Programovani v Ubuntu
- bubanek
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Re: Programovani v Ubuntu
Abych řekl pravdu, moc jsem nepochopil, proč krakenuss z windows přešel
- krakenuss
- Začátečník
-
nainstaloval jsem KDevelop, ale potrebuju poradit, nevím co mam dát do tabulky která mi vyskočila po vytvoření projektu, viz obr.
- nou
- Začátečník
-
nainstaluj cmake
- krakenuss
- Začátečník
-
tak mi jeste pls porad odkud ho mam stahnoutnou píše:nainstaluj cmake
- lsdage
- Začátečník
-
- nou
- Začátečník
-
v terminaly sudo apt-get install cmake potom by sa tam malo objavit /usr/bin/cmake ake nie tak dopisat.
- yuri.cs
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Rozhodnise zda ti za to Linux stoji. V pripade, ze ano, tak si vyclen si mesic, kdy budes studovat celou filosofii Unixu/Linuxu + Ubunti specifika.krakenuss píše: tak mi jeste pls porad odkud ho mam stahnout
Promin, ale takhle jses tu vsem akorat za blbce.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Maranov
- Mírně pokročilý
Tohle, udělej to hned, jinak se nikam nedostaneš:krakenuss píše:tak mi jeste pls porad odkud ho mam stahnoutnou píše:nainstaluj cmake
Maranov píše:...Nauč se nějaké základy práce s Unixovými systémy. Výhodou Linuxu je otevřenost, modifikovatelnost a přímá provázanost terminálu se zbytkem systému. Zjisti si nějaké základy, na kterých je ten systém postaven....
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- maTTew
- Žlutá karta Bazar
-
Stačí ti textový editor, asi gedit. Pak stačí přeložit buď pomocí makefile nebo jen ručně c/cpp soubor. Pro c++ je to příkaz g++ source.cpp -o outputname, snad to je správně.
- W3N4
- Začátečník
-
Pokud chces programovat na linuxu, tak to vem v tomto poradi:
- Nauc se pracovat s terminalem
- C zdrojove kody prekladej pomoci gcc
- C++ pomoci g++
- C# na linuxu ne (.NET je platforma pro windows, i kdyz existuje i linuxova implementace, nedoporucuji ji)
- Nauc se s programem make (slouzi na sestaveni projektu, ne na kompilaci, jak tady nekteri mylne prohlasuji), usetri ti mnoho prace
Nebo si naistaluj Eclipse nebo Netbeans a vyvijej v tom. Pracovat s terminalem ale budes potrebovat i tak.
- Nauc se pracovat s terminalem
- C zdrojove kody prekladej pomoci gcc
- C++ pomoci g++
- C# na linuxu ne (.NET je platforma pro windows, i kdyz existuje i linuxova implementace, nedoporucuji ji)
- Nauc se s programem make (slouzi na sestaveni projektu, ne na kompilaci, jak tady nekteri mylne prohlasuji), usetri ti mnoho prace
Nebo si naistaluj Eclipse nebo Netbeans a vyvijej v tom. Pracovat s terminalem ale budes potrebovat i tak.