mATX case.. kam zmizely..?

Cokoli okolo skříní, jejich výběru, doporučení a problémů. Úpravy se řeší v sekci Casemodding.

Moderátor: L4mka

tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: mATX case.. kam zmizely..?

Příspěvek od tmaven »

jsc ji mit nebudou, ptal jsem se a rikal ze nejak rozvazuji s dodavatel smlouvu, takze silverstone nadale nebude..
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

tmaven píše:jsc ji mit nebudou, ptal jsem se a rikal ze nejak rozvazuji s dodavatel smlouvu, takze silverstone nadale nebude..

Tohle by me zajimalo, podle Silverstone.cz je Tntrade hlavni distributor v CR.
Dneska jsem jim psal mail a asi za pul hodiny mi odepsali ze Silverstone jen doprodavaji a uz mit nebudou.

Takze dostupnost asi u nas nebude vubec zadna. Bohuzel nemam zname nekde u distributoru, abych mohl zjistit jestli se to tyka i Evropy nebo jen Silverstone prestava dodavat do CR.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Taky jsem si vsiml, ze ho ztahujou z trhu.. v kazdem pripade ale.. :) zhava novinka.. :)
http://www.lian-li.com/v2/en/product/pr ... =63&g=spec

Muj odhad je klasicky.. sice bude stat kolem 3k ale to se prezije.. je to porad ta stejna vec.. jen co je nad procesorem..? no co je nad procesorem.. ? :) ..konecne nic..
Ja mam asi vybrano.. :)
Ten zdroj samozrejme neni zadna vyhra, ale nevadi.. nic neni dokonale..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Koukam na ty screeny, celkem bych se bal o grafiku. To ze by se tam ta moje 6850tka s accelerem vesla nemam pochyb ale nevidim perforaci v te stene aby odtamtud mohly nasavat vzduch vetraky co budou na acceleru.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Primo za jejim zadkem stoji stredem 120mm.. ten to podle me doresi.. obecne uz vidim, ze bych do ni mel asi pocit riznout na te desce nad CPU, ale ja proste parkrat skladal 351nicky a ta case byla proste nadherna.. tohle je 3. generace.. nemusela by byt tak perforovana vepredu, ale ucel sveti protredky a celkove jde ta case dopredu.. na stare byly priserne ty bocnice.. musely se sroubovat 6ti miniarutnima krizakama se zapustnou hlavou atd.. to je vsechno pryc..
Tady na foru se nekde vali fotky jednoho z tech PC.. najdu to..

Ten problem je podle me prave spise ve velikosti grafiky.. muze bejt dlouha kilometr, ale nesmi bejt siroka.. nad PCB jsem tenkrat nameril 1-2cm.. karty s HP chladicema co lezou ven, maj problem.. je fakt, ze by tam mela jit vetsi karta lepe zasunout kdyz uz je suplik s deskou zastrceny vevnitr..

EDIT:
..tady je to..
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=91&t=146376
Pasivni Phenom-e za ticheho temneho huceni.. jen grafika byla slyset, ale to bylo taky jejim teplotnim profilem pro vetrak..
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Takze jsem nevydrzel cekat nez se do CR dostane ta Silverstone, ale koupil jsem jinou vybornou case:

Fractal Design ARC MINI

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=95103

Je nadherna, prakticka a kvalitni, ma obrovske moznosti vetrani.
Neni sice hlinikova, ale to uz nejak preziju.

Jedinna nevyhoda je bocni perforace pro velky vetrak, Pochybuji ze bych tam nejaky daval(i kdyz clovek nikdy nevi...) kazdopadne tam mohla byt nejaka vlozka aby se to dalo zevnitr prekryt nebo prachovy filtr, ktere jsou na case u dalsich otvoru.

Nakonec pro me vyuziti asi bude lepsi nez ten Tejmin. Muzu tam dat vsechny svoje disky a take skvele jsou ty gumove pruchody na schovani kabelaze. Take zapinani nahore je lepsi a usb porty, kdyz clovek treba bude pripojovat ext disk s kratkym kablikem.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

- no jj, za tie peniaze mohli dať (do príslušenstva) niečo také ako je u R3 na bočnici a na vrchu (myslím ten kus plechu a peny)...no osobne by som dokúpil King Mod a okrem bočnici by som to dal aj na vrch aj keď tam už je prach. filter...(aspoň to bude "odhlučnené" a nebudeš musieť čistiť tie prach. filtre na vrchu).
- zaujímalo by ma či sa ti ten spodný gumový priechod nevyvliekol...lebo mne v R3 sa po manipulácií kabeláže vyvliekol...či to nie je mäkké alebo moc tvrdé?
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

JJ je to trochu mekke ty pruchody(ta guma), kdyz se vyvlekne tak se zase navlekne no.
Jednou se mi zacala sundavat, ale priste uz si stacilo dat bacha a v pohode. Nandani te gumy je taky hned takze je to jedno...
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Ty Fractaly jsou samozrejme porad v hledacku, ale Arc..? ta me moc nenadchla.. uz jen proto, ze to bude odkladiste pro prach z celyho bytu.. jestli mATX Fractal tak Define..
http://www.alza.cz/fractal-define-mini-d242918.htm
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

asi to zas o niečo vylepšili alebo?...mne to vypadlo až (už keď som mal spravený cablemanagement) keď som trochu pohol s tými káblami - kedže všetky káble mám ťahané cez ten 1 otvor ...naspäť som to už nedával, tak neviem

Presne ako napísal Maxtor...dik za info, nevšimol som si, že už aj Define Mini je na sklade v CZ.
PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Na ten Define mini jsem take koukal, ale zase az tolik se mi nelibi. Na Arc mini se mi libil ten trochu industrial vzhled. Hlavne nahoru muzu dat 2x12/14cm fan, to se bude hodit az cpu zacnu poradne trapit. Dopredu jsem jiz dal take druhy 12cm fan.
Vsechny reguluji 300-900ot, takze comp je pomerne dost tichej.

Ten prach filtr to se uvidi casem. Budto to normalne pujde vycistit vysavacem nebo to vyperu ve vode jako cistim filtry od klimosky :-D

Jedinne co me trosku zklamalo je ten dodavany fan regulator. Predstavoval jsem si ze bude mit vetsi rozsah. Minimalne do pulky otoceni se ventilatory vubec neroztoci a pak kdyz uz se roztoci neni moc prostoru na jemnejsi regulaci. Zatim mam nastaveno kousek za potrebnym minimem na roztoceni. Na maximalni otacky jsou jiz celkem slyset, hlavne ten 14cm nahore.

Jinak diky za tip shelby ohledne toho King Modu, jeste popremyslim a vlepim to pripadne na ten bok abych zazdil tu diru. Ted mam z te strany compu desku, takze me to netrapi, protoze je to zakryte uplne. Mozna tam nakonec prijde nejaky vetron s vlastnim prachovym filtrem, uvidime jeste...

Co se tyce uchyceni disku, je pomerne dobre, ale stejne dva disky co jsem dal do silentmaxxu do hornich dvou 5,25" pozic jsou tizsi, na to proste jen tak neco mit nebude.

Celkem mi prijde zbytecny ten slot pro druhy ventilator zespoda uz, leda s nim ofukovat nejakou pasivni grafiku, i kdyz to by foukal jen na cast.
Daleko lepsi se mi jevi kdyz jsem pridal druhy ventilator zepredu a sundal tu vrchni klec na disky. Jeden (dolni) fouka skrz disky a druhy vhani cerstvy vzduch do case bez dalsich barier za sebou.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

No o filtry nejde.. to je v pohode.. ja to spise myslel tak, ze je otevrena nahore.. obzvlaste tady v Praze je to jak dira pro vsechen bordel v byte.. :)
Prachovy filtry jsou v pohode.. ty se proste jen sjednou vysavacem..
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Tak volba je jasna.. mel jsem ted v ruce onen novy Temjin a je to pecka.. resp jde videt, ze nestoji 5k.. plechy nejak pevne nejsou, ale rozhodne to neni zadny prusvih.. kdyz se sesroubuje a zavre, drzi pohromade uplne v pohode..
Perforace vyborne.. filtry vyborne.. vrtani za deskou na kabely mohlo byt vice.. chybi mi nahore-vzadu, ale taky v pohode.. case je siroka az az.. strkal jsem do ni Mugen3 a porad jsou zde jeste rezervy..
Kos na disky muze cely ven.. uplne na dne je misto na 2,5" disk a nad nim jedna pozice na 3,5".. teprve nad touhle vanou je kos na disky, ktery tak neni potreba.. nad grafikou mista taky hromada..

Ja jsem byl ve vysledku nadsen.. nemam co resit..
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Taky se mi TJ08 děsně líbí,jen nevim jestli by se nepřehřívala grafika když nemá chladič co odvádí teplo mimo case :?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Ja sel do toho Arc Mini a rekl bych ze system chlazeni ma lepsi nez ten TJ08B-E, i kdyz ten se mi libi zase vice vzhledove.
Teplota gk je srandovni, s AC1 rev 2 a vetrakem 12cm na pomale otacky kolem 60°C v plne zatezi a cca 35°C v klidu. Nevim nakolik pomaha ten horni fan, mam je vsechny nastavene skoro na minimum predni, zadni i ten vrchni co byly dodany s case(pomoci toho dodavaneho regulatoru)
Nejsou extra kvalitni a zvlaste ten horni je uz na vysi otacky dost slyset, ale na minimalni temer vubec. K nim jsem jeste pridal jeden predni AC TC a na CPU chladici je taky 12cm regulovany.

Hlavne cekal jsem ze teploty budou horsi nez v mem predchozim case Aerocool Baydream, hlavne kvuli tomu ze tam jsem mel grafiku nahore otocenou pasivem nahoru a jeste tam byly nahore vetraky, ted je grafika normalne dole a teploty jsou jeste lepsi i kdyz na ni je jen jedna 12cm, predtim tam byly dve.

Z metru musim dost natahovat usi abych compa slysel a z dvou metru uz to poznat neni ze jede :-D
Alespon v klidu. V zatezi se chladic pod grafikou rozjede na cca 900otacek z puvodnich cca 450 a je lehce slyset, ale nic hrozneho.
Takze co se tyce chlazeni tak muzu zakoupenou Fractal Arc Mini rozhodne doporucit.
Jestli pristi rok koupim nejakou vice topici grafiku tak pak dam vedet jestli porad ok nebo uz je nejaky problem :-)
Naposledy upravil(a) Butch dne čtv 8. pro 2011, 08:54, celkem upraveno 1 x.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Když u toho Arc se mi právě nelíbí ta všudypřítomná perforace :(
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Luks píše:Když u toho Arc se mi právě nelíbí ta všudypřítomná perforace :(
Bocni planuji zadelat. Horni slouzi prakticky jen na vydech, bednu mam ted na subwooferu a je asi 2cm od desky stolu takze prachu tam asi moc nenapada :-) Predni perforace uvidim jak se bude zanaset. Po cca 1/4 roce zatim temer vubec. Kazdopadne jsou za ni 2x 12cm fany takze pocitam ze obcas vycistit treba jednou za pul roku bude treba. Taky jsem se toho trochu bal, ale uz to nijak neresim.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Arc ee.. mel jsem ted v ruce obe dve tyhle skrine (ja uz cekam na Silverstone) a muzu rict, ze Arc je obr.. na facku.. mATX skrin ktera je vetsi nez lecktere FullATX.. je hrozne velka.. :(
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

Ja mam doma tj08-e a doporucuji!! :)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Odpovědět

Zpět na „Počítačové skříně“