Čištění registrů

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Čištění registrů

Příspěvek od kotas »

zombux píše:když už něco čistit, tak přes systémovou utilitu Vyčištění disku, ta je celkem bezpečná.
..jediné a bezpečné......
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

LiveBomb píše:Pokud mozno nepouzivat to vubec...
To kdybych nepoužíval vůbec, tak mám za chvilku hadr zaplněnej, díky těm sajrajtům z netu.
zombux píše:když už něco čistit, tak přes systémovou utilitu Vyčištění disku, ta je celkem bezpečná.
Já myslel, že ta systémová utilita provede to samí.

Obrázek

K čemu se pak tyhle programy vůbec vyvíjí. To teda nechápu když na to máte takovejhle názor. V časopisech o PC jako je např. Počítač pro každého, Nejlepší PC rady a návody, Extra PC nebo Chip tento program velice doporučují a chválí ho, to samí píšou i o TuneUp Utilities. Takže tomu teda moc nerozumím. Každej mám na to úplně jinej názor. :(
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

"Počítač pro každého", já to věděl :lol: řeknu ti to takhle: Víš kdo to je Mark Russinovich? doporučuju přečíst část "Registry Cleaners" zde: http://home.comcast.net/~SupportCD/XPMyths.html
"Sajrajt z netu" je co, temp? To jde přece smazat prostřednictvím prohlížeče bezpečně, nic dalšího se do počítače "z netu" dostat nemůže, o registru ani nemluvě.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

Ja pouzivam CClenear uz roky od XP po 7 a nikdy nebol ziadny problem. Zaskrtnut pri cisteni sa da to co potrebujete. Raz za cas to pustim a hned som o par GB lahsi :) Da sa to urobit aj inak, ale preco by som mal chodit kade tade po windowse a mazat z kazdeho rohu nejake docasne subory a cache ked to mam v jednom programe naraz a hned :)...
Paradoxne najviac z toho programu vyuzivam odinstalaciu roznych programov (hlavne ktore neviem standardne odinstalovat) ale to je len taky zvyk :)
btw od tej spolocnosti pouzivam aj program Defraggler, tiez dobry programcek :)
Naposledy upravil(a) Eddward dne úte 26. črc 2011, 15:30, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

peta809 píše:Počítač pro každého, Nejlepší PC rady a návody, Extra PC nebo Chip tento program velice doporučují a chválí ho, to samí píšou i o TuneUp Utilities.
Tobě nepřijde divné, že každý pitomý časopis má každý měsíc palcový titulek "WINDOWS NA STEROIDECH" a DVD nabušené super utilitami, který každý musí mít? Každý SW-zaměřený web má reklamy na svoje čističe, aktualizéry ovladačů a scannerů problémů? Všude je tenhle šmejd, na nejméně důvěryhodných stránkách se ti snaží podstrčit dokonce antiviry a podobně. :-D
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Obrázek
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

a co jako?
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

wtf.jpg
:-)

Konkrétně CC se updatuje celkem často, za doby, kdy jsem ho používal + s ním čistil nějaké spravované PC jsem ho musel stáhnout asi 200x.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Peta809: Já pořád nechápu, o co Ti jde. Již Ti tu všichni svůj názor na tyhle čističe řekli, ale i tak se taky přidám. Pokud chceš mít funkční systém, nepoužívej žádné čističe, jako CCleaner, nebo zázračné tunidla Tune-Up Utilities apod. Používej pouze systémový nástroj pro vyčištění disku, který je neškodný. Systém nebude pošahanej a bude fungovat tak, jak má. A to, že má nějaký produkt hodně stažení, přeci neznamená, že musí být nutně dobrý :)
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

když už mluvíme o TuneUp, rád bych se omluvil za svůj cca 6 let starý článek na PCT magazínu. tehdy ale byl zoufalý nedostatek RAM i místa na disku, a tyhle tůnidla měly svůj měřitelný efekt. v posledních letech už ale ne, přibližně od nástupu vícejádrových procesorů, levných RAM a obrovských disků jsou k ničemu.
Pfizer & Moderna inside
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Dobře děkuji všem za názory.
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

a já bych přidal také svuj názor: čistite registry do nekonečna a ještě dááál :lol:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tielka píše:a já bych přidal také svuj názor: čistite registry do nekonečna a ještě dááál :lol:
dobře ty :mrgreen:
Pfizer & Moderna inside
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

to zombux: thanks for the tip on a good site :) (XP Myths)

..někteří jedinci by mohli vědět, že 99% recenzí a tipů v časopisech je čistá reklama za kterou pak dostanou dobře zaplaceno...

Pro ty co chcou poříd něco v PC čistit tady mám návod, jak na to :P :
http://www.jaktak.cz/jak-na-cisteni-registru.html
Tahle hláška je husto-krutá :lol: :
..kvalitní nástroj umožňující prozkoumat registry Windowsu a vyhledat chybné nebo zastaralé informace v registrech. Po opravě nebo vyčištění těchto informací vám bude počítač fungovat lépe a rychleji..

Tip: Jak na čištění registrů ve Windows
- PCWORLD | 06.07.11

Na téma zásahy do registrů OS Windows existuje množství kontroverzních názorů. Může uškodit avšak i citelně pomoci při nestandardním chování systému. Podívejte se, jak na to.

- Poraďte mi 100% spolehlivý program na čištění registrů. :|
- Na čištění registrů pro obyčejného uživatele je nejlepší CCleaner. Myslím, že obyčejný uživatel bude s CCleanerem spokojený - odborník si sám vyhledá něco profi.
- dôležitejšia je defragmentácia registra.
- dnes vyšla nová recenzia, je to komplexný nástroj,má výborné čistenie registrov okrem iných funkcií
- NESTAČÍM SE DIVIT, KOLIK JE PODOBNEJ NESMYSLŮ NA INTERNETU, JE TO AŽ K PLÁČI....
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ale ano, zásah do registrů může skutečně někdy pomoct - pokud člověk přesně ví co dělá. je třeba si uvědomit, že registr je v podstatě větvená databáze nějakých informací, systémových i aplikačních. takže někdy je třeba konkrétní informaci upravit (je to pravda hodně výjimečně).
ohledně defragmentace registru - :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: už nejsme v době kdy je standard 4MB RAM a každý kilobajt se počítá, defragmentovat megabajtový soubor je nesmysl.
Pfizer & Moderna inside
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

já znám jeden perfektní supr čistič registru reinstal windows ha,ha, :lol:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

ale ano, zásah do registrů může skutečně někdy pomoct - pokud člověk přesně ví co dělá.
- Ano, ale já měl na mysli pouze usery, kteří se chvástají podobným softem, jak je super apod..

Jinak s tebou zombux naprosto souhlasím :idea:
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Takže nechat na pokoji a CCleaner odinstalovat...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

peta809 píše:Takže nechat na pokoji a CCleaner odinstalovat...
..je to tvá volba, ale ani já nepoužívám nic, kromě zmiňované utility ve windows a nějaké čištění registru se vykašli..
MadmanCZ
Začátečník
Začátečník

PerfectOptimizer -> Systém Win nemá přístup k určenému zaříz

Příspěvek od MadmanCZ »

Dobrý den... Dnes jsem si stáhl program na vyčištění registrů a bobužel kromě vyčištění reg jsem klikl i na Repair -> Windows repair...

Od té chvíli mi stálě, ať se snažím spustit .txt, .exe či další soubory háže:

"Systém Windows nemá přístup k určenému zařízení, cestě nebo soubru. K přístupu k položce pravděpodobně nemáte patřičná oprávnění."

Antiviry mám dobré a počítač mi kromě toho ani nijak neblbne :-D ...
Zkoušel jsem vytvořit nový účet a dát mu práva správce a nepomohlo...

Díky za všechny TIPY!!! :-)

//jan.svoboda - Sloučeno
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“