help BIOS se nedoflashoval

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

Když při spouštění nenajde klávesnici, tak by měl pípat. Pípá nebo ne? V BIOSu Ti ta klávesnice jde? Je to USB nebo PS/2 klávesnice?
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

Intelman píše:Když při spouštění nenajde klávesnici, tak by měl pípat. Pípá nebo ne? V BIOSu Ti ta klávesnice jde? Je to USB nebo PS/2 klávesnice?
No nevim jak tobe, ale me to teda bez klavesky nepipe - napise to no keybord present a aloha, post se zastavi a dal nic :?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

mina píše:
Intelman píše:Když při spouštění nenajde klávesnici, tak by měl pípat. Pípá nebo ne? V BIOSu Ti ta klávesnice jde? Je to USB nebo PS/2 klávesnice?
No nevim jak tobe, ale me to teda bez klavesky nepipe - napise to no keybord present a aloha, post se zastavi a dal nic :?
Že se zastaví, je jasný a že nepípe, to asi bude záležet na desce, ale tady to vypadá, že klávesnici najde, když nabootuje DOS. Kdyby jí nenašel, tak se zastaví už před bootováním. Možná má ThomasTT USB klávesnici a nemá v BIOSu USB zapnutý nebo tam taky bývá přepínání mezi PS/2 a USB klávesnicí, ale to taky záleží na té desce a hlavně na tom BIOSu. Každopádně bych se na to nastavení podíval.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

je to PS/2, nejde se dostat ani do BIOSu protože ta klav. nereaguje, nepípá to. POST normálně projde a bootuje, tedy bootoval než jsem neresetnul CMOS, teď už píše CMOS checksum error - default loaded. Jenže jak mám nastavit BIOS když se do něj nejde dostat. Mně se to jeví na hardwarovou vadu.
mina
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mina »

A to ti pise CMOS checksum error po kazdym restartu? Jestli jo, tak je to HW chyba a cesta vede tedy bud pres reklamaci nebo pres novyho swaba s BIOSem...
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate ;)
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

V nějakym threadu tady řešili problém u klávesnic Genius, teda spíš u série desek, kde ty konektory pro klávesnice dělaj problémy a nejen u Genius. Před tím Ti ta klávesnice šla?
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

Dělá to po každém restaru, ale je to proto, že jsem defaultnul CMOS a není správně nastaven, tak mně to nepustí dál. Před tím bylo všechno v pohodě a bez problémů. Má BIOS vliv na to jestli klávesnice vůbec funguje?
Intelman
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Intelman »

ThomasTT píše:Dělá to po každém restaru, ale je to proto, že jsem defaultnul CMOS a není správně nastaven, tak mně to nepustí dál. Před tím bylo všechno v pohodě a bez problémů. Má BIOS vliv na to jestli klávesnice vůbec funguje?
Jistě, že má vliv. Jestli máš možnost půjčit si USB klávesnici, tak to zkus s ní a naflashuj ho znova na originální desce. Taky jsou flashovací programy, který nahrajou BIOS automaticky, mrkni na CD, který jsi dostal k desce.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

Skus ten bios flashnut este raz v tej druhej doske a uisti sa ci si bios dobre osadil ci vsetky kontakty sedia ko maju.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

Zkoušel jsem to naflashovat znova, používal jsem různé verze programů a různé biosy v různých kombinacích. Ale pokaždé se prvních 10 plíček zobrazilo červeně (špatně zapsáno) a zbytek zápisu proběhl dobře. Myslím si, že se zničil čip. Přitom jsem s ním zacházel velice opatrně. Slyše jsem, že obvody CMOS jsou velice citlivé na statickou lektřinu, jsetli je to pravda, tak jsem ho asi spálil rukou, jen tak, bez varování, hmm. Nevíš někdo kde by se dal případně koupit dakový čip? To byla moje první a bohužel nejsmpíš asi taky poslední zkušenost se zápisem nového biosu. Škoda. By T.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

ty si ten bios vyberal z patice? aky chip toho biosu mas? te prve policka niesu nahodou boot block? ak ano tak ten sa neprepisuje zamerne.
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

Mno abych ho mohl flashnout na té druhé desce tak jsem ho musel vyndat z patice. Je to Award 98, co je boot block nevím, ale deska nenajela a jen zmateně pípala.
david99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od david99 »

No ked pipa to znamena ze nieje dobre flashnuty, Boot block je cast biosu ktora sa vacsinou nemeni, je to akasik zachrana, ktora by sa mala pokusit bios obnovit ked je vlastny bios chybny, nemam s tym ale dobre skusenosti nefungoval mi tak ako ma aj tak som musel vytahovat bios a .....
ThomasTT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ThomasTT »

tak jsem splašil náhodou jeden CMOS a naflashoval ho, podle programu proběhlo vše dobře, ale jak jsem nastartoval PC tak zase nefungovala ta klávesnice. Asi je deska v pekle. Měřil jsem napětí na PS/2 portu a je ok, ale klávesnice nesvítí. Všimnul jsem si, že hned vedle PCI chipsetu (nordbrich?) jakoby byla ulomená nějaká součástka, taková ta miniaturní (SMD). žeby to bylo tím? šikla by se mi detailní fotografie té desky (Abit ZM6) pro kontrolu. Tak jestli ji někdo máte a může te ji nafotit, hodně by to pomohlo. A nebo shéma zapojení, ale to výrobce asi nepouští do oběhu. Každopádně dík za pomoc. by T
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“