Hi-end VGA

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Hi-end VGA

Příspěvek od spajdr »

No já osobně jsem si pořídil 3x MSI 6950 Twin Frozr III a teploty při zátěži mám kolem 60-67C max, větrák na 50 procentech natvrdo nastavený, tiché to úplně není, ale hlučné taky ne.
Je třeba ale dát větrák z boku, ať fouká skrz karty ven z case, protože jak jsem tak na sobě karty nalepeny, tak to nemá odkud nasávat prakticky vzduch. Se třema by ses vešel hezky do 20 000Kč.
Navíc dvě karty trpí microstutteringem, což u tří karet problém není, nebo je minimální.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ta ASUS je ultimatni co se tyce OC potencialu a jde taktovat nejvys pri tichem provozu a dobrych teplotach.
Gigabyte je ticha subjektivne mene nez ta ASUS ,ale vetracky tam byvaji vcelku kvalitni (na rozdil treba od MSI) a ta karta jde tez dost nahoru.

U SLI preferuju vyfukovani vzduchu ven a vytvoreni tunelu nasavani zepredu skrine a ven. Pokud ne referencni modely tak ty Gigabyte. U referencnich modelu zvlaste od EVGA je velka sance nenarazit na nejaky potize ktere se tu vyskytuji s nV nereferencnima kartama. Jakou skrin ze mas ?

Edit: Uz to vidim. No u tech Gigabyte pomuze vetrak v bocnici.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Spajdr@ to už by upgrade zdroje neminul mám viz. popis a budu rád jak utáhne to Sli 580tek. Zas taková potřeba mít TRI není :wink: . Věřím tomu že doslova maximálně využiju single, ale nechce se mi za půl roku řešit nedostatek fps apod. tak koupím rovnou 2 a je "klid" na čas. Ono kdyby přišla nová gtx 590tka, tak jsem vysmátý. kupoval jsem ji za necelých 15tis. a teďkom ji kupovat za nejméně 16 kolíků, je mi proti srsti (čekal jsem že to pujde nahoru až se praskne bublina "vadných" 590tek a že výjde nová gtx 595 s upravenou kaskádou - tehdy byla dobrá koupě, až se nic nekonalo šlo to up, a já teďkom "plusovou" amortizaci, se mi moc nechce platit).

Hladis@ no, co se týče toho sli, tak deska mi dopřává mít karty ob jednu PCIe, takže 1 a 3 slot. Z boku na to "valí" 200mm vent. takže teploty by měl být dobré (když vezmu v potaz to že ty prostory uvnitř jsou nemalé). Proto ani ta EVGA, nemusela být nějak hlučná... Co tím myslíš s těmi problémy neref. kartami?
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Shakall605 píše:Btw kolik máš na té svojí SoCce teplotu při hraní př. crysis 2, apod.? (předpokládám že bude mít jak dobrou teplotu a hlasitost díky řešení chladiče)
Na karte mam accelero xtreme plus II a teplotu max 60°C po OC (900/1800/4500) http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 95#p868595 :devil:
Aj povodny chladic nie je vobec zly (tichsi ako MSI TFII a III, no hlucnejsi ako Asus DCII), no nie je to nic pre moje netopierie usi :mrgreen:
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Kyselinka píše:
Shakall605 píše:Btw kolik máš na té svojí SoCce teplotu při hraní př. crysis 2, apod.? (předpokládám že bude mít jak dobrou teplotu a hlasitost díky řešení chladiče)
Na karte mam accelero xtreme plus II a teplotu max 60°C po OC (900/1800/4500) http://pretaktovanie.zoznam.sk/viewtopi ... 95#p868595 :devil:
Aj povodny chladic nie je vobec zly (tichsi ako MSI TFII a III, no hlucnejsi ako Asus DCII), no nie je to nic pre moje netopierie usi :mrgreen:
Takto "dorasovat" kartu :-D . Ne, moc pěkný. Víš ale důvod proč se ptal je takový že jsem předpokládal že mi tu hodíš burn a idlle teploty s origo chladičem od výrobce ;-)
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Shakall605 píše:Víš ale důvod proč se ptal je takový že jsem předpokládal že mi tu hodíš burn a idlle teploty s origo chladičem od výrobce ;-)
Mam taky pocit, ze boli asi taketo:
Idle - 35-40°C
Burn (Crysis2) - okolo 70°C, po OC 78°C
Hlucnost do 75°C perfektna, ale po prekroceni tejto hranice sa roztocili na 90%+, co uz bolo pocut. No oproti MSI TFII a III je to tichsie. Meral som to v lete a v izbe bolo okolo 26°C.
BTW: pre uplnost airflow mam nasledovny:
Intake - 2xNoctua NF-S12B FLX + 1xFractal FD-FAN Silent series
Outake - 1xNoctua NF-P14-FLX + 1xNoctua NF-S12B FLX
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Shakall605 píše:Hladis@ no, co se týče toho sli, tak deska mi dopřává mít karty ob jednu PCIe, takže 1 a 3 slot. Z boku na to "valí" 200mm vent. takže teploty by měl být dobré (když vezmu v potaz to že ty prostory uvnitř jsou nemalé). Proto ani ta EVGA, nemusela být nějak hlučná... Co tím myslíš s těmi problémy neref. kartami?
No problemy na ktere se objevuji s nestabilitou ve 2D s drivery 280 (ale i s 275 se to nekde projevi) ci 3D pri nestabilnim OC ,ale vyskytuje se to hlavne u GTX560Ti a nizsich nereferencnich modelu. U GTX570/580 se to moc nevyskytuje. Ty EVGA budou urcite v poradne zatezi hlucnejsi nez Gigabyte a ASUS. Ja osobne hluk karet moc neresim pokud to neni vylozene uz hodne hlucne. Myslim ze u tebe to vyhrajou ty dve Gigabyte.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Byl jsem deska v alfě se zeptat na poruchovost u EVGY mi řekl 0% a u GB (SOC) mi řekl 10%. Ale spíše bych to tipoval že to byli vyloženě vadný hw, než problémy s drivery.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Shakall605 píše:Byl jsem deska v alfě se zeptat na poruchovost u EVGY mi řekl 0% a u GB (SOC) mi řekl 10%. Ale spíše bych to tipoval že to byli vyloženě vadný hw, než problémy s drivery.
Nulová poruchovost u EVGA hlavně bude proto, že se od nich skoro nic neprodalo v Alfě :roll:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Shakall605 píše:Byl jsem deska v alfě se zeptat na poruchovost u EVGY mi řekl 0% a u GB (SOC) mi řekl 10%. Ale spíše bych to tipoval že to byli vyloženě vadný hw, než problémy s drivery.

SOC má problémy protože GB tam má zvednuté frekvence a nedostatečně voltáž, takže zhruba 50% GB karet co se reklamuje jsou prostě jen unstable na defaultu, minimálně zvednutí voltáže je opět stabilizuje. Co se Evgy týče, souhlaasím s tím, že je to asi nejkvalitnější výrobce NV karet.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

spajdr píše:
Nulová poruchovost u EVGA hlavně bude proto, že se od nich skoro nic neprodalo v Alfě :roll:
Prodaných evga mi řekl že +- pár kusů stejně jako od GB.
DOC_ZENITH píše:SOC má problémy protože GB tam má zvednuté frekvence a nedostatečně voltáž, takže zhruba 50% GB karet co se reklamuje jsou prostě jen unstable na defaultu, minimálně zvednutí voltáže je opět stabilizuje. Co se Evgy týče, souhlaasím s tím, že je to asi nejkvalitnější výrobce NV karet.
Souhlasím, že pokud by GB zachoval default. popř. max. mírné zvednutí mhz na jádře, tak % jsou menší.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

EVGA jsou drazsi ale opravdu ty karty funguji bez problemu jak maji na rozdil od zprofanovanych vyrobcu MSI,ASUS, Gigabyte...... Stejne se to tyka i referencnich modelu od vyrobcu ,kteri stoji v CZ diky reklami masazi stranou.

Uprime je tezky lidem doporucit referencni karty ,protoze proste vidi super chlazeni ,soucastky "Military Class" a "Ultra Durable" a jiny marketingovy kraviny a testy s OC modelama v recenzich ,ale udaje kolik jich blbne se samozrejme nikde neukazuji. To je pripad hlavne u GTX560Ti kde to je docela markantni. Osobne vzdy kupuji referencni modely a vim proc to delam. Sice je to hlucnejsi ,ale nejsou zadny problemy a pro me je spolehlivost na prvnim miste. Nemel jsem problemy s zadnou z nVidia karet ani s radou ovladacu 280 dokud u poslednich WHQL neco nezprasili s neukazovali se graficke chyby v nekterych hrach.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

DOC_ZENITH píše:SOC má problémy protože GB tam má zvednuté frekvence a nedostatečně voltáž, takže zhruba 50% GB karet co se reklamuje jsou prostě jen unstable na defaultu, minimálně zvednutí voltáže je opět stabilizuje.
Moja SOCka ma pri default taktoch 855/1710/4100 voltaz az 1,1V! :lookround:
...a pritom co mam otestovane, tak tieto frekvencie mam plne stabilne pri 1,038V (undervolt) :)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Máš lepší kousek, mají to nastavené vysoko, aby jich šlo co nejméně na reklamaci, jak píše DOC.
Já bych doporučil EVGA GTX580 Classified, ale jen v případě, že bys měl vodníka, protože ten chladič je hroznej fén. Je na ní doživotní záruka, kdyby zas Hladis chtěl do neref. karet rejpat. ;)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tuhle kartu neznam tak nemuzu rejpat jelikoz se jich prodalo nula nic. Nerejpu obecne do nereferaku pokud jsou dobre udelany a nekonci jich hromady na RMA :roll: Jinak i referencni navrh muze byt blbe viz. poddimenzovana GTX590.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

TOC píše:Já bych doporučil EVGA GTX580 Classified, ale jen v případě, že bys měl vodníka, protože ten chladič je hroznej fén. Je na ní doživotní záruka, kdyby zas Hladis chtěl do neref. karet rejpat. ;)
Tím fénem myslíš tu ref. evgu 580? Vycházel jsem z testu hlunosti, kde je na tom o něco lépe (1db), než gtx 590tka a 590tku jsem měl a ta hnučná rozhodně nebyla, spíše jsem si všímal jiných "podivných" věcí... Každopádně classifield, neci za tu cenu si můžu koupit 2 ty karty (skoro). Teďkom mám v hledáčku EVGA 580 SC (ref.) - snad přístí týden jak dojde love a po vánocích druhou do SLI, ať můžu kartu "prubnout" a popř. zjistit jestli nemá nějaké mouchy ;-) .
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Referencnu? Ako mozes nad tym vobec uvazovat? :nervous:
Bude casom voda?
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Kyselinka píše:Referencnu? Ako mozes nad tym vobec uvazovat? :nervous:
Bude casom voda?
Právě, chtěl jsem jí původně ještě jak jsem kupoval 590tku - pokud by byla hlučná tak koupim fullcover, ale nebyla. Takže tak i doufám že bude ta evga s hlučností na stené úrovni. Jinak co by si ty doporučil za tichou 580tku? Moji "zbylí" kandidáti jsou ta SC evga a Gigabyte 3Gb verze.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Myslel jsem tuhle (popřípadě s vodou tuhle).
Ale jinak je dobrá taky GTX570 Classified, za tu cenu určitě (u nás jí má jen jeden obchod za 9k, takže bys musel koupit v zahraničí, šlo by to vyreklamovat u EVGA- v čechách).
Tiché jsou GB SOC (popřípadě jiné GB s Windforce 3X), SC EVGA s ref chladičem radši ne, spíš SC DS verzi. :)
Ale já stojím za vodníkem, do takového PC už voda patří. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Aspon co sa hovori a pise, tak EVGA robi najtichsie karty s referencnym chladenim. No vobec sa to nevyrovna nereferencnej, lebo je to stale ref. TOC ma pravdu, zlata stredna cesta (co sa tyka hluku) je Gigabyte. Kludne tie 3GB verzie, co si myslel ty.
Osobne keby som planoval SLI + taky monitor, tak by som zobral referencne (najlacnejsie) verzie a na ne fullcover bloky. No na to si treba vyhradit uz iny rozpocet :wink:
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“