help BIOS se nedoflashoval
Moderátor: Eddward
- Intelman
- Začátečník

- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
No nevim jak tobe, ale me to teda bez klavesky nepipe - napise to no keybord present a aloha, post se zastavi a dal nicIntelman píše:Když při spouštění nenajde klávesnici, tak by měl pípat. Pípá nebo ne? V BIOSu Ti ta klávesnice jde? Je to USB nebo PS/2 klávesnice?
Windows 2008 "Workstation" >>> Vista Ultimate 
- Intelman
- Začátečník

Že se zastaví, je jasný a že nepípe, to asi bude záležet na desce, ale tady to vypadá, že klávesnici najde, když nabootuje DOS. Kdyby jí nenašel, tak se zastaví už před bootováním. Možná má ThomasTT USB klávesnici a nemá v BIOSu USB zapnutý nebo tam taky bývá přepínání mezi PS/2 a USB klávesnicí, ale to taky záleží na té desce a hlavně na tom BIOSu. Každopádně bych se na to nastavení podíval.mina píše:No nevim jak tobe, ale me to teda bez klavesky nepipe - napise to no keybord present a aloha, post se zastavi a dal nicIntelman píše:Když při spouštění nenajde klávesnici, tak by měl pípat. Pípá nebo ne? V BIOSu Ti ta klávesnice jde? Je to USB nebo PS/2 klávesnice?
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- mina
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- Intelman
- Začátečník

- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Intelman
- Začátečník

Jistě, že má vliv. Jestli máš možnost půjčit si USB klávesnici, tak to zkus s ní a naflashuj ho znova na originální desce. Taky jsou flashovací programy, který nahrajou BIOS automaticky, mrkni na CD, který jsi dostal k desce.ThomasTT píše:Dělá to po každém restaru, ale je to proto, že jsem defaultnul CMOS a není správně nastaven, tak mně to nepustí dál. Před tím bylo všechno v pohodě a bez problémů. Má BIOS vliv na to jestli klávesnice vůbec funguje?
- david99
- Začátečník

-
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jsem to naflashovat znova, používal jsem různé verze programů a různé biosy v různých kombinacích. Ale pokaždé se prvních 10 plíček zobrazilo červeně (špatně zapsáno) a zbytek zápisu proběhl dobře. Myslím si, že se zničil čip. Přitom jsem s ním zacházel velice opatrně. Slyše jsem, že obvody CMOS jsou velice citlivé na statickou lektřinu, jsetli je to pravda, tak jsem ho asi spálil rukou, jen tak, bez varování, hmm. Nevíš někdo kde by se dal případně koupit dakový čip? To byla moje první a bohužel nejsmpíš asi taky poslední zkušenost se zápisem nového biosu. Škoda. By T.
- david99
- Začátečník

-
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- david99
- Začátečník

-
- ThomasTT
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak jsem splašil náhodou jeden CMOS a naflashoval ho, podle programu proběhlo vše dobře, ale jak jsem nastartoval PC tak zase nefungovala ta klávesnice. Asi je deska v pekle. Měřil jsem napětí na PS/2 portu a je ok, ale klávesnice nesvítí. Všimnul jsem si, že hned vedle PCI chipsetu (nordbrich?) jakoby byla ulomená nějaká součástka, taková ta miniaturní (SMD). žeby to bylo tím? šikla by se mi detailní fotografie té desky (Abit ZM6) pro kontrolu. Tak jestli ji někdo máte a může te ji nafotit, hodně by to pomohlo. A nebo shéma zapojení, ale to výrobce asi nepouští do oběhu. Každopádně dík za pomoc. by T