Audiotrak Prodigy Cube

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Audiotrak Prodigy Cube

Příspěvek od zombux »

fajn, ale např. ty dvě volby cos nahoře linkoval, už nejsou DAC ale plnohodnotná zvukovka, tj. má vlastní drivery, je to tak?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Presne tak.. to M-Audio apood. to jsou zvukove karty s vlastnim driverem, SW, mixerem apod..

Jinak tedy na co jsem puvodne narazel.. prolitni si tohle.. sakum-prask za 6-6,5k..
http://www.head-fi.org/t/524263/audio-gd-nfb-12
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

OK, takže zkusil jsem přece jenom objednat Prodigy Cube a jsem příjemně překvapen, zvučí to decentněji než E-MU, má to daleko výraznější středy a výšky, není to přebasované, tenhle zvuk se mi líbí (ekvalizér nepoužívám už pěkných pár let, všechno jede na default). funguje to přesně tak jak má, po úvodním sladění hlasitostí repráků, sluchátek a přenastavení mikrofonu to všechno hezky funguje out-of-the-box, zatím se neprojevila ani žádná provozní chyba (ke zvukovce nebylo dokonce ani CD s ovladači - na co taky, prostě se to zapojí a funguje). pro mě super koupě!
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Mám jí taky a jsem s ní maximálně spokojenej. Za ty peníze superzvuk. Měnitelný operáky, takže si zvuk každej může přizpůsobit podle svýho. Já sem si tam dal LME49720, líbil se mi víc. Zvukovka funguje hned na první zapojení a není s ní žádnej problém a mám jí už skoro půl roku. Digital outy sem ale netestoval. Mám jen sluchátka a mikrofon. Docela by mě zajímalo jestli u RCA analog outu funguje volume na zvukovce nebo ne. Nemám to jednoduše jak vyzkoušet.

Zombux: nemohl by ses k tomu vyjádřit? Evidentně ho běžně používáš. Díky.
Msi Z270 Mortar + i5 7600K + 16GB DDR4 3000mHz, RX480 8GB, Audiotrak Prodigy Cube
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

už jsem ti odpověděl do SZ a nevšiml jsem si že píšeš i sem - ano, ten čudl na ovládání hlasitosti funguje podle všeho na všechny výstupy, sám s tím ovládám hlasitost monitorů které mám zapojené do RCA.
bizzon83
Nováček
Nováček

Příspěvek od bizzon83 »

Čauko,pročítám toto téma a zajímalo by mě jak je kdo spokojený s touto zvukovkou? Prodigy cube.
Chtěl bych si ji pořídit a rozhoduji se mezi ní a creative x-fi hd a ještě mi byla doporučena asus xonar u7.
Použita by byla k noťasu a k zesilovači homemade tranzistorový + yamaha nx-e700 repro. Sluchátka nepoužívám. Popřípadě jakou zvukovku by jste doporočili v této cenové hladině.
Nevím jestli jde ještě koupit ta prodigy cube.
Díky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Cube stále mám, i když uvažuju o upgradu na něco o třídu vyšší. Cube má absolutní výhodu v tom, že se tváří jako SPDIF zařízení, nejsou potřeba žádné ovladače, skvěle to funguje "out of the box". mám pocit, že s předchozí zvukovkou (SB E-MU 0202 USB) byl zvuk sluchátek subjektivně "čistší" (i kvůli tomu uvažuju nad upgradem), těžko říct, nemám teď porovnání. každopádně za tu cenu je Cube vynikající a totálně bezproblémová volba. na druhou stranu, pokud není třeba sluchátkový výstup, možná existujou i jiné volby (sám koukám po produktech Focusrite)
dohnalik
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od dohnalik »

Nic lepšího kolem 2 táců jako U7 prostě není. X-fi HD je takže velice dobrá, nicméně ta asuska mi přijde lepší.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

U7 je divná. ovládání hlasitosti kolíbkou místo otočným čudlíkem je dost zvláštní a nepřesné, na druhou stranu to časem nezačne při otáčení šumět, jako to čudly rády dělají. vypadá to spíš jako "gejmink" hifi věc. jinak možná proč ne...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

well, tak jsem zkusil v Cube vyměnit op-amp za LME49720 a... vlastně žádný zásadní rozdíl neslyším. asi bude na čase zkusit jinou zvukovku. kromě U7 koukám i po Audinst HUD-mx1 resp. HUD-mx2. ano, je to dražší, ale mohlo by to stát za to :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

ok, mám na test Audinst HUD-mx1 a mám pocit že to je víceméně to samé co Cube... dám tomu týden a kdyžtak to zajdu vrátit. nejspíš bude potřeba zlepšit zvuk jinak, jen mě nenapadá jak :lol: tedy kromě ekvalizéru, tomu se celkem bráním.
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

ono z hlediska HW v taky žádný tak dramatický rozdíl není.

co že to máš za sluchátka?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

uzavřené sennheisery hd 380 pro.
teď jsem je připojil na zkoušku k integrované zvukovce na notebooku, která zní "na ucho" zřetelně lépe - má čistší zvuk, zřetelné výšky a hezké basy, kdežto na DACu (je jedno kterém z těch dvou) to zní placatěji a nevýrazně. bohužel mám možnost velké repráky zapojit jen do DACu, integráč má jen jeden jack.
podobného zvuku jako na tom integráči dosáhnu ekvalizérem a profilem "rock" (tj vytáhlé výšky a basy), ale to myslím není to pravé řešení. kor když si vybavuju, že E-MU 0202 zněla taky krásně, žádná placka.
napadla mě šílená teorie, že zvuková karta s driverem (integráč a E-MU) posílá zvuk "jinak" než DAC (který funguje bez driveru jako SPDIF zařízení), a tohle je výsledek, ale nevím jestli to není úplná blbost :mrgreen:
každopádně Cube jsem teď otestoval na desktopu s Win7 i notebooku s Win8.1, zní to stejně, takže v tom problém nebude. napadá mě ještě půjčit nějakou klasickou externí zvukovku s driverem (Asus Xonar U7 snad?) a podívat se jak se to chová... :|
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

ono i ty integrované zvukovky mají často nějaký ekvalizér v ovladači. různé "enhancery" a podobně

ty sluchy nejsou uplný high end teda, ale trošku problém u těch krabiček může být v tom, že tam vlastně není žádný sluchátkový zesilovač, jenom ten operák na výstupu. integrované zvukovky ze sebe přeci jen dokážou často vymáčknout i nějaký výkon, což se často odrazí právě na tom co popisuješ
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

well, tak jsem Audinst s díky vrátil a zkusil Asus Xonar U7 a zdá se že moje teorie o tom, zkusit "něco jiného než native SPDIF" se potvrdila - tohle prostě hraje nesrovnatelně lépe, najednou to má hloubku, dynamiku a všechno co je třeba (pochopitelně veškeré "effects" jsem v ovladačích natvrdo zakázal).
co mi hned na první pohled nesedí je ovladač hlasitosti, který tady tahá za táhlo hlasitosti ve Windows (nezávisle repráky a sluchátka, to je spíš plus), ale na to asi sere pes, hlavně že to hraje jak má.
no, nechápu jak je to možné :|
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tak tohle je fakt divný. Z těch lepších zvukovek jsem já nebyl spokojen jen s tim co produkovala Cuba. Jak prodigi 7.1 hifi tak E-Mu 1616m produkujou to co si zhruba představuji, a je jedno jestli to přehrává lokálně a nebo to do ní leze optikou či SPDIF, ať už je zdroj prodigi, nebo integrovanej realtek, nebo cheap USB zvukovky za pá stovek, nebo SPDIF out stará SB live běžící pod windows 98... zvuk co vyjde z té E-MU je vždy stejnej a vždydá se říci perfektní, ihmo tak jak by to u optiky mělo být, ptozože samotná tvorma zvuku nastává až v té E-MU.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, já to taky nechápu, ale vypadá to tak. chtělo by to zkusit nějaké zařízení, které funguje standardně v SPDIF modu bez ovladačů, ale má i ovladače pro další funkce - snad Audinst HUD-mx2?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Uff to nevim, ale furt bych házel vinu na onu koncovou zvukovku, ala ta co hraje, ta co nám z toho dělá analogové audio. Neházel bych vinu na SPDIF zdroje, ať už optické řči drátové SPDIF, mam jich fakt hodně a všechny (pokud na nich doslova nezapnu SW "vylepšováky)" se chovaj stejně a čistě. Jedinej rozdíl je že ty horší končej na 48Khz 16-bit a ty lepší jde vyhnat vejš, ale jinak produkc audiae je prostě na té zvukovce kam jdou repro a sluchátka.

Prodigi cube když jsem jí měl hrála hůře by default, ona sama. Nebyl v tom žádnej další faktor.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, ale pak mi nedává smysl, proč stejně blbě hrál i Audinst HUD-mx1, který shodou okolností funguje taky jako bezovladačové SPDIF USB zařízení. kdežto onehdá E-MU 0202 a teď U7 driver mají a hrajou úplně jinak. nechápu :| normálně bych házel vinu na OS, ale odzkoušel jsem to na dvou PC s odlišnými Windows a chová se to stejně. :? :dontgetit:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Tak možná je "Audinst HUD-mx1" stejnej "shit" jako cube? Prostě to má jinej méně projev kterej nám méně sedne. Těžko ríci, já ten Audinst HUD-mx1 nemam, takže nevim jak moc "špatně" to hrálo...
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“