Epox 8RDA3 /+ /I /Pro (nF2 U400) - tipy, triky a zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

No to je divný.
V XP mám pořád FF a mám tam ještě Me a tam ukazuje display teplotu boardu :lol:
Ale jinak pohoda..... :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tackleberry »

Ukazuje teplotu....to je zajimavy. :D
Ted uz ten PATA nemam pripojenej a mam jen SATA a je to tam porad.
Hlavne ze to funguje, ale je mi to divny. Treba to casem zmizi.
...
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Mně 8RDA3+ klekla po roce a půl (připadám mi to, že všem jede tahle deska OK, jen já měl zas na MB smůlu :( ). Už je v reklamaci.
Postupně se snižovala stabilita systému a teď mi Prime padal(vytuhnul) během pár minut i na defaultu. Často výtuh nebo restart při kompresi videa apod. A to jsem to předtím ani nějak extrémně netočil (nejdřív 10x200 při 1,65V, nebo 9,5x200 při 1,60V).
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Delorean píše:Mně 8RDA3+ klekla po roce a půl (připadám mi to, že všem jede tahle deska OK, jen já měl zas na MB smůlu :( ). Už je v reklamaci.
Postupně se snižovala stabilita systému a teď mi Prime padal(vytuhnul) během pár minut i na defaultu. Často výtuh nebo restart při kompresi videa apod. A to jsem to předtím ani nějak extrémně netočil (nejdřív 10x200 při 1,65V, nebo 9,5x200 při 1,60V).
Jakým způsobem ti klekla? Mě to začalo hlásit C1(po roce provozu).
K té hlášce reserved. Ukazuje to i při nabootování z diskety do dosu? Moc mě to zajímá. Dík.
Co tě nezabije teď, to uspěje později.
Slepé uličky je třeba prozkoumat a světu oznámit: Tudy ne, přátelé.
"Very sad life. Probably have very sad death, but at least there is symmetry."
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pajax píše:K té hlášce reserved. Ukazuje to i při nabootování z diskety do dosu? Moc mě to zajímá. Dík.
No tak jsem nabootoval z diskety a koukam sviti FF. Potom jsem to nechal znovu najet do Windows a koukal na displey. Pri inicializaci SATA tam svitilo 86 a pak se rozsvitilo FF. Po objeveni plochy tam jeste nejakou dobu bylo FF a pak se to zmenilo na 48(Reserved) a na konec jsem zkoncil na cisle 49(coz je nejaky testovani pameti). Tak jsem dal reset a opet to sami, ale az na to ze se mi tam nakonec objevilo 51 misto 48 a pak 50(initialize USB) nebo taky 52(Test pameti).
Nechapu :?
...
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

tackleberry píše:...Nechapu :?
Tahle deska rev 3.1 si ze mě dělá srandu už asi měsíc. Zkus si pohrát nastavením v Biosu. Zkus nastavit shutdown temperatue a warning temperature. A pak zakaž vše co nepoužíváš - třeba to zmizí. Já jsem zakázal i USB 2.0 protože mě to nešlo nainstalovat...
Jinak je EPOX dobrý, mám jen smůlu...
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

To Pajax: mrkni na moje příspěvky na konci threadu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=24521, tam je to popsaný, jak mi deska blbnula.
BTW: změna čísla na displeji po nabootování Win - zkuste se mrknout do nastavení USDM (Epox utilita na monitoring systému) - když je zaškrtnuto "Report CPU temperature to port...", tak se číslo na displeji mění. Jinak zůstává FF.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Delorean píše:To Pajax: mrkni na moje příspěvky na konci threadu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=24521, tam je to popsaný, jak mi deska blbnula.
BTW: změna čísla na displeji po nabootování Win - zkuste se mrknout do nastavení USDM (Epox utilita na monitoring systému) - když je zaškrtnuto "Report CPU temperature to port...", tak se číslo na displeji mění. Jinak zůstává FF.
Číslo 70 je, že v Biosu není nastaven shutdown-tak to bylo u mě. S tou deskou mám stejný problémy. Máš revizi 3.1? Já svoje blepty vedu tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight= a tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0
a tady taky http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight= Nepíská ti taky integrovaná zvukovka? :roll:
Jinak jsem vyloučil grafickou kartu, procesor, paměti, integrované zařízení. Ještě čeká disk a zdroj + kombinace :roll: .
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Měl jsem revizi 1.1 (pasiv na NB).
To že deska klekla jsem potvrdil 100% - vše jsem vyloučil - CPU, RAM, grafika i zdroj OK. Teď naštěstí jedu na vypůjčený 8RDA3I PRO(taky nForce2), i na ní mi všechny moje komponenty jedou super Prime-stable (dokonce základ 11x166=1833MHz při napětí 1,425V místo 1,65V! Nebo 10,5x200=2100MHz při 1,675V).
Teď firma prudí a nechce vadu desky uznat :evil: - že jim to jede OK. Ale když jsem jim tam prve chtěl přivézt na ukázku dva různý kompy, kde se to projeví, tak to nechtěli, že deska stačí. Nejsem žádnej amatér, tak vím kdy je deska K.O.! Už mě ty firmy s reklamacema docela se*ou!!!
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Delorean píše: tak vím kdy je deska K.O.! Už mě ty firmy s reklamacema docela se*ou!!!
Proto mam taky strach to dávat znova reklamovat. Já totiž jako náhradu mám celeron 266 a ten už není zrovna IN. Ach jo. Kolik času/prachů to sežere a výsledek zero. Funguje mě (skoro) stabilně akorát default 2500+ . Nic moc. Ale je to lepší než být měsíc bez počítače. Sice jsem si za tuto desku připlatil kvůli tomu jakou má výbavu a že zvládne 200 FSB ale co. :(
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

To Pajax: Celeron 266 je ještě dobrej. Já jsem si musel rozchodit Pentium90, aspoň pro ten pocit, že mám funkční komp (to je tak zahrát v DOSu Duka3D, ale že na kompu potřebuju taky pracovat už nikoho nezajímá). Teď jsem si naštěstí moh dočasně půjčit 8RDA3I PRO, ta jede naprosto super OK (akorát píská a syčí měnič - což logicky neslyším).
P.S.: Mně ze začátku deska jela stabilně, zhoršovalo se to a teď po roce a půl přestala dávat i default. Prime-výtuh, Memtest chyby, občas výtuh/reset při kompresi videa apod. Podle mě nestabilita non-OC systému nezávislá na veškerých komponentech, oper.systému/ovladačích je jednoznačně na reklamaci. Jestli mi za měsíc mi řeknou, že reklamaci neuznají, tak to tam vymlátim! :twisted:
tackleberry
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Pajax píše:Zkus nastavit shutdown temperatue a warning temperature. A pak zakaž vše co nepoužíváš - třeba to zmizí. Já jsem zakázal i USB 2.0 protože mě to nešlo nainstalovat...
Jinak je EPOX dobrý, mám jen smůlu...
Hmm tak jsem si s tim nastavenim pohral a porad tam to FF nemam :(
...
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Mám 8RDA3+PRO a zničeho nic mi nenajel počítač, pouze se roztočí větráky a to je vše :( na displeji svítí 1d (Initial EARLY_PM_INIT switch) nevíte někdo co to znamená?
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

To se stalo úplně zničeho nic?
Do BIOS se dostaneš?
Zkus zkontrolavat kabely od Hdd, vůbec všechny kabely.
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

Doslova z ničeho nic, stahoval jsem z internetu nějaké data a při tom jsem měl vypnutý monitor. Za pár hodin jsem ho zapnul a nic NO SIGNAL :( a na displeji desky se objevilo 1d. Restart, clear CMOS, nic nepomáhá, tak nevím, jestli neodešla deska.
Intel C2D E4600 2.4GHz, AsRock 4COREDUAL-SATA2, 2x1GB A-DATA DDR, Radeon X1950Pro, Zdroj Nexus NX-4090 (400W), SAMSUNG 226BW, SB Live!, Genius SW-5.1 Home Theater, DVD, atd...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ricardo píše:Doslova z ničeho nic, stahoval jsem z internetu nějaké data a při tom jsem měl vypnutý monitor. Za pár hodin jsem ho zapnul a nic NO SIGNAL :( a na displeji desky se objevilo 1d. Restart, clear CMOS, nic nepomáhá, tak nevím, jestli neodešla deska.
Pokud je v záruce tak jí reklamuj, zkusil bych jetě zkontrolavat ty kabely a zkus vyndat baterku.....
Ricardo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ricardo »

V záruce ještě je, před třemi měsíci se mi totiž stalo úplně to samé. Tak to vypadá, že mi nějaký komponent odpaluje desku, je to vůbec možné, nebo mám prostě jenom smůlu na špatné kousky :(
MAX.W
Nováček
Nováček

8RDA3+ jak zjistim revizi desky ???

Příspěvek od MAX.W »

Může mi někdo poradit jak mám zjistit revizi desky 8RDA3+ ?

A jaké paměti použit pro přetaktovaný Athlon 2500+ na 3200+
(co to znamená těch PC533 , PC400 a DDR2)

2 ks - DIMM DDR TwinMOS 512MB PC400 CL 2,5 1 880,- Kč
2 ks - DIMM DDR Kingston .512MB PC400 CL2.5 BOX 2 330,- Kč
2 ks - DIMM DDR Kingston HyperX 512MB PC400 CL2 BOX 2 730,- Kč
2 ks - DIMM DDR2 Kingston 512MB PC533 BOX 2 990,- Kč

Diky :wink:
Pajax
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajax »

Ricardo píše:V záruce ještě je, před třemi měsíci se mi totiž stalo úplně to samé. Tak to vypadá, že mi nějaký komponent odpaluje desku, je to vůbec možné, nebo mám prostě jenom smůlu na špatné kousky :(
To si říkám taky, docházím k názoru, že možné to je...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: 8RDA3+ jak zjistim revizi desky ???

Příspěvek od Dzin »

MAX.W píše:Může mi někdo poradit jak mám zjistit revizi desky 8RDA3+ ?

A jaké paměti použit pro přetaktovaný Athlon 2500+ na 3200+
(co to znamená těch PC533 , PC400 a DDR2)

2 ks - DIMM DDR TwinMOS 512MB PC400 CL 2,5 1 880,- Kč
2 ks - DIMM DDR Kingston .512MB PC400 CL2.5 BOX 2 330,- Kč
2 ks - DIMM DDR Kingston HyperX 512MB PC400 CL2 BOX 2 730,- Kč
2 ks - DIMM DDR2 Kingston 512MB PC533 BOX 2 990,- Kč

Diky :wink:
Vše tu je už několikrát dokonce mraky threadů jak o Epoxu tak o bartonu 2500@3200.
U RAM je "400-533" rychlostní specifikace pokud máš Bartona 200x11=2,2Ghz tak 200MHz je rychlost FSB a DDR pamětí. U tohoto typu CPU by měla být pro dosažení max.výkonu 1:1 FSB , RAM. Takže 200x2DDR= 400 takže 400MHz RAM stačí.
Revize je jak na krabici tak na desce napsaná.
Já bych tam z těch tvých dal tyto 2 ks - DIMM DDR Kingston HyperX 512MB PC400 CL2 BOX jelikož mají CL2 Nastav časování 11-3-3-2, těch 11 mají nForce rádi.... :)
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“