Podvod na uzivatele jmenem FUP

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Podvod na uzivatele jmenem FUP

Ano, souhlasim s tim, ze FUP je prachsprostej podvod.
23
51%
FUP je spatne, ale nevyhnutelne zlo.
12
27%
FUP je v poradku, me neomezi.
9
20%
Chci, aby mi ISP zavedl FUP! :)
1
2%

Celkem hlasů: 45
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

no mě by i 10Gb stačilo!!!! hlavně aby to neomezovalo rychlost na 64kb po stažení 1Gb :( jaký ADSL bude dobrý ???? teď mám Internet expres 512/128kb s FUP 512MB na 256/64 a pak dalších 512MB a je to na 64/64kb :( a platim za to včetně linky 1350,- měsíčně...tak něco jiného ADSL??? :) bydlim v Jirkově takže aby tam něco šlo... :(
Hajs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

fup

Příspěvek od Hajs »

sorry, ale nadávat tu na FUP. A přitom tu ukazovat jak plejtváš limitem který má FUP, je trochu směšný 8-)
Nic proti HW firewallum, ale podle mě neni nad dobře nakonfigurovanej SW firewall. A těch 5kbs co k tobě stále tečou musí mít dohledatelný původ nebo si snad myslíš že ti někdo ty data z internetu jen tak z trucu posílá...
!NO inet - NO fun!
Skodik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skodik »

tak zacal bych NetLimiterem tam by se mi melo zobrazit jake spojeni co posila.. Pokud by ani to neslo, je plno programu ktere to rozeberou do detailu... imho to fakt neni problem, obvzlaste pri takovemhle trafficu (vysokem)
Káva, mlýnky na kávu, moka konvice https://www.gourmetkava.cz
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

na uvod:
pracuju u ISP (ne u tveho)

tvoje obrovske mnozstvi textu je pekny vyplod, ale HODNE mimo realitu.

puvodne jsem chtel sahodlouze rozebirat vsehny tvoje vylevy a snazit se ti vysvetli, proc nemas pravdu a proc je potreba nektere veci regulovat=nasadit FUP
Jenze to nikam nepovede, zda se mi, ze ty patris mezi lidi, kteri maji SVOU pravdu a jinou nedopusti.

a rada na zaver...
ten staticky tok jalovych dat sis zpusobil sam. Pozadej sveho ISP aby ti zmenil IP adresu a uvidis "kouzlo".
Alespon do te doby nez cely svet znovu "zjisti" na jake ze IP adrese je ten zajimavy obsah.

BTW: to ze si zakazes ping (standartni featura snad VSECH routeru) neznamena ze ten paket k tobe neprijde, znamena to pouze ze router neodpovi.
Toshiba Tecra A6
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Hezky popsano, ale rekl bych, ze to vubec s UPC a jejich FUPem nesouvisi. Pokud by jsi snad pouzival kabelovkuna pripojeni 8 PC a jeste k tomu v tarifu Klasik, pak je jasne, ze nemas vhodny zpusob pripojeni. Kdyz pominu, ze toto pripojeni je cileno na 1 PC tak i pres to je nad slunce jasne, ze 20GB muze byt (nemusi) nedostatecne. KDyz jsem uvazoval o prositovani PC pres Wifi s jednim pripojenim pres kabel, ani vterinu me nenapadlo uvazovat o klasiku, protoze mi bylo jasne, ze by to nemohlo stacit a fungovat. Navic 8 PC uz je celkem slusna mala sitka a pro takovou je u Chella tarif Profi. Jeho parametry neznam, ale to nei problem zjistit na oficialnich strankach. Sice stoji 4500 Kc/mes a je to 4MBit, ale kdyz to rozpocitas na PC tak je cenna stale vyrazne nizsi nez u Klasiku na 1 PC.

Takze zaver je z meho pohledu asi takovy. BYlo by krasne mit vsechno a pokud ne uplne zadarmo tak za babku, ale nespletl jsi si trochu dobu ? To co jsi napsal mne vazne pobavilo.

A jeste k tomu datovemu toku. Resil jsem neco podobneho a nakonec jsem dosel k zaveru, ze mi muj merici SW ukazuje i provoz na loopbacku tzn, ze to neni realny traffic. Napr. takovy netlimiter umi tento provoz odfiltrovat a ukaze ti opravdu realny aktualni provoz na lince. Zkus to, mozna se jedna o podobny problem, mozna take ne.
---
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

J X P píše: A jeste k tomu datovemu toku. Resil jsem neco podobneho a nakonec jsem dosel k zaveru, ze mi muj merici SW ukazuje i provoz na loopbacku tzn, ze to neni realny traffic. Napr. takovy netlimiter umi tento provoz odfiltrovat a ukaze ti opravdu realny aktualni provoz na lince. Zkus to, mozna se jedna o podobny problem, mozna take ne.
Jestli jsem to spravne pochopil, tak on ten provoz mezi na WAN portu sveho Netgear routeru. Tozn, ze je tam provoz skutecny. Nicmene podle me zkusenosti se takovy jalovy tok objevuje velmi pravidelne u linek, ktere maji vysoky traffic z duvodu cileho stahovani a hlavne nabizeni zajimaveho obsahu. Vyborne jsou pripady chudaku, ktere si kazza (obecne fasttrack i jine) vybere za supernode. Dany clovek o tom nema paru a dela indexovaci masinu a odpovida na kvanta dotazu z celeho sveta ikdyz od nej nikdo nic nestahuje. V takovych pripadech pokud se dotycny nechce P2P siti vzdat pomuze jen zmena IP (docasne) nebo trocha rozumu (trvaleji).

Nicmene tim naprosto nechci narknout TRODASe z toho ze by svych 400GiB za 42 dni nastahoval nelegalne. :wink:
Toshiba Tecra A6
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Hajs - nez si SW firewal nakonfigurujes a vubec do win nainstalujes, tak s verejnou IP uz budes mit v pocalu "neco" :wink: :) Ja jsem priznivec jedine HW reseni :) A spokojeny priznivec, podotykam... :wink:

Dominator - trafic resim na WAN portu routeru, NetLimiter mi prdlacky pomuze, staci, kdyz na me IP nekdo pinga a dela to ten traffic, o kterej vubec nestoji a kterej sam o sobe zlikviduje mesicni FUP limit vetsiny podvodnych ISP, jenz by se meli zacit vice starat o svuj HW a navyseni konektivity a ne terorizovat uzivatele... :(

Bajgy - no, jsem rad, ze alespon jako vyplod to bylo uznano jako pekne. Kde je a kde neni realita necht si posoudi kazdy sam :wink: Sahodlouhe diskuze nikam nevedou. Asi nej to rek jeden slovak - podle nej je normalnim uzivatelem ten, jenz rychlost sveho pripojeni na 100% vyuziva 24/7/365 :wink: Protoze se tu ale rozsirili nenormalni uzivatele, jenz tak necini, tak se ISP rozhodl postihovat NORMALNI uzivatele, aby proste vic vydelal.
Pokud nemate na to, nabizet datove toky, jako slibujete bez FUCk.. parson, FUPu, tak je nenabizejte! Nabizejte nizsi ale bez limitu.

S tim statickem tokem jalovych (pro me) dat mas holt pravdu. A samo ze vim, ze to, ze zakazu odpoved na ping toku nezamezi, jen mi to ochrani UL - jinak kdyby router i odpovidal, tak by tok byl mnohem vyssi a zatizil by i UL kanal... coz je nezadouci a proto jedine HW FW :twisted:

J X P - jsme domacnost a nebudeme platit 4k za neco, co je stale dost pod svetovym standardem. Estlize fotr muze mit za 36$ mesicne ve statech u OptimimOnline 10MB/1MB a o limitu neslyseli, tak proc bych mel cedit krev na nejaky uslaply 4MBi - beztak s limitem?!
Argument je celkem mimo misu, protoze zapomina na fakt, ze je treba porovnavat i cenove hladiny nabizenych sluzeb :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

internet neni jedine odvetvi, kde se porovnavat se svetem nemuzeme. A v porovnani s celkovou ekonomikou si myslim, ze net je na tom u nas jeste dobre i diky UPC. Ale to je take jine tema, jen prosim nehledej argumenty za kazdou cenu. Vzhuru ke svetlym zitrkum ... (jeste pred cca rokem byla nabidka UPC 128k/64k za 780 Kc, neni to snad velky rozvoj ?).
---
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Ale jo, pokrok to je, ok, super - ale to, ze Terorcom tu zanes zavadeni zkur. limitu, to je zas cesta zpet :x :x :x

A jak jsem v praxi ukazal, takovy navyseni znamena, ze akorat FUP limit vycerpaj driv, no.

A casto to ani nemusi byt jejich vinou...
(nebo ne tak uplne, no, uz mlcim)

Proste jsem chtel rici, ze limity jinde nemaj, ze je sem zatah Terorcom, a ze je to podvod na uzivatele a lakadlo pro vydelky ISP. Ceskej kapitalismus, no. Vydelek za kazdou cenu, i za cenu nastvanych zakazniku... :x

...ne, ze by si budovali jmeno pomalu a rozumne... :? Nikdo nerika, ze musime dohnat Jizni Koreu a podobne staty, kde resi net v gigabitech... Jako, mohli bychom, ale neni nutne aby to bylo zitra.
Co je nutne a to od zacatku je, aby se nestalo normou tvrdit, ze vyuzivani sluzby je NENORMALNI, chapis? :? :(
"It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong." - Voltaire
"I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts..." - Hemingway
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

trodas píše: Asi nej to rek jeden slovak - podle nej je normalnim uzivatelem ten, jenz rychlost sveho pripojeni na 100% vyuziva 24/7/365 :wink: Protoze se tu ale rozsirili nenormalni uzivatele, jenz tak necini, tak se ISP rozhodl postihovat NORMALNI uzivatele, aby proste vic vydelal.
Pokud nemate na to, nabizet datove toky, jako slibujete bez FUCk.. parson, FUPu, tak je nenabizejte! Nabizejte nizsi ale bez limitu.
Jenze to je prave to v cem se obrovsky a osklive pletes. Normalni uzivatel (statisticky receno a mysleno) neni ten ktery linku uziva na 100%. Prumerne vyuziti maximalni kapacity se pohybuje na urovni cca 5-10% z mozne kapacity. Velmi to zalezi na typu linky. Ale vic to nebyva. A prave na takove zateze + navic nejaky koeficient je potreba ty site stavet. Predstav si, ze by vsichni najednou vzali sva auta a zacali v nich nonstop jezdit, ze by vsichni vytocili sve telefony a zacali nonstop volat. Nikdo by se nikam nedostal a nikdo by se nikam nedovolal. Tohle je temer totez. Pokud by bylo skutecne NORMALNI, ze by se uzivatel takto chovali, pak by nabizene linky byly na urovni 32-64kbit, protoze vice by maloktera sit utahla. Takze to, ze muzes mit rychlost jakou mas je diky tomu ze ostatni se chovaji jinak nez ty. Uzivatelu jako ty (sosačů, leeches nebo intenzivnich uzivatelu - vyber si) je relativne velmi malo (o to vic si stezuji a je je více slyšet).

Rikas, ze mame nabizet to co sit zvladne bez FUPu. Jenze to bychom sve sluzby zhorsili. Vzhledem k tomu, ze preci jen vetsina lidi nezije tim, ze stahuje image DVDcek, ale obcas si potrebuji rozumne rychle stahnout velky update nebo email a hlavne byt online (mluvim o domacich linkach), tak zatim vetsina operatoru nabizi limity jake nabizi. On se FUP nevzal z nebe. Bylo to dano historickym vyvojem. A ten vyvoj pokracuje a v budoucnu bude vuci uzivatelum jako ty (trodas) jeste tvrdsi. S tim nic nenadelas. Mas svate pravo svemu ISP poslat rozhorceny protestni dopis, muses proti nemu treba sepsat petici. Ale jedine mu ulevis, kdyz tu linku vypovis. Je mi naprosto jasne, ze je to drsne, ale je to bohuzel tak. Oni totiz lidi pracujici u ISP nejsou lesni elfove a neziji z vune sitovych karet a zvuku vetraku na CPU. A taky si uvedom, ze vetsinu dat, ktere k tobe pritecou musi ten ISP nekde nakoupit (zalezi odkud tecou). atd..
Toshiba Tecra A6
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

nj, trodas skus zo seba urobit ISP :) to bude haluza ked vsetci takto do teba budu ze to pada a je to sloow
a tie data co vravi Bajgy, ze sa za ne plati,, ja ked som videl kolko u nas dava telekom ISP na DSL za 1GB prenesenych dat tak to su ine ceny, tolko penazi som ani pokope nevidel :lol:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Bajgy - to, ze se vetsina uzivatelu normalne nechova a nevyuziva neco, za co SI PLATI ale neni muj problem :wink: To je jen jejich problem. Priklad s telefony a auty je zavadejici, nebot pro ISP neni problem dimenzovat linku tak, aby stihala. De-facto je to jeho povinnost, jestlize nejakou rychlost nabizi, tak aby to ji take JELO :wink: :x
Vyvoj je dobra vec, ja jen rikam, ze FUP je vyvoj POZPATKU, protoze ho uplatnuje jedna banda magoru v Rakousku a par silencu v CR a to je VSE z celeho sveta! :wink: Takze o jakem vyvoji to tu mluvis, zpet do jeskyn? :lol:
Co se tyce ceny pripojeni, tak muj ISP ma 50MB jenz nakoupis ani ne za 50k ... Pri vice jak 2500 uzivatelich to vychazi na necelych 20kc na usera - takze o co nez o zlodejnu tady jde, estlize user plati litr? :x
...nemluve o tom, ze jsou to nakladya ty si odectes od zakladu dane, takze by nemel byt problem linku 2x navysit, pokud nebude stihat, ne? :wink:

Je to samo o penezich, o nicem jinem.

A dokud ve svete limity nebudou znat, tak budeme 100 let za opicemi a vy, co delate u ISP byste se meli za to sakra stydet.
Pokud pocitate se zatizenim 5-10%, tak je to proste sakra sprostarna, dimenzovat tak slabe linku za ty prachy... :x

Na druhou stranu, stahovacu je take relativne malo, takze si myslim, ze cely ten humbuk se zavadenim FUPu je proste vymysl co jste okopirovali od terorcomu, pac jim to proslo - a i kdyz u ADSL se uz od toho ustupuje, tak samo, ze ostatni se toho snazi drzet.
Mi rekni, k cemu je mi 4MBit UPC linka s 20G vtip-limitem, co vycerpam za den, touhle rychlosti? Vletim na newsy a uz to bude... :(
Je to proste sprostej podvod na usera, nic nim! A neda se to nijak hezky okecat telefonky a auticky :(
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

trodas píše:Co se tyce ceny pripojeni, tak muj ISP ma 50MB jenz nakoupis ani ne za 50k ... Pri vice jak 2500 uzivatelich to vychazi na necelych 20kc na usera - takze o co nez o zlodejnu tady jde, estlize user plati litr? :x
pockaj, to myslis akoze tvoj isp kupuje linku 50Mb/s za 50 000;- , chapem spravne?
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

Trodas - na uvod neco cim te asi poradne vytocim, ale proste mi to neda.. Ty v tomto threadu uz v nekolika prispevcich sahodlouze sproste nadavas na to jaci jsou ISP zlodeji a parchanti a okradaji nebohe uzivatele. Pripomina mi to presne toho vychcaneho zlodejskeho cechacka co strasne hlasite rve "chytte zlodeje - prave mi ukradl penezenku, kterou jsem si poctive vypujcil od tamtoho pana, kteremu to urcite nebude chybet" Ty uz sis predpokladam taky nejaky ten terabajtik licencovaneho obsahu poctive nakradl. Samozrejme to nevim jiste a samozrejme te vubec nechci obvinovat. Ale OPRAVDU by me zajimalo jak jinak je tvoje rodina schopna precist 350 giga (nebo kolik) dat mesicne v newsech. To byste byli skutecne machri!

Mozna jsi jeste mlady, nebo blby, nebo co ja vim, ale uvedom si jednu vec, uz nejakou dobu nezijeme za komunistu ale v jakemz takemz trznim prostredi. Na kazdeho naseho zakaznika cekaji minimalne 3-4 konkurenti, kteri by ho OPRAVDU radi videli ve sve staji. Vim, ze jsou v CR lokality kde neni prilis mnoho voleb jak byt na Internetu. Ale tech lokalit rapidne ubyva a ubyvat bude. Tady neni prostor na to abychom vsichni jezdili v pozlacenych bavorech a milostive kynuli uzivatelum rukama ovesenyma prsteny s brilantama. (ikdyz priznavam, ze me a myslim, ze stejne tak i tobe a vetsine lidi v republice by se to libilo)

Takze neco k penezum. Rikals ze platis neco pres 1000,- svemu ISP, protze to nebylo kulate cislo predpokladam, ze to bylo bez dane. Takze mu jde do rukou cca 800,- Z toho musi zaplatit naklady variabilni. Podle poctu uzivatelu (2500) ktere uvadis by to mohlo byt cca 20 zamestnancu. Jejich mzda dejme tomu prumerne na urovni 20 000 hrubeho. + Odvody statu jsou to naklady 35000,- prumerne na zamestnance. To je 700 000,- mesicne POUZE na mzdy. Dale je tu elektrika, najmy, investice do zarizeni a spousta dalsich blbosti. Ted si vezmi, ze JEDEN bezdratovy spoj o kapacite kolem 20Mbits stoji kolem 500 000 - 600 000,-. A ty bych chtel na 10 uzivatelu jeden takovy spoj? A za jak dlouho by ho z tech cca 200,- na uzivatele mesicne, ktere je mozne max. dat na investice asi zaplatili? Pokud mas dojem, ze byt ISP je zlaty dul a jsme zlodejska banda a mame se dobre, mam pro tebe dobrou radu. Pridej se k nam! Budes se valet v penezich a kolem sebe mit furt spousty krasnych bab! Jenze pak vzdycky probudis, pujdes do prace a budes makat jak ucho 10-12 hodin denne proto, abys mel na dalsi splatku hypoteky :wink:
Toshiba Tecra A6
johny128
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od johny128 »

suhlas s bajgym :) ( ako obvykle)
Len upresnim svoj posledny dotaz, polozil som ho preto lebo ako pozeram do cenniku ST na sluzbu ISP GATE(poskytovanie linky isproviderom, napr Slovanet tuto sluzbu vyuziva a to uz je gigant :wink: ) mi ceny co hovoris nejako do cennika nezapadaju :wink:
http://www.telecom.sk/Documents/tarify/ ... spgate.pdf
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Trodas, uz dost. manipulujes s infomacema, prekrucujes duvody a porad jen pouzivas silna slova.

1. U UPC nemas limit 20GB na 4Mbit lince (B=bajt, 4MB urcite nemas, nebo ano ?).

2. Poptavka a konkurence dela trh. PRoste to chce vydrzet a ja myslim, ze se to bude jeste zlepsovat.

Ja u ISP nepracuju a jsem docela narocny na poskytovani sluzeb. Taky bych byl rad za sluzby co nejlevnejsi a co nejvykonejsi. Jenze vzdy je neco za neco. A ano, je otazkou zda je pro tebe lepsi dejme tomu linka 256/256 bez omezeni dat za stejne penize, jako linka 2M/256 s omezenim 20GB. Myslim ze u ADSL jsou dneska uz tarufy bez FUP, tak nevim co porad resis. Moznost volby mas.
---
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

:lol: porovnavas net u nas a v USA? :lol:
v USA mas miestne hovory zadarmo,nechces ich aj tu? :lol:
nezijes v USA zmier sa s tym :) zijes v byvalej komunistickej krajinke a taky american o nej vie asi tolko ze je niekde pri Ukrajine :)
ak tie ceny telekomu co sem hodil johny platia aj pre ostatnych ISP alebo su aspon podobne si vyrataj takeho maleho ISP
ma 100zakaznikov napr(lepsie sa to rata) :wink: moze mat viac, be r ze ma 100
kebyze ma kazdy 192lajnu za 550+dph mesacne jak ja a urobi na nej denne taky 1GB(napr citanim newsov) :wink: tak ma mesacne kazdy 30GB
vsetci maju 3000GB (30*100) :wink: ISP to vyjde takych 25000 u telekomu len za data prenesene
a uzivatelia mu zaplatia 100*550 mas 55000.....
cist teoreticky keby to tak bolo,,, asi by velmi nezarobil :roll:
Joži
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joži »

..ne, ze by si budovali jmeno pomalu a rozumne...
ty vravis

no niektory to aj robia :) len su taky uzivatelia co chcu hned 2Mbps za padika

aj ked moj ISP :shock: mno, znam jedneho co tam robi, on to vidi tak ze vsetci tam na vsetko zvysoka ser* :x
njn, co uz s tym, cez den to v kuse pada, stale s tym nieco je :(
ale je to za 550 a v noci to ide v poho a preto treba cez den spat a vnoci visiet online :lol:
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

2trodas: říkáš že bys radší nižší rychlost, ale bez limitů FUP? líbilo by se ti třeba 16/8? :lol:
trodas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od trodas »

Ne, libilo by se mi tak 10/1MB, jako ma Optimum Online v USA :)
Ale proc chodit do USA? Hele:

Uz je takovych sluzeb v CR vic a vic:

kabelovka v Klasterci nad Ohri, poskytuje neco jako MAN, ale s ponekud lepsimi parametry.
http://www.kabel1.cz/internet.php
10Mbit za 770kc + 1Gbit po meste bych si nechal libit

a dalsi
http://www.marigold.cz/item/internet-do-by...va-ze-zahranici
10Mbit za 999kc. Frydek Mistek, vyhledove Valmez, Frydlant, Frenstat. takze vsechno co by kamenem dohodil...

Cize je otazkou, kdy se KTV probere. Nebude to drive, nez ji k tomu DOKOPEME a to je napsano doslova tak, jak to je, ze, proc by nam jinak zvysili, ze... :(
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“