Radeon Software Crimson Edition

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
pilarius
Začátečník
Začátečník

Re: Radeon Software Crimson Edition

Příspěvek od pilarius »

Jo, právě se objevily i v Software Update v Catalystech. Ještě před čtvrt hoďkou tam nebyly.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Vypadá to na okopírovaný nápady z Nvidia ovladačů... kdepak už jsem třeba tu shader cache viděl, nebo fps limiter.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

DoctorD
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od DoctorD »

Nevypadá to zle, ač je hromada věcí zkopčená.
http://diit.cz/clanek/radeon-software
HafanPetr
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od HafanPetr »

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ache:FRTC bylo v ovladacich dlouho, spise konecne ma podporu i pro DX9.
Frame Rate Target Control Enhancements:

FRTC enhancements include: power saving capabilty, support for DirectX® 9 titles and an extended range for target control (30 - 200 FPS).
AllowedCry
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od AllowedCry »

Už sosám :mrgreen:
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || AMD RX 7900 XTX @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Výkon se moc nezvednul (CPU overhead se nesnížil) takže v tomto ohledu bleh, ale hodí se FRTC konečně pro DX9 (sám nechápu proč takovéto věci nejsou API-independent) a hlavně nastavení délky pedbufferu ( flip que size) vypadá to že konečně funkční, toto je opravená věc kterou si marketing převzal jako novinku, jedna z věcí co přestaly fungovat spolu s vynucováním AA traa vsync a apod cca v roce 2007-8.
knedla
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od knedla »

Nastavená křivka otáček ventilátoru dle teploty v Afterburneru asi tady fungovat nebude, ne ?
Gigabyte B 660 gaming X, intel i5 12 600, 850 W MSI, MSI RTX 4070 Ti trio Gaming X
ChaoSborn
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChaoSborn »

Aj ked som zmazal predoslu verziu ovladacov, po naistalovani tychto sa mi nastavyli polovycne takty GPU.
VSR funguje uz aj na mojom VGA monitore.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Skutečné kvality nového softwaru by měly odhalit uživatelské zkušenosti. Pokud však prozatím dostupným informacím mohu věřit, vypadá to, že se CPU Overhead přece jen o něco snížil, nárůsty zaznamenávají už i relativně odladěné hry a dle wccftechu nárůsty zaznamenaly všechny testované hry (a že jich není zrovna nejméně), což by poukazovalo na efektivnější metodu využívání výkonu hardwaru.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Mé první dojmy jsou pozitivní, ale hned jsem narazil na pár drobností, které by se mohly doladit.
Graficky je to uživatelské rozhraní povedené, i když mě spíše vyhovuje strohé řazení položek do sloupců s řádky, než ty dlaždice. Ale dá se na to zřejmě zvyknout.

Zaujaly mě ty profily, které si ovladače automaticky vytvořily pro všechny instalované hry. Je fajn, jak snadno nastavíme ke každému profilu podrobné předvolby, včetně úrovně přetaktování. Naopak mě zarazilo, že pokud si vytvořím nějaký profil, nemám k dispozici žádnou volbu, kterou mohu tento profil zcela vymazat, nebo editovat jeho název.

Také nechápu, proč v položce OverDrive pro taktování se takty jádra nastavují v procentech. Přitom takty pamětí se nastavují klasicky v MHz a indikátory obou položek ukazují také hodnoty v MHz. Také by bylo fajn, kdyby se daly hodnoty indikátorů zobrazit během hry na displeji monitoru, tak jako u AB.

Naopak chválím to řízení snímkové frekvence, které funguje skvěle a nastavitelný rozsah do 30 do 200 FPS je zcela dostačující.

Také jsem si všiml položky na podrobné nastavení vlastností rozlišení LCD panelu (rozlišení, kmitočet, vodorovné a svislé časování, délky zatemňovacích impulzů, takt pixelů, apod.). Možná, že to bylo v ovladačích i dříve, ale teprve teď jsem na to narazil a jsem překvapen, jak si mohu snadno LCD zprznit :wink:
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

PET5: už je taky instaluju :-)
To co popisuješ, profily, nastavení LCD (= že by už konečně možnost přetaktování na AMD?) i tyhle věci už dávno můžeme znát z Nvidia ovladačů. :-D

EDIT: začnu negativně :)
první fail: V nových ovladačích se promítá OSD nabídka Afterburneru!
http://abload.de/img/fallout4_2015_11_14_1h7sh3.png
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Ache: No já jsem raději to taktování LCD nezkoušel. Nevím, co si mohu u svého panelu dovolit a nerad bych si jej odvařil. Můj model už ani nemá podporu značkového servisu. Je to prostě veterán.
Ale ty to můžeš prubnout. Je to pod volbou "Předvolby" - "Další nastavení Radeon" - "Mé digitální ploché displeje" - "Vlastní rozlišení".

EDIT: Mě se to zobrazení AB nezobrazuje a přitom jej mám nastaveno globálně. Ale je to pěkné těch 21 FPS :-D
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Ted jsem odzkousel vnutit AA, omezit FPS na 61 do prastareho MU Online a jede to.

PET: Smazat profil jde. Prejmenovat bohuzel nejde ...
LeBron23CAVS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeBron23CAVS »

GUI se mi líbí, ale co se týče výkonu, tak pro mě katastrofa. U zaklínače mám často patrný microstutter, který na předešlých ovladačích nebyl a celkově mi to jede prostě o dost hůř. Také NBA 2K16 má nějak moc drobných záseků a je to dost nepříjemné, opět až po instalaci nových ovladačů, předtím téměř bez problému. Instalace načisto po odstranění všech zbytků předešlých driverů, tak nechápu, kde je chyba. Za chvíli testnu víc her, ale osobně jsem zklamaný a nechápu, čím to může být. :(
Naposledy upravil(a) LeBron23CAVS dne úte 24. lis 2015, 18:35, celkem upraveno 1 x.
gpu: Suprim RTX 5090 | cpu: Ryzen 9950x3D | cooler: NZXT Kraken Elite 360 wh (2024) | ram: GSkill 64GB 6000MHz cl26 | mb: ASUS X870E Hero | psu: Seasonic Prime TX-1600 | storage: Samsung 9100 Pro 2TB, Sasmung 990 Pro 2TB + 1TB | case: Phanteks Enthoo Evolv X wh
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

killerek píše:PET: Smazat profil jde. Prejmenovat bohuzel nejde ...
Můžeš prosím upřesnit, čím se ti to podařilo? Já jej mohu jen resetovat.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

PET5 píše:Ale ty to můžeš prubnout. Je to pod volbou "Předvolby" - "Další nastavení Radeon" - "Mé digitální ploché displeje" - "Vlastní rozlišení".
S tim se vyblbnu až to přimojim k intelu, teď sem to jen nahodil do AMD... další hry na testy čekají. Takže na blbinky čas není.
Jinak zbytek vypadá fakt jak kopírka NVidia funkcí. :-D

Dizajn dlaždic se mi sice nelíbí, ale je to přehlednější a hezčí než ty CCC co měli předtím.

Ale na dizajnu ovládacího panelu to fakt nestojí! Důležitý jsou hlavně možnosti nastavení, a pak samotná kvalita ovladače. :!: A na to je brzo s hodnocením.
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

PET: takto ...
Profil.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“