Hlučnost Hitachi vs Samsung
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Adamsquare
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestlis to neměřil, tak blbě nekecej a nejdřív si to změř...Adamsquare píše:A co z toho vyplývá? KUPTE SI SEAGATENeslyšim ani plotny ani seekování, a to, že je o "dvě tisíciny procenta" pomalejší než Hitashit mě fakt netrápí!!!
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

- Buddha
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
kvuli tissimu chodu jsem ochoten odpustit i 10 - 20% rozdil ve vykonu.
az na vyjimky nedelam veci, kde by mi zalezelo na kazde usetrene chvilce pri praci s diskem, ale sedim u toho kramu casto a dlouho, tak chci mit klid.
az na vyjimky nedelam veci, kde by mi zalezelo na kazde usetrene chvilce pri praci s diskem, ale sedim u toho kramu casto a dlouho, tak chci mit klid.
CPU:AMD Barton2500+,chladič PrimeCooler HyperCooling II+, MB: Soltek 75-FRN2-L, RAM: 512MB DDR400 VM dual (11:3:3:2), HDD:Hitachi Deskstar 120GB/8MB + Segate Barracuda 80GB + IBM 40GB (rámeček), GK: GeForce 4 Ti4200 Abit Siluro 128MB DDR + modded Titan D3TB, SB Audigy ES Player, DVD±R/RW LG 4163B, CD-RW Samsung 24x10x48x, IBM P260 21" flat trinitron, homemade: stereo zesik do 5 1/4, regul. 3x fan + osvetleni R/G/B do 5 1/4, big tower mod 350W
- ICE
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To já taky. Ale jde o to, co ti vadí - mně třeba nevadí seekování (taky to neseekuje pořád), ale vadí mi zvuk ploten (cirkulárka). Takže já třeba AAM nezapnu, protože já si těch 10 - 20% výkonu neodpustím (taky stříhám video a tam není výkonu nikdy dost), ale i tak je to pro mně tiché. Nicméně třeba u kancelářského PC bych AAM klidně zapnul...Buddha píše:kvuli tissimu chodu jsem ochoten odpustit i 10 - 20% rozdil ve vykonu.

- Shit
- Odborník PCT

- Smith
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já mám dva Seagate. 60GB cca 2,5roku starý, Barracuda IV - tichý.Adamsquare píše:A co z toho vyplývá? KUPTE SI SEAGATENeslyšim ani plotny ani seekování, a to, že je o "dvě tisíciny procenta" pomalejší než Hitashit mě fakt netrápí!!!
A teď mám skoro rok 160GB Seagate Barracuda 7200.7 SATA, tichý ale trochu víc topý.
Brácha má v pc cca 3 měsíce Seagate 80GB SATA a je pěkně hlučný!
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
- J X P
- Středně pokročilý

he he, ja mam Maxtora, Seagate a Samsunga a neslysim ani jeden ... asi jsem hluchy
))
Jinak Samsunga se neboj, myslim ze nikdo z nas neni schopen objektivne posoudit, ktery z disku je tissi. Na to ti nejlepe poslouzi testy a nejlepe na ruznych webech. Z nich bych si udelal obrazek o vykonnosti i hlucnosti. Pomer si to k cenam a vyjde ti pomerne dobre co je nejvyhodnejsi.
Jinak Samsunga se neboj, myslim ze nikdo z nas neni schopen objektivne posoudit, ktery z disku je tissi. Na to ti nejlepe poslouzi testy a nejlepe na ruznych webech. Z nich bych si udelal obrazek o vykonnosti i hlucnosti. Pomer si to k cenam a vyjde ti pomerne dobre co je nejvyhodnejsi.
---
- zombux
- Odborník PCT

momentálně mám v PC starší Barracudu IV / 80GB a trochu novější Samsung Spinpoint 160GB, obojí je naprosto stejně hlučné - tj při běhu neslyšitelné, při seeku slyšet jsou, ale nijak tragicky, rychlost je +- stejná (netestoval jsem, je to jen subjektivní pocit), a jasně slyšet jsou až když k nim dám hlavu tak na 5cm (je slyšet slabé hvízdání)
ignorelist: kremrole a dezoláti
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Co za disk?
Mohli byste mi poradit co za disk? Mam 80GB Barracudu ATA a chtel bych neco tizsiho, nebo nejhur srovnatelnyho. Potreboval bych od toho disku neustaly provoz a velkym prutokem dat. Sel bych do Hitachi 7K250 160GB 8MB ale cetl sem ze pri dlouhym provozu neni az zas tak slozity ho naprosto zapict. Case mam odhlucnenou a kompletne odvetravanou, tak si myslim ze by se to nemelo stat, ale. Nesmim prijit o data, takze bych potreboval vysokou spolehlivost bez raidu. dik
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Co za disk?
Kdes to slyšel ? Hitachi topí celkem rozumně a pokud máš odvětranou case, tak se toho vůbec nemusíš bát...AlesShi píše:Sel bych do Hitachi 7K250 160GB 8MB ale cetl sem ze pri dlouhym provozu neni az zas tak slozity ho naprosto zapict.

- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cetl sem to v jednom threadu v Czech Comp. Myslil jsem si ze to je nesmysl, ale radsi sem se jeste voptal.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PA ... l?ansid=37
Jeste bych se chtel zeptat na ty intervaly seeku, i kdyz neni zatizen.
http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PA ... l?ansid=37
Jeste bych se chtel zeptat na ty intervaly seeku, i kdyz neni zatizen.
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No když není zatížen, tak neseekuje téměř vůbec...AlesShi píše:Jeste bych se chtel zeptat na ty intervaly seeku, i kdyz neni zatizen.

- Twister
- Začátečník

Starsi kousky mnoukaly ale nove cca 3-4 mesice stare uz maji novy firm. a nemnoukaji....TomV píše:No když není zatížen, tak neseekuje téměř vůbec...AlesShi píše:Jeste bych se chtel zeptat na ty intervaly seeku, i kdyz neni zatizen.Jednou za čas provede kalibraci hlav (to jeho typické "mňoukání"), ale jinak nic... Taky proč by seekoval, když není vytíženej...
jinak kdyz sem se dival na testy disku pred 3-4 mesici tak Hitachi 7k250 mel velice nizkou teplotu mozna druhy ze vsech disku co testovali...a kdyz pred neho das 80 ventilator na 12V s 100 odporem (nebo na 5V) tak ti teplota klesne na nejakych 32° ... a nejde slyset
(ale nevim jake sou provozni teploty disku...)
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já mám v case na sebe nalepený dvě 160GB 7K250 PATA a před nima 80mm větrák (case Chieftec) a mám za plného provozu teplotu 31°C u obou. To si myslím celkem jde...Twister píše:a kdyz pred neho das 80 ventilator na 12V s 100 odporem (nebo na 5V) tak ti teplota klesne na nejakych 32° ... a nejde slyset![]()
(ale nevim jake sou provozni teploty disku...)