detekce graficke karty

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

nero17
Nováček
Nováček

Re: detekce graficke karty

Příspěvek od nero17 »

Jak to mam nastavit. Kdyz pripojim napajeci konektory tak mi nejde ani integrovana.
Jo a jeste se chci zeptat, myslim si to spravne: nastaveni peg mi neslo protoze jsem nemel pripojene pridavne napajeni.
A nemelo by nastaveni AUTO automaticky rozeznat jakou GK mam k monitoru pripojenou a pouzivam.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Tak to udělej obráceně. Nastav v BIOSu primary display na PEG, vypni PC, zapoj přídavné napájení GK, zapni PC a vyzkoušej monitor na obou DVI konektorech.

Ještě raději zkontroluj, jestli máš tu grafiku dobře zastrčenou ve slotu.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
nero17
Nováček
Nováček

Příspěvek od nero17 »

jo a jeste jde nejak ulozit bios ale bez restartovani pocitace ale jen s jeho vypnutim?
nero17
Nováček
Nováček

Příspěvek od nero17 »

tam je problem v tom ze kdyz jsem minule nastavil peg tak hned po restartovani tam bylo zase AUTO jako by se to vubec neulozilo.
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

nero17 píše:jo a jeste jde nejak ulozit bios ale bez restartovani pocitace ale jen s jeho vypnutim?
Tak to teďka z hlavy nevím, pravděpodobně to nejde, jelikož změny se projevěj až po restartu. Pokud ti jde o ten postup, co jsem popisoval, tak to udělej jednoduše. Najeď do BIOSu přes integrovanou grafiku, změn primary display na PEG, ulož nastavení a restartuj PC. Pak ho natvrdo vypni. Zapoj napájení grafiky...
nero17 píše:tam je problem v tom ze kdyz jsem minule nastavil peg tak hned po restartovani tam bylo zase AUTO jako by se to vubec neulozilo.
Tak to nevím, pokud dáš PEG a uložíš to nastavení, tak to tam musí zůstat. Jestli ne, tak to nechápu.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
nero17
Nováček
Nováček

Příspěvek od nero17 »

Na tvrdo ho mam vypnout pri bootovaci obrazovce?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ano

Jen by mě zajímalo, proč máš neustále kabel od monitoru zapojen ve výstupu integrované grafiky na desce, když už ti tu bylo několikrát řečeno ať to zapojíš do DVI konektoru na té GeForce kartě.
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Zapneš PC najedeš do biosu, nastavíš to co psal lucas, uložíš nastavení a vyjedeš z biosu. Potom přehodíš kabel od integrované grafiky do výstupu z karty a jedeš.
Krteq píše:Jen by mě zajímalo, proč máš neustále kabel od monitoru zapojen ve výstupu integrované grafiky na desce, když už ti tu bylo několikrát řečeno ať to zapojíš do DVI konektoru na té GeForce kartě.
Tohle jsme teda nikde nečetl ale jestli má pořád strčený kabel ve výstupu od integrované grafiky tak já nevím :huh:
nero17
Nováček
Nováček

Příspěvek od nero17 »

Moc vám všem děkuju, už to jde.
Jo a ke krtkovi: do integrovaný grafiky jsem to mel pripojeny protože jinak bych se od vás nic nedozvěděl jelikož jak jsem několikrat říkal 3la mi jen integrovaná. Přesto děkuji za rady.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

jakubom píše:
Krteq píše:Jen by mě zajímalo, proč máš neustále kabel od monitoru zapojen ve výstupu integrované grafiky na desce, když už ti tu bylo několikrát řečeno ať to zapojíš do DVI konektoru na té GeForce kartě.
Tohle jsme teda nikde nečetl ale jestli má pořád strčený kabel ve výstupu od integrované grafiky tak já nevím :huh:
Když je v BIOSu volba na AUTO, deska při POSTu zkusí, jestli má na výstupu iGPU něco zapojeného a jestli je v PEG/PCI/AGP připojen další adaptér, který prošel vlastním POSTem. Potom se teprvě rozhodne kam pošle signál. Ta volba v BIOSu jen určuje, co se má zkoušet jako první. Takže pokud má neustále monitor zapojen ve výstupu iGPU, deska pokaždé pošle signál tam. Další "přepnutí" už si po bootu přebírá OS, ale do té doby očividně nevydržel :/
jakubom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakubom »

Jo já to chápu, jenom jsem asi nečetl mezi řádky, že ho má pořád zapojený to iGPU.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“