Obraz po zapojení nové grafiky neběží
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- ruffer
- Začátečník

-
Re: Obraz po zapojení nové grafiky neběží
jinak dle specifikací výrobce má deska:
Internal I / O 3 x Headery USB 2.0
4kolíkové konektory CPU pro ventilátor s PWM
3kolíkové konektory skříně pro ventilátor
24kolíkový napájecí konektor ATX
8kolíkový napájecí konektor ATX 12V
1 Headery COM
Headery ovládacího (předního) panelu
Header SPDIF vstup/výstup
a zdroj:
Konektory
ATX: 1
CPU 4 pin: 1
EPS 12V 8 pin: 1
Floppy: 1
Modulární: Ne
Molex 4 pin: 5
PCI-E: 2
SATA: 4
Internal I / O 3 x Headery USB 2.0
4kolíkové konektory CPU pro ventilátor s PWM
3kolíkové konektory skříně pro ventilátor
24kolíkový napájecí konektor ATX
8kolíkový napájecí konektor ATX 12V
1 Headery COM
Headery ovládacího (předního) panelu
Header SPDIF vstup/výstup
a zdroj:
Konektory
ATX: 1
CPU 4 pin: 1
EPS 12V 8 pin: 1
Floppy: 1
Modulární: Ne
Molex 4 pin: 5
PCI-E: 2
SATA: 4
- Arm0r!
- Začátečník

-
A ten konektor pridavny ATX 12V tech 8 pinu mas standartne pripojeno? Nebot na tom obrazku to tak nevypada. Zkontroluj to a dej vedet, protoze jak rikam na tom obrazku vidim jen jeden 4 pin zapoieny a ne 8mi PIN.
CPU : AMD Ryzen 7 9800X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A15 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Inno3D RTX 5080 SFF, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Meshify 2
- ruffer
- Začátečník

-
jj mám tam oba dva 4pinové zapojené vedle sebe, bohužel obraz ja říkám vůbec nejde opravdu nevím, co s tím může být uvidím zejtra pokud grafika nepůjde je problém hned jasný
- Arm0r!
- Začátečník

-
pravda, zkus grafiku jinde a uvidi se co dal. jeste mohl by si hodit odkaz na zdroj co sis ted kupoval?
CPU : AMD Ryzen 7 9800X3D @ 5.3GHz all-core, CPU Cooler : MSI MAG Core Liquid A15 360, RAM : 2x16GB 6000MHz, CL32, GPU : Inno3D RTX 5080 SFF, MB : Asus ROG STRIX X870-F GAMING WIFI , PSU : Corsair RM850x, SSD : 1x Samsung 2TB 9100 Pro,1x512GB Crucial., Case : Fractal Design Meshify 2
- ruffer
- Začátečník

-
jop, zdroj je tento, koukal jsem, že má dobré recenze:
http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-t3- ... 70/produkt
http://www.czc.cz/seasonic-ss-500et-t3- ... 70/produkt
- tielka
- Středně pokročilý

pokud se ventoše na grafice točí tak bude asi na 99% OK.jestli on nebude problémek že máš nastavené v biosu AUTO na výběr grafiky a ta gtxka to neumí ,takže asi potřebuje manuálně přepnout na PCIE a jelikoš se nedostaneš do biosu protože nemáš cpu z grafárnou tak máš vymalováno takže bud jiný cpu s grafikou nebo grafiku a přepnout to v biosu na PCIE a pokud grafárna nepojede tak je to jasné reklamace.
- ruffer
- Začátečník

-
no mám tam auto, dyť to je tam defaultně ne? To by hodně lidí nerozjelo obraz...uvidíme zejtra no
PS.: Jo ventilátory na grafice se točí, jen prostě ten obraz nenaběhne
PS.: Jo ventilátory na grafice se točí, jen prostě ten obraz nenaběhne
Naposledy upravil(a) ruffer dne pon 15. říj 2012, 19:13, celkem upraveno 1 x.
- Arm0r!
- Začátečník

-
tady ruffer vsak psal,ze mu sla grafika AMD co se tyka spusteni PC a co se tyka biosu tak v defaultu by mel automaticky pouzivat dedikovanou externi grafiku.
- ruffer
- Začátečník

-
přesně tak, i kdyby to bylo naopak tak pokud vím, akorát volíš pořadí, tedy to, co deska vyzkouší jako první a pokud to nejde, přesune se dál, nebo najde itegrovanou a po ní klasickou tak spustí klasickou.
BTW napadlo mě, že dědovi jsem před lety také na czc objednával PC s touto grafikou, tak to můžu taky vyzkoušet:
http://www.czc.cz/asus-engts450-di-1gd5_2/85207/produkt
BTW napadlo mě, že dědovi jsem před lety také na czc objednával PC s touto grafikou, tak to můžu taky vyzkoušet:
http://www.czc.cz/asus-engts450-di-1gd5_2/85207/produkt
- tielka
- Středně pokročilý

zkus to je jedno jakou tam strčíš a tu svoji strč do jeho a hned budeš vědět co a jak
- tielka
- Středně pokročilý

Arm0r! píše:tady ruffer vsak psal,ze mu sla grafika AMD co se tyka spusteni PC a co se tyka biosu tak v defaultu by mel automaticky pouzivat dedikovanou externi grafiku.
tak na mojí desce jsem se už s tímto setkal že při použití grafiky v cpu a pak přepnutí na AUTO tak gtxka nenaběhla..
- ruffer
- Začátečník

-
jak říkám uvidim, pokud bude fungovat u kámoše je jasný že je problém někde jinde, pak se bude ta od dědy hodit možná i kvůli přepnutí v bios i když je to taky Nvidia, tak nevim jestli půjde
- ruffer
- Začátečník

-
Takže pokud vás to zajímá, problém je skutečně v grafice. S kamosovou grafikou obraz nabehne bez problémů, ale ta moje u něho ani u mne neběží, takže nejspíš posilam zpět do CZC.
- tielka
- Středně pokročilý

Tak to je smůla
at ti reklamace dobře dopadne.. 
- ruffer
- Začátečník

-
no snad ano, u CZC s tímhle nikdy nebyl problém 
- Arm0r!
- Začátečník

-
Docela smůla, ale i ta se stává, měl si AMD - vadný čip, nyní nVidiu a to samé. Hodně štěstí s reklamací.
- ruffer
- Začátečník

-
Takže nebudete tomu věřit ale historie nebo moje blbost se opakuje. Grafika mi přišla nová s vyjádřením technika, že závadu sice lze opravit ale nevyplatí se to, takže nevím co přesně bylo porouchané, možná čip,...
Anyway, dám grafiku do PC, zapnu a obraz nenaběhne. Znovu jsem vše přepojil, tj. napajení HDD, Mechaniky, Desky, 2 čtyř pin. konektory, znovu zapojím grafiku a přidám ten napájecí kabel co byl u ní nejspíše kvůli lepšímu přísunu šťávy a opět nic. Zkusil jsem origo napájecí kabel rovnou ze zdroje a nic.
Takže buď jsem idiot co udělal při zapojování základní desky chybu, i když teď už opravdu nevím kde, nebo odešla základní deska, nebo jsem dostal grafiku, která je po třetí za sebou vadná. Kámošova grafika, taky Nvidie u mě přitom před třemi týdny nebo kdy jsem tu starou posílal zpět bez problémů šla, takže opravdu opravdu jsem v koncích...
Anyway, dám grafiku do PC, zapnu a obraz nenaběhne. Znovu jsem vše přepojil, tj. napajení HDD, Mechaniky, Desky, 2 čtyř pin. konektory, znovu zapojím grafiku a přidám ten napájecí kabel co byl u ní nejspíše kvůli lepšímu přísunu šťávy a opět nic. Zkusil jsem origo napájecí kabel rovnou ze zdroje a nic.
Takže buď jsem idiot co udělal při zapojování základní desky chybu, i když teď už opravdu nevím kde, nebo odešla základní deska, nebo jsem dostal grafiku, která je po třetí za sebou vadná. Kámošova grafika, taky Nvidie u mě přitom před třemi týdny nebo kdy jsem tu starou posílal zpět bez problémů šla, takže opravdu opravdu jsem v koncích...
- ruffer
- Začátečník

-
to mělo být nahození pro vás abyste se vyjádřili, ale OK já si nějak poradím, i když už nevím jak...
- Alfajk
- Začátečník

-
pokud neni problem s posilanim nekam do servisu a muzes tam zajit osobne,reklamuj to a neres proc nejde,az kdyz se vrati s tim,ze ji nic neni,tak bych zacal hledat pricinu jinde
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- ruffer
- Začátečník

-
no právě že problém trochu je, vysvětlím to. PC mi přišlo 20. září a od té doby řeším p****** grafiku. 2x mi přišla vadná a teď to vypadá, že zase. Nejbližší obchod je ode mně 120 Km a jejich reklamační středisko 200 Km, 2x jsem platil navíc poštovné a čekám už 2 měsíce na to, až mi PC pojede, takže v tom sakra je problém ****************** ************ ********** ****** **************
sry musel sem to vyventilovat
sry musel sem to vyventilovat