Kvalita ethernetového kabelu

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalita ethernetového kabelu

Příspěvek od LiveBomb »

Hlavne se zamer na to, aby si mel kvalitni router.... Jestli mas 100 Mbit pripojku, tak nepocitej s tim, ze krabicka za 1000 to zvladne ....
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
astrapa
Nováček
Nováček

Příspěvek od astrapa »

Myslíte, že tento kabel je dobrý? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74557
Zdá se mi nějak podezřele levný a v diskusi i nižší cenu kabelu vyčítají (prý je to typ drát a ne lanko).
Výrobce PC-HUB neznám.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

PC-HUB určitě není výrobce, ale blbě zamaskovaná skutečnost, že se jedná o přímý (nekřížený) kabel. Nevidím důvod proč by měl být kabel nekvalitní. A to že je to drát, může být výhoda i nevýhoda, podle použití.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
astrapa
Nováček
Nováček

Příspěvek od astrapa »

:D už mi to došlo, je to myšleno "from PC" - "to hub". Myslel jsem, že PC-HUB je jméno firmy :)
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salamander »

Jestli resite i vyrobce, nejlepsi zkusenosti mam se Solarixem :) Jsou sice drazsi, ale vydrzi vazne hodne. ( a na cvakani je uplne uzasnej, to se dela uplne samo :D :D :D )
Naposledy upravil(a) Salamander dne pát 9. zář 2011, 11:49, celkem upraveno 1 x.
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Drat je myslim ze tuhzsi, takze se pouziva spis do "pevnejch" rozvodu (do chranicek ve zdi) lanko se pouziva az na "posledni kilometr" tzn. od zasuvky k zarizeni...
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne pouzivam zasadne drat. nesnasim cokoli trepiciho se :oops: . ale je fakt, ze je to podle pouziti.
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Jak je to se stárnutím ethernetové kabelu? Degraduje nějak časem, pokud je v husím krku pod omítkou? Pokud ano, kolik je tak životnost?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Lancelot píše:Jak je to se stárnutím ethernetové kabelu? Degraduje nějak časem, pokud je v husím krku pod omítkou? Pokud ano, kolik je tak životnost?
..toť otázka a taky by mě docela zajímala její odpověď, jelikož jsem už tahal snad "kilometry" kabelů různě po domech, do stěn apod..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

to je podle vyrobce. minimalne by to melo byt 5 let, kvalitni kabely maji garantovanou zivotnost 20-30 let, pri provoznich podminkach -10 az +60 st. C, v suchem prostredi a bez ohybani o ostre hrany, atd.

viz. http://www.kabelovna.cz/files/products/datove-data.pdf
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Díky
Mám tady kabel v husím krku už víc jak 5 let, je to Cat5e a zatím v poho jede i GLAN, tak mě zajímalo jak dlouho ještě vydrží.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

vydrzi tam v pohode do doby, kdy bude standardem 10Gb :)
peavey
Nováček
Nováček

Příspěvek od peavey »

astrapa píše:Myslíte, že tento kabel je dobrý? http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=74557
Zdá se mi nějak podezřele levný a v diskusi i nižší cenu kabelu vyčítají (prý je to typ drát a ne lanko).
Výrobce PC-HUB neznám.
Moc to jako Cat6 nevypada, kabel jo moc tenky, ale na czc.cz maji casto chybne foto. Jinak volba lanka ci dratu je jen a pouze na cloveku, ktery to bude krimpovat, jiny rozdil neni.
Dale bych rad videl, jak tu nekdo zminil, ze na Cat5e jede gigabyt ;) On to sice zvladne, ale vsude se na Gi pouziva Cat6 (rozumej vsude, kde si za to nekdo necha platit, ne doma.).
Zivotnost kabelu je urcite vic nez 15let, klidne 50. Zalezi ale jetli ten kabel 50let nekde lezi, nebo jestli ho 50let nekdo kazdy den nejak prepojuje. Cili zivotnost ovlivnuje zachazeni a okolni prostredi, neni totioz duvod, proc by mela med casem ztracet svoje vodive vlastnosti ;)
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to ano, ale cat5 na kratke a stredne dlouhe vzdalenosti pro 1Gb staci. prusvih je protahovani zdi ze zelezobetonu kdy muze dojit k indukci. osobne mam doma ve vsech mistnostech cat7 a do zalohy i optiku :oops:
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

Flegy píše:osobne mam doma ve vsech mistnostech cat7 a do zalohy i optiku :oops:
a ve sklepe cerveny roboticky oblecek a o vikendech si rika "Ironman" :-) to mas teda dobre sidlo, ze mas po dome roztazenou optiku, taky bych se nastahoval :-)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Moment, kluci nazývejme věci pravými jmény. Přes Cat5 přeci 1000base-T neprotlačíte, to až snad přes Cat5e. Já jen aby jsme tu někoho zbytečně nemystifikovali.
peavey
Nováček
Nováček

Příspěvek od peavey »

Krteq píše:Moment, kluci nazývejme věci pravými jmény. Přes Cat5 přeci 1000base-T neprotlačíte, to až snad přes Cat5e. Já jen aby jsme tu někoho zbytečně nemystifikovali.
Presne tak, jen bych doplnil, ze i kabel z 5e musi byt strojove krimpovany, rucne udelanej z Cat 5e je stale jen na Fa, nikoli na Gi.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:? Japakto? Přes Cat5E a ručně krimpované koncovky nám tu po firmě gigabit běhá (propustnost měřena na RouterBOARDU 750G).
Lancelot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lancelot »

Asi mám vidiny nebo jsem svědkem nějakého zázraku, když mi po Cat5e s ručně dělanými koncovkami běhá GLAN.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Zázrak?

Kód: Vybrat vše

root@honza:~# mii-tool
eth0: no link
eth1: negotiated 100baseTx-FD flow-control, link ok
SIOCGMIIREG on eth2 failed: Input/output error
SIOCGMIIREG on eth2 failed: Input/output error
eth2: negotiated 1000baseT-FD flow-control, link ok
1000base-T Full Duplex po normální Cat5E s ručně krimpovanými koncovkami. Jaký má být důvod pro nefunkčnost Gbit Ethernet s ručně děalnými koncovkami? Jsou využity všechny čtyři páry, co bys chtěl víc?
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“