Jaký je Váš názor na tyto PC?

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Don
Administrátor
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký je Váš názor na tyto PC?

Příspěvek od Don »

Drifterian píše:PS: jj miluju počeštění slovíčka bullshit :D
Ja hlavne miluju ten tvuj "hint a feedback". Cesky neumis?
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, Samsung EVO 500GB, WD Red 1TB NVMe; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od -Vladimir- »

umí, jen je trošku línej :lol: vlastně jak by ses divil člověku, který má v HALu práce jak na kostele...

PS: tak to má celý HAL...
ignorelist: Stratos (již trvale)
Drifterian
Nováček
Nováček

Příspěvek od Drifterian »

VladimirS píše:umí, jen je trošku línej :lol: vlastně jak by ses divil člověku, který má v HALu práce jak na kostele...
perfektně vystihnuto, já jsem takový, mixuju angličtinu, občas si dělám srandičky, neberu to vážně, pokud to není formální diskuze :) jsem jaký jsem..

AD Hladis: ano, celé je to dokončené a funkční, pečeť tam je a koneckonců, abychom nebyli nadace, tak si za tyto služby neúčtujeme 200kč že... na druhou stranu, je to zařízené na profi úrovni, tzn. i s výrobcem komponent, tak aby se nám nestalo, že dáme 20 tisíc za novou grafiku po 4 letech ze svého a hodíme bankrot :)
Takže ve zkratce, ne nejsme nadace, ale zase nechceme to přehánět a tyto pc vzhledem ke své ceně a koneckonců těm argumentům co tu padly, nikdy nebudou prodávané jako rohlíky :-)
A co nemůžeme dělat oboje? Nerozumím?
Naposledy upravil(a) Drifterian dne úte 11. říj 2016, 21:28, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tim oboje je mysleno, ze nemůžete byt charita a ziskova firma v jednom.
Pokud to mate vse spocitano a osetreno, aby se vam nestalo, ze nekde budete tratit, tak ok. Ja mam zkusenosti s prodejnim modelem prodeje sestav zde v Recku v gigantu Plaisio, ale s vetsim zamerenim na masovost atd... (to uz jsou soukromy věci). Kazdopadne stejne me pripada 5 let záruky hodne. Respektive bych zvolil model 3 let bezplatného servisu a pak pripadny priplatky za prodlouzeni, nebo 3 roky bezplatne a 2 roky za servisni poplatek. Ale to je vase věc, jen me zarazila delka záruky.

Jinak nevim proc by jste se chteli drzet zpet s tim, ze nepocitate s nejakym vetsim prodejem. Ono pokud se udela dobry PR a reklama, tak (nejen) Gaming segment toho sezere hodne a ne ze ne. Ostatne recky Plaisio je narvany lidma s velkym obratem, ikdyz kvůli kvalitnimu servisu mají vysokohorsky prirazky skoro na vsem. Jsou vesmes suverene nejdrazsi, ale diky servisu proste ovladaji trh a lidi jsou ochotny za to priplatit. Akorat chápu, ze CZ mentalita si spis kuti/bastli doma a sestavy nemaj dobrou povest. Pokud dokážete vytvořit nejaky pozitivni obraz a pridate PR a reklamu, tak bych mel trochu vetsi ambice.
Drifterian
Nováček
Nováček

Hladis píše:Tim oboje je mysleno, ze nemůžete byt charita a ziskova firma v jednom.
Nejsme :-), jen se snažíme dělat vše rozumně, tzn. ani nechtít moc málo, ale zase ani moc.
Hladis píše:Kazdopadne stejne me pripada 5 let záruky hodne. Respektive bych zvolil model 3 let bezplatného servisu a pak pripadny priplatky za prodlouzeni, nebo 3 roky bezplatne a 2 roky za servisni poplatek. Ale to je vase věc, jen me zarazila delka záruky.
To je to, proč jsou tyto sestavy naše "vlajková" řada. 3 roky servisu má HAL standardně, tohle je něco extra.. něco mimo běžný koncert.
Hladis píše:inak nevim proc by jste se chteli drzet zpet s tim, ze nepocitate s nejakym vetsim prodejem. Ono pokud se udela dobry PR a reklama, tak (nejen) Gaming segment toho sezere hodne a ne ze ne.
Hladis píše:Akorat chápu, ze CZ mentalita si spis kuti/bastli doma a sestavy nemaj dobrou povest.
No a tohle to nějak říká - jasně, já bych strašně rád, aby se vše prodávalo zleva zprava... ale.. hotovkáři tady mají (v drtivé většině naprosto právém) o ničem pověst.. navíc, zcela upřímně - ty zbytky pověsti trhají ještě víc na kusy lidi takhle tu na fórech.. když se k tomu přidá tento přístup a taky to, že průměrný český zákazník spíše hledí na cenu a pak až kilometr za tím na kvalitu ... vzniká z toho výsledná situace.. která vlastně sama sebe a ty ojebávače podporuje...

Já znám ty argumenty lidí (i když to je třeba scifi a lži) jako že na tom je 50% marže, šéf si jezdí na Bahamy 10x ročně a jsou to totální šmejdy.. nepomáhá tomu také spousta výrobců, kteří tak skutečně fungují "tady to máš, zaplať a sere na tebe pes a máš to co nejvíc ojebaný"

To je to, co se tak nějak snažím změnit, vysvětlit lidem že ano, neděláme zadara, ale taky neojebáváme a nabízíme nějaký komfort, služby a zákazník nám není u zadnice v momentě co vyjde z prodejny. Možná mě to staví do role extrémní rarity, ale aspoň takhle uvažuju já. To je i důvod, proč jsem tu na fóru, zajímám se, jde to z mého volného času, prostě se zajímám jak dělat nejen svou práci co nejlíp, tak aby padla do oka třeba i někomu jako vy tu na fóru. Ne nikomu to nevnucuju, ale prostě, když někdo napíše "hele tenhle HAL je dobrý?" rád bych místo "nekupuj ten předražený šmejd" viděl spíš "hele je ok, jsou i jiné alternativy, ale jo, je ok" ... a nechci za tím lži, ale realitu..

Je to cíl na několik let, no ale taky se nechystám umřít v 27ti že.. :-) a proto jsou pro mě názory lidí, kteří se vyznají taky velmi důležité a nechci se izolovat když nemusím :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hotovkari mají spatnou povest, protože za vetsi peníze nabizeli často daleko horsi komponenty a pridana hodnota nulova. Samozrejme takovou sestavu tady každý strha. Ja tu strategii dobře znam a da se na tom dobře vydělat.

Tady jsou prevazne lidi co se v PC vrtaji. Teoreticky jako podnikatel bych mel mit všechny PC Dell se servisem a nic neresit, ale ja je mam poskladany rucne a hrabu se v tom. Tady je specificka skupina uzivatelu, která není moc dobra cilovka pro vasi reklamu a produkty. Jestli se tu někdo rozhodne doporučovat vase sestavy, to netusim a ani nevim zda ty lidi sem do tohohle tématu vlezou. Nemyslim ze vybrat kvalitni komponenty je nejaka veda, je to jen otázka penez a umeni to prodat.

Vase cílovka je jinde nez tady. Vase cílovka jsou BFU a lidi co koupi a nechteji nic resit. To je daleko vetsi masa nez par kutilu na foru a samozrejme ta co generuje primarne zisky. Takze jde jen o to, jak dobře zvladnete reklamu a marketing. Priklad zpackany reklamy jsem třeba videl na nejmenovanem velkem hernim webu, kde jim při gameplay sponzorovany PC nejmenovany firmy házel modry smrte....... Pokud chcete prodávat, vytvořte si povest a investujte do spravne zamereny reklamy. Pochybuju ze ti k prodejum pomuze napsat sem na Smetiste :) Nemyslim, ze je nemozny v CZ uspet i se strategii vyssi ceny, ale k tomu vyssi pridany hodnoty. Jde jen o to umet to prodat.
Drifterian
Nováček
Nováček

Hladis píše: Tady je specificka skupina uzivatelu, která není moc dobra cilovka pro vasi reklamu a produkty.
Bereš to za špatný konec, nepřišel jsem dělat sem reklamu nebo tak něco, prostě jsem si přišel jen poslechnout názory, v tom je Vaše fórum dobré jako každé jiné, ba ještě líp - je lepší - jsou zde rozumní lidi. Tj vše.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ale no tak delas ji :D

Jinak co ti k tomu vnitrku napsat ? K tomu aby ti to někdo zhodnotil je potřeba, aby mel v ruce nejaky vas random kus a řekl svůj názor. Jak dobry mate cable management, jak dobře jsou vybrany komponenty, zda to není nejaky bastl technika, co zrovna svacil, zda hned nebafne modra smrt..... Takhle z obrazku a PR materialu a reklamstiny se toho moc rikat neda. Ja tam nevidim jaky znacky pouzivate. Je tam zdroj 80Plus Gold, ale nevim jaky. Corsair, Seasonic, Cooler Master, EVGA ? Jaka zakladka, od koho GPU, atd... to se tezko hodnoti a nejak nevim proc tajit výrobce a detaily komponent.
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

Blue Storm píše: Jen detail, jaký je rozdíl mezi nainstalovaným a předinstalovaným OS? Když ten PC člověk zapne, tak mu naběhne výběr jazyka, nastavení prvního spuštění (stejně, jako to je u notebooků) a jede. Navíc v tom systému žádný bordel není, jsou tam pouze doporučené programy, které si člověk může nainstalovat, ale nainstalováno to není.
Dlouho jsi pravdepodone neinstaloval znackovy note vybaleny z krabice. Skutecne to neni na 5 min. O aktualizacich vubec nemluvim, to jsou dalsi desitky minut... Proste u pc za 45k cekam, ze bude pripravene pro okamzite pouziti. Nechci predinstalovany OS plny bordelu, nevim co vic napsat. Chci si vytvorit ucet - hotovo. Nemusis mi to vyvracet, je to muj nazor.
Blue Storm píše: A co ta záruka, co jsem uvedl výše? To by za těch 5k nestálo? Příplatkové komponenty jasné... to už je prostě na lidech, co požadují. Ale lidí, co chtějí třeba nějakou lepší grafiku, není zase tak málo.
Konkurence nabizi u podobnych pc standardne 3 letou zaruku. Kupujici stroje za 45k jej do te doby pravdepodobne vymeni. Zaruka je urcite vyhoda, treba pro nasledny prodej, ale jeji hodnota je diskutabilni. Jestli bude mit pc po 3 letech hodnotu +5k diky 2 lete zaruce ti nereknu.
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Drifterian
Nováček
Nováček

Hladis píše:Ale no tak delas ji :D

Jinak co ti k tomu vnitrku napsat ? K tomu aby ti to někdo zhodnotil je potřeba, aby mel v ruce nejaky vas random kus a řekl svůj názor. Jak dobry mate cable management, jak dobře jsou vybrany komponenty, zda to není nejaky bastl technika, co zrovna svacil, zda hned nebafne modra smrt..... Takhle z obrazku a PR materialu a reklamstiny se toho moc rikat neda. Ja tam nevidim jaky znacky pouzivate. Je tam zdroj 80Plus Gold, ale nevim jaky. Corsair, Seasonic, Cooler Master, EVGA ? Jaka zakladka, od koho GPU, atd... to se tezko hodnoti a nejak nevim proc tajit výrobce a detaily komponent.
nu, viz odkaz - http://www.hal3000.cz/kategorie/heart-of-gamers - klikni na více o produktu a níže jsou plné konfigy, ať tu nespamuju ...

jinak hmm což mě přivádí jen k teoretické a lákavé myšlencem, že bys třeba jeden kus dostal zapůjčen a něco o něm sepsal..docela by mne a myslím, že i spoustu jiných od nás zajímalo, co o tom napíše člověk jako ty .. :-)
ale ano, to už by byla "reklama" když jinak nedáš :D

ale nee, sranduju, pro to jsem sem fakt nepřišel, bylo by to zajímavé, ale asi by to nemuselo dopadnout dobře :-)
Blue Storm
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Blue Storm »

Shaquille píše:Dlouho jsi pravdepodone neinstaloval znackovy note vybaleny z krabice. Skutecne to neni na 5 min. O aktualizacich vubec nemluvim, to jsou dalsi desitky minut... Proste u pc za 45k cekam, ze bude pripravene pro okamzite pouziti. Nechci predinstalovany OS plny bordelu, nevim co vic napsat. Chci si vytvorit ucet - hotovo. Nemusis mi to vyvracet, je to muj nazor.
To u HALu je. Prostě vybereš jazyk, zadáš účet, projdeš tím úvodním nastavením W10 a hotovo. Žádný bordel v systému nainstalovaný není (na ploše máš ikonu aplikace, která po otevření vypadá taktoa můžeš si vybrat, jestli chceš z toho něco nainstalovat... když nechceš nic, tak nic z toho neinstaluješ). S aktualizacemi je to horší, protože si vem, jak často vycházejí a udržovat image pro výrobu neustále s nejnovějšími aktualizacemi je nemožné.
Shaquille píše:Konkurence nabizi u podobnych pc standardne 3 letou zaruku. Kupujici stroje za 45k jej do te doby pravdepodobne vymeni. Zaruka je urcite vyhoda, treba pro nasledny prodej, ale jeji hodnota je diskutabilni. Jestli bude mit pc po 3 letech hodnotu +5k diky 2 lete zaruce ti nereknu.
To je otázka no... těžko říct, jestli to lidi koupí kvůli tomu, že to plánují mít třeba pět let, nebo proto, aby to potom lépe prodali a ušetřili tak na upgradu.
PC: AMD Ryzen 7 9700X | Asus Prime B650-Plus WiFi | GTX 980 Ti | Kingston Fury 64 GB 5600MHz | Samsung 990 Evo Plus 1 TB | ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 1 TB | Samsung 870 Evo 2 TB | Corsair RM550 | Fractal Design Define R5 | Dell U2515H
NTB: Apple MacBook Air M1 | Phone: Apple iPhone 15 Pro
Shaquille
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Shaquille »

To je o cem jsem mluvil, neznam ta pc detailne, s timto stavem bych byl spokojen.
S temi aktualizacemi je to slozite, nerekl bych nemozne, ale mas pravdu, ze pripadne naklady by asi byly neunosne.
Kazdopadne jsme trosku odbocili od toho, ze tohle pc by nemelo byt bez OS. Nepredpokladam, ze zakaznici "hotovych sestav" budou prenaset licence OS, pripadne instalovat Linux...

Drifterian pripraveny kus na test nema smysl. Technik si umyje ruce a da si pozor na cable management. Pust jej do skladu, at si vybere nahodnou krabici )))
Spoiler
Define 7 XL * 13700KF * 2x16GB A-Die * 1TB 990 PRO + 1TB 970 EVO * 1000W PSH * RTX 3080 ti * voda * MPG321QRF-QD
DAN Cases A4-SFX V4.1 * 5700X * 2x8GB LP * 2x M2 + SATA SSD * 750W PSU * RTX 3060 ti
NAS 3x8TB RAID 5 + 2x4TB RAID 1 * OLED65C12 * HW-Q950A
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Me posilat cokoliv nemá cenu, Recko je trochu z ruky. To poslete nejakymu recenzentovi, ale zduraznil jsem random kus a ne předem pripraveny na recenzi. To ztraci svoje kouzlo :)

Nejaky osobní poznámky a muj pohled:
Když se kouknu na ty konfigurace, tak v zakladu tam mate u Heart of Gamers II Elite SE 750W zdroj. To je trochu overkill.
Když uz asi mate nejakou smlouvu s ASUS, tak proc pouzivat zvukovku na desce a nedate tam nejakou ASUS zvukovku, zvlaste u nejvyššího modelu.
Skrin NZXT Source 340 ma jeden hacek, USB porty jsou vyvedeny nahoru. To stezuje rychly pristup. Me by to vadilo.
Davam prednost konfiguraci ciste systemovymu SSD do velikosti 120GB, kde je jen system a zakladni programy. Pak datovy HDD disk 2-4GB a pripadne SSD na hry. Ale ok, to je jen osobní preference.
Bluray mechanika by mela byt v zakladu.
U chladicu, co takhle Noctua.
U zdroju EVGA, jo jsou dobry, ale výrobce dava delší záruku za priplatek (nevim jak mate poreseny). Proc tam nedat třeba Corsair RM550x, ten ma az 10let.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Hladis: Noctua podle mně nemá u takovejch sestav moc význam - v nízké zátěži umí být tichý i standardní AC a v loadu to přeřve grafika.

Ale kdyby byly v nabídce tichý sestavy s opravdu dobře odladěným chlazením (vč. Accelera + Noctua na GK), tak si myslím, že by zájem být mohl, viděl bych tam i tu přidanou hodnotu. Otázkou je, o kolik by to zvedlo cenu...

PS: staví řekové počítače tak jako staví třeba domy ? :-) Často tam lítám na dovolenou a nad jejich stavitelskejma schopnostma přemýšlím pokaždý když někde dveřma trefím záchodovou mísu :-D Nebo jednou jsem v rozestavěným baráku viděl elektroinstalaci natahanou takovým způsobem, že to připomínalo pavučinu... :-D Pak ještě obkládání, to jim taky jde moc pěkně... :mrgreen:
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tak mají to mit jako vykladni skrin a premiovy modely. Takze bych tam dal i premiovejsi kusy HW. Taky Noctua ma natolik kvalitni fany, ze tech 5 let co na to mají záruku na 100% vydrzi.

Staveni baraku v Recku je tady trochu OT.
anarkii
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od anarkii »

Sorry, nemoh sem si pomoct :-)

Z marketingovýho hlediska tomu rozumím, Noctua je značka a asi i lidi kteří do toho moc nevidí ji znají. Z praktickýho hlediska to je ale jenom plýtvání penězama. Ale vzhledem k cílovce bude asi důležitější to první :-) Kdyby se z toho alespoň ještě vytěžilo něco navíc, jak jsem naznačil v předch. postu...
Dell Precision 5570 | AMD Ryzen 5 5600G | ASUS GeForce DUAL-RTX3060 12GB | CoolerMaster Centurion Silencio 450 | Noctua NH-U12P SE2 | Noctua NF-S12B ULN (2x) | Gigabyte A520M DS3H | PATRIOT Viper 4 Blackout Series 2x8GB DDR4 3200 MHz CL16 | be quiet! Pure Power 11 400W | WD Blue SSD SN570 1TB NVMe | SSD Intel 330 Series | Gigabyte G32QC | Cherry Stream Wireless | Logitech G502 | Klipsch R-15PM | Sony WH-1000XM4
Drifterian
Nováček
Nováček

Hladis píše:Me posilat cokoliv nemá cenu, Recko je trochu z ruky. To poslete nejakymu recenzentovi, ale zduraznil jsem random kus a ne předem pripraveny na recenzi. To ztraci svoje kouzlo :)

Nejaky osobní poznámky a muj pohled:
Když se kouknu na ty konfigurace, tak v zakladu tam mate u Heart of Gamers II Elite SE 750W zdroj. To je trochu overkill.
Když uz asi mate nejakou smlouvu s ASUS, tak proc pouzivat zvukovku na desce a nedate tam nejakou ASUS zvukovku, zvlaste u nejvyššího modelu.
Skrin NZXT Source 340 ma jeden hacek, USB porty jsou vyvedeny nahoru. To stezuje rychly pristup. Me by to vadilo.
Davam prednost konfiguraci ciste systemovymu SSD do velikosti 120GB, kde je jen system a zakladni programy. Pak datovy HDD disk 2-4GB a pripadne SSD na hry. Ale ok, to je jen osobní preference.
Bluray mechanika by mela byt v zakladu.
U chladicu, co takhle Noctua.
U zdroju EVGA, jo jsou dobry, ale výrobce dava delší záruku za priplatek (nevim jak mate poreseny). Proc tam nedat třeba Corsair RM550x, ten ma az 10let.

Srandoval jsem s recenzí :P , PR jsem na forum fakt dělat nepřišel, přišel jsem si proto, co píšeš potom. Je to pro mne zase jiný pohled od jiného člověka. Takže díky moc za něj :-)
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“