Vyber 10" tabletu

Sekce věnovaná tabletům.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
orfeus4free
Nováček
Nováček

Re: Výběr nového tabletu

Příspěvek od orfeus4free »

transformer je pecka, asi to nej ( pokud ho vezmes s klavesnici) co muzes dneska sehnat. pockal bych jeste par mesicu, do konce roku by mel vyjit s tegrou 3.
Your son has been corruptet by sin!
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Re: Výběr nového tabletu

Příspěvek od Shakall605 »

orfeus4free píše:transformer je pecka, asi to nej ( pokud ho vezmes s klavesnici) co muzes dneska sehnat. pockal bych jeste par mesicu, do konce roku by mel vyjit s tegrou 3.
Taky za jakou cenu, výkon mě zas tak u toho netáhne, hry mám na deskopu, náročnější aplikace by měla zvládnout i tegra 2, záleží jak výjde ta nabídka a čekat na trojku se mi ani moc nechce ;-).
Jinak s klávesnicí bych bral, ale bohužel ta k mé "individuální" koupi není. Ale dá se koupit i zvlášť kolem 3k.
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě tabletu

Příspěvek od peta809 »

Zkusil bych nějaký Samsung Galaxy Tab, na ty jsou poměrně dost kladný ohlasy: http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=samsung+galaxy+tab
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
MaXiLuPa
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaXiLuPa »

Zakoupil jsme si před měsícem Galaxy Tap 10.1 3G a jsem absolutně spokojen. Výdrž je neuvěřitelná :) Nedá se srovnávat s NTB....Používám jej na web. A nabíjím jednou za týden. Při použití cca 2 hodin na webu denně.
Takže absolutní spokojenost :)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Nemůžu si pomoct, ale Android na Galaxy Tabu je děsně pomalý, laguje, ... a to to má Tegru 2 :D
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
MaXiLuPa
Nováček
Nováček

Příspěvek od MaXiLuPa »

No to je pravda. Ještě to chce něco doladit :)
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Jednoznacne iPad.. nejsem zadny apple nadsenec, ale proste konkurence tohle zaspala a iPad je nej.. jak dotykovou plochou, celkovym zpracovanim tak tim, jak to reaguje..
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Jediná možnost v dnešní době je iPad, nic lepšího neexistuje a "konkurence" je kilometry pozadu. Galaxy Tab 10.1 je sice HW dobrý, ale zabíjí ho nepovedený OS.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Máte někdo zkušenosti s Acerem Iconia s windows? Jak to reaguje, jak se na tom píše (klávesnice), jak to zvládá starší hry (flat out 2) a filmy v hd?
Docela by se mi líbilo něco takového na lenošení ale asi bych nepřekousl absenci hw klávesnice takže bych rád něco skládacího nebo rozebíracího jako je toto...přinejhorším teda klávesnici přes BT...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

windows je na tablet nevhodny, pouzitelny budou az 8
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Nějaké jiné třeba i konkrétní zkušenosti s tímto tabletem?
Že win 7 nejsou úplně optimální je mi tak trochu jasné. I když ssd disk by mohl pomoct...
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Treba by mohl tabletum Samsung Galaxy Tab pomoct Android 4.X
"Když jsem byl malý, chtěl jsem být pirátem. Jak se tak koukám na svůj disk, tak se mi to celkem povedlo."
Překládám následující Android projekty a Android aplikace do češtiny: https://crowdin.com/profile/peta809
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

karf píše:Máte někdo zkušenosti s Acerem Iconia s windows? Jak to reaguje, jak se na tom píše (klávesnice), jak to zvládá starší hry (flat out 2) a filmy v hd?
Docela by se mi líbilo něco takového na lenošení ale asi bych nepřekousl absenci hw klávesnice takže bych rád něco skládacího nebo rozebíracího jako je toto...přinejhorším teda klávesnici přes BT...
Zkoušel jsem Iconia Tab W501 když jsem vybíral tablet pro sebe a je hodně dobrý, problém je, že Windows 7 se na dotykovém displeji ovládají dost špatně a výdrž není moc dobrá, jako tablet (tedy bez klávesnice) vydrží slabých 6 hodin a má navíc ještě aktivní chlazení...
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Holt Windows 7 tablety nejsou zabavni, ale pracovni... Na ceste v autobuse vytahnu, zarotuju displejem a pokracuju tam, kde jsem skoncil.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

Podle mě žádný tablet není pracovní, pracovat se má pohodlně na stolním PC nebo notebooku a ne nepohodlně na tabletu. Dá se na něm udělat hodně, ale není to ono.
peta809
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta809 »

Tablet je pro hraní her a sledování filmů, prostě jednoduše řečeno pro konzumaci obsahu.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Navazka píše:Podle mě žádný tablet není pracovní, pracovat se má pohodlně na stolním PC nebo notebooku a ne nepohodlně na tabletu. Dá se na něm udělat hodně, ale není to ono.
Kdybych neměl klávesnici s německými popisky, tak nevidím jedinou zábranu. Všechny znaky píšu se zavřenýma očima a po paměti.

I když ono ty s Windows 7 nejsou tablety, ale Tablet PC. Aka tablet s klávesnicí ("convertible") a otočnou obrazovkou. Ty s Windows 7 a bez klávesnice bych osobně označoval jako Slate (viz HP Slate).

karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

mam porad pocit,ze androidi nebo apple tablety jsou vic jak telefony nez pocitace a v tom prave vidim kamen urazu-jsou to jednoucelova zarizeni pro surfovani a serialy v autobusu. co takovy office dokumenty? je nejaky tablet s quickoffice?
Navazka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Navazka »

karf píše:mam porad pocit,ze androidi nebo apple tablety jsou vic jak telefony nez pocitace a v tom prave vidim kamen urazu-jsou to jednoucelova zarizeni pro surfovani a serialy v autobusu. co takovy office dokumenty? je nejaky tablet s quickoffice?
Mám pro dokumenty koupené Pages a funguje to naprosto bez problémů. Pro tabulky a prezentace editor nepotřebuji, stačí prohlížeč. Sice bych radši MS Office, ale Pages funguje bez problémů, docx zvládá v pohodě a víc nepotřebuji :-)

Jinak můj názor je, že co se týče tabletů, tak je na prvním místě iPad, pak dlouho nic, pro nenáročné stačí androidí tablety typu Galaxy Tab, pro šetřílky tu jsou "čínské šmejdy" za pár korun (naprosto nepoužitelné, ale zato levné s Androidem 2) a trochu stranou stojí Windows 7, které sice na jednu stranu dávají 100% kompatibilitu, ale na druhou stranu je dotykové ovládání dost nepohodlné a nepřesné (vyzkoušel jsem všechny kategorie, co tu píšu a začal jsem právě s Windows, iPad byl až jako poslední, zato však pro mé účely nejlepší). Největší nevýhoda Windows 7 ale je v tom, že se musí použít klasický x86 procesor, což znamená nízkou výdrž baterky a aktivní chlazení. Už aby tu byly Windows 8 pro ARM a tedy konkurence pro iPad :-)
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

V bližší době si budu taky kupovat nějaký ten tablet do školy (wifi, psaní, filmy, hudba). Kandidáty jsou ipad2 a transformer. Čekám snad už jen na představení 9.11. transformeru prime s tegrou 3 (4+1 core), má být užší a výdrž má mít kolem 15hodin díky Kal-El jádru :-)... No uvidím jestli se vyplatí chvíli počkat než bude u nás k dostání.
Odpovědět

Zpět na „Tablety“