PC sestava pro 3ds Max

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Natural
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: PC sestava pro 3ds Max

Příspěvek od Natural »

Co máš teďka za grafiku? Že bys na ní dojel ten půlrok a pak koupil pascal :) Měl by mít více VRAM než maxwell.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Z těch informací, které jsi uvedl usuzuji, že potřebuješ co nejvyšší výkon procesoru pro rendering a co nejvyšší výkon grafické karty v OpenGL pro viewport. CUDA nevyužiješ, takže při výběru grafické karty se zaměř na její výkon v OpenGL.
Pomocí afterburneru si otestuj výkon a vytížení své stávající grafické karty v nějakém vzorovém projektu. Pak si vyhledej srovnávací testy grafických karet a porovnej jejich výkon v OpenGL. Rozdíl ve výkonu bude přímo úměrný profitu, který s novou grafikou získáš.

Moje zkušenosti jsou takové, že žádná současná grafika pod OpenGL neposkytuje takový výkon, aby byl náhled na složitější 3D scénu dostatečně plynulý. Já pracuji zejména s detailními modely postav a pokud spustím realtime náhled s vykreslením stínů, AO a vyhlazováním, tak relativně plynule se pohybuji ve scéně s pouze jednou postavou a jednoduchým interiérem. Přitom aplikace během náhledu redukuje velikost textur a omezuje počet světelných zdrojů. Zatím musím hardwarové stínování náhledu scény vypínat a ladění provádím pomocí kontrolních renderů. Klidně bych si tedy vystačil s mnohem slabší grafikou.

Je otázka, jak na tom bude nová generace grafických karet. Zřejmě budou výkonnější, ale nemyslím, že to bude stačit. Takový optimista nejsem.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
materez
Nováček
Nováček

Příspěvek od materez »

caute, chci vsem podekovat za vase nazory a rady, ktere mi velice pomohly pri vyberu.

nakonec jsem teda zvolil
corsair 750 rm
i7 5820K
gtx 980 ti
64 gb ram DDR4 2800
zakladka msi gaming 7
samsung evo 1 tb ssd
2x 3tb ssd pro dalsi data
scythe ninja 4, byl jsem prekvapen jak je ten chladic velkej

zde prilozim nejake obrazky:

Obrázek

Obrázek
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Ale fuj, co ten letitý prach ve skříni? :shock: Když jsi měl skříň prázdnou, byla ideální možnost na její vyčištění. Nechybí na té skříni prachové filtry?
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
materez
Nováček
Nováček

Příspěvek od materez »

Aaaaa sem cekal kdo na to zareaguje jako prvni, hele ja nemam cas na nejake cisteni krabice, projel sem to kompresorem cele a ty usazeniny sem sral. Prach me nezajima ten je byl a bude :) jednou za mesic to profuknu kompreaorem a je klid.
IVNAtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od IVNAtor »

mozem sa opytat ludkovia v com konkretne pracujete ? a s akym objemom polygonom koncite scenu ( vray proxies nepocitajte ako cele ) napr.
ja mam sice len 8 gb ram ale jedine kde pocitujem potrebu mat viac je rendering , tak pol roka dozadu som mal velke problemy aj stymto ze mi jeden 15 mega snimok s proxinami rendrovalo kludne 20 hod ale nasiel som jednu sikovnu featuru solidrocks co mi prepocita podla vzdialenosti od kamery subdivs na vsetky shadre a optimalizuje complet scenu cize z 20 hod sa to posunulo na nake 2-3 hod a dake rozdiely v kvalite nebadam

Venujem sa tomu len ako hobby tak by ma zaujmalo co si o tom myslite :) hlavne tie polygony lebo tuto hovori ze v desiatkach millionov ale neviem si predstavit bez vray proxies a display as box aby to dokazala aj titanka a i7 bez zasekov v shade mode zobrazovat v 3ds max napr. zbrush je ina kapitola
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

No právě Zbrush dobře demonstruje, že samotní počet polygonů není tím hlavním problémem, který klade největší požadavky na výpočení výkon a paměťové prostředky. S miliony polygonů šlo pohodlně pracovat i na PC se stařičkým Phenomem II a 4 GB RAM.

Kromě ZBrush já pracuji v aplikaci Poser 11 Pro. Zde se obvykle nepoužívají 3D objekty s velkým počtem polygonů (nejde o miliony). Objekty jsou v tomto smyslu optimalizovány, nicméně aplikace by byla schopna zpracovat i objekt s miliony polygonů. Hlavní zátěží jsou detailní textury a jejich velké množství. Pokud pracuji s komplexní scénou, tak během náhledu je velikost textur automaticky snižována, takže scéna zabírá jen jednotky GB RAM (většinou nepřesáhne 10 GB). Během renderu pak není problém zaplnit stejnou scénou více než 25 GB RAM. Samozřejmě musím dobře plánovat, kolik a jakých objektů do scény osadím. Nejvíc zabírají modely postav a pokud bych použil větší počet postav, zaplním veškerou RAM (mám zatím 32 GB) a program začne swapovat na pevný disk. V mém případě tedy platí pravidlo, že mohu dělat jen takové scény, které se mě vejdou do RAM. Jsem tedy stále omezen.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“