Teploty GTX 560
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- insomnic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Teploty GTX 560
Řekl bych, že Noctuama to úplně nevyřešíš, rozdíl bude imho max. v řádu jednotek stupňů. Přinesly by ti leda větší ticho. Tu skříň neznám, ale vypadá to, že intake fanu může klást celkem odpor. Zkus vyčistit prachové filtry, případně se fakt podívej na to, jestli má vzduch ve skříni kudy proudit. Ideální by asi bylo, kdybys sem mohl hodit fotku.
Jinak ve skříni nic teplo nějak výrazně negeneruje?
Jinak ber moje rady prosím jako orientační. Nejsem expert, ale podobné problémy jsem sám řešil.
edit: sorry, nevšiml jsem si teplot ve hrách. Zkus hodit tu fotku. 90°C ve hrách je dost. Karta na to stavěná nejspíš bude, ale takové teploty snižují životnost.
Jinak ve skříni nic teplo nějak výrazně negeneruje?
Jinak ber moje rady prosím jako orientační. Nejsem expert, ale podobné problémy jsem sám řešil.
edit: sorry, nevšiml jsem si teplot ve hrách. Zkus hodit tu fotku. 90°C ve hrách je dost. Karta na to stavěná nejspíš bude, ale takové teploty snižují životnost.
ZD: Asus M4A89GTD Pro/USB CPU: Phenom II X6 1055tChladič: Thermalright IFX 14+ Noctua NF-P12 RAM: 4 GB DDR 3 Kingston HyperX BlueGK: Gigabyte GTX 560TI OC HDD: Samsung 840 120GB+ Seagate 7200.12 500GB Zvukovka: Asus Xonar DG PSU: Seasonic S12-II bronze 620W Monitor: Acer P246 HBD
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
To je zcela určitě špatnej airflow ve skříni. Ventilátory Akasa (nevim jaký máš) nejsou vůbec špatný, já mám 2xAkasaApache na chladiči CPU zregulované na 800rpm a jsou naprosto v pohodě. Jak už bylo psáno výše, je nutný vyčisti filtry, udělat cablemanagement a vytvořit airflow, tak aby vznikl podtlak a byl správný směr proudění vzduchu, tzn. zapomeň na ventilátor v bočnici atd., ale o tom už tady bylo na fóru napsáno mnoho. Výsledkem jsou pomaloběžné tiché ventilátory a přijatelné teploty, vždy je to trochu kompromis, ale 90st. na grafice při otáčkách cca 1900rpm což musí být slyšet, ta bych asi neskous.
Já osobně bych po vyřešení airflow dal ještě na grafiku např. Accelero, kde při zredukování otáček (na cca 1300) je chlazení neslyšné a teploty ve 3D cca 65st. max.
- SirAndre
- Nováček

-
Tak tady máte foto mého pc http://imageshack.us/g/804/img20120528175531.jpg/
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
to je normální standart... tak nevim.. před tím nasávacím ventilátorem vpředu je nějaká perforace??SirAndre píše:Tak tady máte foto mého pc http://imageshack.us/g/804/img20120528175531.jpg/
- SirAndre
- Nováček

-
jj má tam bejt takové držáčky na hdd
- insomnic
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ta perforace vypadá tak, jak ta vzadu, tak optimální airflow neumožňuje, ale pochybuju, že až tak. Takty a napětí na kartě jsou default? Jinak jak se teploty mění, pokud vůbec, když otevřeš přední dvířka od case?
ZD: Asus M4A89GTD Pro/USB CPU: Phenom II X6 1055tChladič: Thermalright IFX 14+ Noctua NF-P12 RAM: 4 GB DDR 3 Kingston HyperX BlueGK: Gigabyte GTX 560TI OC HDD: Samsung 840 120GB+ Seagate 7200.12 500GB Zvukovka: Asus Xonar DG PSU: Seasonic S12-II bronze 620W Monitor: Acer P246 HBD
- Wiruz
- Pokročilý

neresil bych to, jiz rok takto provozuji GTX560TI a bez problemu. Furmark ci Kombustor ji vyzene taky na 93¨C ale ve hrach je to podstatne mene (85¨C). Co je dulezite, karta zacina zpomalovat uz na 100¨C, to zacina klesat vykon. Zaroven se mi z karty nepodarilo dostat vice nez prave 101¨C (odpojene ventilatory). Resil jsem to primo se supportem z GB, nejdrive se vymlouvali na spatnej air flow ve skrini, pak mi doporucili zkontrolovat jestli je dobre nasazanej chladic a prepastovat a pak uznali ze nektere karty maji vyssi teplotu (horsi jadra) a je to bezne. Kdyz to je bez problemu tak si toho nemam vsimat, jinak reklamace. Je fakt ze kdyz jsem kartu testoval mimo case jen na stole, tak se teploty drzely pod 82¨C, ale v case ani prd.
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- SirAndre
- Nováček

-
Aha já to právě řeším taky ale nikde jsem nesehnal informace kolik ta karta tak snese abych jí neupražil
Jinak si myslím že airflow mám ted dobrej. Když testuju v MSI Kombustor po 10 min. mám kolem 93 s bočnicí bez bočnice mám 80. Takty a napětí jsou na default
- killerfrca
- Nováček

-
Čau,
mám podobnej problém jako kolega co zakládal tento topic takže nebudu zakládat další. Na mé 3 dny staré grafice GTX 560 Ti Twin Frozr II http://interlink.tsbohemia.cz/msi-n560g ... 21520.html dosahuji při hraní podle mě hodně vysokých teplot (95°C). Karta jsem nijak netaktoval. Nejsem v problematice hardwaru nějak extra sběhlý, ale po tom co jsem si pročetl tento topic se potvrdilo moje podezření, tzn. že můj problém tkví ve špatném větrání mého PC celkově. Case mám právě nějaký prehistoricky, cca 10 let starý, bez jakéhokoliv větrání z/do pc. Po tom co jsem tu čet si uvědomuji že je to dost tragická situace, ale chtěl bych se zeptat jestli je to opravdu hlavní problém a jestli zlepšení toho air flow uvnitř casu opravdu shodí teploty o těch cca 30°C.
Díky za odpověd
mám podobnej problém jako kolega co zakládal tento topic takže nebudu zakládat další. Na mé 3 dny staré grafice GTX 560 Ti Twin Frozr II http://interlink.tsbohemia.cz/msi-n560g ... 21520.html dosahuji při hraní podle mě hodně vysokých teplot (95°C). Karta jsem nijak netaktoval. Nejsem v problematice hardwaru nějak extra sběhlý, ale po tom co jsem si pročetl tento topic se potvrdilo moje podezření, tzn. že můj problém tkví ve špatném větrání mého PC celkově. Case mám právě nějaký prehistoricky, cca 10 let starý, bez jakéhokoliv větrání z/do pc. Po tom co jsem tu čet si uvědomuji že je to dost tragická situace, ale chtěl bych se zeptat jestli je to opravdu hlavní problém a jestli zlepšení toho air flow uvnitř casu opravdu shodí teploty o těch cca 30°C.
Díky za odpověd
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak nevím jestli 30°C, ale určitě to půjde dolu, chce to aspoň 2 120xmm fany a nějakou slušnější case.
- jogobella232
- Nováček

-
Čau chlapi mám taky tu grafiku a jede dobře ale co kdybych chtěl mou základku osadit ještě jednou stejně.
Jak na tom bude teplota horní karty?
Jak na tom bude teplota horní karty?
- LtdWolf
- Nováček

-
Nebudu zakládat nový topic a myslím že sem se to hodí.
Mám grafiku Gigabyte gtx560 a při zátěží mám takových 75°C. Vím, že to není asi hodně, ale přeci jenom bych to rád dostal aspoň k těm 60°C a zmenšil i hlučnost chlazení. Né že by ty twinka od gigabytu byly moc hlučné, ale v zátěží jsou slyšet. Tak bych rád vyzkoušel nějaké alternativní chladiče.
Tak se chci zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s Arctic Accelero Mono Plus http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001FII
Přeci jenom mám skřín Fractal design define mini, takže čím mín prostoru chladič zabere, tím líp. Jedná se o nízkoprofilový větráček a předpokládám že zabere tak max 3 sloty (vč.grafiky). Máte s tím někdo zkušenosti případně jestli nejít do Arctic Twin Turbo II či rovnou Arctic Accelero Xtreme Plus II. Avšak obě dvě posledně zmiňované už jdou s cenou nahoru a co se týče místa tak taky. Tak jestli mi nějak zkušená uživatel poradí ohledně toho a zda vůbec si polepším oproti referenčnímu chlazení díky moc
Mám grafiku Gigabyte gtx560 a při zátěží mám takových 75°C. Vím, že to není asi hodně, ale přeci jenom bych to rád dostal aspoň k těm 60°C a zmenšil i hlučnost chlazení. Né že by ty twinka od gigabytu byly moc hlučné, ale v zátěží jsou slyšet. Tak bych rád vyzkoušel nějaké alternativní chladiče.
Tak se chci zeptat jestli nemá někdo zkušenosti s Arctic Accelero Mono Plus http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000001FII
Přeci jenom mám skřín Fractal design define mini, takže čím mín prostoru chladič zabere, tím líp. Jedná se o nízkoprofilový větráček a předpokládám že zabere tak max 3 sloty (vč.grafiky). Máte s tím někdo zkušenosti případně jestli nejít do Arctic Twin Turbo II či rovnou Arctic Accelero Xtreme Plus II. Avšak obě dvě posledně zmiňované už jdou s cenou nahoru a co se týče místa tak taky. Tak jestli mi nějak zkušená uživatel poradí ohledně toho a zda vůbec si polepším oproti referenčnímu chlazení díky moc
- Wiruz
- Pokročilý

mam twinturboII na GTX560TI... do niceho slabsiho bych nesel, kartu to neuchladi. Nejdrive jsem nechal ventilatory na 7V pres redukci, ale pri plne zatezi jsem se dostaval na 90C pri teplote v mistnosti 30C. Takze jsem to hodil na regulaci kartou a uz to je v poradku. Chladic je na 7V neslysny. Pri plnych otackach kam ho dostane pouze Furmark po 15min uz je slyset, ale porad to je ticho proti originalu na full. V porovnani s defaultem (pozor, mam vykonejsi SOC verzi) jsou teploty o 10C nizzi ale podstatne nizzsi hluk
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64

- LtdWolf
- Nováček

-
Aha tak uvidíme. Jenom menší dotaz, který možná s tím nesouvisí. Jak už jsem psal mam FD Define Mini case s tím ,že mám zdroj dole a nasává vzduch zespoda. Pomohlo by trochu to že bych otočil zdroj směrem ke grafice, tak aby trochu toho tepla šlo ven přes zdroj od grafarny. Přeci jenom je ta grafika od zdroje cca 10cm takže to fouká určo i tam. Je to jen teorie a nevím jak by to bylo v praxi. Má někdo zkušenost ??
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Arctic Accelero Mono jsem kdysi zkoušel na 460, ale nebylo to vono, a teploty byly vysoké....takže na 560Ti si myslim budeš mít problémy s uchlazením - jak psal Wiruz chce to Twin Turbo II a bude to v pohodě a tiché...LtdWolf píše:Aha tak uvidíme. Jenom menší dotaz, který možná s tím nesouvisí. Jak už jsem psal mam FD Define Mini case s tím ,že mám zdroj dole a nasává vzduch zespoda. Pomohlo by trochu to že bych otočil zdroj směrem ke grafice, tak aby trochu toho tepla šlo ven přes zdroj od grafarny. Přeci jenom je ta grafika od zdroje cca 10cm takže to fouká určo i tam. Je to jen teorie a nevím jak by to bylo v praxi. Má někdo zkušenost ??
- Wiruz
- Pokročilý

urcite jsem pro otaceni zdroje, aby natahoval vzduch z case misto z lokace zespodu, sice se bude zdroj vice hrat a tim zvedne otacky, ale docela dost to pomuze s odtahem tepleho vzduchu ktery se hromadi pod vga, ktera tvori takovy blok pro odhat tepla z mista pod ni klasickym zadnim fanem... takze za me otocit fanem nahoru 

- Dithius
- Pokročilý

lidi jak můžete být spokojení s takovýma teplotama já mám na byvalém High-endu 49°C v extremním modu MSI kombustor vše na full
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- jogobella232
- Nováček

-
má gtx se nad 61°C nedostane. chlapy newim co s tím dělate 
- jagoda
- Středně pokročilý

mam presne tu istu kartu co ty... teploty v letnych horucavach pri BF3 nepresiahnu 65 stupnov
a to sa mi podaril celkom chvalihodny takt (1000/2000/2000)
ale viem dobre v com je problem... nerad ti to hovorim ale ta Tt bedna je velmi zla ...
kamarat ju mal a mal rovnake problemi s prehrievanim setkeho co v nej bolo...
mas v predu 12 cm fan ?
a naco ti tam je ked je to smejd a pred nim je prachovi filter , dvierka s malimi dierkami a potom este vonkajsi neperforovany vlnovkovity plast ( dvierka )...
ten vvetrak nema odkial nasavat vzduch...
odmontuj tie predne dvierka , a aj protiprachovy filter, kup dozadu nejaku kvalitnejsiu 12tku napr noctuu a dopredu taktiez... a mas po problemoch... dufam ze si nechas poradit ... cus
a to sa mi podaril celkom chvalihodny takt (1000/2000/2000)
ale viem dobre v com je problem... nerad ti to hovorim ale ta Tt bedna je velmi zla ...
kamarat ju mal a mal rovnake problemi s prehrievanim setkeho co v nej bolo...
mas v predu 12 cm fan ?
ten vvetrak nema odkial nasavat vzduch...
odmontuj tie predne dvierka , a aj protiprachovy filter, kup dozadu nejaku kvalitnejsiu 12tku napr noctuu a dopredu taktiez... a mas po problemoch... dufam ze si nechas poradit ... cus
i7 2600k / 16GB DDR3 / GTX760