GTX 470 nebo GTX 560 Ti
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- dales.luk
- Začátečník

Re: GTX 470 nebo GTX 560 Ti
Tak jsem to skoušel a dál mě to už nepustilo... Podívejte se a napište co si o tom myslíte.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Narmedacil
- Začátečník

-
To je s defaultním napětím nebo si ho zvedal? I tak se na revizi A1 jedná o pěkný výsledek a výkonově sis tak o 10% pomohl.
- Tomme
- Začátečník

-
Podle me u grafickych kartach neni limitujici chalzeni, staci hodit vetrak naplno ze? Ne auto maximum 40%, ale ruzny karty maji ruzny biosy. Rozhodne shadery a pamet bys mohl dat o neco vic nahoru. A jadro, jak tady nekdo psal take. Jen se neboj, kdyz se to nezapne, tak po chvili jo. Jenom doporucim v Afterburneru nastavit, aby se ti to netaktovalo s prichodem do windowsu, protoze se ti nekdy nemusi... Ach uz je davno mrtva.
Kdyz jdu hrat, tak v afterB. hodim an ty takty co mam v podpise a jedu s vetrakem naplno, jinak pri praci na default.
/EDIT
Kdyz jsem dal pamet, myslim 1450 nebo o neco vis, tak to zvladlo par minut ve furmarku na nejvetsi zatez, pak se to deset minut nezaplo a jelo se na to, co mam tedka, protoze je to nejvysi stabilni takt (pameti), tim chci rict abys to dukladne testoval.
Kdyz jdu hrat, tak v afterB. hodim an ty takty co mam v podpise a jedu s vetrakem naplno, jinak pri praci na default.
/EDIT
Kdyz jsem dal pamet, myslim 1450 nebo o neco vis, tak to zvladlo par minut ve furmarku na nejvetsi zatez, pak se to deset minut nezaplo a jelo se na to, co mam tedka, protoze je to nejvysi stabilni takt (pameti), tim chci rict abys to dukladne testoval.
- Narmedacil
- Začátečník

-
Máš pravdu chlazení bývá limitující až u extrémního OC, což tady asi nehrozí, ale také jde o to, jestli chce mít někdo vedle sebe vysavač. Pokud nehraje se sluchátky, tak by to mohl být problém. Jinak jako testování stability bych kromě Furmarku používal i Crysis benchmark a nechal kartu projet několik smyček kolem ostrova - pokud to vydrží, tak ti na 99% jinde nespadne.
- Tomme
- Začátečník

-
Ja jsem nechal Furmark na maximalni zatez pres 2 hodiny a den na to to spadlo pet minut, potom co jsem zapl PC, takze tech 99% neni tolik... Samozreme ty takty, co mam ted stabilni jsou.
- dales.luk
- Začátečník

napětí jsem neměnil, už to nechám tak. Jinak v tom žádnej rozdíl nevidím
.
- Narmedacil
- Začátečník

-
Nevidíš změnu ve výkonu nebo v čem? Jinak dost možná, že by napětí na tvé kartě měnit ani nešlo, takže je to jedno...
- dales.luk
- Začátečník

ve výkonu právě změnu nevidím, měl jsem v mafii 2 59,9 fps max, když jsem to nataktoval tak pořád 59,9.. Kdyby se to zvedlo aspoň na 60 , tak by to bylo vidět,gta 4 66fps před i po přetaktování ale jinak jsem ve fps žádnej rozdíl neviděl a v tom afterburneru se to dá nastavit jestli chcu štelovat sám napětí nebo ne.
- Tomme
- Začátečník

-
Neni to fps maxem tech 60 fps v mafii?
- Narmedacil
- Začátečník

-
Jo v afterburneru se to dá nastavit, ale nesmí být ta možnost zamknutá biosem karty....
- dales.luk
- Začátečník

max jsem z mafie bez physx vytáhl 59,9. Psal jsem , že kdyby aspon po tom přetaktování vytáhla mafia 60fps tak bych byl rád, ale pořád se to drží po přetaktování na 59,9. 59,9 je max . I když jsem měl na základu grafiku, tak tam bylo 59,9, nic se nezměnilo. Budu si kupovat Sapphire hd 6950 a pepnu to na 6970.A to už by se mělo zvýšit
.
- Narmedacil
- Začátečník

-
No jestli je to jen kvůli Mafii, tak je to mrhání penězi, hlavně pokud je framerate omezen samotnou hrou (právě třeba na 59,9fps - nemusí to být nutně přesně 60 fps). Zkusil bych i jiné benchmarky (Stalker CoP, Unigine, Crysis...). Jinak s 6950@6970 budeš samozřejmě výkonově úplně jinde 
- Tomme
- Začátečník

-
Tech 60 FPS je max te hry, nevim co na tom nechapes, kdyby tam ten max nebyl, tak bys mel treba 70. Bylo by to promeny, u te karty (to AMD) ti negarantuje, ze ti to pojede...
Kupovat novou kartu jsou vyhozeny penize, to mate vsichni tolik penez, nebo vam to plati rodice. Rekl bych, ze lidi, kteri vydelavaji penize si jich muzou vazit ne? Vyhazovat nebo spis vrazet penize do PC je k hovnu, kup jednou a staci.
Tady furt ctu, jak kazdej prekupuje vsechno, to jako nejite nebo kradete, ze mate tolik penez, osobne si muzu koupit co chci, ale kdyz neco neni nutny, tak to nekoupim. Nekdo si koupil novej (ten samej) procesor jenom kvuli tomu, ze to byl horsi kousek.
//EDIT abych to doplnil, toto je zacatek, jak jsi psal, bude novej zdroj a to jsou dalsi prachy, s timto ma problem spousta lidi, pak to bude neco jinyho. Nechapu lidi, ktery vyhazujou za skrin treba 3k+.
Kupovat novou kartu jsou vyhozeny penize, to mate vsichni tolik penez, nebo vam to plati rodice. Rekl bych, ze lidi, kteri vydelavaji penize si jich muzou vazit ne? Vyhazovat nebo spis vrazet penize do PC je k hovnu, kup jednou a staci.
Tady furt ctu, jak kazdej prekupuje vsechno, to jako nejite nebo kradete, ze mate tolik penez, osobne si muzu koupit co chci, ale kdyz neco neni nutny, tak to nekoupim. Nekdo si koupil novej (ten samej) procesor jenom kvuli tomu, ze to byl horsi kousek.
//EDIT abych to doplnil, toto je zacatek, jak jsi psal, bude novej zdroj a to jsou dalsi prachy, s timto ma problem spousta lidi, pak to bude neco jinyho. Nechapu lidi, ktery vyhazujou za skrin treba 3k+.
- jaku7
- Začátečník

Tomme má pravdu, i já se celkem divím, kde na to lidi berou
Tu GTX460 bych projel i v jiných benchmark testech, né jen v mafii, ale třeba v crysis nebo v metru
Tu GTX460 bych projel i v jiných benchmark testech, né jen v mafii, ale třeba v crysis nebo v metru
- del42sa
- Pokročilý

mají důchodové připojištění nebo stavební spořeníTady furt ctu, jak kazdej prekupuje vsechno, to jako nejite nebo kradete, ze mate tolik penez, osobne si muzu koupit co chci, ale kdyz neco neni nutny, tak to nekoupim. Nekdo si koupil novej (ten samej) procesor jenom kvuli tomu, ze to byl horsi kousek.
Kupovat si novou GTX560TI jako náhradu GTX460 je blbost pokud neuvažuješ o koupi Gigabyte GTX 560 SOC.Přetaktováním na 860Mhz jsi ten výkon své 460tky přece jen trochu vylepšil...
Jinak pokud bys opravdu chtěl novou kartu, tak já bych šel do HD6950 1GB, ale až v nějaké nereferenční edici (Toxic, HAWK, SOC)
Naposledy upravil(a) del42sa dne stř 2. úno 2011, 13:58, celkem upraveno 2 x.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- dales.luk
- Začátečník

tak metro 2033 se mě laguje, gta 4 má taky furt stejný fps 66 a jsou to snad moje peníze ne?.
- del42sa
- Pokročilý

.
Naposledy upravil(a) del42sa dne stř 2. úno 2011, 14:03, celkem upraveno 1 x.
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- del42sa
- Pokročilý

// sorry už jsem si všiml v prvním postudel42sa píše:a co máš za procesor je tak pro informaci ?
Kód: Vybrat vše
Moje Sestava: Gainward GTX 460 GS, 4gb ram, ASUS M4A77T, Fortron 550w(budu kupovat novej SEASONIC 620W), amd phenom II x4 955,segate 500gb"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
- dales.luk
- Začátečník

ještě něco, vím že to sem nepatří ale možná to dělá ono, mám problémy v mafii 2, cod 7, metro. Když zapnu hru (mafiu) tak jdu a jak jdu do skříně pro oblečení tak se to škube (trhá), pak jak dojdu ke skřini vemu oblečení a jede to krásně, vjedu do servisu a jak vjíždím tak se to škubne a pak už to jede celá hra nádherně dokud ji nevypnu. Cod 7 (originál) zapnu MP (dělá to i SP) Jdu a když zezačátku hodím granát a jak to v tom okamžiku bouchne tak se to trhne, to samé i když mě zabijí, v tom okamžiku jak mě killnou tak to škubne a to se opakuje , po chvíli to jede nádherně. Pak jak se načítá nová mapa tak to dělá to samé.. Nevím co to dělá, MÁM AKTUALIZOVANÉ VŠECHNY OVLADAČE tak to tím být nemůže. Měnil jsem procák z athlona na phenoma a o něco se to zplepšilo, Nevím jestli to dělá zdroj nebo grafika nebo pevnej disk, tak mě tady nepište , že jsou to zbytečný peníze, když mě to pc nejede tak jak má. Pomalu to obměňuju , budu kupovat zdroj seasonic, a pak koupím to amd... Už jsem to tady skoušel řešit dřív, ale nikdy se mě nepomohlo. Nemám žádný kamaráda u kterýho bych si mohl půjčovat komponenty na vyskoušení co to dělá.. Možná mám vadnej kus grafiky, nebo zdroje dál už nevím.
- Narmedacil
- Začátečník

-
Tohle nebude zdrojem a vyloučil bych i grafickou kartu. Tipoval bych nějakej nepořádek při načítání z HDD. Co máš za systémový disk a jak je plný a kdy si naposledy instaloval systém?