Můj disk je neustále plný

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Re: Můj SSD je neustále plný

Příspěvek od Kyselinka »

No ja mam 64GB Cruciala a volne mam nieco cez 40GB :-D
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

http://helpdeskgeek.com/windows-7/windo ... erfil-sys/
http://it.cestuji.info/optimalizace-w7-pro-ssd.php

Vycisti si slozky Temp a Internet Temp a mozna mas neco v Download/Stazene soubory. Tohle neni o nedostatku mista ,ale bordelu na disku. Samotny system a nejake programy ti musi zabirat max 30-40GB.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od van Bellen »

na cistenie pouzi ccleaner.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

van Bellen píše:na cistenie pouzi ccleaner.
aneb jak si rozj**at systém :roll: na čištění hlavně použij mozek a ne nějakou žůžoutilitku
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

van Bellen píše:na cistenie pouzi ccleaner.
CCleaner na Win7 opravdu NEPOUZIVAT.
van Bellen
Začátečník
Začátečník

preco?
workaholik
Nováček
Nováček

Příspěvek od workaholik »

Tak ten Treesize je skvělej prográmek, konečně můžu sledovat, kolik co přesně zabírá (fakt tam nemám volný místo). Je zajímavý, že mi to ukazuje o 10GB víc než klasicky průzkumník Windows.
No, o bordelu na disku to určitě je. Budu používat nejvíc mozek. Každopádně přes 8GB mi tam za pagefile.sys, kterej nemůžu smazat, protože je to swapovací soubor. Bude vadit, kdybych úplně vypnul swap nebo ho aspoň podstatně zredukoval? Někde čtu, že to vadí hodně, jinde zase, že to můžu bez problému vypnout atd., názory se hodně liší.
Atta
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Atta »

workaholik píše:Tak ten Treesize je skvělej prográmek, konečně můžu sledovat, kolik co přesně zabírá (fakt tam nemám volný místo). Je zajímavý, že mi to ukazuje o 10GB víc než klasicky průzkumník Windows.
No, o bordelu na disku to určitě je. Budu používat nejvíc mozek. Každopádně přes 8GB mi tam za pagefile.sys, kterej nemůžu smazat, protože je to swapovací soubor. Bude vadit, kdybych úplně vypnul swap nebo ho aspoň podstatně zredukoval? Někde čtu, že to vadí hodně, jinde zase, že to můžu bez problému vypnout atd., názory se hodně liší.
U 8GB bych to nejspíš smazal, kdybys měl problémy, kdykoliv, jej můžeš obnovit.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

no, spíš než pagefile mazat, je třeba ho zakázat http://mymojo.ca/wp-content/uploads/200 ... gefile.png
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
workaholik
Nováček
Nováček

Jj, už se stalo, tak doufám, že to nebude mít velkej vliv na rychlost disku a systému.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Swap mam vypnuty, pagefile tak isto, zakazane a vymazane restore pointy, hiberfil tak isto zakazany.
Po instalacii winu a vsetkych programov/driverov, ako aj kompletneho zoptimalizovania a nastavenia systemu som si urobil zalohu OS cez Acronis a mam vystarane. Takyto Win (professional x64) so vsetkymi programami, ktore potrebujem nezabera ani 20GB :)
workaholik
Nováček
Nováček

Tak jsem ještě promazal Temp složku a je to ok, mám místa dost. Díky za rady!
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

neni jeste spatne zmazat z windows ty jejich defaultni programy co nepotrebujes
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

tmaven píše:neni jeste spatne zmazat z windows ty jejich defaultni programy co nepotrebujes
tím se ušetří velice málo místa, ale souhlas, v případě že je kritický nedostatek místa na disku, dá se použít i tohle.
Pfizer & Moderna inside
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

jsem sice dost OT ale zarazilo me proc nedoporucujete pouzit ccleaner. Prisel mi jako schopny programek, mimalne na cisteni disku od malastu..., navic jakou to ma spojitost zrovna s Win7, visty / xp fpoho? Diky
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Gigabyte Aorus RTX 3070 8GB @ 1800MHz/0,825V > 170W SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
tmaven
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tmaven »

ja ti nevim, kdykoliv jsem pouzil nejaky registry cleaner a podobne, tak se mi pak zdalo, ze pc je jeste pomalejsi.. ale osobne dukaz na to nemam:)
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Win7 ma svuj system dobry urdzby a zadny externi programek nepotrebuje. CCleaner naopak casto Win7/Vista rozesere. Zvlaste pokud to jeste vezme clovek co nevi co nastavit a zacne se v tom rypat.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

myslím že na to aby niečo cccleaner doserkal treba byť vcelku šikovný :twisted:
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
van Bellen
Začátečník
Začátečník

ja pouzivam ccleaner len na precistenie systemu,lebo sa mi to nechce mazat manualne.myslim,ze toto systemu nevadi...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

dexterav píše:myslím že na to aby niečo cccleaner doserkal treba byť vcelku šikovný :twisted:
Nevim ,ale s rozbitama Winama po "udrzbe" CC jsem mel co docineni moc casto. Zde je to vcelku modni vec. Ale tohle uz tu je OT.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“