World of Warcraft - crash grafického ovladače

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: World of Warcraft - crash grafického ovladače

Příspěvek od AllowedCry »

V tom případě se vada SW vylučuje a chybu hledej na straně HW, pokud padá ovladač od grafiky, tak to musí být grafika.
Vyzkoušej hru na integrované :)
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

to by byla velká shoda náhod, neboť tuto grafiku mám teprve cca 4 měsíce, předtím jsem měl 770 GTX a tam se mi to stávalo také, a tak jsem si koupil 970 GTX a pořád se mi to děje, šlo by o velkou shodu náhod, aby to dělala i po výměně grafika. Proto bych raději nějaký debug dle čeho bych si byl jist, nežli dát grafiku na 30 dní do reklamace a běžet na integrované a po reklamaci zjistím, že to nic nevyřešilo.
CPU: Intel Core I5 4690k - takt: 4,4 Ghz, Ram: Kingston 16GB KIT HyperX Fury 1866 Mhz Black Series MB: z97 Gaming 5 VGA: MSI 970 GTX Gaming G4 - takt: 1515 Mhz/ 7600 Mhz, HDD: WD Red 1TB, SSD: Vertex OCZ 4 120GB, Zdroj: Fortron FSP600-50ARN, Case: Fractal Design R4 Black Pearl, Ventilátory: 4x Corsair be Quit Edition 120x120 mm, Chladič: GELID Solutions Tranquillo
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Těžko ti nějak pomůžeme, když jsi si tak jistý tím, že to grafikou není, může to být klidně disk, ram cpu...

Dej wowko na jiný disk, zkontroluj smart, teploty, monitoruj zátěže při hraní wow a co se děje při jeho pádu.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
Rad3k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rad3k »

smart, teploty a další jsem chtěl zkontrolovat, ale bohužel pokaždé, když mi to spadne, tak mi zamrzne celé PC, zvuky normálně slyším, ale nejde nic dělat. Musím jen restartovat PC, a tak nezjistím jaké hodnoty to vykazovalo při pádu :(
CPU: Intel Core I5 4690k - takt: 4,4 Ghz, Ram: Kingston 16GB KIT HyperX Fury 1866 Mhz Black Series MB: z97 Gaming 5 VGA: MSI 970 GTX Gaming G4 - takt: 1515 Mhz/ 7600 Mhz, HDD: WD Red 1TB, SSD: Vertex OCZ 4 120GB, Zdroj: Fortron FSP600-50ARN, Case: Fractal Design R4 Black Pearl, Ventilátory: 4x Corsair be Quit Edition 120x120 mm, Chladič: GELID Solutions Tranquillo
huhla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od huhla »

kdysi hodně dávno jsem měl s wow stejný problém, bylo to způsobeno přehříváním napětové kaskády na grafice.

ač se to nezdá tak enginene wowka je hodně komplexní a dokáže použít spoustu funkcí grafického čipu narozdíl od mnoha jiných her, které nedokáží využít maximum možného a tedy nezpůsobí pád.

Můj tip je teda hardvare, takže líp chladit (ne jen čipy ale vše), možná zkusit i jiný kvalitnější zdroj
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Zkus hrát bez addonů, jestli se to nebude dít také - pokud tě to již nenapadlo. Smaž komplet addons ve složce interface a rovněž ve složce cache smaž WTF a WDB složky - tím odstraníš veškerý potenciálně corrupted config. Hra si ty složky vytvoří sama znovu v default stavu. OFC tím přijdeš o veškeré nastavení, tak si to zálohuj, pokud ti to vadí. Tyhle věci se přenáší i po reinstalu, stejně tak přenáší i případné chyby.

Další věc, co mě napadá, je, že podobný problém jsem měl u jiných her a způsoboval Realtek zvukový ovladač. Obraz a PC vymrzl, ale zvuky pokračovaly - taky jsem řešil kdeco ohledně grafiky a hle, bylo to ve zvuku x) Takže ve wildích si sniž ve vlastnostech zvukového výstupu vzorkování zvuku na 44kHz místo 48, nebo vyššího a ve hře dej sound chanels položku na něco jiného, než max/high.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“