NTFS nebo FAT32????

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

boot disk os - NTFS
data files - je to šumafuk
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
freelan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freelan »

na NTFS přejdu bez formátu že??..ale zpátky na FAT musím formátovat disk :(((...štve mě že kopírování mezi NTFS a FAT je šíleně pomalý......
EuroCase ML5412 černo/stříbrná - Middletower 400W Eurocase, Motherboard DFI LAN PARTY NFORCE 4 ULTRA-D, CPU AMD Athlon Venice 3000+ @2,5 GHz , 1024 MB DDR 400MHz KINGSTON (KIT 2* 512 ,DUAL CH.), VGA ATI X800 GTO 256MB DDR3, HDD MAXTOR 250GB 7200ot/min (MAXLINE 10) + 2x 200GB (MAXTOR+WD)= 650 GB:-)), DVDRW LG SuperMulti GSA-4163B DualLayer , SOUND ONBOARD, WIRELLES LAN Realtek RTL 8180 11MB/s, Monitor Hyundai Image Quest V770+ 17“, WIN XP Prof Service Pack 1
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

freelan píše:na NTFS přejdu bez formátu že??..ale zpátky na FAT musím formátovat disk :(((...štve mě že kopírování mezi NTFS a FAT je šíleně pomalý......
jo přesně tak
ignorelist: kremrole a dezoláti
freelan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freelan »

...no co se dá dělat....kdo ví jak to bude za cca 10 let,že by jen NTFS?...přešel bych na to taky,ale kupa známých má jen win 98...a to bych si toho u nich moc nezkopčil...přece nebude každej kdo má 98 tahat kvůli mně disk ke mně ....sakryš ..je to dilema :?
EuroCase ML5412 černo/stříbrná - Middletower 400W Eurocase, Motherboard DFI LAN PARTY NFORCE 4 ULTRA-D, CPU AMD Athlon Venice 3000+ @2,5 GHz , 1024 MB DDR 400MHz KINGSTON (KIT 2* 512 ,DUAL CH.), VGA ATI X800 GTO 256MB DDR3, HDD MAXTOR 250GB 7200ot/min (MAXLINE 10) + 2x 200GB (MAXTOR+WD)= 650 GB:-)), DVDRW LG SuperMulti GSA-4163B DualLayer , SOUND ONBOARD, WIRELLES LAN Realtek RTL 8180 11MB/s, Monitor Hyundai Image Quest V770+ 17“, WIN XP Prof Service Pack 1
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Za deset let nevím. ale za pár let až vyjdou Windows Longhorn, bude zavedenej novej WinFS - filesystem založenej na databázích...
ignorelist: kremrole a dezoláti
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

na to uz se tesim, vyhledani v milionech souboru behem zlomku vteriny 8)
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Dony píše:na to uz se tesim, vyhledani v milionech souboru behem zlomku vteriny 8)
No a nebo taky ne, zrovna k tomuto nejsem nejoptimističtější. :(
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:
Dony píše:na to uz se tesim, vyhledani v milionech souboru behem zlomku vteriny 8)
No a nebo taky ne, zrovna k tomuto nejsem nejoptimističtější. :(
O tom se zatim jenom spekuluje jak to bude vlastne fungovat. Podle mne to poradne nevi zatim ani MS.
Jednou se rikalo, ze to bude zcela novy FS, jindy ze to bude NTFS s nadstavbou databazoveho typu v niz se budou udrzovat metadata.

Nikdo poradne nevi na jakem principu se budou ta metada ze souboru vytahovat, zda pujde pouzit nejake pluginy atd.
jonko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonko »

miho píše:
pavel.minarik píše: No a nebo taky ne, zrovna k tomuto nejsem nejoptimističtější. :(
O tom se zatim jenom spekuluje jak to bude vlastne fungovat. Podle mne to poradne nevi zatim ani MS.
Jednou se rikalo, ze to bude zcela novy FS, jindy ze to bude NTFS s nadstavbou databazoveho typu v niz se budou udrzovat metadata.

Nikdo poradne nevi na jakem principu se budou ta metada ze souboru vytahovat, zda pujde pouzit nejake pluginy atd.
Ak splnia co slubili tj. napr. xem vydiet fyzicky vsetky subory mp3 bez vyhladavania, (zada sa iba ako parameter napr. pri vytvarani adresaru) ktore su na disku zaradene v jednom adresari alebo vsetky subory vytvorene za poslednych 12 hodin v office tak im za tu ich databazu budem nohy ruky bozkavat ....

inac NTFS ... ma len jednu obr. nevyhodu .. ked sa to zj..*** tak sa to dost tazko ozivuje ... inac najlepsie nastroje na obnovu ntfs alebo vytiahnutia dat su naprogramovane pre linux :-D
Nikto nieje natolko chytri, aby sa nemohol naučiť viac ...
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

podle toho, co jsem cet to ma byt NTFS a na nem cosi zalozene na SQL databazich, takze by alespon to vyhledavani melo byt rychlejsi :D uvidime, az bude alespon betaverze, haha
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Yan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yan »

Já jsem teď kámošovy komplet formátoval disk a najížděl Win 2000 Professional se systémem souborů NTFS a naší zkušeností je, že je vše celkově pomalejší a zabržděnější, někdy trvá věky než něco najede. Přitom na Milleniích to jezdilo OK.
PC je asi následující: AMD AThlon 950Mhz, 256MB RAM, GeForce 2 32MB, Mainboard MSI K7T266 PRO2, DVD-ROM Panasonic, CD-RW AOpen.

Pokud se nějaký program zasekne a neodpovídá, tak trvá věky, než se to zase celé rozběhne....existuje něco, čím to zrychlit, nebo popřípadě jak znovu přejet system na FAT32 bez ztráty dat....jde viceméńe o herní počítač....please help.
AMD Athlon 2500+ @ 2800+(1833MHz=>2090MHz),Saphire ATI RADEON 9600 Pro, MB DFI NF2ultra-AL, 512MB DDR, HD 120GB Seagate, SB Live 5.1, CD-RW Teac, DVD-ROM Toshiba, Windows XP Home Edition SP1
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Yan píše:Pokud se nějaký program zasekne a neodpovídá, tak trvá věky, než se to zase celé rozběhne....existuje něco, čím to zrychlit, nebo popřípadě jak znovu přejet system na FAT32 bez ztráty dat....jde viceméńe o herní počítač....please help.
myslim, ze Partition Magic tuhle konverzi umi, ale ruku do ohne za to nedavam...
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Yan píše:...Win 2000 Professional se systémem souborů NTFS a naší zkušeností je, že je vše celkově pomalejší a zabržděnější, někdy trvá věky než něco najede. Přitom na Milleniích to jezdilo OK...
To nebude NTFSkem. 2000 bootujou mnohem dele nez ME. Dal jsi tam ovladac na chipset? Mas zapnute DMA pro disky?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Yan píše:Já jsem teď kámošovy komplet formátoval disk a najížděl Win 2000 Professional se systémem souborů NTFS a naší zkušeností je, že je vše celkově pomalejší a zabržděnější, někdy trvá věky než něco najede. Přitom na Milleniích to jezdilo OK.
PC je asi následující: AMD AThlon 950Mhz, 256MB RAM, GeForce 2 32MB, Mainboard MSI K7T266 PRO2, DVD-ROM Panasonic, CD-RW AOpen.

Pokud se nějaký program zasekne a neodpovídá, tak trvá věky, než se to zase celé rozběhne....existuje něco, čím to zrychlit, nebo popřípadě jak znovu přejet system na FAT32 bez ztráty dat....jde viceméńe o herní počítač....please help.
Problémy, které popisuješ rozhodně nezpůsobuje NTFS, hledej jinde. Nejspíš jak již bylo napsáno. Ovladače!
freelan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freelan »

Dony píše:
Yan píše:Pokud se nějaký program zasekne a neodpovídá, tak trvá věky, než se to zase celé rozběhne....existuje něco, čím to zrychlit, nebo popřípadě jak znovu přejet system na FAT32 bez ztráty dat....jde viceméńe o herní počítač....please help.
myslim, ze Partition Magic tuhle konverzi umi, ale ruku do ohne za to nedavam...

pokud vím, tak ani Partition Magic 7 nezvládne konverzi z ntfs na fat32 bez formatu :-/
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

freelan píše:pokud vím, tak ani Partition Magic 7 nezvládne konverzi z ntfs na fat32 bez formatu :-/
mám dojem, že už existuje i novější verze než 7, takže se mohlo něco změnit
freelan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freelan »

jo-o to je fakt, ale ještě jsem s ním do styku nepřišel :whatthat: (Partition Magic 8)....něco to určo umět bude ne??...
freelan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od freelan »

pavel.minarik píše:
freelan píše:pokud vím, tak ani Partition Magic 7 nezvládne konverzi z ntfs na fat32 bez formatu :-/
mám dojem, že už existuje i novější verze než 7, takže se mohlo něco změnit

sakryš....Part. Magic 8 .....ty kláv. kombinace pro smajlíky mě jednou zničej :roll:
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Jde to i v Partition Magicu 7, ted jsem to vyzkousel ve VMware, konverze 1.9GB NTFS na FAT bez ztraty dat (byla tam i moznost FAT32, ale to by NT 4.0 asi nerozdejchaly :lol: )
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“