Problém s RAM
- sasuke52
- Nováček
-
Re: Problém s RAM
Tady mi to trochu nehraje.. já tam právě mám na výběr jen auto nebo DCT-0 viz. odkaz...
http://postimage.org/image/hf78yv28j/
http://postimage.org/image/hf78yv28j/
- Lokomotiva
- Začátečník
Tak tak jak to máš teď.
Funguje to ?
Funguje to ?
- sasuke52
- Nováček
-
Ne.. pořád to samé..
Naposledy upravil(a) sasuke52 dne pon 11. čer 2012, 11:11, celkem upraveno 3 x.
- Lokomotiva
- Začátečník
Když snížíš frekvenci pamětí na 533 MHz, pomůže to?
- sasuke52
- Nováček
-
Nezkoušel jsem to ale zkusím odpoledne.. kromě toho mi ještě kámoš půjčil ještě 2x2GB ram paměti které byly koupené v jednom balení.. a jsou úplně stejné..
odpoledne to odzkouším jestli se ten systém rozjede..
jinak to jsou ony.. http://catalog2.elkogroup.com/ProductDe ... ID=1107164
ale je tam časování CL6 bojím se jestli to nebude vadit.. jinak zkusím to napřed rozjet na auto nastaveni v tom biosu.. schválně co to udělá..
odpoledne to odzkouším jestli se ten systém rozjede..
jinak to jsou ony.. http://catalog2.elkogroup.com/ProductDe ... ID=1107164
ale je tam časování CL6 bojím se jestli to nebude vadit.. jinak zkusím to napřed rozjet na auto nastaveni v tom biosu.. schválně co to udělá..
- sasuke52
- Nováček
-
Takže jsem to teď všechno odzkoušel.. když jsem tam zkusil napřed dát ty dvě ramky 2GB od a data z frekvenci 800 MHz tak to opět nenajelo.. zkusil jsem je vyndat a dát tam ty dvě 2GB kingstone ramky z frekvenci 667MHz.. a dal jsem v BIOSU těch 533MHz.. a pořád nic.. zase jen načítám windows a rr PC..
Zvažuju ještě o jedné možnosti a to že opět flashnu BIOS ale tentokrát na tu verzi 2.7 co jsi našel ty.. protože mi tato verze biosu nějak nesedí.. nechápu proč tam nemůžu najít nikde tu druhou RAM paměť když chci časovat ty RAMky.. je tam jen DCT-0 a to se mi nezdá.. nevím no ale beru to jako úplně poslední možnost až budu úplně bezradný..
Zvažuju ještě o jedné možnosti a to že opět flashnu BIOS ale tentokrát na tu verzi 2.7 co jsi našel ty.. protože mi tato verze biosu nějak nesedí.. nechápu proč tam nemůžu najít nikde tu druhou RAM paměť když chci časovat ty RAMky.. je tam jen DCT-0 a to se mi nezdá.. nevím no ale beru to jako úplně poslední možnost až budu úplně bezradný..
- Lokomotiva
- Začátečník
To vypadá, jako by byl vypnutý jeden paměťový kanál.
A že by paměti měly být přinucené běžet Single Channel.
Zkus napřed ještě projít nastavení současného BIOSu, jestli to někde není k povolení/zakázání.
A že by paměti měly být přinucené běžet Single Channel.
Zkus napřed ještě projít nastavení současného BIOSu, jestli to někde není k povolení/zakázání.
- sasuke52
- Nováček
-
Jo přesně i tak by se to dalo vysvětlit a zřejmě je to nejpravděpodobnější.. ale jak to poznám.. myslím tu funkci?
- Lokomotiva
- Začátečník
Názvosloví BIOSů se liší, tak nevím.
Nastavení severního můstku? Chipset?
Já bych si představovala, že na výběr budeš mít v DRAM Timing DCT-0, DCT-1, Auto a Both.
Že tam 2 položky chybí mě překvapuje.
Zkus třeba vyfotit co je ti podezřelé - třeba nás něco napadne.
Nastavení severního můstku? Chipset?
Já bych si představovala, že na výběr budeš mít v DRAM Timing DCT-0, DCT-1, Auto a Both.
Že tam 2 položky chybí mě překvapuje.
Zkus třeba vyfotit co je ti podezřelé - třeba nás něco napadne.
- sasuke52
- Nováček
-
Tak myslím že v single channelu to nepojede protože jsem zachytil obr. ve chvíli kdy to najíždělo do BIOSU po zmáčknutí "DEL" a vypsalo to jasné info.. viz odkaz...
http://postimage.org/image/lejm93f1h/
http://postimage.org/image/lejm93f1h/
- sasuke52
- Nováček
-
A ještě mě napadlo.. mám od kámoše ještě jednu RAM paměť je to 1GB kapacita ale jede na frekvenci 800MHz v obchodě mi bylo řečeno že prej když má jedna RAMka větší frekvenci že to nevadí protože se přizpůsobí té co ji má menší.. když jí vložím do druhého slotu vedle té původní 667MHz 2GB kapacity a zapnu PC tak normálka systém najede a vypisuje jak v CPU-Z tak v systému že jeho RAM paměť je opravdu 3GB.. ale když na něm jedu déle tak mi po chvíli problikne modrá obrazovka a systém spadne a restartuje se.. nevím jestli to je tou frekvenci nebo čím.. ale když na to příjde pokud by se nějak dalo vyřešit to shazování systému třeba manuálním časováním nebo nějakým jiným nastavení v BIOSU tak bych tu 2GB novou vrátil do obchodu a nechal si tu jedno gigovku.. ale vážně netuším čím by to mohlo padat.. nesetkala jsi se už někdy z něčím takovým? tady je na ní odkaz.. http://www.czc.cz/kingston-value-2gb-2x ... 72/produkt
jsou tam dvě a dohromady mají dávat 2GB já mám jednu z nich...
jsou tam dvě a dohromady mají dávat 2GB já mám jednu z nich...
- Lokomotiva
- Začátečník
Víš co?
Tohle je opravdu hodně zvláštní a já jsem to zažila úplně na začátku procesorů Athlon 64, kdy paměťové řadiče procesorů byly hodně citlivé na to, jestli jsou paměti (tehdy DDR) jednostranné (Single Sided) nebo oboustranné (DS) a podobně.
Pojď začít úplně od začátku, jo?
Napřed si do bezvědomí ověř, jakou přesně máš desku.
MSI umí mít pod jedním kódem několik desek.
Takže vlez do skříně a podívej se přímo na desku jaké má označení, verzi, revizi apod.
Ať je jasné, že jsi na ni naflashoval správný BIOS.
Tohle je opravdu hodně zvláštní a já jsem to zažila úplně na začátku procesorů Athlon 64, kdy paměťové řadiče procesorů byly hodně citlivé na to, jestli jsou paměti (tehdy DDR) jednostranné (Single Sided) nebo oboustranné (DS) a podobně.
Pojď začít úplně od začátku, jo?
Napřed si do bezvědomí ověř, jakou přesně máš desku.
MSI umí mít pod jedním kódem několik desek.
Takže vlez do skříně a podívej se přímo na desku jaké má označení, verzi, revizi apod.
Ať je jasné, že jsi na ni naflashoval správný BIOS.
- sasuke52
- Nováček
-
takže díval jsem se přímo na desku a pod procesorem byl čárový kód podle kterého jsem vyhledal tu desku.. na netu se shoduje tato.. http://www.alza.cz/msi-k9n6pgm2-v2-d147 ... 3wodZAW4Yw
ale můžeš mi napsat kde můžu vyhledat tu verzi a revizi a jiné info?
ale můžeš mi napsat kde můžu vyhledat tu verzi a revizi a jiné info?
- Lokomotiva
- Začátečník
Pokud sis to vyhledal takhle, tak už nic jiného nehledej.
Zdá se, že na desce máš BIOS, který patří na trochu jinou desku.
To může - ale nemusí - být příčina uváděných obtíží.
Já bych zkusila naflashovat na desku BIOS 2.7.
Ale rozhodnutí je na tobě - flashování BIOSu není nikdy 100%-ně bezpečná záležitost.
Zdá se, že na desce máš BIOS, který patří na trochu jinou desku.
To může - ale nemusí - být příčina uváděných obtíží.
Já bych zkusila naflashovat na desku BIOS 2.7.
Ale rozhodnutí je na tobě - flashování BIOSu není nikdy 100%-ně bezpečná záležitost.
- sasuke52
- Nováček
-
jo chápu jenže problém je v tom že mi to tu Flashku s tím biosem 2.7 už nechce vyhledat a jiný způsob jak flashnout verzi biosu neznám..
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
exituji flashovaci utility napr. pro win i linux. akorat pouzijes tu, od ktereho je vyrobce biosu
- Rasio
- Začátečník
Ahoj,
Měl bych dotaz ohledně svojí sestavy a pamětí.
Moje prvotní sestava byla tahle.
systém: Windows 7 64 bit / service pack 1
deska: Asus P5KC
procesor: Core 2 Quad 6600 3.2 GHz
paměti: A-DATA DDR2 800MHz 2x2GB
grafika: Palit 260 GTX
V dnešní době trochu veteránská, nicméně nároky na hry splňuje stále dobře. Přesto jsem se rozhodl vzhledem k ceně pamětí investovat pár stovek. Přeci jen, tahle deska byla combo, a má možnost osazení DDR3.
Koupil jsem tedy tenhlehttp://www.alza.cz/corsair-4gb-kit-ddr3 ... 159097.htm kit.
PC je znatelně svižnější. Jenže po hodině prd----modrá smrt. Dnes krátce po startu Win znovu. Battlefield 3 zamrz po 5 minutách hraní, ale to do modrý smrti nespadlo. Nevím čím si to mám vysvětlit. Osazený paměti jsou přesně podle parametrů desky. Jinak řečeno splňují její požadavky. Paměti s vyšší frekvencí tam dát nejdou, a ani s vyšší kapacitou. Je to osazený tak jak má. Compatibilita pamětí s deskou je taky ok. Bohužel svoje starý paměti Geil DDR2 800MHz už nemám abych je dal zpátky a vyzkoušel. Takže...co dál?
A s tím souvisí i můj druhý problém.
Nová klávesnice Roccat Valo. Po restartu PC abych se dostal do Biosu mi klávesnice nereaguje dřív, než se spustí systém Win. čili se do Biosu nedostanu. Má někdo nějaký nápad ?
Měl bych dotaz ohledně svojí sestavy a pamětí.
Moje prvotní sestava byla tahle.
systém: Windows 7 64 bit / service pack 1
deska: Asus P5KC
procesor: Core 2 Quad 6600 3.2 GHz
paměti: A-DATA DDR2 800MHz 2x2GB
grafika: Palit 260 GTX
V dnešní době trochu veteránská, nicméně nároky na hry splňuje stále dobře. Přesto jsem se rozhodl vzhledem k ceně pamětí investovat pár stovek. Přeci jen, tahle deska byla combo, a má možnost osazení DDR3.
Koupil jsem tedy tenhlehttp://www.alza.cz/corsair-4gb-kit-ddr3 ... 159097.htm kit.
PC je znatelně svižnější. Jenže po hodině prd----modrá smrt. Dnes krátce po startu Win znovu. Battlefield 3 zamrz po 5 minutách hraní, ale to do modrý smrti nespadlo. Nevím čím si to mám vysvětlit. Osazený paměti jsou přesně podle parametrů desky. Jinak řečeno splňují její požadavky. Paměti s vyšší frekvencí tam dát nejdou, a ani s vyšší kapacitou. Je to osazený tak jak má. Compatibilita pamětí s deskou je taky ok. Bohužel svoje starý paměti Geil DDR2 800MHz už nemám abych je dal zpátky a vyzkoušel. Takže...co dál?
A s tím souvisí i můj druhý problém.
Nová klávesnice Roccat Valo. Po restartu PC abych se dostal do Biosu mi klávesnice nereaguje dřív, než se spustí systém Win. čili se do Biosu nedostanu. Má někdo nějaký nápad ?
MB Asus Maximus V Formula, CPU Intel i7 3770K 4000MHz, Chlazení Cooler Master V6GT, RAM Corsair Dominator 2133MHz DDR3 8GB, Case Corsair Obsidan 650D, VGA Gigabyte 670 GTX, Roccat Valo, A4Tech 750, Benq E2220HD, Logitech sound system
- tielka
- Středně pokročilý
tak starou klávesnicí se dostat do biosu a nastavit paměti na 9-9-9-27
- Rasio
- Začátečník
ok. jdu to vyzkoušet a projet MemTestem. Tak nějak jsem tušil že bude problém s časováním. Akorát nevim jak se už do memTestu leze. Tuším, že vložit CD do mechaniky a pak nabootovat na CD že ?
MB Asus Maximus V Formula, CPU Intel i7 3770K 4000MHz, Chlazení Cooler Master V6GT, RAM Corsair Dominator 2133MHz DDR3 8GB, Case Corsair Obsidan 650D, VGA Gigabyte 670 GTX, Roccat Valo, A4Tech 750, Benq E2220HD, Logitech sound system
- tielka
- Středně pokročilý