chladenie gtx 680
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- peter360
- Žlutá karta

-
Re: chladenie gtx 680
mas pravdu uplne som na to zabudol ze to ma vezovite napajanie 
- BROS
- Černá karta

-
Nejvíce by se mi líbilo chlazení referenční GTX 680, kdyby tam mohl zůstat hliník, který kryje celé PCB karty... časem se totiž u GK prohýbá plošný spoj a ten hliník tom brání, mimo jiné také chladí napájecí kaskádu...

a potom osadit něco takového...
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1639174&mpage=1

a potom osadit něco takového...
http://www.evga.com/forums/tm.aspx?m=1639174&mpage=1

- Vizi
- Začátečník

Tak mě dnes konečně přišel chladič Arctic Accelero TWIN TURBO II verze 250W a mohu konstatovat, že jsem nad míru spokojen. RealTemo hlasí Teploty v klidu 26C (ref. chladič 36C) v zátěži přesněji 3hod BF3 (plný server 64 lidí) teploty max 56C (ref. chladič 74C), což je velmi krásné a myslím, že ten chladič za koupi pro GTX680 či podobné karty, rozhodně stojí ! U grafiky mám k tomu ještě zvedlé takty GPU 1250 Mhz - Ram 7000 Mhz.
Tichost větráků samotného chladiče je bez kompromisu jedinečná a i v zátěži o PC prakticky nevím, což se o původním def. chlazení nedalo ani omylem říct. Ještě jsem během hraní raději kontroloval, jestli vůbec se větráky na chladiči točí, nedává totiž o sobě vůbec vědět, což je paráda.
Samotná instalace proběhla poměrně v klidu, nejvíce zabrat dají asi pasivky na paměti, tedy přilepení je časově náročné. Přiložené lepidlo jsem raději podle negativních ohlasu na zahraničních forech nepoužil a místo něho jsem zakoupil termální lepící pásky, které plní svůj účel stejně dobře, snad tedy budou držet i když se na první pohled zdá, že se jim moc nechce, teplota při zatížení by to měla napravit.
... mohu doporučit
Tichost větráků samotného chladiče je bez kompromisu jedinečná a i v zátěži o PC prakticky nevím, což se o původním def. chlazení nedalo ani omylem říct. Ještě jsem během hraní raději kontroloval, jestli vůbec se větráky na chladiči točí, nedává totiž o sobě vůbec vědět, což je paráda.
Samotná instalace proběhla poměrně v klidu, nejvíce zabrat dají asi pasivky na paměti, tedy přilepení je časově náročné. Přiložené lepidlo jsem raději podle negativních ohlasu na zahraničních forech nepoužil a místo něho jsem zakoupil termální lepící pásky, které plní svůj účel stejně dobře, snad tedy budou držet i když se na první pohled zdá, že se jim moc nechce, teplota při zatížení by to měla napravit.
... mohu doporučit
- BROS
- Černá karta

-
Tak to jsem rád, že jsi spokojenej..... na té frekvenci GPU 1250 Mhz - Ram 7000 Mhz ti to jede na default napětí nebo jsi ho nějak zvyšoval????? mě bez zvyšovaní napětí GTX 680 jede naprosto stabilně na 1145/7200.... jinak ty pasivy se mi také moc nechtějí lepit .... myslíš, že by nešlo nechat na GK krycí hliníkový plech, který zároveň chladí paměti a napájení (a vystužuje to i plošný spoj) jako je výše na obrázku a přes nějakou distanční podložku nasadit Arctic Accelero TWIN TURBO II ????
Ty teploty jsou fakt parádní
..... Jinak, kde jsi ten chladič koupil a za kolik????
Ty teploty jsou fakt parádní
- Vizi
- Začátečník

Napětí mám bez navýšení default, zatím to šlape jak má i když stát se časem může cokoliv, možná to ještě zkusím zvednout. Nad tím krycím plechem jsem též uvažoval, ono jak se odmontuje ten původní, stane se z karty takové pružné cosi, raději jsem to podepřel sloupkem, abych měl jistotu, že karta je v rovině a nějak se v PCIE slotu neláme. Ale po pravdě, jestli by tam šel nemám zdání, ještě na to hodím oko jak bude čas, jsem rád že to vše fachá, u těchto montáží člověk nikdy nemá jistotu, že karta pojede stejně dobře jako před vytažením z PC.BROS píše:Tak to jsem rád, že jsi spokojenej..... na té frekvenci GPU 1250 Mhz - Ram 7000 Mhz ti to jede na default napětí nebo jsi ho nějak zvyšoval????? mě bez zvyšovaní napětí GTX 680 jede naprosto stabilně na 1145/7200.... jinak ty pasivy se mi také moc nechtějí lepit .... myslíš, že by nešlo nechat na GK krycí hliníkový plech, který zároveň chladí paměti a napájení (a vystužuje to i plošný spoj) jako je výše na obrázku a přes nějakou distanční podložku nasadit Arctic Accelero TWIN TURBO II ????
Ty teploty jsou fakt parádní..... Jinak, kde jsi ten chladič koupil a za kolik????
Chladič jsem koupil na CZC za 900kč, projistotu jsem si nechával ověřit na skladě, jestli se skutečně jedná o 250W. V téhle době už jsou prý všechny nové kusy v této aktualizované verzi.
ps. tomu, kdo o tomhle řešení uvažuje, doporučuji upravit velikost teplovodivé pasty dodanou výrobcem u chladiče na potřebnou velikost čipu grafiky, jinak ji budete mít všude, dávají tam nehorázný kopec pasty. Já osobně jsem ji úplně odstranil a dal lehký film MX2 pasty jen na čip a úplně to postačuje.
- BROS
- Černá karta

-
ještě uvidím, možná se do toho také pustím a nasadím Arctic Accelero TWIN TURBO II ..... ty teplety co tam máš jsou fakt parádní.... nebo ještě uvažuju jako je na obrázcích víše, že bych použil Corsair H50, kterej se i zde v bazáči prodává za 600,-Kč.... nechce se mi totiž sundávat ten plech co vystužuje PCB pokud tam přes něj nejde nasadit to Arctic... můžeš dát ještě link na ty termální lepící pásky co jsi použil??? (taky jsem viděl na netu, že to přiložené lepidlo ty pasivy moc dobře nedrží)
Jinak ta tvoje GK EVGA GTX680 OC je referenční provedení GTX 680 ???? (jestli se dobře dívám je to v podstatě referenční provedení GTX 680 jenom ze spodní části PCB tam má EVGA krycí plech, který já na své GTX 680 nemám..... ten jsi použil na to alternativní chlazení také nebo jsi ho dal pryč???)
Jinak ta tvoje GK EVGA GTX680 OC je referenční provedení GTX 680 ???? (jestli se dobře dívám je to v podstatě referenční provedení GTX 680 jenom ze spodní části PCB tam má EVGA krycí plech, který já na své GTX 680 nemám..... ten jsi použil na to alternativní chlazení také nebo jsi ho dal pryč???)
- Vizi
- Začátečník

Pod ty pasivky jsem rovnou objednal Akasa AK-TT12-80 http://www.czc.cz/akasa-ak-tt12-80/48254/produktBROS píše:ještě uvidím, možná se do toho také pustím a nasadím Arctic Accelero TWIN TURBO II ..... ty teplety co tam máš jsou fakt parádní.... nebo ještě uvažuju jako je na obrázcích víše, že bych použil Corsair H50, kterej se i zde v bazáči prodává za 600,-Kč.... nechce se mi totiž sundávat ten plech co vystužuje PCB pokud tam přes něj nejde nasadit to Arctic... můžeš dát ještě link na ty termální lepící pásky co jsi použil??? (taky jsem viděl na netu, že to přiložené lepidlo ty pasivy moc dobře nedrží)
I když na první pohled po nasazení se tváří jako největší šumt, po zahřátí grafiky se pevnost zvýší a drží velmi dobře. Doporučuji po nalepení na vga asi 1min mírně na pasivky tlačit, aby vše dobře sedlo.
Mám klasickou referenční EVGA GeForce GTX 680 2GB, kde je zadní strana karty obnažená a tedy jediná možnost, jak to zpevnit je dokoupit backplate a nějakým způsobem ho na kartu přimontovat. Při montáži jsem tedy odmontoval komplet celý referenční chladič a po tom backplate se ohlížím.

- Vizi
- Začátečník

Tak jsem to prubnul s novým chladičem na vyšší takty a dostal jsem se v pohodě na GPU 1300 Mhz - Ram 7000 Mhz, default napětí a teplota se pořád drží do 67C, testováno v BF3 náročnější mapy jako je Velký bazar, Metro, více hráčů. Chladič i na 100% výkonu nejde slyšet. Jediná divná věc je ta, že programy jako je Gpuz či MSI Afterburner nerozeznává Fan speed RPM (neustále drží hodnotu kolem 2000 RPM i když je ve skutečnosti např. na min rychlosti), aktivní je jen zvyšování Fan speed v procentech, takže rychlost obou větráků na kartě je v odhadech.BROS píše:Tak to jsem rád, že jsi spokojenej..... na té frekvenci GPU 1250 Mhz - Ram 7000 Mhz ti to jede na default napětí nebo jsi ho nějak zvyšoval????? mě bez zvyšovaní napětí GTX 680 jede naprosto stabilně na 1145/7200....
- BROS
- Černá karta

-
ČlověčeTak jsem to prubnul s novým chladičem na vyšší takty a dostal jsem se v pohodě na GPU 1300 Mhz - Ram 7000 Mhz, default napětí a teplota se pořád drží do 67C
- peter360
- Žlutá karta

-
jedna otazka pre VIZI:vies mi povedat prosim ta ako si vyriesil pri osadzany chladica ACC TT2 vimedzovacie podlozky?ktore si pouzil ?
- Vizi
- Začátečník

- plomba tam žádná neníBROS píše:.... jinak byla na tom referenčním chladiči nějaká plomba ???? a hoď sem jak máš přesně nastavenej ten MSI Afterburner... a můžeš sem hodit na té frekvenci průběh FRAPS v BF3 na mapě s vysokým počtěm hráču GULF OF OMAN ... nastavení 1920x1080 ULTRA MSAA 4x
- nastavení MSI Aft. http://img26.imageshack.us/img26/4781/aftgtx680oc.jpg
- jak budu mít čas něco sem hodím
Podložky jsou v balení přítomné dvoje, já použil černé tedy 2mm podle aktualizovaného návodu viz.peter360 píše:jedna otazka pre VIZI:vies mi povedat prosim ta ako si vyriesil pri osadzany chladica ACC TT2 vimedzovacie podlozky?ktore si pouzil ?
http://i.imgur.com/Hee0r.jpg
nebo přímo video montáže Arctic Accelero TWIN TURBO II, kde je vše pěkně vidět
http://www.youtube.com/watch?v=gaddcsrOVEk
- BROS
- Černá karta

-
Díky za informace také v budoucnu něco pořeším ..... jinak jestliže případně seženeš ten spodní plech dej vědět za kolik a kde...
Co jsem se ještě díval tak na referenční GTX 680 zřejmě pasuje i novej Prolimatech MK-26 320W jdou tam osadit dva 140mm ventilátory ale ten jsem u nás v obchodě zatím neviděl....

Co jsem se ještě díval tak na referenční GTX 680 zřejmě pasuje i novej Prolimatech MK-26 320W jdou tam osadit dva 140mm ventilátory ale ten jsem u nás v obchodě zatím neviděl....

- van Bellen
- Začátečník

Pozeram,ze ten prolimatech mk26 uz nepotrebuje pridavne chladice na pamate. K nemu dva tiche 14cm@750rpm fany a o ticho je postarane.
- BROS
- Černá karta

-
No ono je už hooodně povedené a tiché i to chlazení Arctic Accelero TWIN TURBO II (viděl jsem ho i za 900,- Kč).... chtělo by porovnat cenu, hmotnost.... a potom se až rozhodnout
Jinak jsem někde viděl, že by snad mohl pasovat i Thermalright Shaman....

Jinak jsem někde viděl, že by snad mohl pasovat i Thermalright Shaman....

- van Bellen
- Začátečník

Osobne by som shamana na tvoju gtx680 nedaval uz len z dovodu toho,ze ti nebude fan ofukovat polovicu grafiky.Prolimatech je jasna volba,ale cena je niekde inde.
- Vizi
- Začátečník

Jediná volba výborného a hlavně tichého chlazení pro GTX680 je podle mě Arctic Accelero TWIN TURBO II....
- je odzkoušené
- na netu najdete spoustu kladných ohlasů
- je tiché i při max otáčkách
- je výkoné i po OC karty
- větráky od Arctic je možné případně vyměnit za jiné
Před Arctic je už jedině vodní blok, ale ten je zas s cenou někde jinde.
vskutku nevím, co více si přejete pánové
- je odzkoušené
- na netu najdete spoustu kladných ohlasů
- je tiché i při max otáčkách
- je výkoné i po OC karty
- větráky od Arctic je možné případně vyměnit za jiné
Před Arctic je už jedině vodní blok, ale ten je zas s cenou někde jinde.
vskutku nevím, co více si přejete pánové
- van Bellen
- Začátečník

No podla mna accelero nema na novy prolimatech 
- Vizi
- Začátečník

Jen by mě zajímalo, podle čeho tak soudíš, zkušenosti, praxe, testy ? Myslíš, že teploty budou lepší nebo bude chlazení méně hlučné než je Accelero ? sry, ale to snad už ani nejdevan Bellen píše:No podla mna accelero nema na novy prolimatech
- v klidu má GTX680 28C
- v zátěži BF3 64server po 2 hod hraní 58C
- v max otáčkách o kartě nevím
...tak moc nechápu, kde by chtěl ještě více prolimatech těžit a kvůli čemu by se tedy více vyplatil
- van Bellen
- Začátečník

Testy este len pribudnu, zatial som nasiel len toto:
http://forums.legitreviews.com/about42291.html
a pritom stacia dva 750otackove 14cm fany,preto neverim,ze to je horsie ako accelero.nemozes porovnavat chladic za 35e s tymto monstrom
a pritom stacia dva 750otackove 14cm fany,preto neverim,ze to je horsie ako accelero.nemozes porovnavat chladic za 35e s tymto monstrom
- Vizi
- Začátečník

Hm, žádné klady zatím nevidím, teploty mohou být lepší už jen o pár stupňů a to jestli vůbec (s ohledem na kvalitu větrané skříně a teploty v místnosti), ohledně tichosti už nemůže být ani řeč, takže nevidím jediný důvod, proč čekat na tuhle potvoru, která je ještě o slot větší než Accero, přitom i s Acc lze do skříně ze správnou deskou, ještě dosadit Sli/Cros.van Bellen píše:Testy este len pribudnu, zatial som nasiel len toto:
mamuta v pc raději ne