V XP mám pořád FF a mám tam ještě Me a tam ukazuje display teplotu boardu

Ale jinak pohoda.....

Moderátor: Eddward
Jakým způsobem ti klekla? Mě to začalo hlásit C1(po roce provozu).Delorean píše:Mně 8RDA3+ klekla po roce a půl (připadám mi to, že všem jede tahle deska OK, jen já měl zas na MB smůlu). Už je v reklamaci.
Postupně se snižovala stabilita systému a teď mi Prime padal(vytuhnul) během pár minut i na defaultu. Často výtuh nebo restart při kompresi videa apod. A to jsem to předtím ani nějak extrémně netočil (nejdřív 10x200 při 1,65V, nebo 9,5x200 při 1,60V).
No tak jsem nabootoval z diskety a koukam sviti FF. Potom jsem to nechal znovu najet do Windows a koukal na displey. Pri inicializaci SATA tam svitilo 86 a pak se rozsvitilo FF. Po objeveni plochy tam jeste nejakou dobu bylo FF a pak se to zmenilo na 48(Reserved) a na konec jsem zkoncil na cisle 49(coz je nejaky testovani pameti). Tak jsem dal reset a opet to sami, ale az na to ze se mi tam nakonec objevilo 51 misto 48 a pak 50(initialize USB) nebo taky 52(Test pameti).Pajax píše:K té hlášce reserved. Ukazuje to i při nabootování z diskety do dosu? Moc mě to zajímá. Dík.
Tahle deska rev 3.1 si ze mě dělá srandu už asi měsíc. Zkus si pohrát nastavením v Biosu. Zkus nastavit shutdown temperatue a warning temperature. A pak zakaž vše co nepoužíváš - třeba to zmizí. Já jsem zakázal i USB 2.0 protože mě to nešlo nainstalovat...tackleberry píše:...Nechapu
Číslo 70 je, že v Biosu není nastaven shutdown-tak to bylo u mě. S tou deskou mám stejný problémy. Máš revizi 3.1? Já svoje blepty vedu tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight= a tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0Delorean píše:To Pajax: mrkni na moje příspěvky na konci threadu: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=24521, tam je to popsaný, jak mi deska blbnula.
BTW: změna čísla na displeji po nabootování Win - zkuste se mrknout do nastavení USDM (Epox utilita na monitoring systému) - když je zaškrtnuto "Report CPU temperature to port...", tak se číslo na displeji mění. Jinak zůstává FF.
Proto mam taky strach to dávat znova reklamovat. Já totiž jako náhradu mám celeron 266 a ten už není zrovna IN. Ach jo. Kolik času/prachů to sežere a výsledek zero. Funguje mě (skoro) stabilně akorát default 2500+ . Nic moc. Ale je to lepší než být měsíc bez počítače. Sice jsem si za tuto desku připlatil kvůli tomu jakou má výbavu a že zvládne 200 FSB ale co.Delorean píše: tak vím kdy je deska K.O.! Už mě ty firmy s reklamacema docela se*ou!!!
Pokud je v záruce tak jí reklamuj, zkusil bych jetě zkontrolavat ty kabely a zkus vyndat baterku.....Ricardo píše:Doslova z ničeho nic, stahoval jsem z internetu nějaké data a při tom jsem měl vypnutý monitor. Za pár hodin jsem ho zapnul a nic NO SIGNALa na displeji desky se objevilo 1d. Restart, clear CMOS, nic nepomáhá, tak nevím, jestli neodešla deska.
To si říkám taky, docházím k názoru, že možné to je...Ricardo píše:V záruce ještě je, před třemi měsíci se mi totiž stalo úplně to samé. Tak to vypadá, že mi nějaký komponent odpaluje desku, je to vůbec možné, nebo mám prostě jenom smůlu na špatné kousky
Vše tu je už několikrát dokonce mraky threadů jak o Epoxu tak o bartonu 2500@3200.MAX.W píše:Může mi někdo poradit jak mám zjistit revizi desky 8RDA3+ ?
A jaké paměti použit pro přetaktovaný Athlon 2500+ na 3200+
(co to znamená těch PC533 , PC400 a DDR2)
2 ks - DIMM DDR TwinMOS 512MB PC400 CL 2,5 1 880,- Kč
2 ks - DIMM DDR Kingston .512MB PC400 CL2.5 BOX 2 330,- Kč
2 ks - DIMM DDR Kingston HyperX 512MB PC400 CL2 BOX 2 730,- Kč
2 ks - DIMM DDR2 Kingston 512MB PC533 BOX 2 990,- Kč
Diky