prirucku, ale kloudneho vysvetleni se mi nedostalo...diky moc za odpoved:-))
no jistě, nastav AGP na těch 66, zámek se zapínat nemusí :)
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
R.y.m
Nováček
Nováček

Příspěvek od R.y.m »

tak jo:-)..diky moc za pomoc
Weber
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weber »

mám taky jeden dotaz: na desce mám zatím graf. kartu Voodoo3 v PCI (grafiku do AGP budu kupovat až na vánoce) už pomalu bude končit záruka (listopad 05) a nemám možnost vyzkoušet AGP slot - v AIDA32 to ukazuje AGP max. 4x. Příp když si někde půjčím GK Ati Radeon 9200 (RV280), jak zjistím, že karta běží na AGP 8x? Předem velice děkuji.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“