Závada Fujitsu Siemens

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Závada Fujitsu Siemens

Příspěvek od -- DiL -- »

pokud mu vymenili GPU, tak by book mohl nejaky ten rok vydrzet.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Davy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Davy »

Ahoj, díky za diskuzi! Mám stejný problém, FujitsuSiemens Xi2428, grafika nVidia GeForce 8600M GS, má vlastní VGA BOARD. Četl jsem už různý články a diskuze a tyhle nVidie 8400 a 8600 jsou fakt problémový a vadný. Mně notebook vydržel 3roky a 3měsíce a teď se mi začali objevovat různý artefakty na displayi, posílám fotky. Mluvil jsem i s některejma servisama, ceny dost vysoký, tak 3500-4000. Někdy se názory rozchází, někde je problém prý v připájení, někde přímo v chipu. Uvažoval jsem už o odpájení, nakuličkování BGA a znovupřipájení, ale nevim nevim. Trochu se obávám, že problém může být přímo v chipu. Takže sehnat někde levně novej na eBayi, ale tam jsem viděl dost použitejch (nakuličkovanejch). Nevim, pokud odcházejí celý chipy, tak jakto že prodávají použitý nakuličkovaný.. Ale tady se dá chip prý koupit origo novej za 2000.? A práci mi v jedný firmě nabídli za 1000. Pravda, že to vydrží další 3roky, možná2 a znovu se to stane. Nevim, že ten problém nebyl odstraněn v pozdějších sériích, že vadný nejsou jen ty v začátcích, nebo jestli to nejde odtranit, je to technologií.
Druhá možnost, výměna za jinou neproblémovou kartu. V mém případě to jde. Blbý, že tahle karta neni MXM a FSC to má blbě řešený, takže jediná možnost je za ATI HD2300, HD2400, HD2600, HD2600XT(HD2700), který se taky montovali do notebooků FSC. U těch 2300 a 2400 se člověk posune výkonem dost výrazně dolu, asi si už nic nezahraje, přijde o HDMI, bude tam mít trochu díru, díky konektorům, který jsou jiný a nepasuje to tam do toho plastu. Chtěl bych tu HD2700, ale nemůžu sehnat. Ta by tam asi měla lépe pasovat a tam si člověk dokonce i polepší. Takže jestli jít do výměny za 3000 nebo koupit jetou ATI HD2400 za 75EUR.??
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Davy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Davy »

dalsi fotky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

cest, tenhle problem znam moc dobre, Xi2428 a Xi2528 jsem mel na opravu uz nekolik (btw - postup vymeny je ZDE). pokud bys mel zajem, ATI Mobility Radeon HD2600XT mam na sklade a jsem schopen ti ji nainstalovat. jen pro info, vykon je priblizne dvojnasobny oproti puvodni 8600M GS. neprijdes ani o HDMI, jelikoz 2600XT ma uplne stejny layout konektoru jako 8600M GS.

co se tyce opravy nefunkcni 8600M GS - reflow ani prekulickovani nepomuze (pokud ano, tak jen na velmi kratkou dobu v radech tydnu), jedinou moznosti je vymena celeho GPU. pokud si ale sectes cenu noveho GPU + praci, jsi vicemene na stejnych penezich, za ktere jsem schopen ti instalovat 2600XT :wink:

//EDIT - v pripade zajmu mi napis SZ
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
JirkaT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JirkaT »

Tak a je to tady....Tři a půl měsíce od opravy u Němečka a noťas je kaput.Tmavá obrazovka,jinak noťas najíždí.akorát mě mate,že hrabe pořád mechanika,i když tam není CD-DVD a nejde tlačítkem vysunout.....:-(..Záruka byla tři měsíce..:-((
Zkoušel jsem připojit externí monitor a nic...takže pravděpodobně grafika je totál kaput...:-)
A to jsem to švárovi říkal,jak jsi mi radil,ať na to kašle...:-(
Si tu připadám,jak na fotbale...hosi,hosi...jak maly..:-)
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

to divny chovani DVD mechaniky by mohl zpusobovat defekt chipsetu - to je druhy nejcastejsi problem (hned za GPU) u tohohle modelu. oprava se vetsinou resi pomoci REFLOW.

co mam ale zkusenost, vetsina tenhle starsich FSC postavenych na chipsetu AMD jde po (na prvni pohled uspesne provedeny) oprave do pul roku zase do kytek. muzes delat REFLOW, prekulickovavat nebo dokonce vymenovat cely IC, ale nic z toho dlouhodobe nepomuze. ty desky respektive cely booky byly napytel navrzeny..
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“