Jak vyčistit věžový chladič

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak vyčistit věžový chladič

Příspěvek od Jeltík »

Hoď to do sprchy a pak nech pořádně na parapetu uschnout :-)
Sorry, ale musel jsem...
Jestli nemáš v plechu pod MoBo díru na pohodlnou montáž chladiče s backplate, tak tě to omlouvá k lenosti a vyfoukání, pokud díru vlastníš, překonej lenost a chladič sundej a vyčisti tak, jak jsem uvedl na začátku, aspoň si to přepastuješ...
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

bednu mám tuto a po 2 měsících je chladič opět celkem zaprášenej, mám pc normálně v pokoji ve stole, nijak se mi tu moc nepráší (pokud teda vím :D), jedině co mě napadá, tak prach může jít z bočnice (není tam prachový filtr) nebo z vrchu, ten je celý děravý; prachový filtr je jen zespodu a vepředu. Přemýšlel jsem, že přikoupím pár fanů: že bych nahoru hodil 2 jako exhaust a pak vyměnil na chladiči + 1 přikoupil, ale nevím jak ten druhý umístit, jako exhaust, nebo taky intake (1 intake a 1 exhaust nebo 2 intake?) vybraný mám tyto, že bych je vzal 4x. Zajímal by mě váš názor na mnou vybrané fany, jestli vůbec má smysl měnit fan na chladiči a jestli má smysl mít na chladiči 2 fany a pak jestli ty 2 exhaust fany nahoře pomůžou (a jestli aspoň trochu budou zabraňovat tomu prachu aby se dostal dovnitř case, nebo mám koupit nepříliš levný prachový filtry?)
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Přidáním dalších fanů to jen zhoršíš - čím víc fanů, tím víc prachu. Dle mě bude stačit jeden intake a jeden outtake. Ostatní otvory něčím ucpi.
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
michal.kolesa
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michal.kolesa »

a nebo si dát PC někam v místnosti, kde se méně práší nebo místo koberce dát lino či častěji uklízet.
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Cocroach »

mám lino, vysávám 1x za 2 týdny, vytírám 1x za měsíc
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“