Doporučení 27" monitoru

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

fahrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Doporučení 27" monitoru

Příspěvek od fahrus »

Ahoj, prosím pěkně o radu. Sháním monitor na úpravu fotografií, střih videa... Hry se na něm hrát nebudou.
Cenový limit je 16 tis.
- matný
- kvalitní barvy (kalibrovaný?)
- rovnoměrné podsvícení
- pivot
- uhlopříčka může být až 27". Kdyby nebyla rozumná volba v této cenové relaci, popřemýšlím i o něčem menším (min. 24")

Letmým pohledem na eshopy mě zaujal např. HP Z27n

Děkuji za cenné rady.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

smile4me píše:Zdravím, rád bych se zeptal. Chtěl bych si koupit nový (prohnutý?) monitor na sestavu viz podpis. (4690K + MSI970) a je mi jasné, že větší rozlišení než FullHD asi pro tuto sestavu není vhodné a v blízké době upgrade sestavy neplánuju. Zároveň všude čtu, že 27" má ve FHD hrubý rastr, ale když už budu kupovat nový monitor, rád bych si, co se týče úhlopříčky, výrazněji polepšil. Nyní mám Benq G2220HD (21,5").
Mohli byste mi, prosím, doporučit nějaký 27" monitor, který bude převážně na internet a hry (GTA, Witcher, rekreačně CounterStrike). Budu na něj koukat z cca 80cm a můj zrak není nejlepší. :-D
Moooc děkuji.
https://www.czc.cz/dell-se2717h-led-mon ... 07/produkt
Docela me zaujala tahle novinka, ale ma pouze D-sub + HDMI :?
Ahoj, prosím pěkně o radu. Sháním monitor na úpravu fotografií, střih videa... Hry se na něm hrát nebudou.
Cenový limit je 16 tis.
- matný
- kvalitní barvy (kalibrovaný?)
- rovnoměrné podsvícení
- pivot
- uhlopříčka může být až 27". Kdyby nebyla rozumná volba v této cenové relaci, popřemýšlím i o něčem menším (min. 24")

Letmým pohledem na eshopy mě zaujal např. HP Z27n

Děkuji za cenné rady.
Na to si moc netroufam, snad poradi nekdo jiny.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Ak to fahrus myslí s kalibráciou viac vážne, cenová kategória monitorov okolo 16 000 Kč je skôr kategória 24 s 1900x1200. Osobne by som si s takým rozpočtom zvolil Eizo CS2420. Už to nie je taký kompromis ako síce skvelý, farebne korektný CS230, ale zvláda už Adobe RGB, takže trošku drahší má viac možností.

HP má grafické monitory série Z24x a Z27x, ktoré umožňujú uložiť HW kalibračný profil. Inak by som si zvolil snáď niečo lacnejšie, Dell U2715H či nižšie modely by vlastne splnili všetko...alebo koketovať s 4Kčkami a "jemnosťou" pixelov. A potom zápasiť s nepresnou gammou, niektorým z kanálov atď...

Nakoniec, pokým robí napr. s čiernobielymi fotografiami. Skôr by som sa teda orientoval na škálu viac než 256 otieňov bielej a čiernej, resp. predovšetkým tie všetkých...medzi tým. Takže následne lepšia GPU...a veď to poznáte.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
reifik
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od reifik »

No,27" monitor s rozlišením 1920 x 1080,ani náhodou 8-)
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Já pořídil teď https://pcmonitors.info/reviews/aoc-ag271qg/
+ Swift PG278Q - ten budu reklamovat a koupim druhé AOC, je to moc fajn, barvy lepší než na Qnix 2710, skvělý jas a chytil jsem kus s nulovým BLB, snad chytím takový i druhý kus...

Leč myslím si, že je to zbytečný příplatek u tebe za Gsync + 165 hz, které ti budou bez hraní k ničemu..
Ale já jsem jednoznačně dost spokojený...

Jinak jsem měl BL2710PT, ten byl také moc fajn (na hry teda vůbec) jediné co mě vadilo bylo to dotykové ovládání, obraz za 1 v kategorii kolem 10 000.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

fahrus shanis pouze novy panel, nebo muze byt i bazar? 30" uz je moc? Uvazuju, ze vymenim U3014 za neco herniho, uz nestriham, neni na to vubec cas.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
fahrus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fahrus »

Shaquille - bohužel by musel být úplně nový

BubakB - v současnosti používám Eizo EV2333 a jsem stále spokojený, jen je malý. Pokukoval jsem po Eizo CS270, ale já asi nyní wide gamut nevyužiju - běžím na integrované grafice a netisknu, potřebuji ale rovnoměrné podsvícení a potřebuji mít jistotu, že barvy, které vidím, jsou barvy, které klient dostane... 100% sRGB by mi mělo stačit. CS270 je každopádně 5 tis. nad současný limit. Takže jsem skončil na tebou zmíněném Dell U2715H. Porovnám to se svým Eizo 23" a buď ještě chvíli počkám nebo pořídím ten Dell. Měl bys schopnost odhadnout, jak by srovnání těchto dvou dopadlo?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jaký je Dell U2717D? pro moje potřeby (sRGB, pokud možno co nejlplynulejší gradienty) by mohl sedět - a dá se koupit i pod 16tis, což by se mohlo hodit i fahrusovi :) já na něj výhledově koukám jako vhodnou náhradu LG W2600HP-BF :)
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“