Rome II Total war
Moderátor: Baneshee
- zombux
- Odborník PCT

Re: Rome II Total war
jak to tak čtu na twcenter fóru, tak mám skoro až strach ten fail vyzkoušet na vlastní kůži 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Scot 666
- Začátečník

Na steamu uz jde stahnout beta patch. Puvodni RTW byl pro mne nejlepsi hrou co jsem kdy hral, RTW 2 se mi taky celkem libi az na ty bugy. To se casem utrepe.
PC:obvykle nějaký Thinkpad
Mobilita: Palm TX
Mobilita: Palm TX
- nimdanim
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jop, u RTW 1 jsem také strávil desítky hodin.
K RTW 2, kterou jsem zkoušel jen na NB Core I5-430M @2.53ghz, 4gb ram, ati 5650 mobility @ 600/900 , to byla katastrofa po technické stránce, hra se cukala snad při všem a rychlost načítání na hdd s 5200rpm bylo taky pwnage.
Jinak mně tam ale hlavně chybí ona " velká kampaň " tak jak to bylo třeba u prvního dílu, od donevidím k nevidím, takhle to hrozně ostrouhali.
Až budu mít možnost vyzkouším to na lepším PC.
K RTW 2, kterou jsem zkoušel jen na NB Core I5-430M @2.53ghz, 4gb ram, ati 5650 mobility @ 600/900 , to byla katastrofa po technické stránce, hra se cukala snad při všem a rychlost načítání na hdd s 5200rpm bylo taky pwnage.
Jinak mně tam ale hlavně chybí ona " velká kampaň " tak jak to bylo třeba u prvního dílu, od donevidím k nevidím, takhle to hrozně ostrouhali.
Až budu mít možnost vyzkouším to na lepším PC.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to nema smysl kupovat 
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- kupkoid
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Musím říct, že si opravdu děkuju, že jsem RTW2 nepředobjednával. Ten launch mi v mnohém připomíná SimCity 5. Takže si počkám půl roku na nějaký sale, hra v té době už bude snad opatchovaná a v hratelném stavu.
Core i5 3570k @ 4.5GHz | AMD HD7970 | MSI Z77A-G43 | 24GB RAM | Audiotrak Prodigy HD2 | Crucial RealSSD C300 256GB + Intel S3500 240GB | 2TB HDD | CM Silencio 500 | Seasonic S760 platinum | Xigmatek Aegir + Noctua NT-H1
- goelr
- Začátečník

Tak SimCity bylo na tom krapet hure
Mimochodem Empire launch byl taky epic fail...
Zatim mam z toho smisene pocity, stejne jak pisete. Cela hra je nedodelana (a to nemyslim bugy)..
Zatim mam z toho smisene pocity, stejne jak pisete. Cela hra je nedodelana (a to nemyslim bugy)..
CPU: AMD RYZEN 7 9850X3D MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: GAINWARD GeForce RTX 5080 Phoenix 16G RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
- T1ger
- Začátečník

-
Ale to je kvoli tej uzasnej grafike jak z pred 4 rokov
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- TankGeorge
- Začátečník

-
Vždyť je to už snad 13 let starý engine! Jen udělaj detailnější modely, napatlaj na ně objemný textury a rozprcaj přes celej monitor bloom/HDR/occlusion/FXAA. Furt stejné 10+ let staré chyby umělé demence v RT bojích, hlavně při dobývání měst. Oh wait, v původním Shogun: Total War nebylo dobývání měst. Nachobotili to do vanila enginu až v Medieval.
Co od toho čekat... kdo ještě nikdy nehrál Total War, rozhodně doporučuji. Jinak ruce pryč.
Co od toho čekat... kdo ještě nikdy nehrál Total War, rozhodně doporučuji. Jinak ruce pryč.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- TODD3465
- Začátečník

-
Tak ja jsem taky skalni fanda TW serie a obzvlašť pokud jde o antiku. Graficky se mi R2TW libí, nevadí mi že je trochu zastaraly a jede mi na PC krasně bez OC. Mě to ostatně jelo stejně bez patche jako ted s ním.
Ale co je katastrofa jsou bitvy. Nějaka taktika jde mimo. Jedinej taktickej manevr je když na nepřítele zautočíš z více stran. Legie ani jiny jednotky prakticky nikdy nedržej formace. A uplně mě štve ž elegionaři hazej pilla podle toho jak se jim zachce a nejde to zapnout nebo vypnout. Plus to že oštěpy nepřatel jsou hořlavy.
No na netu je sposta videí a asi se shodneme že je to vlastně beta. Za pul roku z toho bude super hra kterou jen tak nepustím ale sklamaní bylo velky.
Lepší je Roma Surrectum 2.6, mimo to se mi libí ty screene co tady z RS 2.6 někdo dal jelikož ty štíty co tam legionaři mají (Leg. I Minervia tuším) jsou náš návrh
(dělam Římskej reenacting a nosím ten štít, takže kurňa jsem fakt nas** kvuli "beta" ROME 2)
Ale co je katastrofa jsou bitvy. Nějaka taktika jde mimo. Jedinej taktickej manevr je když na nepřítele zautočíš z více stran. Legie ani jiny jednotky prakticky nikdy nedržej formace. A uplně mě štve ž elegionaři hazej pilla podle toho jak se jim zachce a nejde to zapnout nebo vypnout. Plus to že oštěpy nepřatel jsou hořlavy.
No na netu je sposta videí a asi se shodneme že je to vlastně beta. Za pul roku z toho bude super hra kterou jen tak nepustím ale sklamaní bylo velky.
Lepší je Roma Surrectum 2.6, mimo to se mi libí ty screene co tady z RS 2.6 někdo dal jelikož ty štíty co tam legionaři mají (Leg. I Minervia tuším) jsou náš návrh
(dělam Římskej reenacting a nosím ten štít, takže kurňa jsem fakt nas** kvuli "beta" ROME 2)
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak dohrano za spartu na tezkou obtiznost.Lepe receno uz me to moc nebavi dal dobivat.Stejne 99% bitev davam auto vyuctovani, protoze bitvy sou hrozny a navic pocitac nema zadnou poradnou armadu.
Du zpatky k rome1 s modama rome surrectum 2.6 a RTR7.
Persie i rim pokoreny:
S barbarama v europe sem uzavrel dohodu o neutoceni a vubec sem se tam do nich nemichal.
http://abload.de/img/rome2_2013_09_07_01_560sha.png
http://abload.de/img/rome2_2013_09_07_01_5o3s5x.png
Du zpatky k rome1 s modama rome surrectum 2.6 a RTR7.
Persie i rim pokoreny:
http://abload.de/img/rome2_2013_09_07_01_560sha.png
http://abload.de/img/rome2_2013_09_07_01_5o3s5x.png
- zombux
- Odborník PCT

u prvního Rome je bohužel tragická diplomacie, kvůli které jsem to přestal hrát (spojenectví nemá žádnou hodnotu, počítač si dělá co chce), bez ohledu na špičkové mody jako hlavně Europa Barbarorum, ten považuju za ještě mnohem lepší než RTR. kromě diplomacie mě časem omrzela i řada bugů kvůli kterým hra neustále padala během tahu protivníka.
diplomacie byla excelentně zpracovaná v ETW/NTW, to jsou ze strategického hlediska nejlépe hratelné díly - spojenectví mají jasně algoritmizovanou hodnotu a vztahy mezi frakcemi fungují jak mají, jen mě zas dvakrát nebaví moderní doba, ale s bitvami na autoresolve je to nakonec skoro jedno. pak to ještě vyšperkovali systémem obnovování jednotek v poli v NTW, což pak taky dává úplně jiný přístup k hraní. škoda že pro ETW/NTW neexistuje total conversion ala RTW, věčná škoda.
diplomacie byla excelentně zpracovaná v ETW/NTW, to jsou ze strategického hlediska nejlépe hratelné díly - spojenectví mají jasně algoritmizovanou hodnotu a vztahy mezi frakcemi fungují jak mají, jen mě zas dvakrát nebaví moderní doba, ale s bitvami na autoresolve je to nakonec skoro jedno. pak to ještě vyšperkovali systémem obnovování jednotek v poli v NTW, což pak taky dává úplně jiný přístup k hraní. škoda že pro ETW/NTW neexistuje total conversion ala RTW, věčná škoda.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Ja si pamam tako Napoleon Total War daval mojmu Phenomu II riadne zaberat.. Tie hry su furt pri starte extremne narocne...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- TODD3465
- Začátečník

-
Na napoleo i na Empire existuji vyborne mody. Pro oba povazuju za nejlepsi Darthmod. K Empire ma Darthmod asi 12giga a hra me bez tohodle modu vubec nebavi. Navic to maximalizuje armydy na 40 jednotek a zvysuje pocet muzu. Takze obvykle pak bojuju s armadou o 10tisicich muzu. Jen v Empire je battlemap hodne mala. Ale mody rozhodne doporucuju!
MB: MSI Z87-GD65 GAMING; CPU: i7 4770K + Gelid Solution Tranquillo; GPU: MSI GTX770 TF 2GD5/OC; RAM: Corsair 2x4GB DDR3 1866 MHz CL9 Vengeance Red; HDD: WD Caviar Black 1TB; Zdroj: SEASONIC 620W; CASE: Corsair Graphite 600T White
- zombux
- Odborník PCT

no jasně, Darth mod je základ pro modding v rámci zachování původního stylu hry
ale pro mě jako magora do antiky tam ta totalconversion do římské doby holt děsně chybí
a starý RTW se rozumně hrát taky nedá
- TODD3465
- Začátečník

-
Magor do antiky? To je fajn že někdo další jako já
Jinak ono na conversion do antiky se pracovalo ale s ohlašenim R2TW to myslím padlo. Kdo by dělal mod Říma když vyjde cela nova hra.. Sice ta kvalita te hry (R2TW) neni zas tak extra ale lepší než mod určitě. Spíš ted jen počkat na par patchů a možna mod.
Dneska mi steam stahnul nějakej dlaší patch, už druhej a zase kolem 22mb. Co jsem četl tak patche budou vychazet každy tyden.
Dneska mi steam stahnul nějakej dlaší patch, už druhej a zase kolem 22mb. Co jsem četl tak patche budou vychazet každy tyden.
- zombux
- Odborník PCT

no jasně, já mám dokonce pocit že původně byla v plánu total conversion pro MTW2 (což byl díl který podle mě byl povedený snad nejmíň, z hlediska strategické hratelnosti to bylo prostě děsivě prázdné). je fakt že po hromadě patchů by TWR2 mohlo být časem zajímavé, když vezmu co moddeři udělali z RTW (RTR, EB a pár dalších modů tu hru vystřelilo úplně jinam)
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz uz sme u rome1:Hral/hraje nekdo RTR7?A podarilo se vam dosahnout mariovy reformy?
Tenhle mod je vubec nejtezsi co sem vubec hral.
Tenhle mod je vubec nejtezsi co sem vubec hral.
- zombux
- Odborník PCT

já s RTR skončil u verze 6, pak v tom začal bejt slušnej hokej a nějak se mi nepovedlo rozchodit první minicampaign, pak jsem objevil EB a RTR už byl pasé 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja sem zkousel EB, ale strasne mi to padalo a navic uz je to docela starej mod..Posledni update je myslim z roku 2008...