jinak se omlouvam ze ten omyl ... myslel jsem ze mas 6800le soryTommi píše:mam NU a zatial neotvorene pipkyK!ll3r píše:i kdyz ma tommy 6800le a otevrene pipky furt mam o 400bodu vic
a menej bodov mam halvne koli CPU
ale ja tak lutujem ze som nezobral 6600GT
GF 6600GT vs. GF 6800LE
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- K!ll3r
- Středně pokročilý

- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
souhlas a i kydž odemknete 6800LE tak je to sice supr ale výkon 6600GT po OC je více než dostačující....K!ll3r píše:myslim ze 6600gt je opravdu lepsi volba , nemusite nic odemykat pohoda , kdyz neodmknete 6800le tak se muzete jit odstrelit vyhodily jste 2500 navic za horsi grafiku
Musim se přiznat že investici do GK víc jak 7000,- považuji za vyhazování peněz...do normáního PC...když na to někdo má...tak prosim ale dobrej kauf to neni...
- Meridius
- Středně pokročilý

-
Kille a spol: z jednoho úspěchu v přetaktování nelze dělat mýtus nebo dokonce pravidlo. Opravdu jsem neviděl karty, které by se daly takto přetaktovat v běžných prostředcích. Co test, tak overclock max 550/1150 a spíš méně. Navíc, pořád jsi nenapsal čím to chladíš a jakými úpravami ta karta prošla. Určitě proběhlo zvyšování napětí atd a určitě je to karta vybraná z mnoha, že?
A pro normální provoz bude určitě potřeba výměna chladiče.
Dále, nepovažuju zaškrtnutí zbylých pipelines na 6800 LE v rivatuneru za něco extra náročného a berme také to, že zatím ty karty prostě otevřít jdou téměř všechny minimálně na 6800 NU. Opět pomiňme fakt, že některé ty pipky prostě vadné budou mít.
Ad paměťová sběrnice: Samo, že na stavbě jádra záleží, ale pokud je paměťová dálnice úzká, tak se velké objemy textur přesouvají těžko. Navíc při vysokých rozlišeních a zaplých vyhlazováních vidíte, že ten výkon mluví pro 256 bit. Já to vidím tak, že pokud má 6600 GT "problémy" ve vysokých rozlišeních teď, tak je bude mít v detailnějších hrách za několik měsíců už na rozlišeních nižších.
Ale co je nejdůležitější? Cena.. 6600 GT s OC je super. Na základních frekvencích je to také jasné. Ovšem počítám-li, že v drtivé většině případů kupujeme místo 6800 LE vlastně 6800 NU nebo dokonce 6800 NU s 16/6, tak se mi ta cena 8000 za 6800 LE (defacto 6800 NU) zdá výborná. TO už si myslím, že má nejhorší poměr 6800 NU.
Dále, nepovažuju zaškrtnutí zbylých pipelines na 6800 LE v rivatuneru za něco extra náročného a berme také to, že zatím ty karty prostě otevřít jdou téměř všechny minimálně na 6800 NU. Opět pomiňme fakt, že některé ty pipky prostě vadné budou mít.
Ad paměťová sběrnice: Samo, že na stavbě jádra záleží, ale pokud je paměťová dálnice úzká, tak se velké objemy textur přesouvají těžko. Navíc při vysokých rozlišeních a zaplých vyhlazováních vidíte, že ten výkon mluví pro 256 bit. Já to vidím tak, že pokud má 6600 GT "problémy" ve vysokých rozlišeních teď, tak je bude mít v detailnějších hrách za několik měsíců už na rozlišeních nižších.
Ale co je nejdůležitější? Cena.. 6600 GT s OC je super. Na základních frekvencích je to také jasné. Ovšem počítám-li, že v drtivé většině případů kupujeme místo 6800 LE vlastně 6800 NU nebo dokonce 6800 NU s 16/6, tak se mi ta cena 8000 za 6800 LE (defacto 6800 NU) zdá výborná. TO už si myslím, že má nejhorší poměr 6800 NU.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
- K!ll3r
- Středně pokročilý

z cca 20ks co jsem mel doma sla vetsina na 570/1200 ! to za prve a take pochop ze normalni clovek ani nevi co to pipelines je .. takze ve finale , je to jasne co si vybere jinak ad 256bit jsem psal priklad je to opravdu nesmysl a mytus zkus si to sam doma , ti snad jednu budu muset poslatMeridius píše:Kille a spol: z jednoho úspěchu v přetaktování nelze dělat mýtus nebo dokonce pravidlo. Opravdu jsem neviděl karty, které by se daly takto přetaktovat v běžných prostředcích. Co test, tak overclock max 550/1150 a spíš méně. Navíc, pořád jsi nenapsal čím to chladíš a jakými úpravami ta karta prošla. Určitě proběhlo zvyšování napětí atd a určitě je to karta vybraná z mnoha, že?A pro normální provoz bude určitě potřeba výměna chladiče.
- Meridius
- Středně pokročilý

-
- martin_CZ
- Začátečník

- Bydliště: 4. pilir Karlova mostu od Maly Strany..je tu nejake wifi, nez se zeptate :)
- Kontaktovat uživatele:
poslete mi taky jednu.. dam vam za ni muzejni kousek - celerona 300 s pasivnim chlazenim... pri objednani do 30minut dostanete CD-ROM 8xMeridius píše:Kille to beru, pošlu ti na oplátku tu svou na otestování
---
nasel sem preknej leadtek (6600GT AGP), tak sem se optal na dostupnost, tak az napisou (snad napisou), tak napisu
http://www.anacomp.cz/Ecat/Anacomp/prod ... VG&start=1
ASUS F3T
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
nenasla by sa jedna aj premna ?
na oplátku tu mám jednu fx5200, vid podpis
moj nazor je taky, ze rozdiel medzi 128bit a 256bit urcite VIDIET, len to ze uz pri takych vysokych freq. jeten narast malicky...ja osobne by som siel do 6600GT - nepotrebujem 1600x1200 pri 8xAA a 8x anizo
na oplátku tu mám jednu fx5200, vid podpis
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
- sudd3n
- Nováček

necakal som ze 6600gt sa da az tolko nataktovat i ked je to len s par kusou jedna ale snad ak si tuto kartu zoberem sa na mna usmeje stastie 
ale zatial mam otazku za kolko a kedy to bude na slovensku
a ete uvazujem o 6600 cistej a ci sa da taktnut na 6600gt lebo ak hej tak to sa mi viac oplati cista 6600 taktnut na GT lebo na to pozeram mmntalne cenovo
a ete uvazujem o 6600 cistej a ci sa da taktnut na 6600gt lebo ak hej tak to sa mi viac oplati cista 6600 taktnut na GT lebo na to pozeram mmntalne cenovo
- marosh
- Nováček

-
Ja mam XFX 6600GT nataktovanu na 500@575 a 1000@1200. Bezi bez problemu, max teplota pri 3DMark2005 72°C. Skusal som ist aj vyssie, ale pamate pri vacsej frekvencii ako 1200 nikdy nepresli testom. GPU nebolo problem dostat aj na 600, ale pri 3DMarku sa objavili pomerne velke chyby. Znizoval som GPU frekvenciu a dostal som sa na 575, kde vsetko vyzera byt O.K. Chcem sa opytat, ci niekto skusal zdvihnut voltage na AGP a ci to pomohlo pri taktovani a kolko je asi tak bezpecna hranica?
- zombux
- Odborník PCT

6600 na 6600GT? PCI Express ani náhodou, mají jiný paměti (6600 má DDR, 6600GT má DDR3). u AGP verze by to šlo, 6600 je jen podtaktovaná GT se stejnýma pamětma. ale cenově je hodně vysokosudd3n píše:necakal som ze 6600gt sa da az tolko nataktovat i ked je to len s par kusou jedna ale snad ak si tuto kartu zoberem sa na mna usmeje stastie
ignorelist: kremrole a dezoláti
- sudd3n
- Nováček

to ako vazne je 6600 AGP cenovo ako GT AGP ? hm PCI express ako pozeram je na tom inak lebo tam je rozdiel medzi nimy 2 litre tak preto sa pytam.. takze AGP bude cenovo ronvako? sakra no a teraz mozem zhanat plus dalsie litre na vysezombux píše:6600 na 6600GT? PCI Express ani náhodou, mají jiný paměti (6600 má DDR, 6600GT má DDR3). u AGP verze by to šlo, 6600 je jen podtaktovaná GT se stejnýma pamětma. ale cenově je hodně vysokosudd3n píše:necakal som ze 6600gt sa da az tolko nataktovat i ked je to len s par kusou jedna ale snad ak si tuto kartu zoberem sa na mna usmeje stastie
a ete uvazujem o 6600 cistej a ci sa da taktnut na 6600gt lebo ak hej tak to sa mi viac oplati cista 6600 taktnut na GT lebo na to pozeram mmntalne cenovoto už se vyplatí koupit rovnou GT