Patriot 4x2GB a WIN XP 32bit

Paměťové moduly DDR3 pro stolní PC i pro notebooky.
MarkS1979
Nováček
Nováček

Re: Patriot 4x2GB a WIN XP 32bit

Příspěvek od MarkS1979 »

Nikdy jsem tlačitko MemOK nepoužil. Po restartu ledka blikne, takže pamět je rozpoznána, pokud jsem to teda dobře pochopil.
1. a 3. slot jsem zkoušel a zase to padá. I v tomto režimu kontrolka MemOK je problikne a stejně tak, když obsadím všechny sloty.
Procesor používám Athlon II X4 620, jádro Propus. Ten by snad mohl vyhovovat nebo se pletu?
MarkS1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarkS1979 »

Tak jsem se posunul o kousek dál. Aktuálně se PC začalo zasekávat i s jednou ramkou, prostě zatuhne obraz a hotovo :-) Ram jsem testoval v memtestu a OK. HDD taky OK. Grafika mi v druhém PC jede na výbornou. Stejný procesor v druhé zakladní desce taky zamrzá. Zdá se že je to skoro jasné. Takže teď nezbývá než najit kolegu co má funkční PC se sc.AM3 a procesor otestovat.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Začni tím, že vyzkoušíš jiný zdroj.
Poruchy v napájení totiž mohou vyvolat problémy s jakoukoliv komponentou.
U pamětí se jedná o 3,3V a 5 V větev zdroje, které mohou mít vysoké zvlnění napětí.
MarkS1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarkS1979 »

Zdroj? To mě nenapadlo, je 2 měsíce starý Forton 450W. Na stejném zdroji mi ale jede deska Asrock s procesorem 64 X2 5800+, se stejnou grafikou a RAM je Kingstone. Když prostě hodim do tehle desky Asrock Athlona II X4 620 a RAM Patriot (jedno kterou), tak to zamrzá ve WIN. Když to hodím do druhé desky Asus tak to zamrzá taky.
Ten zdroj bych mohl vyloučit ne? Když mi s jiným osazením jede ok. Ramky mám čtyři stejné a dělá to na každé. To vážně vidím na ten procesor, co myslíš? Divné mi ale přijde to, že před dvěma týdny jsem byl schopný na desce Asus + Athlon 620 + 2GB RAM normálně fungovat a včera to prostě za žádnou cenu nešlo. Nebyla modrá smrt ale normálně zamrznul obraz.
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Ty paměti Kingston jsou asi DDR2, že?
Pokud DDR3, vyzkoušej je na téhle desce.
Zejména pokud jsou 1333 MHz-ové nebo 1066 MHz-ové.
Celou dobu podezříváme paměti. Tak bych se toho držela.
Půjč si na vyzkoušení jiné.
Nejlépe 1333 nebo 1066 MHz-ové.
Pokud to bude fungovat, můžeš zkusit nastavit pak ty svoje stejně - frekvenci, časování, napětí.
Pokud to fungovat nebude, budeme hledat dál.
MarkS1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarkS1979 »

Nechce se mi věřit, že by paměti, které jsou předepsány výrobcem nefungovaly. Můžu zkusit někde sehnat na zápujčku něco jiného, ale už přestávám doufat. Teď běží PC 5 hodin v kuse na desku Asrock + amd 64 X2 5800 + GTX 650 + Kingston (DDR2).
MarkS1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarkS1979 »

Trochu jsem hledal na netu a zjistil, že podobný problém s pamětí řešil uživatel Secho viz odkaz. Hodně se to tomu podobá :-(

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=87&t=165312
MarkS1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarkS1979 »

Takže, otestováno na dalších DDR3 pamětech a stejný problém. Se dvěma obasazenámi sloty modrá obrazovka a s jedním zamrzne obraz ve WIN. Zkoušeno i na integrovanou grafiku a chová se to uplně stejně. Myslím, že je to jasné, na 99% je v pytli CPU.
MarkS1979
Nováček
Nováček

Příspěvek od MarkS1979 »

Potvrzeno, celý problém souvisel se špatným procesorem. Na Phenom II X2 550 BE všechno šlape jako hodinky. Díky za rady a doporučení.
Odpovědět

Zpět na „DDR3“