uplne stejny akorat misto Result musis psat jmeno funkce, tj. JeTam5 a místo IntToStr funkci na převod čísla na řetězec a to už si fakt nepamatuju jak je ve starým Pascalu, to si najdi v helpukolo píše:A v Pascale by si to nemohol napisat.............
Pascal-problem s prikladom
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- miho
- Čestný člen

-
Vy mu to moc usnadnujete... mate mu napsat neco jako
at se hosan aspon na chvilku zapoti nez prijde na to jak a proc to funguje (a to i pro jedno a dvojciferna cisla). A v tomto pripade by si navic procvicil precedenci operatoru 
Kód: Vybrat vše
int jeTam5(int cislo) {
return cislo/100==5||cislo%10==5||cislo/10%10==5;
}127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
to miho: a to je přesně ten důvod proč mám rád Delphi a nemusím Cčko, protože psát takovej prasáckej kód
miluju ksichty těch Cčkařů co po měsíci sednou ke svýmu kódu a nestačí se divit, zatímco v Delphi v podstatě komentovat netřeba (napsat tam podobnou prasárnu chce fakt něco moooc neobvyklýho)
to cos tam napsal je v podstatě ještě sranda, samozřejmě že by to šlo zprasit ještě víc
to cos tam napsal je v podstatě ještě sranda, samozřejmě že by to šlo zprasit ještě víc
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- miho
- Čestný člen

-
Zabihame tady do filozoficke debaty (nekdo tomu rika flamevar) => zacina mne bavitpavel.minarik píše:to miho: a to je přesně ten důvod proč mám rád Delphi a nemusím Cčko, protože psát takovej prasáckej kódmiluju ksichty těch Cčkařů co po měsíci sednou ke svýmu kódu a nestačí se divit, zatímco v Delphi v podstatě komentovat netřeba (napsat tam podobnou prasárnu chce fakt něco moooc neobvyklýho)
Jinak pokud to dokazes jeste vice zprasit a zaroven tam nepridat zadnou nadbytecnou operaci a udelat to jeste hutnejsi tak sem s tim
//pavel.minarik: dyť já souhlasím s tím co jsi napsal, žádným flame nebude, víc to zprasit neumím, C není my cup of tea
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1