Na rovinu, neni deska která by ty TDP220W dala by default. I ty top budeš musetaktivně chladit, foukat na kaskádu, atd. Bacha na věže, protože ty tam zabráněj průtoku vzduchu a přivedou katastrofu (nebo throttling fest), jedna dvě. Takhle, dobře chlazené M5A97 EVO se do 2500 sežene a utáhla by to. Ale je to katastrofa, taky dotyčného upozorni že marketing AMD lže, a u těhle CPU propagoval turbo takt místo real base frekvence, a že bude mít krám co při 4,4Ghz žere TDP220W, a oproti FX8350 což je obvykle kvalitnější čip, má jen 400Mhz navíc ale TDP má astronomický, atd. Je to prostě celkově mizerná koupě.
Ať si přečte tohle:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... -9370.html
A řekne že takovej krám fakt chce.
Levnější deska pro FX 8350 / 9370
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Levnější deska pro FX 8350 / 9370
DOCi ty ze svý předešlý praxe by si měl nejlíp vědět, že některejm lidem nelze nic vymluvit...oni to prostě chtějí, má to VOSUM jader a hodně GHz, takže to musí bejt adidas a mě je to v podstatě jedno, já jsem je varoval a tim to pro mě hasne, postavim to, rozfunguju to, předám to a víc mě nezajímá. Už jsem takový krámy postavil 4 za poslední púlrok a 3 z nich se do měsíce předělávali na Intel...ty lidi ani nebyli schopný se rozhoupat ve 14ti dnech a tu ztrátu na tom a ve finále prodělek kupodivu nelitovali...já už to neřešim, to bych si to mohl nahrát na diktafon a jen dokolečka přehrávat a stejně by se to minulo účinkem, marketing je všemocnej. Co se mě týče, ty desky s těma CPU se mi pak dobře prodávaj dalším BFU, takže vesměs je to pro mě trochu ježdění navíc ale ve finále i nějaká ta koruna navíc...kdo chce kam...
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Moje praxe u nás byla taková, že tech support a reklamace a věci s nima spojené = vynuceně free, rozhodnutí vedení. To znamenalo že když s něčim byly problémy = byl to ztrátovej deal prakticky okamžitě, protože jednotlivý marže byly mizerný. Takže pokud veškeré přesvědčování nepomohlo, bylo finančně lepší aby šel ke konkurenci a jí zatížil tim krámem, protože přes veškerá varování by se vždy vrátil a nadával že je naše chyba že to nefunguej a suxxuje a že už u nás nikdy nic nekoupí, atd, znáš to. Takže ať tenhle výbuch raději nastane u nich.RAD-x píše:DOCi ty ze svý předešlý praxe by si měl nejlíp vědět, že některejm lidem nelze nic vymluvit...oni to prostě chtějí, má to VOSUM jader a hodně GHz, takže to musí bejt adidas a mě je to v podstatě jedno, já jsem je varoval a tim to pro mě hasne, postavim to, rozfunguju to, předám to a víc mě nezajímá. Už jsem takový krámy postavil 4 za poslední púlrok a 3 z nich se do měsíce předělávali na Intel...ty lidi ani nebyli schopný se rozhoupat ve 14ti dnech a tu ztrátu na tom a ve finále prodělek kupodivu nelitovali...já už to neřešim, to bych si to mohl nahrát na diktafon a jen dokolečka přehrávat a stejně by se to minulo účinkem, marketing je všemocnej. Co se mě týče, ty desky s těma CPU se mi pak dobře prodávaj dalším BFU, takže vesměs je to pro mě trochu ježdění navíc ale ve finále i nějaká ta koruna navíc...kdo chce kam...
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Prislusny zhrzeny moula zburcuje na socialni siti dalsi hlupaky a spolecne prehraji chyby na nekoho jineho.
Muzes zkusit Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev4 s FX-8350 ve Fractal R4 rev2. S plnym osazenim Artic F12PWM se chladi temer neslysitelne a vyborne se ridi teploty podle VGA, CPU i napajeci kaskady. Umi QEMU i eSATA s rozumnou cenovkou. Chip it8720 poskytuje trojici samostatne rizenych okruhu chlazeni. Skvela vec. Nejhlucnejsi polozkou zustava DvD mechanika nasledovana zdrojem Enermax EMP600AWT.
Muzes zkusit Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev4 s FX-8350 ve Fractal R4 rev2. S plnym osazenim Artic F12PWM se chladi temer neslysitelne a vyborne se ridi teploty podle VGA, CPU i napajeci kaskady. Umi QEMU i eSATA s rozumnou cenovkou. Chip it8720 poskytuje trojici samostatne rizenych okruhu chlazeni. Skvela vec. Nejhlucnejsi polozkou zustava DvD mechanika nasledovana zdrojem Enermax EMP600AWT.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Nej deska i z poměru ceny a výkonu pro FX-8350 a vyšší je bez debat Asus Sabertooth R2.0. Napájení jak Crosshai (jen nemá v BIOSu nadlimity pro LN2 a pár featur), 5 let záruky, sensory pro sledování teplot atd
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora