Program pro umyslné plynulé roztažení fotky do šířky?

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Bez_n1ck
Pokročilý
Pokročilý

Re: Program pro umyslné plynulé roztažení fotky do šířky?

Příspěvek od Bez_n1ck »

yep, nefungujou no. abloadem bylo myšleno www.abload.de ;) Upínáš to prostě na blbej server :lol:
Mimochodem jsem zvědavej, co to upravuješ :)
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Mě už z toho opravdu hrabe - ty fotky jsou dneska už opravdu mrtvé.
Upnul jsem to vše zde, kde jsem i zaregistrován:
http://postimage.org/gallery/yywt01c/

Jinak jednotlivě zde:
http://postimage.org/image/w1apng1lr/
http://postimage.org/image/epad2084f/
http://postimage.org/image/mw2ctky73/
http://postimage.org/image/gjn7jqv4v/
http://postimage.org/image/w6egx48wv/
http://postimage.org/image/5mlvuz8db/

A jestli to nepojede, tak už mi z toho jebe v hlavě. Jsem tam registrován, takže by to z toho učtu nemělo zmizet...snad.
Naposledy upravil(a) robocop dne sob 3. bře 2012, 08:22, celkem upraveno 1 x.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Bez_n1ck píše:yep, nefungujou no. abloadem bylo myšleno http://www.abload.de ;) Upínáš to prostě na blbej server :lol:
Mimochodem jsem zvědavej, co to upravuješ :)
AHA...
Já jsem k tomu abload skoušel psát různé přípony, ale de mě fakt nenapadlo.
Pakosh
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pakosh »

Od toho máš google a nabídne ti to v prvním odkazu :) .
CPU: i5-3570k@4,3GHz 1,184V + Gelid Solution Tranquillo rev.2 MB: MSI Z77A-GD55 RAM: 2x4GB CRUCIAL DDR3 1,5V 1600MHz CL9 GPU: Gigabyte Radeon 7870 2GB DDR5 1100/4800 HDD: Seagate Barracuda 1TB SSD : Crucial M4 128GB PSU: Seasonic M12II 620W DVD: Samsung SH-222BB LCD: BenQ G2420HDBL 24" CASE: Lancool K58 OS: Windows 8.1 Pro Preview
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

krom první fotky s papagájem ty ostatní vypadají celkem přirozeně.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Trinom píše:krom první fotky s papagájem ty ostatní vypadají celkem přirozeně.
Mě právě ten papagaj se zdá nejpřirozenějšé - to je živý tvor, který ovlivní svůj tvar přece sám.
No, kdybych ti tu fotku papagaje ukázal jen jednu a samostatně, tak by jsi na tom nenašel chybu a "sežral" by jsi to naprosto jako original.
To jenom proto, že máš nyní možnost tuto fotku srovnávat ve dvou provedeních, tak na tom tedy najdeš nějakou změnu, ... ale jinak by jsi mávl rukou a pokračoval dál.
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

jo tady u těch to poznat nejde
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

veteran13 píše:jo tady u těch to poznat nejde
Jak už jsem psal dříve -
U fotek s lidmi a likdskými obličeji, je tato změna znatelná, ovšem u stromů a i letadel (či jiných), to nikdo ani nechtěně nepozná.
koja
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koja »

a jaký máš k těm úpravám důvod? Já jsem čekal, že třeba upravuješ nějaké abstraktní věci nebo tak, ale při těchto fotkách (ať vypadají jakkoliv přirozeně), pro to moc nevidím důvod. Fotku vyfotím prostě tak, abych ji mohl do širokoúhla normálně oříznout a ne natáhnout...
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

koja píše:a jaký máš k těm úpravám důvod? Já jsem čekal, že třeba upravuješ nějaké abstraktní věci nebo tak, ale při těchto fotkách (ať vypadají jakkoliv přirozeně), pro to moc nevidím důvod. Fotku vyfotím prostě tak, abych ji mohl do širokoúhla normálně oříznout a ne natáhnout...
Používám to například jako pozadí plochy. (16:9 monitor),no a jinak i na TV.
Foták - a focení...no při focení si vyvolávám fotky vždy 3:2 - což je naprostý základ.
Fotek naflákám dost a vyvolávám poměrně často. Moje zrcadlovka (Canon 600D) normálně ukládá fotky do 3:2, ale i do jiných poměru stran.
Potom mám ještě i 2 digitální fotoaparáty a jen jeden dokáže fotit 3:2 a druhý ne.
ony fotí jinak formáty 1:1, 16:9, 4:3. - 16:9 používám hodně na fotky na plochu.
Samozrejmě ořezávání fotek mi není vůbec cizí - to dělám prakticky pořád.
koja
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koja »

jasné...

Já ale stejně praktikuji postup:
1) vyfotit maximálním rozlišením co umí foťák. Je blbost podle mě se přepínat do 16:9, když snímač je 3:2. Nikdy člověk neví, co se z toho zbytku bude hodit.
2) vyfotím to tak, abych z toho mohl udělat požadovaný ořez. Když fotím s foťákem, který umí třeba jen 4:3, tak odhadnu ořez a radši trochu snížím ohnisko.
3) import do LR a postproces
4) mám fotku tak, jak má vypadat :)
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

koja píše:jasné...

Já ale stejně praktikuji postup:
1) vyfotit maximálním rozlišením co umí foťák. Je blbost podle mě se přepínat do 16:9, když snímač je 3:2. Nikdy člověk neví, co se z toho zbytku bude hodit.
2) vyfotím to tak, abych z toho mohl udělat požadovaný ořez. Když fotím s foťákem, který umí třeba jen 4:3, tak odhadnu ořez a radši trochu snížím ohnisko.
3) import do LR a postproces
4) mám fotku tak, jak má vypadat :)
hmm:
1. Fotit na max - to je jasná volba. Taky fotím neusále na max - 18Mpixel a potom pípadně konvertuji na menší velikost se 100% zachováním kvality obrazu. (ona 18Mpix fotka má cca 5-8MB - podle toho co se fotí. Noční fotky s nízkou světelností zabírají cca jen do 3MB)
Ovšem obecně vím na co budu fotku používat a proto si vždy dopřeu nastavím poměr jejich stran přímo ve fotáku (1:1,4:3, 3:2 - ale z 95% je to 3:2)
2. - to je pochopitelné.
3. LR - pokud to dobře vím, tak se nedělá por Windows a navíc, takových programů jehafo, ve kterých se dá dělat daleko rychleji a přehledněji.
4. Máš fotku tak, jak má vypadat, ale kolik na tom strávíš času...? Dá se to udělat i mnohem rychleji a efektivněji v jiném softu pod Windows.
koja
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koja »

1) jak říkám, nikdy nevíš na co budeš ještě fotku potřebovat. Fakt jsem nikdy do menšího poměru nefotil a teď se dívám, že to snad ani 7D neumí. Jinak velikosti fotek jsou jedno, dneska karty stojí hodně přijatelnou částku. Takže fotím vše full do RAWu, velikost fotky někde mezi 20-30MB
3 a 4) Lightroom samozřejmě na Win je, naopak nevím, jestli je pro Linux, ale mám pocit, že ne.
Kolik strávím na fotce času? Zkus si stáhnout trial LR a uvidíš, je to perfektní soft na úpravy. Dojdu domů z focení, zařadím fotky, udělám import do LR a už jen udělám potřebné úpravy a vyexportuji. Kdykoliv se můžu vrátit do půlky úprav, jakoukoliv úpravu změnit atd. Prostě luxus oproti Zoneru, malování a podobným :) Navíc jako bonus můžu jednoduše odstranit šum, to udělám vždy u všech fotek na nějakou hodnotu a pak už jen případně upravím, kde to nesedí. Navíc je LR perfektně propojený s PS.

Každopádně řekni mi soft, ve kterém se dá dělat mnohem rychleji a efektivněji než v LR. Protože ostatní jsou buď jeho kopie nebo mě nezaujaly.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

robocop píše:3. LR - pokud to dobře vím, tak se nedělá por Windows a navíc, takových programů jehafo, ve kterých se dá dělat daleko rychleji a přehledněji.
4. Máš fotku tak, jak má vypadat, ale kolik na tom strávíš času...? Dá se to udělat i mnohem rychleji a efektivněji v jiném softu pod Windows.
Lightroom je pro Windows a MacOS X ... nevím jak můžeš tvrdit, že v jiných programech se pracuje rychleji, přehledněji a efektivněji než v Lightroomu, když jsi jej očividně ani nezkusil.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“