AMD 6ti jadro nebo core i7? Poradte plis.

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: AMD 6ti jadro nebo core i7? Poradte plis.

Příspěvek od godlike »

Jestli si s tim co mas vydrzel az do ted,pockej na bulldozer a pak se muzes rozhodnout.Nenutim te jit do Intelu,ale v soucasne dobe neni nic lepsiho,nez SB.X6 je starej,zravej nevykonej.i7 930 ma sice vykon stejnej jako X6,ale opet je to stary zravy CPU.
SB je fakt soucasna bomba.20% nad X6.A hlavne masivni OC,potom totalni delo...
Naposledy upravil(a) godlike dne stř 5. led 2011, 14:48, celkem upraveno 1 x.
Mac...
svicko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od svicko »

:D njn... co uz...
ale sleduju IT zpravy... ikdyz prevazne jen PCT... o SB vim a ke koupy sem se rozhoupal az po precteni recenze... ono taky dost velkou roli hraji penizky... nemam je nazbyt a prosta logika ze 6 jader je vic nez 4 jadra (neporovnavam vykon jader) porad funguje :)
nez se dostanu k dalsimu upgrade PC tak to bude nejdrive za 4 roky jak jsem rikal... a kdo vi kde bude HW tou dobou... jak to tak vidim ja tak jediny co budu moct pouzit za ty 4 roky bude jen skrin a to jeste jen mozna :D takze nemam to TOP trhu ale rozhodne nemam ani srot ne? skuste se na to kouknout z teto stranky...
aktualní PC:
CPU: AMD Phenom II 1090T BE + CM Hyper 212+ MB: MSI 890FXA-GD70 RAM: ADATA 4GB (kit 2x 2GB) 1600+ MHz GPU: Sapphire Radeon HD 6950@6970 ZDROJ: Seasonic S12II-620W HDD: sys. OCZ 60GB Vertex 2, 2x samsung 160GB SATA2, WD CB WD6402AAEX 3.5" 640GB, ext. toshiba 600GB LCD: LG E2350T-PN 23" case: CM HAF 912 Plus
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

jj. dyt v klidu. ja bych si to taky koupil to samy. o SB se mi taky číst moc nechtělo když do ted byly oproti AMD nevyhodny vykon/cena....Comp maš ale v pohodě. tak bych nic neřešil.
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

A cem byl Intel nevyhodnej,kdyz mas tady rok i5 750 vykonem jako X6?Cena i5 kolisa kolem 4000-4500kc uz rok.Desky stoji do 2500Kc.Od AMD se neda nic koupit min. od doby nastupu core achitektury od Intelu.
Mac...
svicko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od svicko »

ja vase argumenty chapu ale vy jste zrejmne prehledli co jsem psal... zrovna dneska jsem poslal uz obednavku... na neco porad cekam uz rok a pul a nikdy se nerozhoupu si neco koupit protroze zamesic ma vyjit neco novyho a co kdyby to bylo lepsi... a tak se to uz tahne fakt dlouho... elektriku zatim resit nemusim, a o tech par FPS co je SB lepsi nez X6 se postara zase grafika... cela sestava me uz ted prijde na 32k a to jen diky 23'' monitoru, SSD atd atd... proste kompletni nova sestava...(kosik zde: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 97010HMJ02 ) a jit sem do toho uz tak trochu musel protoze se v te nabydce objevilo par akci a dolar se zacal zase splhat nahoru a cenovy pokles sestavy mezi timto a minulym tydnem byl neco pres 1000,- a to pro me penize jsou ikdyz pro mnohe zde (ted nemyslim nikoho konkretniho) to jsou jen drobne... ta sestava mi proste MUSI vydrzet ty 4 roky... nemyslim ze je to spatna koupe... ikdyz uznavam ze neni ani nejlepsi ;)
aktualní PC:
CPU: AMD Phenom II 1090T BE + CM Hyper 212+ MB: MSI 890FXA-GD70 RAM: ADATA 4GB (kit 2x 2GB) 1600+ MHz GPU: Sapphire Radeon HD 6950@6970 ZDROJ: Seasonic S12II-620W HDD: sys. OCZ 60GB Vertex 2, 2x samsung 160GB SATA2, WD CB WD6402AAEX 3.5" 640GB, ext. toshiba 600GB LCD: LG E2350T-PN 23" case: CM HAF 912 Plus
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ak si chcel 4 roky tak si tam mal hodiť to SB :wink:
doska na SB sa dá za 100e + 2600K za 300e :?:
dosku na SB netreba vôbec siliť taktovanie cez BCLK je v podstate nemožné a zmenou násobiča je tam 4GHz asi za 5s a na to sa nechytá žiaden PII
370e+- je cena CPU + doka na platforme AMD
PII za starou i7 zaostával približne 10% v IPS SB pridáva dalších 10%+-
X6 v kombinácii s tou drahou doskou sú vyhodené prachy oproti SB a to aj vtedy ked v hrách ten náskok nie je až taký vypuklý
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

svicko píše: na neco porad cekam uz rok a pul a nikdy se nerozhoupu si neco koupit protroze zamesic ma vyjit neco novyho a co kdyby to bylo lepsi...
S procesorem na hry to snad bylo snadne ne?!

AMD Phenom I - katastrofa;
AMD Phenom II - dotahnuti C2D se skandalnim zpozdenim;
AMD Thuban - dotahnuti Nehalemu jen ve silne multivlaknovych aplikacich;
AMD Bulldozer - serverovy cip s vysokou paralelni silou (8 jader v desktopu jako prvni iterace) od ktereho nikdo netusi co poda za vykon ve hrach.

Takze, kde presne byl ten moment, kdy bylo vyhodnejsi brat AMD na hry? To bych chtel vedet :/
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

phenom II x4 byl asi drobet jinde s pomerem cena/vykon oproti c2d . V dobe kdyz sem si ho kupoval to byla jasna volba. Levnejsi a vybavenejsi desky..ale to tu ted uz nemusime resit.

Proste jsou období kdy je nakoni AMD a kdy zas Intel z pohledu zákazníka. nebavim se ted o nejlepsím vykonu.

A je jasny že jsou tu jistí skalní příznivci svých značek...tak bych zdejší vlákno uzavřel :-)
CPU:Intel Core i5 2500k @ 4,7GHz - 1,27V Cooler:Thermalright Silver Arrow MB:Asus P8P67 B3 RAM:4x4GB Kingston HyperX 1600Mhz GPU: MSI Radeon RX 5600 XT MECH OC 1820/1780 HDD:Samsung SSD 840 EVO 120GB, Samsung 1TB, Samsung 1,5TB, Seagate 2TB, Seagate 4TB Case:Thermaltake VH8000BWS Armor+ Mx PSU:Seasonic X-560 Gold Writer:Samsung SH-S223C Mouse:Razer Diamondback + Logitech MX 1100 Keyboard:Logitech Cordless Desktop Wave Pro
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Reptile píše:phenom II x4 byl asi drobet jinde s pomerem cena/vykon oproti c2d
No hlavne byl stavenej proti i5 750 a ne proti starymu C2D.Phenom II X4 stal +- stejne jako i5 750 a s deskama to bylo stejny.Takze dost dobre nechapu,kdo kupoval Phenom.Prave ti skalni fandove AMD.
Ja s AMD skoncil v dobach dualcoru X2 3800+ tusim.Od ty doby jen Intel,protoze AMD nema zadny proc me vhodny CPU.
Mac...
yuri.cs
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yuri.cs »

Reptile píše:phenom II x4 byl asi drobet jinde s pomerem cena/vykon oproti c2d . V dobe kdyz sem si ho kupoval to byla jasna volba. Levnejsi a vybavenejsi desky..ale to tu ted uz nemusime resit.

Proste jsou období kdy je nakoni AMD a kdy zas Intel z pohledu zákazníka. nebavim se ted o nejlepsím vykonu.
Ja pomer cena/vykon v tomhle pripade vubec neberu. Sestava, ktera je zamerena na to, aby vydrzela 4 roky(!) si nemuze dovolit hrat na kazde procento v pomeru cena/vykon. viz:
svicko píše:ta sestava mi proste MUSI vydrzet ty 4 roky
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

tak ja taky menim po 3-4 letech. a zatim nemam problem s vykonem :-D a to nemluvim o rozlisení 2560x1600 :-)
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

godlike píše:
Reptile píše:phenom II x4 byl asi drobet jinde s pomerem cena/vykon oproti c2d
No hlavne byl stavenej proti i5 750 a ne proti starymu C2D.Phenom II X4 stal +- stejne jako i5 750 a s deskama to bylo stejny.Takze dost dobre nechapu,kdo kupoval Phenom.Prave ti skalni fandove AMD.
Ja s AMD skoncil v dobach dualcoru X2 3800+ tusim.Od ty doby jen Intel,protoze AMD nema zadny proc me vhodny CPU.
Tak to nebylo.Phenom2 vysel o pul roku driv nez i5.Prvni modeli 920 a 940 konkurovali C2Q a nabizeli lepsi cenu, levnejsi desky a celkem srovnatelnej vykon.

Potom samozrejme prisel i5 a rozdrtil phenom2, ale to uz je jina kapitola...AMD na to reagovalo porad rychlejsima cpu a posledni 970BE na 3.5Ghz(Puvodni modely meli 2.8 a 3GHz!!!! tzn vic jak o pul Ghz rychlejsi cpu v prubehu tech 2 let) uz celkem slusne dotahuje i5 750.I kdyz ve hrach je porad zalostne pomalej.
Ale zase jen diky tomu, ze intel za ty skoro 2 roky zvetsil frekvenci o 200mhz z 2.6 na 2.8Ghz pro i5 760 a amd o 700Mhz.
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ok,diky za upresneni...
Mac...
pohlondrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od pohlondrej »

Já teď koupil v alfacompu Phenom II x6 1055 za 4.000 Kč. Nemám špatnou sestavu a plánuji vysoký přetakt, ale na hry to mít nebudu - počítám BOINC, kde se každé jádro navíc hodí. Myslím, že na současné hry si člověk nemusí pořizovat zrovna 2600K, aby mu běžely. Já jsem spíš tak trochu oldschool hráč a jestli budu hrát někdy nějakou "náročnou" hru, tak to budou opravdu hry typu Starcraft II nebo Diablo III, které mi výkon CPU hned tak "nesežerou". Dál HD video a jeho renderování/konverze, na což se šest jader celkem hodí. Také jsem ještě nikdy neměl AMD, proto to chci zkusit (asi to zní divně - vždycky jsem si chtěl koupit AMD, ale nakonec jsem sáhnul po Intelu). Navíc myslím, že upgrade z C2D je už docela na místě 8-) .

Taktuji rád, hlavně se svým starým dobrým P4 631, který se taktuje úplně sám. Na vzduchu jsem ho stabilně provozoval na 4.4GHz při pouze mírném zvýšení napětí. A když to zvládne staré P4, proč by to nešlo se SB? Věřím, že s těmito procesory padne nějaký ten OC rekord, třeba se dočkáme 10GHz.

Pokud vezmu jako další díl sestavy levnou, a přitom slušnou desku (ASRock 880G Extreme 3 - SATA 3, USB 3, 5xFAN, unlock, dobré OC, 3xPCIe x16 pro grafiky a to vše za 2.300), rozhodně nebudu litovat. Ještě časem upgraduji GK (momentálně mám HD 4770 a musím říct, že mi zatím stačí) a vůbec - já obměňuji sestavu hodně často - tak každý půlrok koupím něco nového - jednou GK, pak desku s procesorem, pak přikoupím paměť, ...zastarává to průběžně a průběžně to upgraduji...

...Takže, nechci podceňovat SB (smekám před Intelem, odvedl dobrou práci - nové procesory nemají daleko k i7 980, což už je dost těžký kalibr), třeba se také někdy uhnízdí v mém PC, ale momentálně jsem si objednal AMD a chystám upgrade, na který se nesmírně těším. Zároveň jsem zvědavý, jak se AMD předvede se svým Bulldozerem.

Všem pařanům bych tyto SB procesory samozřejmě doporučil, protože jejich výkon ve hrách je vzhledem ke Thubanům úplně jinde. AMD procesory většinou moc na hry nejsou, ale jsou to procesory pro lidi (já zrovna teď rozhodně nemám na to, abych vysolil 6-7000 za SB + další 3-4000 za desku, se kterou půjde slušně taktovat). Myslím, že ani výkon Thubanů se rozhodně nemá za co stydět a vzhledem v poměru cena/výkon jsou to opravdu špičkové procesory - šest jader za 4000, 4 GHz na vzduchu, ...to musí na několik let stačit, ať si říká kdo chce co chce. Za další rok a půl/dva roky budu stejně zase měnit (já nevím, asi je to nějaká úchylka, ale pořád musím mít nový a nový HW :-D )...

A v poslední řadě se omlouvám za tento "výžblept" a za OT.
HAFan : Deska - ASRock 880G Extreme 3, CPU - AMD Phenom II X6 1055@Stock, 12GB RAM Kingston Hyper-X DDR3 1600MHz CL9,GPU - ATI Radeon HD5850, Case - CoolerMaster HAF 922, Zdroj - Seasonic S12 - 520W, Chladič CPU - ThermalRight IFX-14; systém Windows Server 2008 R2 (ISIC - Dreamspark)
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

nene v klidu....taky sem to tak zpočátku viděl...AMD je prostě vždy levnější... a ne každej potřebuje max. výkon... proto jsou tu naštěstí 2 hlavní výrobci CPU a GPU :-)
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Uprime,ted kupovat X6 muze jen zprominutim magor. :) Promin.... Casto ctu presne co pises ty.Nemam na to si koupit intel za 6-7000Kc.Proboha a nuti te nekdo kupovat drahy CPU?Taky si koupil 1055 misto 1090.Stejne tak si pristi tyden mohl koupit desku od Intelu za 3000Kc a 2500K za 4500-5000Kc.
Vykonu neni nikdy dost.Ja menim CPU kazdych 9m.I ted prechazim z i5 750 na 2600K.A za rok budu slintat na necim vykonejsim.
Reptile píše:l...AMD je prostě vždy levnější...
Dekuji za prijemny vtip.Zasmal jsem se.. :)
Mac...
Reptile
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Reptile »

nekonečné dohady :-)
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prochybike »

Do herniho PC jedine i7 nebo SB na to proste AMD nema a neni nad to se sam o tom presvedcit. Donedavna jsem mel X6 1055T@4GHz pak sem poridil i7 920@4GHz a ten rozdil ve vykonu je sakra znat a to zejmena na minFPS a to nemam nejvykonejsi grafiku, kde by rozdil byl jeste vetsi. AMD jsem mel 7let po sobe a byl sem snim dycky spokojenej, ale jen do doby kdy sem stavel par PC s i5 a i7 a zjistil, ze za podobny penize muzu mit vic "muziky" :)

Pro srovnani v BF:BC2 je X6@3,3GHz stejne vykonej jako i7 920@2,66GHz(default) a o rozdilu na 4GHz nema snad ani cenu mluvit a pritom spotreba stejna a i7 jen o neco vic hreje :) Abych na AMD nehazle jen spinu coz bych nerad. Tak musim rict, ze Thuban i Deneb se AMD povedl, ale jen mel proste prijit o dva roky driv misto prvnich phenomu.

Musim naprosto souhlasit s godlike Taky menim cpu minimalne ob rok, ale spis driv a i gpu. A v dnesni dobe bych do herniho PC o X6 uz vubec nepremejslel a bral SB.
pohlondrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od pohlondrej »

@godlike :
6 jader od AMD stojí 4000 Kč. 6 jader od Intelu stojí kolem 20.000 Kč.

Magor? Vidím, že nevíš, co jsou to distribuované výpočty, o kterých se zmiňuji a kvůli kterým zdůrazňuji, že si koupím o 2 jádra víc. Navíc, v DC často AMD poráží výkonnostně Intel, prostě proto, že jsou pro AMD některé tyto aplikace optimalizované.

Mluvil jsem o hraní her? Já jsem psal, že jsem "oldschool" hráč - moje nejoblíbenější hry jsou stále ty samé - Starcraft, Diablo II, Warcraft III a u nich je mi úplně šumafuk, který procesor koupím. Starcraft II? Běží mi úplně stejně dobře na P4@4.4GHz jako na C2D@3.4GHz...

Jsem student a peníze nemám. Toto byl nejpřijatelnější upgrade vzhledem k mému využití. Pokud mě nechápeš, tak se ti popravdě vůbec nedivím. Nekupuji horké novinky a High-end, stačí mi takový ten střed, se kterým se bude dát operovat i za ty dva roky.

Doufám, že si rozumíme.
HAFan : Deska - ASRock 880G Extreme 3, CPU - AMD Phenom II X6 1055@Stock, 12GB RAM Kingston Hyper-X DDR3 1600MHz CL9,GPU - ATI Radeon HD5850, Case - CoolerMaster HAF 922, Zdroj - Seasonic S12 - 520W, Chladič CPU - ThermalRight IFX-14; systém Windows Server 2008 R2 (ISIC - Dreamspark)
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

akurát že aby si porazil 6 jadier od AMD nepotrebuješ 6 jadier od intelu ;-)
stačí na to i7 950 nastavená na 3,3GHz čo je záležitosť 10s :) a niekedy ani to ...
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“