Problem s V3 3000 a V3 vs. G2MX400
Moderátoři: morke, Walker1134
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Spirit
- Středně pokročilý

-
2 wolf00: Ehmmm. Tak za blbca ma nemaj... Predtym ako som svoj problem zverejnil, samozrejme som skusil vsetko co mohlo byt pravdepodobnou pricinou. Ako aj stare, tak aj nove Ali agp drivery som skusal, no nic. Tu je problem v doske-shite, ale uz to neriesim, nema vyznam sa s tym srat, o 2 mesiace bude novy komp, takze tak. No diky za vsetko a myslim ze sa to tu trochu zvrtlo, takze lock. 
- wolf00
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- no-X
- Středně pokročilý

Sentenced: pořád omíláš Q3 a 32 bit barvy. Představ si ale, že jsou i lidi, který hrajou něco jinýho! Například Unreal Tournament. Já třeba před 32bit barvama preferuju FSAA. K čemu je mi dobrý, že barva pixelu je spočtena namísto 16bitové preciznosti "kvalitní" 32bitovou, když výsledná barva pixelů na hranách objektů je až z 50% chybná! A řešení nabídlo až 3Dfx. protože FSAA geforce1/2 je jen primitivní polosoftwarový oversampling, který pro dohnání kvality FSAA Voodoo5 potřebuje dvojnásobný počet barevných vzorků. (takže při kvalitě srovnatelné s V5 nabízí GF poloviční výkon).
Ale to už moc odbočuju. Povíš mi, které tehdejší hry krom Quake 3 podporovaly 32bit textury + 32 bit rendering? To je jako prohlásit: "kvůli Doom3 jsem z X800XT "upgradoval" na 6800Ultra; rozdíl je velký, takže ta karta je mnohem rychlejší". Ale pokud porovnáš s jinými hrami (HalfLife2, PainKiller) tak zjistíš, že je to opět záležitost jednoho enginu. ¨
Že tobě běhala jedna hra na TNT2 líp, ještě neznamená, že to byla celkově lepší karta.
Ale to už moc odbočuju. Povíš mi, které tehdejší hry krom Quake 3 podporovaly 32bit textury + 32 bit rendering? To je jako prohlásit: "kvůli Doom3 jsem z X800XT "upgradoval" na 6800Ultra; rozdíl je velký, takže ta karta je mnohem rychlejší". Ale pokud porovnáš s jinými hrami (HalfLife2, PainKiller) tak zjistíš, že je to opět záležitost jednoho enginu. ¨
Že tobě běhala jedna hra na TNT2 líp, ještě neznamená, že to byla celkově lepší karta.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Oblak
- Začátečník

...
osobně si myslím že tehdy (ne ted) hodne lidi fičelo na 16-ti bitech protože jim to nevadilo, rozdil nepoznali nebo to bylo rychlejší. Známy měl TNT Vanta 16 MB a vůbec mu to nevadilo že hrál v 16 bitech. 
Ted je to standart..více méně.
Ted je to standart..více méně.
Jaký je tu bez papamobila klídek....
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Lisp
- Začátečník

sorry... ale porovnáváš neporovnatelné. Právě proto že V3 měla svoje limity tak byla rychlá. To by se ale potom muselo testovat na GF taky textury 256x256 a 16bit barvičky. Já vím, že se tenkrát tvrdilo... kdo chce textury větší než 256x256? Ale ono to potom bylo sakramensky poznatno-X píše:Voodoo 3 - 3000/3500 se opravdu v Q3 může snadno GF2MX nebo GF256 rovnat. Quake3 měl tři limity: dvouvrstvý multitexturing, velké textury a z toho vyplývající závislost na propustnosti sběrnice. Voodoo3 měla dvě texturovací jednotky na pipeline (multitexturing OK), textury redukovala na 256*256 (velké textury nebyly brzdou) a používala 16-bit textury a 16bit rendering (nároky na prospustnost pamětí mizivé)K tomu ještě připočíst vysokou taktovací frekvenci karty a framerate v Q3 není problém.
Pravda, V3 asi byla rychlejší v Q3.. ale jen proto, že si ho V3 "sama" zoptimalizovala
:: OSX ::
- no-X
- Středně pokročilý

- Spirit
- Středně pokročilý

-
Tak ja som sa napr. zklamal u TNT2 M64. Kupil som ju za nehorazne peniaze, tusim ze 5000sk a vtedy som mohol zobrat V3 2000, co lutujem ze som nevzal. Sice mi bezal kingpin v 32bit a 1024x768 plynule, ale uz o mesiac mi hry zacali priserne sekat. A to kamosovi s V3 2000 sli plynule este snad aj rok!
Kompy sme mali porovnatelne..
//Edit: u tnt a tnt2 bolo 32bit uplne na hovno a to preto, lebo vysledny obraz bol aj tak skaredy a druha vec, ze tnt (hlavne m64) mali strasne pomalu pametovu priepustnost, takze 32bit bolo prakticky nepouzitelne. A vidite moju kritiku napriek tomu, ze som kupil tnt2. Nebudem ju predsa obhajovat, ked ani nemam kvoli comu..
Kompy sme mali porovnatelne..
//Edit: u tnt a tnt2 bolo 32bit uplne na hovno a to preto, lebo vysledny obraz bol aj tak skaredy a druha vec, ze tnt (hlavne m64) mali strasne pomalu pametovu priepustnost, takze 32bit bolo prakticky nepouzitelne. A vidite moju kritiku napriek tomu, ze som kupil tnt2. Nebudem ju predsa obhajovat, ked ani nemam kvoli comu..
- Jiri Drak
- Středně pokročilý

-
- zombux
- Odborník PCT

- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Lisp
- Začátečník

- Sentenced
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
To muselo dat velkou praci udelat takhle hnusnej screen
To je pak jednoduchy to smaznout vetou "k čemu pak 32bit barvy", takhle to nevypadalo ani nahodou
Takhle nejak to prave vypadalo na V3 
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään
- random
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- T182
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ten nehorázne zlý obraz na V3 no neviem, neviem. V3 vedela len 16bit, ale kvalita bola jedna z najlepších. Môj názor je že je to hádam najlepšia karta na Q3. Mal som R9100, mám G400MAX.Sentenced píše:No, koukam, ze panove 3 musketýři bijící se za zkrachovalou 3dfx se budou zastavat jeden druhyho všude mozne, chlapi, vytahujte tu na me co chcete - MEL jsem doma jak voodoo3 3000 a z ní jsem UPGRADOVAL na TNT2 Ultra. V ty dobe jsem udelal spoustu testu na to abych vedel, ze TNT2 ultra byla pro me v PC lepsim resením, nemluve o nehorazne hnusnym obrazu u V3 3000...
Hlavne jsem chtel HRAT Quake 3 v 32bit a to bylo na V3 3000 jaksi nemožnéVaše zastavani se 3dfx je celkem zabavny.
btw. Killere ty tvoje hlasky me fakt baví - "kdyz vezmes finalni drivery 3dfx tak to roztrha ultru bla bla bla" - ja tou dobou co jsem to mel (a že už je to let) jsem to testoval na tom CO BYLO. Neporovnaval jsem to nekdy v budoucnu - v dobach kdy uz vsichni pařili na GF 3 Ti nebo nedej bůh GF4 Ti. Nevim jaky testy si kde vyhrabal a jaky jsou tam pouzity ovladače - vim, ze pri testech, ktery jsem delal, nemela V3 3000 šanci a proto jsem ji poslal do sveta.
Je videt, ze kdyz vam nekdo na to "chcíply" 3dfx šahne, tak vyskakujete jak čertící z krabičky, ale verte tomu - tu hromadu nepotrebnyho šrotu už tim neoživíte
A jeste nez začnes zase hledat a psat kdo koho seká na hadry, tak se rozhlidni kolem sebe .. na čem tady vsichni hrajem ??? ááno, 3dfx to neni3dfx totiz lezi v blate "rozsekaná na hadry"
- K!ll3r
- Středně pokročilý

tak to fakt ne , nebudu poslouchat nesmysli
, na tom obrazku je evidentne pouzit r_picmip 2 , zatimco default je r_picmip 0 , takze si to nastavte i na vasich NV a bude to vypadat stejne , vse uz bylo receno ve smetaku tak i tady neni dal co resit je to jen nesmyslny flame , ad V3 bylo ve smetaku dal jsem tam i testy zde jsem jich napsal taky xx takze at si kazdy vybere.
LOCK
EDIT:a priste se trochu na to mrknete a zjistete si jak funguje Q3 nez napisete ze za to muze V3
LOCK
EDIT:a priste se trochu na to mrknete a zjistete si jak funguje Q3 nez napisete ze za to muze V3