Weslo píše: Jaký typ přenosu používáš?Pasivní?Aktivní?
Není omezení na straně serveru?
To se přiznám, že nevím. Jak to v total Commanderu můžu rychle zjistit?
Jinak ftp přez Průzkumníka moc možností nemá. Tam jsem nikde aktiv/pasiv neviděl.
Zkoušel jsem se dívat i do nastavení routeru,ale nic kloudnýho jsem nezjistil.
Torrent je něco úplně jiného. Jak jistě víš, torrenty se svými stovkami a tisíci sessions (vynásob si to třeba půl milionem přípojek) nadměrně zatěžovali infrastrukturu. Samozřejmě by to šlo řešit posílením infrastruktury a tedy zvýšeném ceny za připojení, ale to by se ti asi už nelíbilo co? Žádné normální protokoly nikdo neblokuje, co by z toho měl?
Co se týče torrentů, tak ČRa je nikdy neomezovalo. O blokování FTP jsem našel několik diskusí přes google, když jsem se snažil vyřešit můj problém. Tak mě toto jen napadlo....ted mám problém s FTP a docela mě to tíží. Vyloučil jsem na 90% sw chybu, tak mě vůbec nenapadá, kde hledat.
AllowedCry píše:ano ale blokovat torrenty není fér.. uživatel si zaplatí určitou rychlost a ta by mu měla +/- bez problému jet bez jakého koliv omezení..
popravdě zákazníka nezajímá nenasytnost poskytovatele služby. Když nemám na to infrastrukturu, tak službu nebudu poskytovat. Vše má své limity a ty poskytovatel moc dobře zná. Nabízím přesně jen to, co můžu.... Tohle máš problém různých Wifi ISP. Tam to je snad nejhorší...
olda02 píše:popravdě zákazníka nezajímá nenasytnost poskytovatele služby. Když nemám na to infrastrukturu, tak službu nebudu poskytovat. Vše má své limity a ty poskytovatel moc dobře zná. Nabízím přesně jen to, co můžu.... Tohle máš problém různých Wifi ISP. Tam to je snad nejhorší...
jak napsal weslo, cena by pak byla mnohem vetsi. FUP policies jsou ale dopradu znama a ISp ti je musi oznamit, takze si kazdy clovek muze vybrat. a kdyz uz si nekdo vybere poskytovatele ktery omezuje torrenty tak pak nema co nadavat ze je omezuje. kdyz se mu to nelibi, nech jde jinam. 90. leta jsou uz pryc a ISP je v kazde vesnici nekolik.
Ano, máš úplnou pravdu. Pokud zákazník zná podmínky služby, pak může nadávat jen sobě. Ale v praxi se používají různé triky. Asi každý na někoho takového už narazil...ISP tu už řešit nebudeme, vrátíme se k tématu...)
nestahuj z ulozist pochypnych hostingu a zkus nejake FTP vysoky skoly, kde jsou nejake linux mirrory ulozene. ty byvaji vetsinou nejrychlejsi. stahovani z techto free ulozist ti muze dat hodne zavadajici cisla.
KOFis píše:nestahuj z ulozist pochypnych hostingu a zkus nejake FTP vysoky skoly, kde jsou nejake linux mirrory ulozene. ty byvaji vetsinou nejrychlejsi. stahovani z techto free ulozist ti muze dat hodne zavadajici cisla.
Placený hosting je taky pochybný? Zkoušel jsem to ze dvou...
Jak jsem říkal, odpovídá to parametrům mého připojení -16/1 Mb/s. Upload je u FTP min. poloviční a download ani ne desetinový... člověk od O2 tu jeden je, sám neví...můžu zkusit se u O2 poptat. Nic za to nedám