3D Graphics/Gaming PC

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

chrisdeer
Nováček
Nováček

Re: 3D Graphics/Gaming PC

Příspěvek od chrisdeer »

Hned jak to půjde tak je vyzkouším,
původně jsem je měl zapojené v dual chanell modu a dnes ráno, před napsáním příspěvku a posledním BSOD jsem je hodil do singlu.

Drivery ke grafárně jsem stáhnul nejaktuálnější z netu (konečně se mi ukazuje v zařízeních).
Drivery k desce u sebe nemám jelikož jsem si je s sebou nevzal z domova ale snažil jsem se postahovat co se dalo od výrobce. I když, je možné, že to nestačí. Navíc spousta věcí, co má výrobce desky na webu nejde nainstalovat...
chrisdeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od chrisdeer »

Ramky jsem zapojil jednotlivě, samostatně fungovali obě, pak jsem je zapojil do sigle chanellu, zkontroloval, jestli jsou pořádně docvaklý (což předtim pravděpodobně nebyli) a vše šlape jak má. Díky za rady a za veškerou pomoc :)!
chrisdeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od chrisdeer »

Oprava... Radoval jsem se předčasně. Jen co jsem postnul minulou odpověď tak mi PC opět spadnul...

Udělal jsem následující, paměti jsem zapojil samostatně tedy vždy pouze jednu a v obou případech PC po nějakém čase spadnul do BSOD...
Zkusil jsem je tedy popřehazovat, tak jak udává výrobce základní desky v manuálu a nepomohlo to. PC stejně padá, hlavně při hraní... Chyby se opakují stále dvě stejné, jako dříve. Navíc jsem zkusil popřepojovat a zkontrolovat většinu komponentů v Casu, pro jistotu...

Nainstaloval jsem zbytek chybějcích ovladačů a přesto PC stále padá.

Právě teď jsem projel PC poslední verzí Memtestu a ani jeden error...

Nemůže to být třeba vadnou verzí windows?
chrisdeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od chrisdeer »

Zoufale prosím o pomoc
Ani reinstal na jinou verzi windows nepomohl.

Pc Stále padá s hláškou MEMORY_MANAGEMENT
Moduly jsem popřehazoval, projel mem testem, bez erroru... Už mě snad nic nenapadá.

Sestavu mám nakonec tu poslední zveřejněnou o několik příspěvků zpět.
Nemůžou to být třeba takty ramek nebo něčím podobným?
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

Mrkni jakou máš verzi BIOSu, jsou minimálně dva novější BIOSy, jeden upravuje systémovou stabilitu a druhej kompatiblitu s DRAM pamětma... Je docela velká šance, že ti to pomůže.

http://asrock.com/mb/Intel/Z170%20Pro4/ ... ad&os=BIOS

Nejlepší by bylo tam ten BIOS hodit bez windows (jak se ti to sekne, tak si v řiti), to je z USB flashky, přes BIOS, jestli to asus desky umít jako Asus... V BIOSu by se to mělo jmenovat Internet Flash (v položce TOOLS), tak to ti stáhne nový BIOS a pak nainstaluje snad, co jsem tak pochopil z manuálu...

Nastavení pamětí by si měl mít v cajku, máš základní 2133MHz, 1,2V a CL14.. to by se vše mělo nastavit automaticky :)

Samozřejmě určitě v každém případě mrkni na teploty všeho možného... CPU, desky, grafiky... Zapni si program LINX, ten ti CPU vytíží na 100%.... teploty uvidíš třeba v AIDA nebo coretemp. Dej mi pak vědět, nějak to vymyslíme :)

Jinak pro tvé paměti používej JENOM sloty A2 a B2, tzn 2. a 4. slot od CPU :) Jsou to DS paměti a výrobce desky tohle jasně určuje :) Jinde to může blbnout a způsobovat klidně ten BSOD... Samozřejmě to přehoď před tím flashem BIOSu...
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
chrisdeer
Nováček
Nováček

Příspěvek od chrisdeer »

Michalosi, jestli tě někdy potkám, tak máš u mě pivo a né jedno :D.

Aktualizace Biosu, zdá se pomohla, již několik hodin jedu bez BSOD :)!
Teploty CPU jsou standartně v rozmezí 24-30°C, při zátěži +cca 5° Motherboard má kolem 27°C. teplotu grafiky jsem bohužel nezjistil, nemyslím si, že by se ale nějak výrazně lišila.

Mockrát ti děkuji! Jde vidět, že moc dobře víš o čem mluvíš.
michalos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michalos »

To jsem rad, tak testuj a dej pak jeste vedet :)
Case: Jonsbo BO400 + 10x FAN Noctua Sterrox black, CPU: AMD Ryzen 7 9850X3D, MB: ROG CROSSHAIR X870E HERO, RAM: 64GB DDR5, Gskill 6000 MHz CL28 (2x32GB), VGA: Nvidia MSI RTX 5090 Suprim 32GB GDDR7, SSD: Samsung 9100 4TB (System) + USB/Sata 7,68TB Micron 5210 ION (enterprise), Sandisk Professional G-DRIVE 24TB, PSU: Seasonic Prime TX-1600 Noctua Edition, Corsair K100 RGB OPX US layout, Panasonic TX-65JZ2000E, Samsung 27" Odyssey OLED G8 (G81SF) 4K 240Hz, Linksys Velop PRO 7 OS: Windows 10 Enterprise
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“