ale dneska uz tu dlouho nebudu vstavam v pul 6 do háku
Prosím o radu q8200 a GTX 560 Ti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosím o radu q8200 a GTX 560 Ti
A sakris 272 na konci 
- Eddward
- Moderátor

GTX560Ti este nema svojho nastupcu, takze az taka kravina kupovat to nie je, hlavne pri cenach 28nm cipov... je to len rok stara karta, stale ma co ponuknut...
druha vec je ze je tu Radeon, no to uz je na inu debatu co preferuje...
druha vec je ze je tu Radeon, no to uz je na inu debatu co preferuje...
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
je to sice rok stara karta ale mnohem starsi architektura pro kterou se uz jaksi nepocita v ovladacich. Problemy s GTX560ti tu resi celkem dost lidi (nestabilni drivery, ruzova smrt apod) Nesmis zapominat na to ze GTX560TI je pouze plne aktivni GTX460 nic vic
.
pokud chce uzivatel grafiku aby vydrzela co nejdele je HD7xxx idealni volba, je to nejnovejsi architektura ktera se bude jeste dlouho ladit v ovladacich prece jenom i HD8xxx ma mit s HD7xxx mnoho spolecneho...
pokud chce uzivatel grafiku aby vydrzela co nejdele je HD7xxx idealni volba, je to nejnovejsi architektura ktera se bude jeste dlouho ladit v ovladacich prece jenom i HD8xxx ma mit s HD7xxx mnoho spolecneho...
- Hladis
- Moderátor

Nemels nahodou zakazan do teto sekce pristup z velice dobrych duvodu ? Nechybi ti ve sbirce oceneni ,ktera jsi zde uz nasbiral ,NNN karta ?Stratos píše: nerekl bych (vsechny procesory na 3.6Ghz)
http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/obe ... radeon.png
pokud QUad bezi na dostatecne frekvenci je vykon dostatecny http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... =1&start=2
Tohle cloveku jako je Stratos nevysvetlis.....iOioo píše:už som to písal inde tak to napíšem aj tu
gpu 560Ti je brzdená Q9550 @ 3,8GHz v hrách ako BF3 a stratégií SC2
v BF3 v deštrukčne náročných mapách z balíka B2K (veľa ticketové serveri a 64hráčov)
v SC2 sa dá všetko čo závisí na CPU vypnúť a nie je problém ani 3v3 ale 4v4 už je nehrateľné
závisí to teda od toho čo hráva ale pri Q8200 aj 3GHz je gpu ako 560Ti a vyššie nezmysel a vyhodené peniaze pokiaľ neplánuje upgrade cpu
- Ssnake
- Začátečník

-
ta komplet vymena te vyjde lip, rychleji a levneji a s mensi namahou nez ti tady doporucujou OC a koupi 7850 (omg!). sak bys taky nedostal herni masinu ale sem tam na hry, to vse se spotrebou dejme tomu od 50W, proti +- 100-150W s pretocenym Q8200, s neumernym narokem na zdroj a chlazeni -> hlucnost. K tomu Q8200 muzes koupit jakoukoliv grafiku, ale je to proste nejhorsi 4jadro cos mohl dostat. Ve hrach si ho poda kdejake dvoujadro jako malinu a grafika s tim neudela prakticky nic.MrShadows píše: Díky za snahu, ale nemám v plánu měnit celej kompl, do toho se mi nechce vrážet love.
Tenhle kompl je pro mě docela výkonově dostačující , protože nehraju hry od rána do večera.Chci jen o něco zvednout výkon a myslel jsem, že ho nejvíc brzdí ta Gk. Když pošteluju CPU a koupím výkonější Gk, měl bych nárust výkonu snad poznat.
pomohlo by, kdybys napsal CO hrajes za hry a v JAKEM rozliseni
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- MrShadows
- Nováček

-
Tak sem se v tom začal hrabat podle návodu a je zajímavý , že je v Biosu nastaven násobič na 7x400 MHz což je 2800 ( z 333Mhz původních) a v CPU-Z je 6x násobič což je 2400. a ještě mi nejde snížit frekvenci Paměti ram v biosu. když zvýším CPU řekvenci tak se zvýší i frekvence Ram na 840 třeba ...vadí to když mám paměti 800 MHz ?
- MrShadows
- Nováček

-
v 1920x1080 třeba zaklínač 2 , crysis, batman, CoD, bf3 , metro 2033, deathspace 2Ssnake píše:ta komplet vymena te vyjde lip, rychleji a levneji a s mensi namahou nez ti tady doporucujou OC a koupi 7850 (omg!). sak bys taky nedostal herni masinu ale sem tam na hry, to vse se spotrebou dejme tomu od 50W, proti +- 100-150W s pretocenym Q8200, s neumernym narokem na zdroj a chlazeni -> hlucnost. K tomu Q8200 muzes koupit jakoukoliv grafiku, ale je to proste nejhorsi 4jadro cos mohl dostat. Ve hrach si ho poda kdejake dvoujadro jako malinu a grafika s tim neudela prakticky nic.MrShadows píše: Díky za snahu, ale nemám v plánu měnit celej kompl, do toho se mi nechce vrážet love.
Tenhle kompl je pro mě docela výkonově dostačující , protože nehraju hry od rána do večera.Chci jen o něco zvednout výkon a myslel jsem, že ho nejvíc brzdí ta Gk. Když pošteluju CPU a koupím výkonější Gk, měl bych nárust výkonu snad poznat.
pomohlo by, kdybys napsal CO hrajes za hry a v JAKEM rozliseni
- Suke001
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodně popřemýšlej o přechodu na nový socket, doporučuju 1155, i5-3550.(pokud neplánukeš taktovat). Jinak budeš zbytečně ošizený o výkon u lepší GPU. Nebo kup třeba něco jako Radeon 7770 a cpu později 
- Lokomotiva
- Začátečník

Nevím sice jaký návod máš na mysli, ale že procesor bez zatížení sníží násobič na 6 a tím i frekvenci není nijak zvláštní. Ani zavrženíhodné.MrShadows píše:Tak sem se v tom začal hrabat podle návodu a je zajímavý , že je v Biosu nastaven násobič na 7x400 MHz což je 2800 ( z 333Mhz původních) a v CPU-Z je 6x násobič což je 2400. a ještě mi nejde snížit frekvenci Paměti ram v biosu. když zvýším CPU řekvenci tak se zvýší i frekvence Ram na 840 třeba ...vadí to když mám paměti 800 MHz ?
Pokud jsi nastavil v BIOSu, že má chip na desce generovat základní frekvenci 400 MHz, musel bys (aby paměti běžely na 840 MHz) násobič frekvence pamětí (System Memory Multiplier) nastavit 2,1. Taková možnost - podle mého názoru - v BIOSu není.
Nebo nastavit základní frekvenci (CPU Host Frequency) 420 MHz a ne 400.
Kde vidíš těch 840 MHz?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mi nerikej ze pameti predtim nez zacnes taktovat nejdou nastavit na 667Mhz
Posledni verzi Biosu mas?
- MrShadows
- Nováček

-
Špatně si mě pochopila, těch 840 MHz na paměti byli samozdřejmě když sem zkusil dát 420 Mhz na násobič jak píšeš.Lokomotiva píše:Nevím sice jaký návod máš na mysli, ale že procesor bez zatížení sníží násobič na 6 a tím i frekvenci není nijak zvláštní. Ani zavrženíhodné.MrShadows píše:Tak sem se v tom začal hrabat podle návodu a je zajímavý , že je v Biosu nastaven násobič na 7x400 MHz což je 2800 ( z 333Mhz původních) a v CPU-Z je 6x násobič což je 2400. a ještě mi nejde snížit frekvenci Paměti ram v biosu. když zvýším CPU řekvenci tak se zvýší i frekvence Ram na 840 třeba ...vadí to když mám paměti 800 MHz ?
Pokud jsi nastavil v BIOSu, že má chip na desce generovat základní frekvenci 400 MHz, musel bys (aby paměti běžely na 840 MHz) násobič frekvence pamětí (System Memory Multiplier) nastavit 2,1. Taková možnost - podle mého názoru - v BIOSu není.
Nebo nastavit základní frekvenci (CPU Host Frequency) 420 MHz a ne 400.
Kde vidíš těch 840 MHz?
Dělal jsem to podle tvého návodu viz výše.
to že cpu v klidu sníží násobič sem nevěděl. dík.
Problém je , že mi nejde snížit frekvence paměti , prostě ten řádek není zpřístupněný.
a ještě jedna otázka : když přetaktuju cpu tak jak poznám,že ta frekvence je bezpečná, stabilní a jádra a deska se příliž nezahřívají? měl sem to na 2,8 a bylo to si myslím v klidu.
- MrShadows
- Nováček

-
jak sem psal nemám zpřístupněnej ten řádek, verzi mám F9a , 10/30/2008Stratos píše:mi nerikej ze pameti predtim nez zacnes taktovat nejdou nastavit na 667MhzPosledni verzi Biosu mas?
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
stabilitu si overis zatezovym testem treba v OCCT, idealne nechat bezet aspon par hodin.. Posledni verzi BIOSU mas?
jinak nastaveny manualni takty pameti mas nebo to mas na auto?
- Lokomotiva
- Začátečník

1) Frekvenci pamětí nemůžeš nastavit přímo, ale jen prostřednictvím disponibilních násobičů.MrShadows píše:Špatně si mě pochopila, těch 840 MHz na paměti byli samozdřejmě když sem zkusil dát 420 Mhz na násobič jak píšeš.
Problém je , že mi nejde snížit frekvence paměti , prostě ten řádek není zpřístupněný.
a ještě jedna otázka : když přetaktuju cpu tak jak poznám,že ta frekvence je bezpečná, stabilní a jádra a deska se příliž nezahřívají? měl sem to na 2,8 a bylo to si myslím v klidu.
2) Nejnižší možný násobič je 2,00 (nejen u tvé desky, na každé sc.775)
3) Pokud chceš jít přes 400 MHz frekvence generované chipem desky, začneš současně přetaktovávat i 800 MHz-ové paměti. Jinak to nejde.
Stáhni si OCCT 4.2.0:
http://www.ocbase.com/
a v nastavení Automatic a Medium Data Set na pár minut spusť CPU test a zase vypni.
Jaké máš maximální teploty jader a maximální napětí procesoru v zatížení?
Jo, jak to vypadá v hrách?
Ten vyšší výkon procesoru přece musí být znát i se současnou grafickou kartou, nebo ne?
- MrShadows
- Nováček

-
Tak sem hledal a to DRAM Frequency control a nemám to tam. viz obrázekStratos píše:stabilitu si overis zatezovym testem treba v OCCT, idealne nechat bezet aspon par hodin.. Posledni verzi BIOSU mas?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
zmen hodnotu v te zalozce System memory multiplier na neco az se dostanes pod 700Mhz.... pak zvedni fsb procesoru
vice mene jde hlavne o to drzet pameti pod jejich oficialnim maximem dokud nenajdes stabilni frekvenci pro procesor, tj jses si jistej ze kdyz to spadne kvuli nestabilite nejde to na vrub pretaktovanych pameti, s tema si pak muzes hrat pozdeji dyztak...
vice mene jde hlavne o to drzet pameti pod jejich oficialnim maximem dokud nenajdes stabilni frekvenci pro procesor, tj jses si jistej ze kdyz to spadne kvuli nestabilite nejde to na vrub pretaktovanych pameti, s tema si pak muzes hrat pozdeji dyztak...
- MrShadows
- Nováček

-
Lokomotiva píše:1) Frekvenci pamětí nemůžeš nastavit přímo, ale jen prostřednictvím disponibilních násobičů.MrShadows píše:Špatně si mě pochopila, těch 840 MHz na paměti byli samozdřejmě když sem zkusil dát 420 Mhz na násobič jak píšeš.
2) Nejnižší možný násobič je 2,00 (nejen u tvé desky, na každé sc.775)
3) Pokud chceš jít přes 400 MHz frekvence generované chipem desky, začneš současně přetaktovávat i 800 MHz-ové paměti. Jinak to nejde.
Stáhni si OCCT 4.2.0:
http://www.ocbase.com/
a v nastavení Automatic a Medium Data Set na pár minut spusť CPU test a zase vypni.
Jaké máš maximální teploty jader a maximální napětí procesoru v zatížení?
Jo, jak to vypadá v hrách?
Ten vyšší výkon procesoru přece musí být znát i se současnou grafickou kartou, nebo ne?
Hry jsem ještě nezkoušel po taktování .
v OCCT max teplota jáder je 79°C a napětí 12,1V viz obrázek
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ta teplota je celkem vysoka jakej tam mas chladic?
to napeti bych skusl nizsi ja mel kdysi QUada na 3.2Gz pri 1.25-1.28V
vice mene do hranice 3Ghz jsem ho ani zvedat nemusel... a teploty vuci defaultu vzrostly o par stupnu.
idelni by bylo neco takovyho
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
bratr ho ma na Q9400@3Ghz a teploty ma pod 50°C hlavne chladic podporuje i 1155 tj v budoucnu se da prehodit na novou desku coz je super za ty penize.. je i krasne tichej
to napeti bych skusl nizsi ja mel kdysi QUada na 3.2Gz pri 1.25-1.28V
vice mene do hranice 3Ghz jsem ho ani zvedat nemusel... a teploty vuci defaultu vzrostly o par stupnu.
idelni by bylo neco takovyho
http://www.czc.cz/gelid-solution-tranqu ... 05/produkt
bratr ho ma na Q9400@3Ghz a teploty ma pod 50°C hlavne chladic podporuje i 1155 tj v budoucnu se da prehodit na novou desku coz je super za ty penize.. je i krasne tichej
- Lokomotiva
- Začátečník

No a proč to vlastně děláme, když ne kvůli výkonu v hrách?MrShadows píše: Hry jsem ještě nezkoušel po taktování .
Jedno jádro mělo 79.
T CASE tvého procesoru je 71,4 st.C, takže výš už bych asi s procesorem nechodila.
I když by to šlo.
To už neříkej!
Mohla jsem dostat Herzinfarkt než jsem se koukla na obrázek a zjistila že je tam 1,33V...
- MrShadows
- Nováček

-
Tak jistě že to dělám kvůli hrám ,ale chtěl sem to zkusit až to bude stabilní a ještě sem na to neměl moc času. Teď sem zkoušel bf3 a myslím že je to o dost lepší. 79 °C je moc ? kolik by to mělo teda mít v zatížení ?Lokomotiva píše:No a proč to vlastně děláme, když ne kvůli výkonu v hrách?MrShadows píše: Hry jsem ještě nezkoušel po taktování .
Jedno jádro mělo 79.
T CASE tvého procesoru je 71,4 st.C, takže výš už bych asi s procesorem nechodila.
I když by to šlo.
To už neříkej!
Mohla jsem dostat Herzinfarkt než jsem se koukla na obrázek a zjistila že je tam 1,33V...