To přece není možné - to jsou úplně jiné datové propustnosti - FSB x QPI.Flegy píše:jak na sve masine tak i na Q6600
U Q6600 se obě dvoujádra přetahují o jednu a tu samou sběrnici FSB.
A ta sama o sobě buhvíjak výkonná nikdy nebyla.
To přece není možné - to jsou úplně jiné datové propustnosti - FSB x QPI.Flegy píše:jak na sve masine tak i na Q6600
chtelo by to min teorie a vic praxe....Lokomotiva píše: To přece není možné - to jsou úplně jiné datové propustnosti - FSB x QPI.
U Q6600 se obě dvoujádra přetahují o jednu a tu samou sběrnici FSB.
A ta sama o sobě buhvíjak výkonná nikdy nebyla.
Tak k té praxi:havli píše:Takze tvrdit, ze dnes je to naprosto dostacujici je proste blbost. 4GB jsem mel v PC vloni (na win7 x64) a bylo to utrpeni - swapovani kazdou chvili, zoufale pomala odezva systemu pri prepinani programu.... proste nepouzitelny.
chtelo by to min teorie a vic praxe....
Rozhodne to nikomu neuskodi a pokud se jedna o ddr3, tak se neni o cem bavit a kupovat v dnesni dobe min, nez 8G nema smysl.Je blbost tvrdit, že zdvojnásobení množství nainstalované paměti je doporučitelné každému a za všech okolností.
Presne si to napísal, preto to zvýšenie. Na otázku mi nikto neodpovedal. Tak ešte raz.havli píše:Prave, ze 4GB je uz na dnesni pomery dost malo. Staci mit spustenych par programu a je plno.... 8GB rozhodne neuskodi, pri dnesnich cenach.... Pak uz se taky necha uvazovat o vypnuti swapu, coz se na rychlosti docela slusne projevi.
uz nejsme v roce 2008 s win XP
Máš pravdu.Neeo píše:Na otázku mi nikto neodpovedal. Tak ešte raz.
Čo tie ramky s iným časovaním. Dajú sa použiť pri starých a vyrovnať to cez bios alebo rovnou predať a kúpiť 2x4GB?
Mám radost, že jsi čestně popsal svoji zkušenost.Neeo píše:Nárast nejakého výkonu je minimálny. Systém si odkrojil z celkovej kapacity ram 20%, pri starých to bolo 35-38%. Na celkovom behu systému či už pri práci alebo hraní to nebadať. Možno, že by doplnenie SSD určite pomohlo pre výrazné a viditeľné zrýchlenie, ale v súčasnosti na to niesú financie čiže to odkladám.
treba tohle:Neeo píše:Čo znamená pojem spustenie viac aplikácií?
Aha, takze zavirat a spoustet programy porad dokola, podle toho, co zrovna potrebuju.... to ani omylem. Takhle to je mnohem rychlejsi a efektivnejsi. RAM je dneska skoro zadarmo, takze proc se omezovat. Je videt, ze tvoje predstava prace je dost odlisna od moji.Neeo píše: Zo zásady nenechávam otvorené programy, keď ich nepoužívam dlhšie ako pól hodinu. Jednoducho ich zatvorím a hotovo. Nemám potrebu nechávať bežať aplikácie neuzavreté ako je to v androide pre mobily. Ani neviem, kto by takto chcel pracovať alebo iba fungovať v systéme?