sluchátka na hraní s mikrofonem - 1000 - 1500 Kč

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

TOC
Začátečník
Začátečník

Re: sluchátka na hraní s mikrofonem - 1000 - 1500 Kč

Příspěvek od TOC »

Sennheiser PC360

Nic lepšího na trhu nenajdeš. Sám jsem poloprofi hráč, ale také celkem Hi-Fista.
Tohle jsou v zásadě Senny HD598m jenom s mírnou modifikací a dle mého zní ještě lépe. Mikrofon je parádní, ergonomie klasická sennheiserovská. Hlavně jsou úžasně lehké, takže je můžu mít klidně celý den na hlavě a nic necítím. :)
Laptop: Lenovo Legion 5 Pro 16" (R7 5800H, RTX3060, 16GB, 2TB) ///
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Audio: Sennheiser HD650 / Cambridge Audio Dacmagic / Hypa 1 ///
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jaký sluchátka do 1800,- na hraní + hudbu? Hudba hlavně metal, punk, hardcore, klasická hudba..
ani nemusí být s mikrofonem, jde hlavně o kvalitu zvuku a hlavně na tu hudbu aby byl čistej vyváženej zvuk, ne žádný přebasovaný ***** :)
Mám integrovanou zvukou Realtek Realtek ALC892
celkem se mi zamlouvají tyto (myslím že je radil někdo zde na foru, asi TOC)
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001F2E
nebo pak dražší tyto
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000ZRJ

a nebo tyto? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 01N0UV1FYY

stačí na taková sluchátka integrovaná? nebo poraďte která jiná vzít do těch 1800,- aby hrála co nejlíp :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Čtyřstovkové senny nebrat, jsou to shity.
Beyery nemusí být špatné, ale prostě to není ono (to až pak u DT770, a spol.)
To samé platí o "Dčkových" ATček.
Fostex neznám a ta sluchátka se mi nelíbí, osobně bych je vyřadil.
No a zbývají nám tu ty T500. :)
Za ty peníze, jsou fakt skvělé, jako alternativa se dají brát Shure SRH-440, ty mají skvělé středy a jsou trošku "ostřejší", než ty T500.
Výběr je na tobě (já osobně se přikláním k ATčkům)
Periferie: Razer BlackWidow Elite (yellow) / Razer Orbweaver Chroma / Roccat Nyth / Dell S3220DGF + Dell U2719D (portrait) + Alza Ergo ///
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ty "studiový" ATH M35 tedy taky ne?
asi si zítra dojdu pro ty T500, takhle bych vybíral zas půl roku :-D stejně to bude jako nebe a dudy oproti mým současným geniusům za 200 nebo 2.1 repru creative :lol:

jinak kdybych chtěl ušetřit.. co říkáš na toto?
http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 01N0UV1K2L

ale jestli by to stálo za to ušetřit pár stovek na úkor zvuku.. to už si raději připlatím pokud by to byl velkej rozdíl..

pořád čtu recenze na netu ale na ty AKG moc nejsou nikde, navíc všude píšou něco jinýho.. tak člověk pak neví

co zvukovka? stačí integrovaná?
PS5 Pro | LG OLED CX55
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Ty AKGčka bych nebral, ano mají kvalitní špunty (nebo spíše pecky) a pak až ty studiovky.
Na ty M35ky jsem taky zapomněl. :D
Kdybych je měl k něčemu přirovnat, tak by to byly AKG K701 (ač v kapku horším provedení), jsou takové hodně neutrální, já taková sluchátka moc nemusím. Jsem dost na pěkně teple/temně zabarvené Senny (HD5xx - HD6xx).
Co se zukovky týče, tak i ta integrovaná není špatná, ale jinak bych koupil Xonar DX, ten je za tu cenu celkem dot kvalitně postavený a sluchátkům do 3000 Kč dá dost šťávy. :)
Takže pokud zbydou finance, tak bych je tam vrazil.

Obzvláště já se svýma Sennama PC360 (HD598) a Xonarem Essence cítím oproti int. zvukovce propastný rozdíl. :)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ok, tak jdu do těch T500, už jsem je objednal na czc :)
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... VS011LVR01
z těchto jsi asi myslel ty za 1600 že?
PS5 Pro | LG OLED CX55
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jo, myslel jsem tu nejstarší DX/XD, ta je taky z nich nejlepší.
Zbytek jsou takové náhražky. :D
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prochybike »

Jak sem procital tady tohle vlakno, tak koukam, ze TOCi mas fakt velkej prehled o sluchatkach. Jelikoz ja ve sluchatkach tapu, tak jestli bych te mohl poprosit o radu ohledne nakupu sluchatek cenove do 2tis Kc ke zvukoce M-audio revolution 7.1. Rozhodne nehledam nejaky 5.1 "uchylarny" a podobne, ale stereo uzavreny sluchatka pokud mozno s mikrofonem (neni podminkou teda), protoze dost casto hraju po vecerech a zaroven si rad poslechnu kvalitni hudbu (Dexon/Denon domaci hi-fi vybava), takze aby to jen nesustilo :) Fakt nejsem audiofil, ale preci jen rozdil uz poznam. Ale pocitam, ze s timhle rozpoctem to na hudbu zadnej zazrak nebude. Do ted sem mel letity Saitek GH20, coz je tezkej lowend .. Navic jsou docela tezky, takze z nich boli hlava po hodine a tak nejaky idealne lehky.
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Jsou v zásadě dvě možnosti:
1) Sennhaiser PC330 (mají mikrofon, nebudou šustit nebo nějak tak, ale co se týče zvukového výkonu celkově, tak to žádný zázrak není)
2) AT-T500 (nemají ten mikrák, ale ve svojí třídě jsou asi nejlepší, už se tady dá mluvit o nějakém entry-level Hi-Fi)

Vyber si, které se ti víc zamlouvají, ale ty Senny budou mít víc basů, T500 zase brilantní střed, výšky tyhle levná sluchátka nezvládají (a ani nemůžou, ono to jde celkem těžko udělat čisté výšky), resp. není to, že by tam nebyly, ale jsou prostě nevýrazné a taky ne úplně čisté...
Tvoje zvukovka rozhodně nebude limit, převodníky jsou tam slušné, škoda jen, že to nemá pořádný operáky, to by byla jiná káva (ono to totiž nemá žádný zesilovač, ale na tohleto je to v pohodě, ne nějaký dražší sluchátka s vyšší impedancí by to chtělo nějaký externí zesík).

Tak snad jsem pomohl. :)
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Na ty Sennhaisery jsem koukal a nevypadaj zle, ale asi zkusim zajit nekam kde maji oboje skladem a vyzkousim jak sedej, protoze mam celkem velky usi a tak, abych je nemel hned otlaceny. Zatim mi z teto dvojice vychazeji lip Sennhaisery (mikrofon a jsou lehci). Jinak hudebne verim, ze AT budou urcite lepsi. Omrknu je a pak dam vedet, jaky sem vybral. Diky moc!!
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Tak nakonec Sennhaiser PC330 mi uplne dobre nesedi (male nausniky, kdy mi sedej na usich a ne hlave, takze na delsi poslech nic moc) a tak asi nakonec sahnu spis po necem lepsim na hudbu a mikrofon vezmu externi. TOCi ty si psal, ze mas Logitech Analog Microphone, jak si snim spokojenej, potazmo jak blizko musi clovek bejt byl dobre slyset a pritom nemusel rvat na celou mistnost? Kdyz ho budu mit cca metr od hlavy zachyti ciste neco? :) A jestli muzu jeste otravovat se sluchatkama nakonec asi limit bude 3tis Kc a tam na hudbu by byl ideal co?

Treba? http://www.czc.cz/sennheiser-hd-518/838 ... 34usl1ksf3

Jeste teda uvazuju, ze M-audio zvukovku dam kamaradovi a poridim nejakou do PCI-E, idealne s moznosti pripojeni front audia, takze sem koukal na tuhle - http://www.czc.cz/asus-xonar-dx-xd-retail/55627/produkt

EDIT: Jeste jestli muzu dotaz mam sluchatka Koss SB/45 a nevim jestli je to vlastnost nebo zavada. Leve sluchatko hraje v pohode basy, stredy (vesjky spis tak nejak sustej :) ) a pravy hraje jen stredy a zadny basy. Je mozny, ze to je normalni nebo je to prave rozbity? Ve filmu je to napriklad jedno, ale u hudby si pripadam jak takovej polohluchej na pravou stranu :)
TOC
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOC »

Hmm.
Co se týče toho mikrofonu, tak ten už nepoužívám, mám PC360, mám ho tu jenom na příležitosti, když natáčím třeba let´s play s kámošema. Kvalita je to slušná no a ten metr by měl být v pohodě, ale budeš si to muset mírně zesílit v ovladačích (půl metru je tak akorát).
HD518 jsou skvělá sluchátka, komfort úžasný a zvuk není špatný, ale hodně se liší od zbytku HD5xx řady.
Jsou spíše polootevřená, není slyšet tolik okolního hluku a prostě to zní jinak. Zkus si je, ne každému to sedne.
Tu zvukovku bych moc ani neměnil, pokud pro tebe PCi rozhraní není problém, zvukově na tom budou +- stejně a ty HD518 s přehledem "nakrmí".
Pokud by ti nesedly, tak ber ATH-AD500, jsou to skvělá sluchátka, možná i lepší, jak ty senny.
U těch SB/45ek nevím, může to být vada, může to být špatně zastrčený konektor, může toho být více, ale spíše bych to viděl na vadu, pokud je to takhle razantní. Normální je, když v jednom sluchátku slyšíš např. vokály, v druhém bubny a kytaru v obou, každopádně absolutní ignorace určité hladiny zvuku by tam být neměla.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“