Vhodne CPU za E6750 ke grafice GTX 650TI

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

SSakul
Nováček
Nováček

Re: Vhodne CPU za E6750 ke grafice GTX 650TI

Příspěvek od SSakul »

Posledni prosba .. Nemohl by si mi tu hodit nejaky link na ten novy bios co musim flashnout ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Prostě ho stahni zde, jak jsi ho mohl nenajít?

https://www.asus.com/Motherboards/P5KPL ... _Download/

A flashni to teď, ještě než budeš měnit CPU.
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Aha tady jsem te moc nepochopil .. Ja myslel, že budu potřebovat nějakou " spešl " verzi biosu pro ten Xeon ..

Tuhle verzi biosu 0702 už mám nějakou dobu flashnutou :D

Tak snad by už vše mělo být OK

Pak postnu jak to celé dopadlo a nakolik se dostanu stabilně.

Každopádně díky moc za pomoc
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne, žádné spešl biosy neexistujou, většinou jde o typ jádra CPU, jakmile tvůj bios podporuje 45nm quady obvykle najede se všema, i ty co nejsou v oficial support listu, na to se zde sází u toho Xeonu. To ani neni LGA775 CPU, je to LGA771 CPU modifikovanej aby se dal nacapt do LGA775, a prostě se zjistilo že krom X38 a X48 chipsetů to desky vesměs sežerou a funguje to jak má.
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

JJ dost jsem o tom zjišťoval, jen ten bios me trošku zmátnul ..
Teď už jen nezbývá než čekat, co vůbec to ten týpek pošle :-D
Ale prodává je už rok a feedback má dobrý , tak snad to bude v pohodě.
Právě jsem váhal, jestli nevzít radši top rated sellera a modnout si to sám .
Ušetřil bych asi 250 včetně té pásky na piny, ale pokud vše dojde tak jak má, tak v tom nevidím problém

Díky za tip
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Takže xeon už je doma . Rozdíl je poznat, akorát mě mrzí, že se mi ho nepodařilo vůbec OCnout . Když jsem zvedl FSB z 333 na jakékoliv vyšší , Hodilo to po zátěži Core damagerem modrou obrazovku a konec .. Teploty přitom byly v pohodě ..

Akorát stejně i po flashnutém biosu jsem musel ještě modnout a nacpat tam soubory na 771 socket
Bios totiž hlásil pořád chybu, že potřebuju update na využití plného potenciálu ..

Nevím, jakto že nejde OCnout .. Jestli mě brzdí paměti kingston 2g-udimm, Nebo deska P5Kpl-cm nebo prostě procesor .. Starý E6750 bežel na 400FSB ůplně v pohodě tady se nedostanu přes 333

Edit : Takže se mi nakonec podařilo stabilně aspoň 3.2Ghz (366 fsb) .

Výkon je opravdu poznat , limitujou mě bohužel Ramky .. kdybych měl 1066mhz ramky , šlo by to víc , Ale i tak Super kup
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To by neměly, RAM by jsi měl vždy držet synchro s FSB, tzn při FSB 366 by paměti měly jet na 732Mhz s co nej latení co dostaneš.
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

No ty ramky jsou 667 .. Akorát je zvláštní, že s E6750 jely na 400FSB a s Xeonem je 366 strop ..

(ono ta deska p5kpl-cm ma kurevsky ořezaný bios a půlka věcí tam nejde ani nastavit)

Poměr mám 1:1
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Hmm, hele, ono, to že jde hůř taktovat může bejt taky tim že quady rády chtěl měnit voltáž mezi jádry (vnitřní komunikace) to total low-end boardy neuměj. Také napájecí kaskáda je šíleně slabá. Já jsem původně na ten board ani nekouklal sylšel jsem že to začínalo P5K (což byly mainstream P35 boardy) a řikal jsem si hned "jasně bude OK", ale nakonec se z toho vyklubal total low-end G31 board.

Nech to bejt, v SW co podporuje 4 jádra se ti výkon zvedl dost a jinak bych to moc nehrotil ta deska na to nemá.
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Stará dobrá deska mi odešla 3 roky zpátky a sehnal jsem tenhle krám.
Ale říkám koupě nelituju a dík za pomoc
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

No a o tom to je, průměrná životnost 775 boardů je 2-3 roky, proto ti každej radil jít do 1151 a vykašlat se na staré boardy. I ten co máš teď těžce přesluhuje, ale už to přežilo takovou tu kritickou hodnotu tak ti snad ještě ňákej čas poběží. Kdyby ti to chcíplo mam tu pár 775 boardů co už nemaj využití ale jsou to OK boardy.
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Ok beru na vědomí.. Hele náhodou asi nechceš za poštovné Ati 2900XT a Ati 4870 co ? v Obou něco chcíplo ale bylo mi líto je vyhodit za ty težké prachy co stály
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne, nechci, na 90% 2900XT umřela na studeňák a 4870 na spálenou kaskádu nebo taky studeňák, dnes už je to stejně DX10 useless HW s šílenou spotřebou v idle i kdyby to fungovalo tak bych to v žádném PC neměl.
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Pro korektní podporu Xeonu je vhodné nahrát do desky BIOS s upraveným mikrokódem. Lze to udělat svépomocí, nebo stáhnout již upravený.
Knowledge is power
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Jo jak už jsem psal výš .. mikrokody jsem si do biosu hodil hned na začátku..

Dneska jsem zkoušel alespoň srazit teplotu co nejmíň

vylapoval jsem procesor a v burnu při 3.3Ghz mám průměr všech jader 52 Stupňů .. Na 1. Jádru bylo max 57 .

Víc než 3.3Ghz to bohužel při burnu spadne . No teplotou to asi nebude :D
Ta deska je hold shit ale dragon age inquisition na medium jede na 60fps a fallout 4 taky pojede takže no problem :-D
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Hele doc_zenithe jen tak ciste ze zvedavosti .. psal si ze mas doma
nejake funkcni desky na 775 .. Za kolik bys byl ochotny spustit nejakou solidnejsi na OC toho xeona , kdybych
ti hodil tu moji desku na protiucet . A mozna i rychlejsi pameti nez ty 2x 2gb 667 kingstony bych
taky s doplatkem vymenil ..

Stve me totiz, ze mam doma vyborny procak i solidni chlazeni
a stejne to poradne neOCnu..
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

DDR2 paměti na prodej nemám, a ty desky taky nejsou žádný allstarts, jak jsem řikal, jsou to zbytky. Jediná pořádjná co mam je 975xka od Asusu s PCI-X slotama ale tu neprodam protože tu mam na testy voodooček. Ty co bych byl ochotenj pustit jsou: Jedna je G41 chipset low-end, kombo DDR2/DDR3 (Gigabyte GA-G41M COMBO) ta má jednu mizernou vlastnost, a to že když jí člověk přetaktuje pak vypojí napájení od sítě/elektriky, tak už nepostne, bez ohledu na to jaké OC či použitý CPU to byl, vždy se pak minutu cyklicky restartuje až zázračně naběhne v defaultu. Naštěstí si předchozí nastavení pamatuje takže je třeba dát jen save + exit, ale....

A druhá je Gigabyte G33M-S2, to už je lepší stroj ale jestli a jak je vhodná na taktování quadů těžko říci, nikdy jsem to na ní nezkoušel protože s Core2 už se dávno nezabejvám. O tvou desku zájem nemam, jediný 775 desky o který mam záíjem jsou buďto s PCI-X sloty a nebo s AGP založený na I865 + podpora C2D do retro kompů a těch už jsem si pořídil do zásoby dost.
SSakul
Nováček
Nováček

Příspěvek od SSakul »

Prvni si zkusim sehnat aspon na vypujceni rychlejsi ram nez 677, 800 nebo idealne 1066 a zkusit tam dat treba 400 Fsb , ktere na c2d jelo ..
Ten G33M-S2 ma max fsb 1333 . Ta moje ma 1600 .. a nevim jak novejsi update,
Ale na starsich verzich biosu pry neslo nastavit 1:1 dram fsb .
A tu vypinajici desku to nvm.. muj maly co chvilku neco vypne nebo vytahne :D
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

SSakul píše:Jo jak už jsem psal výš .. mikrokody jsem si do biosu hodil hned na začátku..
Nj. Zmátl mě odkaz na stránky Asusu. A ta pozdější zmínka mi unikla. :oops:
Knowledge is power
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

SSakul píše:Prvni si zkusim sehnat aspon na vypujceni rychlejsi ram nez 677, 800 nebo idealne 1066 a zkusit tam dat treba 400 Fsb , ktere na c2d jelo ..
Ten G33M-S2 ma max fsb 1333 . Ta moje ma 1600 .. a nevim jak novejsi update,
Ale na starsich verzich biosu pry neslo nastavit 1:1 dram fsb .
A tu vypinajici desku to nvm.. muj maly co chvilku neco vypne nebo vytahne :D
Ne! Přestaň do toho investovat! Tímhle směrem za chvíli zjistíš že jsi utratil co by tě stála Skylake I3 která ba byla 2x rychlejší, už do toho nedej ani korunu, tečka.
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“