Problem s V3 3000 a V3 vs. G2MX400

Grafické karty s libovolným GPU ostatních firem (např. Xabre, Kyro, Parhelia).

Moderátoři: morke, Walker1134

wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

http://www.stud.fernuni-hagen.de/q39981 ... 726mrt.gif predpokladam ze mas tuhle desku skus si stahnout ali agp driver deska ma chipset ali aladin pro2 melo by to pomoct
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

2 wolf00: Ehmmm. Tak za blbca ma nemaj... Predtym ako som svoj problem zverejnil, samozrejme som skusil vsetko co mohlo byt pravdepodobnou pricinou. Ako aj stare, tak aj nove Ali agp drivery som skusal, no nic. Tu je problem v doske-shite, ale uz to neriesim, nema vyznam sa s tym srat, o 2 mesiace bude novy komp, takze tak. No diky za vsetko a myslim ze sa to tu trochu zvrtlo, takze lock. :wink:
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

za blbce te tu nikdo nema snazim se pomoct tamto co jsem tu psal byla taky 1moznost tak sorry je aspon ta deska co je na ty fotce?
mb Hp 8265 B350 Sunflower a--6 8570 apu, 16 gb ram,128gb system,1tb data
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sentenced: pořád omíláš Q3 a 32 bit barvy. Představ si ale, že jsou i lidi, který hrajou něco jinýho! Například Unreal Tournament. Já třeba před 32bit barvama preferuju FSAA. K čemu je mi dobrý, že barva pixelu je spočtena namísto 16bitové preciznosti "kvalitní" 32bitovou, když výsledná barva pixelů na hranách objektů je až z 50% chybná! A řešení nabídlo až 3Dfx. protože FSAA geforce1/2 je jen primitivní polosoftwarový oversampling, který pro dohnání kvality FSAA Voodoo5 potřebuje dvojnásobný počet barevných vzorků. (takže při kvalitě srovnatelné s V5 nabízí GF poloviční výkon).

Ale to už moc odbočuju. Povíš mi, které tehdejší hry krom Quake 3 podporovaly 32bit textury + 32 bit rendering? To je jako prohlásit: "kvůli Doom3 jsem z X800XT "upgradoval" na 6800Ultra; rozdíl je velký, takže ta karta je mnohem rychlejší". Ale pokud porovnáš s jinými hrami (HalfLife2, PainKiller) tak zjistíš, že je to opět záležitost jednoho enginu. ¨

Že tobě běhala jedna hra na TNT2 líp, ještě neznamená, že to byla celkově lepší karta. :wink:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Oblak
Začátečník
Začátečník

...

Příspěvek od Oblak »

osobně si myslím že tehdy (ne ted) hodne lidi fičelo na 16-ti bitech protože jim to nevadilo, rozdil nepoznali nebo to bylo rychlejší. Známy měl TNT Vanta 16 MB a vůbec mu to nevadilo že hrál v 16 bitech. :)
Ted je to standart..více méně.
Jaký je tu bez papamobila klídek....
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

jinak do tohoto threadu se hodi asi toto
Obrázek
je to V3 s T&L chipem a presne jak rika Oblak "a pak ze NV byla prvni" :lol:
Lisp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lisp »

no-X píše:Voodoo 3 - 3000/3500 se opravdu v Q3 může snadno GF2MX nebo GF256 rovnat. Quake3 měl tři limity: dvouvrstvý multitexturing, velké textury a z toho vyplývající závislost na propustnosti sběrnice. Voodoo3 měla dvě texturovací jednotky na pipeline (multitexturing OK), textury redukovala na 256*256 (velké textury nebyly brzdou) a používala 16-bit textury a 16bit rendering (nároky na prospustnost pamětí mizivé) :-D K tomu ještě připočíst vysokou taktovací frekvenci karty a framerate v Q3 není problém.
sorry... ale porovnáváš neporovnatelné. Právě proto že V3 měla svoje limity tak byla rychlá. To by se ale potom muselo testovat na GF taky textury 256x256 a 16bit barvičky. Já vím, že se tenkrát tvrdilo... kdo chce textury větší než 256x256? Ale ono to potom bylo sakramensky poznat 8-)
Pravda, V3 asi byla rychlejší v Q3.. ale jen proto, že si ho V3 "sama" zoptimalizovala :wink:
:: OSX ::
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Nemusel ;-) GF mohla používat větší textury, ale komprimovala je. A pěkně brutálně.

Obrázek

Takže k čemu pak 32bit barvy?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Spirit
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Spirit »

Tak ja som sa napr. zklamal u TNT2 M64. Kupil som ju za nehorazne peniaze, tusim ze 5000sk a vtedy som mohol zobrat V3 2000, co lutujem ze som nevzal. Sice mi bezal kingpin v 32bit a 1024x768 plynule, ale uz o mesiac mi hry zacali priserne sekat. A to kamosovi s V3 2000 sli plynule este snad aj rok!
Kompy sme mali porovnatelne..

//Edit: u tnt a tnt2 bolo 32bit uplne na hovno a to preto, lebo vysledny obraz bol aj tak skaredy a druha vec, ze tnt (hlavne m64) mali strasne pomalu pametovu priepustnost, takze 32bit bolo prakticky nepouzitelne. A vidite moju kritiku napriek tomu, ze som kupil tnt2. Nebudem ju predsa obhajovat, ked ani nemam kvoli comu..
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

no-X píše:Nemusel ;-) GF mohla používat větší textury, ale komprimovala je. A pěkně brutálně.

Obrázek

Nevim z ceho je ten screenshot, ale GF jsem mel a takovyhle humus misto oblohy tam na 100% nebyl.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

nemá ta hnusná obloha něco společnýho s S3TC fixem?
ignorelist: kremrole a dezoláti
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

nevim co tady pisete ale zalezi jaka to byla mapa , pouzito vertex atd , hral jsem q3 par let profesionalne , momentalne drzime s klanem 3 misto v CR takze vim co pisu :lol:
Lisp
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lisp »

no-X píše:Nemusel ;-) GF mohla používat větší textury, ale komprimovala je. A pěkně brutálně.

Myslím že tenhle problém je vyřešen 8-)

Obrázek
:: OSX ::
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

To muselo dat velkou praci udelat takhle hnusnej screen :-) To je pak jednoduchy to smaznout vetou "k čemu pak 32bit barvy", takhle to nevypadalo ani nahodou :wink: Takhle nejak to prave vypadalo na V3 :oops:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

random
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od random »

Zaver tejto debati sa mi zda trochu OT ............, hadka medze 3Dfx/nVidia ....... :evil: ........ co asi nemal byt zaver tejto debaty .... :wink:
Sempron 2800@2160MHz ( 270x8 ), 1024MB GoodRam, MSI K8N Neo-FSR, Radeon 9800SE@8 pip 128MB 128b 378/290, 200GB HD Maxtor Pata, DVD RW LG4163
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

random píše:Zaver tejto debati sa mi zda trochu OT ............, hadka medze 3Dfx/nVidia ....... :evil: ........ co asi nemal byt zaver tejto debaty .... :wink:
jako obvykle :roll: takže jestli k tomu ještě někdo chce něco říct tak prosím, jinak je to zralý na lock :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
T182
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od T182 »

Sentenced píše:No, koukam, ze panove 3 musketýři bijící se za zkrachovalou 3dfx se budou zastavat jeden druhyho všude mozne, chlapi, vytahujte tu na me co chcete - MEL jsem doma jak voodoo3 3000 a z ní jsem UPGRADOVAL na TNT2 Ultra. V ty dobe jsem udelal spoustu testu na to abych vedel, ze TNT2 ultra byla pro me v PC lepsim resením, nemluve o nehorazne hnusnym obrazu u V3 3000...

Hlavne jsem chtel HRAT Quake 3 v 32bit a to bylo na V3 3000 jaksi nemožné :wink: Vaše zastavani se 3dfx je celkem zabavny.

btw. Killere ty tvoje hlasky me fakt baví - "kdyz vezmes finalni drivery 3dfx tak to roztrha ultru bla bla bla" - ja tou dobou co jsem to mel (a že už je to let) jsem to testoval na tom CO BYLO. Neporovnaval jsem to nekdy v budoucnu - v dobach kdy uz vsichni pařili na GF 3 Ti nebo nedej bůh GF4 Ti. Nevim jaky testy si kde vyhrabal a jaky jsou tam pouzity ovladače - vim, ze pri testech, ktery jsem delal, nemela V3 3000 šanci a proto jsem ji poslal do sveta.

Je videt, ze kdyz vam nekdo na to "chcíply" 3dfx šahne, tak vyskakujete jak čertící z krabičky, ale verte tomu - tu hromadu nepotrebnyho šrotu už tim neoživíte :wink:

A jeste nez začnes zase hledat a psat kdo koho seká na hadry, tak se rozhlidni kolem sebe .. na čem tady vsichni hrajem ??? ááno, 3dfx to neni :lol: 3dfx totiz lezi v blate "rozsekaná na hadry" :oops:
Ten nehorázne zlý obraz na V3 no neviem, neviem. V3 vedela len 16bit, ale kvalita bola jedna z najlepších. Môj názor je že je to hádam najlepšia karta na Q3. Mal som R9100, mám G400MAX.
K!ll3r
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od K!ll3r »

tak to fakt ne , nebudu poslouchat nesmysli :lol: , na tom obrazku je evidentne pouzit r_picmip 2 , zatimco default je r_picmip 0 , takze si to nastavte i na vasich NV a bude to vypadat stejne , vse uz bylo receno ve smetaku tak i tady neni dal co resit je to jen nesmyslny flame , ad V3 bylo ve smetaku dal jsem tam i testy zde jsem jich napsal taky xx takze at si kazdy vybere.
LOCK

EDIT:a priste se trochu na to mrknete a zjistete si jak funguje Q3 nez napisete ze za to muze V3 :roll:
Zamčeno

Zpět na „Ostatní grafické karty“