Posledné príspevky som si vďačne prečítala, reagovať som ale chcela až pokročím ďalej a TrueCrypt si odskúšam.
Som vám veľmi povďačná za nasmerovanie naň a zorientovanie v ňom. Už fungujem, a to tak, že na externom HDD mám vytvorené jednotlivé kontajnery, teda extra na hudbu, extra fotky, extra filmy, extra na účty v banke
Na disku mám tiež samorozbalovací balíček programu. Po pripojení HDD k nejakému PC sa poklikaním na ikonku spustí "portable" režim, odheslujem si žiadaný kontajner a môžem ho používať.
Keď som začínala, najprv som si to naskúšala nanečisto. Vytvárala kontajnery, premenúvala, atď.
Skúšala som vyrobeným kontajnerom priraďovať rôzne prípony (okrem .tc). Podľa použitej prípony sa vždy menila ikonka súboru na ikonku prislúchajúcu použitej prípony.
Finálne kontajnery som sa rozhodla vyrobiť bez prípony. Pre akési plausible deniability v mojom kolektíve, alebo v prípade straty, by som rada nejakú fiktívnu príponu ale použila.
Nerada by som si už finálné naplnené a používané kontajnery nejako poškodila, chcela by som sa viacmenej pre istotu opýtať, či obyčajné premenovávanie názvov kontajneru je bežné, teda či nehrozí jeho znefunkčnenie.
A tiež by som sa chcela opýtať, či môžem kontajnerom "na zamaskovanie" bezpečne priradiť akúkoľvek príponu. Keďže napríklad prípona .txt alebo .mp3 alebo .dll s kontajnerom veľkým 120 Gb by asi normálne nevyzerala