neco musi bejt blbe nastaveny v pc,ze to nechce vzit to spravny zapojeni,je tam vse dany na automatiku? (dhcp)
pingnes pri obojim zapojeni na 127.0.0.1 ?
...dosli me napady
na jednom zařízení nejde wifi + nejde nastavit router
Moderátor: Don
- Alfajk
- Začátečník

-
Re: na jednom zařízení nejde wifi + nejde nastavit router
Naposledy upravil(a) Alfajk dne pát 8. lis 2013, 00:45, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- LoCo99
- Začátečník

od přeinstalu windowsu jsem neudělal nic jinýho než jen že to všechno zapojil jako vždycky, pak nešel net tak jsem používal tethering - to se ukazovalo jako síť navíc, respektive pokaždý se vytvořila nová (měl sem jich takhle 30, pak jsem to smazal všechno), pak už běželo tohle UPC a to je prakticky začátek tohohle topicu, dneska jsem akorat nainstaloval hamachi ktery se zobrazuje jako další sitovej adapter
muzu zkusit o vikendu reinstal windowsu
muzu zkusit o vikendu reinstal windowsu
- LoCo99
- Začátečník

nemá někdo zkušenost jestli se dá nějak dostat do nastavení toho UPC modemu ubee , respektive jestli má vůbec nějaký nastavení ? podle mě je problem v něm když nejde na routeru WAN
a k tomu telefonu a wi-fi, jak poznam kterou IP adresu mam přiřadit když jí chci dát statickou ? zároveň jsem četl něco na stránkách UPC kde u jejich wifi modemu (kde píšou že funguje jako router) jde mít pouze jednu fyzickou adresu, nesouvisí to nějak ?
a k tomu telefonu a wi-fi, jak poznam kterou IP adresu mam přiřadit když jí chci dát statickou ? zároveň jsem četl něco na stránkách UPC kde u jejich wifi modemu (kde píšou že funguje jako router) jde mít pouze jednu fyzickou adresu, nesouvisí to nějak ?
- Alfajk
- Začátečník

-
nechci kecat,ale pokud ma router za routerem dal fungovat jako router,museji byt spolu propojeny "krizenym" kabelem,v tom by mohl bejt zakopanej pes,protoze si jinak nevysvetlim,proc nemuzes pristoupit na vychozi branu z prohlizece,ale jistej si nejsem
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- LoCo99
- Začátečník

zkusim teda vyměnit kabel mezi routerem a modemem/routerem od UPC, jestli je to takovou banalitou tak bych se nedivil...
edit : tak jsem našel křížovej kabel (usoudil jsem že je křížovej, protože měl jinak nakrimpovaný linky) a výsledek stejnej, pokud to zapojim do wan tak počítač usoudí že jsem se připojil k neidentifikovatelný síti a nejde net ani neni vidět adresa brány
a taky jsem si různě přečet že všechny modernější zařízení ten kabel poznaj takže fungujou jak na přímym tak křížovym
edit : tak jsem našel křížovej kabel (usoudil jsem že je křížovej, protože měl jinak nakrimpovaný linky) a výsledek stejnej, pokud to zapojim do wan tak počítač usoudí že jsem se připojil k neidentifikovatelný síti a nejde net ani neni vidět adresa brány
a taky jsem si různě přečet že všechny modernější zařízení ten kabel poznaj takže fungujou jak na přímym tak křížovym