každá myš a podložka mi odejde po 1-2 měsíci hraní

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
Chief4
Začátečník
Začátečník

Re: každá myš a podložka mi odejde po 1-2 měsíci hraní

Příspěvek od Chief4 »

no tak ale to neni Razer Diamondback.. že to má stejnej senzor jsem nevěděl se přiznám.. ale moc to ve mě důveru nevzbuzuje při tý ceně, jednou jsem viděl že si právě někdo přesně u tohohle modelu stěžoval na senzor.. osobně mám zkušenost s e-blue cobra s a diamondbackem original co jsem měl se to nedá srovnat, ale díky tvaru pořád lepší než cokoliv jinýho. nicméně nevýhoda těhle klonů je právě že toho moc nevydrží, i když to se bude týkat spíš tlačítek a mikrospínačů
9900k, 3070ti, wqhd@144 & 4k@60 OLED
AlEDiS
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlEDiS »

GismoCZ píše:Taky hrají starcraft a zatím se mi osvědčila vyborne mys mionix naos 7000 nebo ještě lépe logitech g302. K těm podlozkam, zkoušel si třeba nějakou z hliniku,? Me ale uplne stačila od razeru ve verzi control.
Hliníkové podložky nejsou moc populární, jednu jsem měl od steelseries a za rok se úplně oleštila, to samé jsem našel na internetu, nebo dokonce zničila drážky od myši.
Naposledy upravil(a) AlEDiS dne stř 10. pro 2014, 22:53, celkem upraveno 1 x.
intel i7 3770
gf 780
8 gb 1600 mhz
840 evo 256 gb
AlEDiS
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlEDiS »

Chief4 píše:no tak ale to neni Razer Diamondback.. že to má stejnej senzor jsem nevěděl se přiznám.. ale moc to ve mě důveru nevzbuzuje při tý ceně, jednou jsem viděl že si právě někdo přesně u tohohle modelu stěžoval na senzor.. osobně mám zkušenost s e-blue cobra s a diamondbackem original co jsem měl se to nedá srovnat, ale díky tvaru pořád lepší než cokoliv jinýho. nicméně nevýhoda těhle klonů je právě že toho moc nevydrží, i když to se bude týkat spíš tlačítek a mikrospínačů
No předchozí verze agilent 3070 měla nějakou chybu senzoru.
Nevím jaký má tahlem ale pohyb byl naprosto přesný.
intel i7 3770
gf 780
8 gb 1600 mhz
840 evo 256 gb
Chief4
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chief4 »

hledaj jsem co je za senzor v tej sunsonny a nenašel jsem, ale podle DPI to na agilent 3080 nevypada, chybu mela verze 3060. a v tej moji e-blue cobra je avago 5050 a to je šit, tipnul bych že v tvojem "diamondbacku" je to samý
9900k, 3070ti, wqhd@144 & 4k@60 OLED
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

O hliník se člověk musí starat.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ghostdog32 »

Nejlepší a nejodolnější látková podložka na trhu je Puretrak Talent nebo Puretrak Stealth (menší rozměry). Vyrábí se v USA, prodává ji v evropě Gameseek (Anglie) a dodává se v plechovce podobně jako třeba tenisáky. Nechytá se na ní prach, je neskutečně hladká a přímo na balení je napsáno, že se dá prát. Vypadá jako nová i po letech používání.

Momentálně ale chci zkusit hliník, protože všechny látkové podložky mají jeden společný znak, že když uděláš mikropohyb, tak kurzor "poskočí" a proto je lepší mít nízkou sensitivitu. Je tam prostě potřeba vyvinout větší sílu k "roztlačení" myši, než u hliníku. Čím hladší povrch látkové podložky, tím víc je znát rozdíl mezi uvedením myši do pohybu a myší v pohybu.

Z těch hliníkových se doporučuje nejvíc Titan od firmy Geared gaming surfaces. Tadle firma vyrábí 2 produkty, 1 hliníkovou podložku, kterou vyvíjeli rok (občas mají k dispozici víc barev) a speciální kluzáky na myš, uzpůsobený pro tuto podložku. Kddyž jsem psal na jejich podporu, jestli je podložka kompatibilní s mojí myši, tak odepsal až po 4 dnech, že ano a že jako omluvu za spožděnou odpověď si můžu požádat o extra balení teflonových kluzáků zdarma, pokud si podložku objednám. I tak k samotné podložce už dostanete 12 kluzáků. Jsou univerzální.
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
AlEDiS
Nováček
Nováček

Příspěvek od AlEDiS »

Já co jsem měl tu hliníkovou, tak když jsem na ni položil ruku tak se tam hned objevil otisk a po chvíly co se mi potila ruka se nedalo vůbec hrát.
A studila mě do ruky, když v místnosti byla zima :D.
Stála mě 1000 a po roce se na středu uplně oleštila, čistil jsem ji i speciální pastou na hliník a žádná abraziva
Mě nevydrží prostě nic.
Dík za tipy, ale nemá to cenu, nebudu zbytečne vyhazovat peníze.
intel i7 3770
gf 780
8 gb 1600 mhz
840 evo 256 gb
Jey
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jey »

Doporučuju vyzkoušet tuhle

4D SteelPad
http://www.czc.cz/steelpad-4d-lite/47122/produkt

je kompletně plastová, z jedné strany hrubší, z druhé hladší. Akorát teda, v czc stála před měsícem polovinu :(
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

AlEDiS píše:Já co jsem měl tu hliníkovou, tak když jsem na ni položil ruku tak se tam hned objevil otisk a po chvíly co se mi potila ruka se nedalo vůbec hrát.
A studila mě do ruky, když v místnosti byla zima :D.
Hint: Proč má Naniwa na levé ruce potítko?
krokodýl
Nováček
Nováček

Příspěvek od krokodýl »

No já jsem čistil podložku nedávno po cca 4 rokách (látková steelseries QCK), byla už dost zabordelená. Vzal jsem přípravek na koberec http://www.lekarna.cz/q-power-cistic-na-koberce-500ml/, nanesl ho a chvilku kartáčkem drhnul. Poté pěnu opláchl obyč vodou. Není sice ideální jí máčet, ale vydržela to, rozdíl je znát.

Co se týče kurzoru, chce to vypnout akceleraci, jak ve windows, tak i ve hře a používat spíš nižší DPI, pak se nemůže stát, že pohneš myší o milimetr a kurzor kamsi uskočí.

Nejlepší myš, co do skluzu, jsem měl microsoft sidewinder X3 v kombinaci s SS QCK podložkou, kam se na ní hrabal logitech nebo razer.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

stačí navlhčit mikrovlákno a pořádně vydrbat ...
i5-2500K @4.4 Ghz, Noctua NH-U14S, GA-Z68XP-UD3P, Kingston 8GB 1333MHz HyperX blu, Samsung 840 EVO 120GB, Intel 320 80GB, WD Green 2TB EZRX, Audinst HUD-mx2 + AKG K240MKII, EVGA SuperNOVA 750W G2, Fractal Design Define R4, LG W2220P @75Hz
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Já používám X-Trac pro HS po cirka tak 5 let a zatím žádný problém ani změna ...
http://trodas.wz.cz/mx510.jpg

Myslím, že OP by si hlavně měl vysát a hrát v méně prašném prostředí. Nedávno jsem dal myši zabrat Diablem 2 a stále žádný problém. Tak nevím... A to jde o starou Logitech MX 510... Tedy žádný zázrak.
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

jinak z myší doporučuju teď naprosto dokonalou Roccat Kone Pure Military... hlavně pro lidi zvyklí na tvar g400/g400s/m510/ms518 s tím, že je maličko menší. myš je na trhu asi od srpna a někdy minulý měsíc Roccat opravil všechny firmwarové problémy. Sám jsem byl opravdu hodně zaskočenej, jak kvalitně zpracovaná myš to je. Ovšem ani této firmě se nevyhýbá problém s kusovostí a druhej kus, kterej jsem jsem koupil do rezervy měl trochu "klepavé" pravé tlačítko, ale co hůř, tak se myš druhý den přestala kamarádit s driverem a tak jsem přišel o možnost upravit profily uložené ve vnitřní paměti myši. Takže budu vracet ve 14ti denní lhůtě. První kus netrpí žádným z popsaných problémů ani po 2 měsících používání.

U nás se prodává bohužel jen v balení s podložkou Roccat Sense, což je pro některé výhoda, ale pro mě ne, když používám jinou podložku. Roccat sense ale samostatne stojí 550kč a přitom se ten balíček s myší dá u nás koupit za 1700kč, což je cena za kterou ze zahraničí nekoupíte tuto myš ani samostatně.
krokodýl
Nováček
Nováček

Příspěvek od krokodýl »

Na tu roccat kone pure jsem se koukal nedávno, akorát se lišila barvou (nebyla taková zelená) a napadlo mě úplně to samý, že je tvarově podobná L mx518, vzhled se mi taktéž líbil. V ruce jsem jí ovšem ještě neměl.

Logitech nedávno ukončil výrobu modelů G500s a G400s, nástupce by měl být G502 a G402, což jsou podle mě úplně odlišný myši, než předchozí řada. Vzhledově mi připadají hrozný, nemám rád takovej ten future design, taktéž nemusím různý blikátka atp. Nicméně i tohle by se dalo překousnout, když by zachovali tvar, což neudělali. Taky nechápu, proč vyrobí dvě myši, z nichž jedna má o 1/3 horší parametry než ta druhá a přitom se cenou liší jen o cca 100-200Kč. Myslím, že každej přihodí kilčo a vezme tu výkonnější, v té ceně se to beztak ztratí.
Já jsem se předzásobil jednou G400s, takže novou myš snad nebudu muset nějakou dobu řešit.
elcrys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od elcrys »

Mně odešla po dvou a půl letech G400 (levé tlačítko), takže jsem přišel o iluze kvality Logitechu. Používal jsem ji v průměru tak 3 - 4 hodiny denně. Na druhou stranu, v práci máme ty nejlevnější Logitechy, v zápřahu 24 hodin denně několik let, a pořád valí bez závad. Kvalitu obvykle člověk najde tam, kde ji nečeká. Poučení č. 2 - kvalitu za peníze nekoupíš. Teď třeba můžu vyhodit 2000 za myš a za dva roky se porouchá znovu. Vůbec je zvláštní, jak rychle Logitech G400 a G400s zařízl. Potom už člověk nemůže dát ani na radu ostatních a koupit léty ověřený model, protože se už prostě neprodává, případně je na trhu nějaká zmršená revize.
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

g400 mi taky odešla přesně po 2,5 letech a tehdy dávali ještě 3 roky záruku... no evidentně se poučili, ukončili výrobu g400, nasadili g400s, zdražili ji a zkrátili záruku na 2 roky... takle se dělaj kšefty...

nicméně pokud je problém pouze v mikrospínači (dvojkliky nebo neudrží konstatní kontakt při stiknutém tlačítku), tak lze koupit nové za pár kaček a sám si je vyměnit pomocí pájky nebo říct šikovnému kamarádovi :-)

jinak od roccatu nebrat nic jiného než Roccat Kone Pure Military.... Pokud tam není slovo Military, tak nebrat! Jenom ta Military má opravdu kvalitní senzor.
krokodýl
Nováček
Nováček

Příspěvek od krokodýl »

Mě se na g400 podělal po necelých 2 letech kablík. Naštěstí jsem jí stačil vyreklamovat. Podle mě je to nejslabší myš z té vyráběné série. Jinak na G400s mám záruku 3 roky, chtělo to vybírat, některej obchod jí měl prodlouženou, jinej klasicky 2 roky.

ghostdog: ty spínače měníš pomocí klasický pájky, nebo používáš mikropájku? Četl jsem, že je k tomu potřeba mikro, já mám jen tu klasickou. Mám myš, kde vůbec nefunguje tlačítko - neudělá dvojklik ani nic podobnýho. Myslíš, že to může být mikrospínačem, nebo se podělalo něco jinýho? Když jsem ten spínač rozebral, vypadal naprosto v pořádku, dokonce i stisk byl pevnej. Vím, že se to takhle na dálku určit nedá, ale nechce se mi s tím opravovat a pak zjistit, že je problém v něčem jiným.
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

ghostdog32 píše:jinak od roccatu nebrat nic jiného než Roccat Kone Pure Military.... Pokud tam není slovo Military, tak nebrat! Jenom ta Military má opravdu kvalitní senzor.
TIL A3090 není kvalitní senzor. Co je prosím tebe v té G400? Bingo, modifikovaná A3090.
krokodýl píše:ghostdog: ty spínače měníš pomocí klasický pájky, nebo používáš mikropájku? Četl jsem, že je k tomu potřeba mikro, já mám jen tu klasickou. Mám myš, kde vůbec nefunguje tlačítko - neudělá dvojklik ani nic podobnýho. Myslíš, že to může být mikrospínačem, nebo se podělalo něco jinýho? Když jsem ten spínač rozebral, vypadal naprosto v pořádku, dokonce i stisk byl pevnej. Vím, že se to takhle na dálku určit nedá, ale nechce se mi s tím opravovat a pak zjistit, že je problém v něčem jiným.
Mikro. Ale možná by ho stačilo vyčistit nebo je vychozený ten plastový zobáček tlačítka, který samotný spínač mačká (moderní kurvítko).
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

davkol píše:
ghostdog32 píše:jinak od roccatu nebrat nic jiného než Roccat Kone Pure Military.... Pokud tam není slovo Military, tak nebrat! Jenom ta Military má opravdu kvalitní senzor.
TIL A3090 není kvalitní senzor. Co je prosím tebe v té G400? Bingo, modifikovaná A3090.
G400 ano a tou modifikací ten senzor slušně vylepšili, ale já píšu o Roccatu. G400 je už minulost.... Roccat KPM má A3310, což je momentálně nejlepší optickej senzor, kterej se používá ještě v Mioniox Avior, Mionix Naos, Logitech G502, Corsair M45, Zowie FK1, Steelseries Rival atd. Jenom todle jsou myši, mezi kterýma se vyplatí rozhodovat.
krokodýl píše: ghostdog: ty spínače měníš pomocí klasický pájky, nebo používáš mikropájku? Četl jsem, že je k tomu potřeba mikro, já mám jen tu klasickou. Mám myš, kde vůbec nefunguje tlačítko - neudělá dvojklik ani nic podobnýho. Myslíš, že to může být mikrospínačem, nebo se podělalo něco jinýho? Když jsem ten spínač rozebral, vypadal naprosto v pořádku, dokonce i stisk byl pevnej. Vím, že se to takhle na dálku určit nedá, ale nechce se mi s tím opravovat a pak zjistit, že je problém v něčem jiným.
Nemám v tom praxi, ale tady je návod http://www.overclock.net/t/1216141/swap ... or-dummies
ghostdog32
Začátečník
Začátečník

jinak zde je moje porovnání http://i.imgur.com/2Hr8r51.jpg
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“