GTX 670 nebo 2x GTX 560Ti

Cokoli se týká koupě nové grafiky, upgradu starší či porovnání různých typů.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO

DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GTX 670 nebo 2x GTX 560Ti

Příspěvek od DOC_ZENITH »

spajdr píše:Nevím čím to je, ale co se za ty roky dívám na guru3d,nvidia a rage3d fóra atd., tak microstuttering tam nikdo nikdy neřešil, ale řešily se úplně jiné problémy, proto mi to příjde směšné, že to tady DOC celé ty roky pořád dokola zmiňuje, jak ten problém existuje. Neříkám, že já osobně jsem to nikdy nezažil, nicméně pokud jsem pak měl jednu kartu, tak to bylo více na hovno z jednoho prostého důvodu, že šly fps do prdele. Proto, když se někdo zeptá, jestli si pořídit jednu nebo dvě karty, tak ( mě osobně přijde)se dočká odpovědi od lidí, kteří to kdysi dávno jednou či dvakrát zkusili na nějaké šunce sestavě, nedokázali to rozumně, ať už vlastním rozumem či špatně sestavenou sestavou, dát rozumně zprovoznit.
Jestli jsi si toho nevšimnul, většina lidí na této planetě je neuvěřitelně blbejch. A většina Pc kde jsem viděl CF či SLi patřila naprostému BFU co v životě nebyl v driverech a ani si nezapnul AF takže vše hnusné a vyblité, atd.

Já CF a SLI testuji pravidelně každej rok, každej rok tomu znovu dam šanci. Poslední test byly 2x GTX680. Opět to samé, nenašel jsem situaci kde by to bylo citelně lepší jak jedna karta. Buďto byly tuny FPS či se sedělo na CPU limitu, a jakmile doško k tomu že bylo ptřeba výkon, ala jedna karta šla pod 40 fps tak toto začalo mít nehoráznej MS. Ala typicky v situaci kdy jedna karta měla 30fps dvě měly 55 a takovej MS že se to hrálo hůř jak s tou jednou. Tak k čemu to je?

Sama Nvidia o tom ví a snaží se to řešit, u 690tky poprvé, zatím jsem neměl čest jí otestovat ale jsem na to zvědavej. Tenhle článek to krásně rozebírá:

http://extrahardware.cnews.cz/recenze/g ... u-k-nicemu

Stejně jak ty radeony tam se chová normální SLI, časy mezi snímky jsou občas větší jak s jednou kartou. Ty to obhajuješ asi proto že to máš. Je to normální psychická reaknce, obvzláště na internetu jsou lidé neústupní a odmítají napsat "udělal jsem chybu". Nebo "koupil jsem sračku" je to jak ti lidi s MSI notebokama co si je vychvalujou ačkoliv to po minutě zátěže to začně throtlovat, atd. Já mam možnosti su půjčit prakticky libovolnej HW a testovat, zavěr byl jasnej.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Jestli jsi si toho nevšimnul, většina lidí na této planetě je neuvěřitelně blbejch. A většina Pc kde jsem viděl CF či SLi patřila naprostému BFU co v životě nebyl v driverech a ani si nezapnul AF takže vše hnusné a vyblité, atd.
Tak to je svatá pravda. Ono většinou si SLI / Cross koupí BFU jen proto aby mohl machrovat jaké má fps nebo body v 3D marku. Popravdě jsem se ještě nesetkal s někým kdo by SLi používal a zároveň se dokázal jako já vyblbnout z nastavením kvality obrazu TRAA nebo SSAA, AF (vysoké kvalita ) atd..
DOC_ZENITH píše: Sama Nvidia o tom ví a snaží se to řešit, u 690tky poprvé, zatím jsem neměl čest jí otestovat ale jsem na to zvědavej...
Já jí už testoval, viz. téma o GTX680/670. A MS. jsem nezaznamenal, ale zase spíš byl problém dostat nějakou hru pod 60fps (mám jen 1920x1200 monitor, takže GTX690 = trochu overkill), ale když už se fps pod 60fps dostalo, tak obraz plynulý byl. Ale problém spíš byl ten, že tam je pak docela cítit inputlag. :(
Podle mě je i GTX690 docela useless, protože sice asi MS řeší, ale pořád je to AFR, takže při nižších fps (kvůli kterým si takové řešení kupujeme) je hratelnost jen o málo lepší než na jedné kartě díky lagu.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Taky sem provozoval crossfire 5850 skoro 2 roky a nemel sem problem.Ted mam jednu kartu na reklamaci a ze by to bylo na jedny karte lepsi to jako vubec.
FPS uplne nahovno skoro vsude a hry ktery byli predtim krasne hratelny sou ted nehratelny.

Ty porad porovnavas s kartou, ktera je porad super mega overkill a zvlada vsechno viz tvuj test s gtx680.Zkus si zapojit pomalejsi karty, ktery ti nedaj vsude avg 80 a minimum 30fps.
Treba jednu gtx460 pri treba avg 25fps(dnes u novych her nic neobvikleho pri max nastaveni) a SLI gtx460 pri 50fps.
Vsadim se, ze v SLi to bude daleko hratelnejsi nez s jednou kartou.

Protoze proste 25 AVG fps je sekany a nehratelny.50fps avg i pri SLI bude daleko hratelnejsi.

Edit:tim samozrejme neobhajuju GTX560TI vs gtx670.
Gtx670 bude lepsi a vykonejsi, ale zase stoji majlant.Kdyby sehnal druhou gtx560TI nekde v bazaru za 2-2.5k nebal bych se toho.

Proste me uz unavuje cist SLI/CF automaticky blbost, picovina kravina atd.Ano u super vykonych karet jako gtx580 nebo 680 je to blbost, ale u pomalejsich karet se to nekdy vyplati a dela to u mnoha her rozdil v totalne nehratelny/hratelny.
Naposledy upravil(a) HEAD dne úte 7. srp 2012, 15:44, celkem upraveno 2 x.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

HEAD píše:Protoze proste 25 AVG fps je sekany a nehratelny.50fps avg i pri SLI bude daleko hratelnejsi.
No hele, jak se to vezme...
když bdueš mít hru, kde se neprojeví microstutter (který kazí plynulost jako takovou - fraps ukazuje 50, ale hra vypadá jako by jela na 25), tak SLi ti způsobí dvojnásobný lag proti jedné kartě, takže obraz sice má 50fps, a plynulé to je také jako při 50fps, ale lag je stejný jako na jedné kartě tj. 25fps. (to už zde na fóru asi opakuji po 150x)
To jestli to vnímáš nebo ne už je na tobě. :wink:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Největší problém MS je že ty díry mezi snímky jsou různé, takže ono se to jeví děsně neplynule.

Head: Na slabších kartách jsem to právě zkoušel a je to ten největší humus velebnosti, doslova to "skákalo" i v sintetickejch bencharkách.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

DOC_ZENITH : mám jenom jednu GTX670, nicméně nebudu automaticky odpovídat, když se někde objeví téma SLI/Crossfire že micro stuttering je jasná věc, která se musí vždy danému uživateli objevit. Input lag jsem naposledy zažil snad ještě když jsem měl A64 3200+ nebo co to bylo, jakou grafickou kartu k tomu si už nevzpomenu. To že lidi co mají více karet ani nevědí o AA nebo AF, tomu se mi taky nechce věřit. Možná se každý díváme na úplné jiná fóra. Naviděnou zase u dalšího MS pokecu. :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Zapni si vsync bez frame limiteru a zažiješ inputlag instantě kdykoliv a kdekoliv.

Já spíš než na fora se dívám na kompy co mi přijdou na servis....
adock
Nováček
Nováček

Příspěvek od adock »

mouldy píše:
ATI/AMD v žádném případě :!:
Duvod?
Nechci jí, mám radši NV..

Nechci mít ATI/AMD když mám intel a prostě to nechci :DD
Suke001
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suke001 »

Hlavně že máš důvod :lol:
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

adock píše: Nechci jí, mám radši NV..
Nechci mít ATI/AMD když mám intel a prostě to nechci :DD
Takovehle vykriky si nechte jinam. To ze spite s kartou nejake znacky je irelevantni a nezkousejte naject na flame.
DOC_ZENITH píše:Zapni si vsync bez frame limiteru a zažiješ inputlag instantě kdykoliv a kdekoliv.
Já spíš než na fora se dívám na kompy co mi přijdou na servis....
Microshuttering se da eliminovat tim ,ze se zvysi input-lag. I u nV se to resi timto zpusobem. No to neni moc velka vyhra. SLI/Cross musi mit stabilne vysoky fps. Jakmile se to propadne ,tak zacne divadlo. I tak Cross po strance microshutteringu a kvalite ovladacu taha za kratsi konec. U nV je to reseno lepe ,ale stale na ukor zvyseneho inputlagu. Osobne taktez fora nectu a neni nad to si to osahat osobne. Dale vubec kolik lidi tu melo takove reseni a akorat s tim melo problemy ruzneho razu.

Jinak jo. Drtiva vetsina lidi ani nevi ,ze se da neco v ovladacich nastavit a je to na defaultnich hodnotach. Kolik jen u nV prepne z Kvalita na Vysoka kvalita u filtraci ci nastavi poradne AA a AF...............
Holajs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Holajs »

tohle jsem taky resil, mel jsem 560Ti a nakonec jsem ji pradal a sel do gigabytu 670 vykon, spotreba dobudoucna kepler

//edit Don: Promaz OT, flame atd.
!!!Lenost, je Matka pokroku!!!
(Asus N61VN, iPhone, Fender Stratocaster)<3
CPU: i5 2500K @ 4.6Ghz +Noctua NH-D14 MotherBoard: Asus P8Z68-Vpro gen3.0 HDD: SSD Monitor:Benq 2410 120Hz Keyboard: Microsoft X4 Mouse: Logitech MX518 Mousepad: Steelpad S&S Graphics: Gigabyte GTX670 OC Memory: 8096MB O/S: 7 Headset SteelSeries V2 Connection: Wi-max 10Mbit/3Mbit
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“