kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
marvinnrv
Začátečník
Začátečník

Re: kvalitní repro 2.0 kolem 2000 Kč

Příspěvek od marvinnrv »

Ty dB nemají nic společného s celkovou hlasitostí. Jde jen o to že bedny které mají psáno 55Hz při -1,5dB zahrajou lépe nižší frekvence než bedny co budou mít rozsah od 35Hz, ale s poklesem -6dB, protože pak těch -1,5dB u nich bude vycházet třeba na 65Hz. Prostě pro někoho kdo se v tom pořádně neorientuje to na první pohled vypadá líp, ikdyž to je vlastně horší.

U žadných z těch co vybíráš v podstatě neni uvedeno o jakej pokles u té frekvence se jedná, takže ti to je k prdu, proto je lepší si je poslechnout na vlastní uši. Papír, jak známo, toho snese hodně.

Rozdíl v těch Herculesech je, že ty jedny mají jen 3' velký středobas a ty druhé mají 4'. Teoreticky větší středobas bude hrát níž, neni to ale pravidlo.

Co bych volil já není podstatné, každej má jiný ucho. Jednomu budou sedět B77, druhému Herculsky a třetí si bude labužit u Elevate
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

a jaké máš ty?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Nakousli jste správné téma se správným vysvětlením, ale obecné příklady nemusí být dobře. Jeden údaj o poklesu akustického výkonu ve frekvenci Vám nepoví tvar a strmost poklesu. To znamená, že dvě soustavy s poklesem 1,5db na 55Hz můžou dopadnout na 35Hz tak, že jedna bude mít na 35Hz pokles 4db a druhá 10db. Která pak bude mít vyšší výkon v basech?

No stále to není rozhodnuto. Záleží na dalších aspektech:

Pokles samotný ještě neurčuje jak ta soustava bude hrát v reálném světě. Pokud ta s poklesem 10db je 12" reproduktor s maximální výchylkou membrány reproduktoru 10mm a reálným příkonem 600W, tak bude ZCELA JISTĚ na těch 35Hz hrát víc aj s tím poklesem, než Genius chrchlátka s poklesem 4db, ale slaboučkým malým reproduktorkem, který byl do takto malého poklesu dohnán nesprávně navrženým bassreflexem, zato při 5W za hnusného hučení vzdává svou práci, a někdy i život. A tak podobně. Zkrátka chce to minimálně komplet parametry, rozměry, výkony, grafy ve frekvenci. Jenže výrobci spotřebky lžou jak "fialoví brablenci", takže je to všecko jedno.

Zkrátka papír s pěti řádky Vám o tom neřekne prakticky nic, a často ani když máte v ruce mnohem víc parametrů, než které dodávají výrobci jako Genius nebo Logitech a další.
Jak někdo poznamenal, většinu těch soustav je potřeba ještě ke všemu vidět a slyšet, aby bylo jasno.

Za 2000Kč není moc z čeho vybírat.

Ty Geniusy doma mám (koupil jsem je máti), a musím říct, že i když se jejich produkce poslední roky horší, za tu cenu člověk dostane co zaplatí, a že to pracuje vskutku obstojně!
A to je co říct, protože jsem na ty $hity alergickej, a odmítám za to vyhazovat peníze do kanálu. Ani jsem si z nich nedělal srandu, jak bývá mým dobrým zvykem (vykuchat a změřit ty rekordně hrozné parametry, jak to dělám u jiných, horších soustav). Překvypily mě příjemně.
Po doladění nějakým procesorem (jako třeb EqualizerAPO) to jde poslouchat, a výkon také slušný. Nicméně určitě to není vhodné na týrání maximální hlasitostí. To ostatně žádná spotřebka.

Další krok je až Microlab, a nic mezitím bych neviděl důvod brát.
Za nic menšího než 4" středobas podle mého nemá cenu vyhazovat více peněz, protože ztráta rozsahu je pak větší část "škody na zvuku" než kvalita samotná.

//marvinnrv
Tos asi ještě neviděl některé ultra-hi-fi počiny za čtvrt mega. :-)
Já tam nevidím nic strašného (i když tam není, to co bychom vidět měli). Prostě levná spotřebka. Jenže tomu zvuku je hodně věcí jedno. Hlavně vzhled.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Nedalo mi to, a geniusky jsem letmo změřil. Nepotěší, ani nenadchne.

Za ty peníze zkrátka ok:
Qt basáku 1,39, citlivost 81db/W/m, ladění bassreflexu kolem 75Hz, Kalibrovaný mikrofon v bassreflexu naměřil 56Hz -3db a 50Hz -10db.
Po ekvalizaci by to s trochou rozumu mohlo chodit pěkně od 60Hz. Na cca 105Hz je nepříjemný špičatý hrb, který jde ale jakštakš srovnat, aby uchu lahodilo.
Výkon zesilovače bych odhadoval 15-18W (neměřeno).
Celé je to poplatné té ceně, což mi přijde fér. Měl jsem dražší a násobně horší věci v pařátech.
Vzhledem k ceně tedy za mě DOPORUČUJI.
Naposledy upravil(a) crashPC dne úte 27. pro 2016, 20:38, celkem upraveno 1 x.
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

crashPC píše: Další krok je až Microlab, a nic mezitím bych neviděl důvod brát.
Takže bys bral ty microlab b77?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Na to se těžko odpovídá.

Já bych pro sebe nebral nic z toho. Kdybych něco s pistolí u hlavy musel, byl by to asi ten Microlab, jenže bych si k němu dobastlil nějaký slušný subwoofer.

To Ty asi neuděláš, a v tom případě bych doporučil radši ten Genius, jehož horší zvuková kvalita (ne zas takové bahno) bude vykoupena větším frekvenčním rozsahem směrem dolů.
Malá bednička prostě basy hrát nikdy uspokojivě nemůže, a pokud to tak má zůstat, volil bych v rámci možností bedničku co největší, i za cenu ztráty trošku té kvality, která není úplně neakceptovatelná.

Když jsem mluvil o microlabu, měl jsem na mysli vyšší modely, jako Solo 6C. To je reprosoustava, kterou bych v cenovém žebříčku koupil hned po tomto Geniusu, a nic mezi tím...
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

crashPC píše:Vzhledem k ceně tedy za mě DOPORUČUJI.
Lol, tak ted co si vybrat z toho...
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Otázka je, kolik máš.
Genius SP-HF 1800 za cca 1500Kč, nebo Microlab Solo 6C za cca 3200Kč.
Bam! :-)
Vpodstatě jednoduchá volba, ne?
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

crashPC píše:Microlab Solo 6C za cca 3200Kč.
Já měll celou dobu na mysli tyhle za 1518 Kč http://reprosoustavy-reproduktory.heure ... olab-b77/#
nebo Creative GigaWorks T20 Series II
je pravda že ty geniusy jsou tak velký že z nich mám strach... ale ne zas takovej abych si je nekoupil
Naposledy upravil(a) qwerty14 dne úte 27. pro 2016, 21:30, celkem upraveno 1 x.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Já tomu rozumím. No, z důvodu malé velikosti a přirozeně (z fyzikálních důvodů) menšího frekvenčního rozsahu směrem dolů, bych je před Geniusy bohužel jako hlavní reproduktory neupřednostnil. Strach neměj. Když i máti si je oblíbila, a to není na nějaký geekovský velký cajky. :-D
Velké reproduktory, velký zvuk. Jinak to nejde.
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

takže když porovnáš ty tři:
Creative GigaWorks T20 Series II
Genius SP-HF2.0 1800A
Microlab b77

tak dáváš přednost geniusům? dobře no... tak já je koupím... A lepší kolem 2500 Kč neseženu? pořád přemýšlím o těch gigaworks
Naposledy upravil(a) qwerty14 dne úte 27. pro 2016, 21:37, celkem upraveno 1 x.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Creative GigaWorks T20 taky nejsou špatný. Kvalita vevnitř je znatelně vyšší, ale je to spíš takové prémiové zboží ve spotřebce, když máš peníze, a strašně málo místa, které za žádnou cenu nechceš obětovat. Pak Creative. Jinak ne.
Microlab B77 jen s podporou dalších basů
Genius SP-HF2.0 1800A mi z toho všeho při situaci "postavit a hrát" vychází nejlépe.
Kdybych je měl máti koupit znovu, udělám to. Nebyl by to Microlab...
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

crashPC píše:Creative GigaWorks T20 taky nejsou špatný. Kvalita vevnitř je znatelně vyšší, ale je to spíš takové prémiové zboží ve spotřebce, když máš peníze, a strašně málo místa, které za žádnou cenu nechceš obětovat. Pak Creative. Jinak ne.
Já mám peníze a místo taky... dyt jsou snad jen o stovku dražší než geniusy....
... :oops: :razz: :P :lol: :roll: ;-)
a kdyby pěníze ani místo nehráli roli tak jaké z těch dvou? Konečná odpověď... :!: :!: :!:
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

To asi nebylo dobře pochopeno. Stojí to stejně jako mnohem větší reproduktory s mnohem vyšší užitnou hodnotou. Proto je považuju za drahé a prémiové. To je spíš o úhlu pohledu než o absolutní hodnotě peněz.

Konečná odpověď je jednoznačně a bez Váhání Genius.
Naposledy upravil(a) crashPC dne úte 27. pro 2016, 21:45, celkem upraveno 1 x.
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

crashPC píše:Konečná odpověď je jednoznačně a bez Váhání Genius.
takže středy výšky a basy jsou na daleko lepší úrovni?
A pomohlo by tomu kdybych dokoupil lepší jack? Třebas tenhle? https://www.alza.cz/hama-propojovaci-3- ... 7.htm?o=49
Jinak díky.... konečně vím co vyberu
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Úroveň, kvalita, všechno strašně abstraktní pojmy....
NE.

Středy a výšky asi jen těžko budou na lepší úrovni, když se cena soustavy musela rozpočítat mezi větší budku a více reproduktorů. Problém je, že u 4" reproduktorů v malé bedničce je absence basů tak zásadní záležitost, že má stejnou váhu jako kvalita zbytku pásma, která není zas tak zásadně vyšší u té menší soustavy.

Při porovnání těch dvou soustav považuju větší množství basů u Geniusu za větší přínos, než navýšení kvality zbytku pásma u Microlabu.

Celková vyváženost vlastností Geniusu zde vyhrává.
Hlavně u syntetické elektronické hudby, kde hodně druhů zkreslení je nepodstatných - jelikož nevíš jak měl znít originální zvuk, tak Tvůj mozek očekává jakýkoli akceptovatelný zvuk, a bere ho za správný. U nástrojů, které máš naposlouchané, je to něco jiného. I proto se přikláním ke Geniusu. kdybych měl všechno vysvětlovat dopodrobna, ani bys to nechtěl číst. Můj názor znáš. Jednej podle nejlepšího svědomí.
Přeju štěstí ve výběru. :-)
Naposledy upravil(a) crashPC dne úte 27. pro 2016, 22:02, celkem upraveno 1 x.
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

hm... namátkou tyhle písničky budou znít lépe na geniusech?
https://youtu.be/eVTXPUF4Oz4
https://youtu.be/UC7NatUJHjI

ok vybral sem teda ty geniusy... mockrát děkuju za tvůj čas a radu :)
Naposledy upravil(a) qwerty14 dne úte 27. pro 2016, 22:03, celkem upraveno 1 x.
marvinnrv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marvinnrv »

qwerty14 píše:a jaké máš ty?
Já mám u PC jen sluchátka AKG, jelikož mám PC v obýváku.
U TV mám klasika 5.1 kde přední streooreproduktory jsou samodělané, takže na ty ti odkaz žádnej nepošlu, kde je koupit. :-D

crashPC
na to bych zase úplně vždy nehrál, že velká bedna = velkej poslech

Krom toho jste teda ty bedničky za 2500,- začli řešit, jako by šlo o soustavu za 249 000,- kus :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
qwerty14
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od qwerty14 »

a pomohly by něco zlepšit ty pozlacené jacky? https://www.alza.cz/hama-propojovaci-3- ... 7.htm?o=49
marvinnrv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marvinnrv »

Jinak Vám teda nevím ... ale zrovna Geniusky bych já osobně nedoporučoval ... dole to huní duní a nahoře to je neslané nemastné.

Pro někoho kdo předtím neslyšel nic lepšího, to může připadat že hrajou dobře, ale pokud člověk už pár soustav slyšel, tak je to docela průser ...

crashPC:
ještě k tomu vnitřku, neříkám že to musí vypadat hezky na oko, ale tohle je prostě úplně nejvíc ochcaná stavba bedny jak jen může bejt ... žádný tlumení, vyhábka v podobě odporu nebo co to tam vysí někde v rohu, ty drivery plácá nějaká opička v čině .... a pochybuju že to někdo aspoň odsimuloval ... no nevím, za mě teda Genius ne-e

ale jak už jsem zde psal, 100uší => 100 chutí => 100názorů
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“