Jak ověřit kvalitu disku ?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

miho píše:Tak pokud ti nekdo tvrdil, ze se jedna o mesic stary disk tak ti kecal. Podle tech SMART hodnot byl zapnuty 570krat a byl v provozu 2033 hodin.

Takze to je hrubym odhadem rok stary disk, mozna i vice.

Jinak ten SMART nic zavazneho neukazuje akorat teplota (48 stupnu) je pomerne vysoka.

Disk musis nejdriv rozdelit na oddily a naformatovat:

start/settings/control panel/administrative tools/computer management/storage manager

a tam uz si urcite poradis.
jj díky moc, jen je mi tedy záhadou, že jsem ho koupil a dostal jsem k němu doklad že byl koupen 14.12.2004 a čísla sedí. Tak ten doklad bude asi nějakej falešnější ... : ( ...
Stima formátama si už poradím ..

ještě jednou díky za pomoc
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

miho píše:Tak pokud ti nekdo tvrdil, ze se jedna o mesic stary disk tak ti kecal. Podle tech SMART hodnot byl zapnuty 570krat a byl v provozu 2033 hodin.

Takze to je hrubym odhadem rok stary disk, mozna i vice.

Jinak ten SMART nic zavazneho neukazuje akorat teplota (48 stupnu) je pomerne vysoka.

Disk musis nejdriv rozdelit na oddily a naformatovat:

start/settings/control panel/administrative tools/computer management/storage manager

a tam uz si urcite poradis.

Prosimtě ještě se tě zeptám, neni možný že ta aida vykazuje špatné hodnoty ? Ten co mi disk prodal si stále stojí na svém, že ten disk je nový ... ale proti jeho argumentům sou tu ty výsledky. Navíc když jsem disk rozbali, hned na první pohled se mi zdálo, že ten disk vipadá jak kdyby ho měl doma někdo snad sto let, takovej zaprášenej a no prostě dost jetej ...ale to mi prodejce oargumentoval tím, že ho hojně přenášel do práce.
Asi mu ho vrátím a koupím si raději nějakej novej .. : (
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

AIDA ukazuje dobre, tam neni co zkazit (proste zobrazi hodnoty co ji nahlasi disk), a cisla co hlasi disk sice muzou byt spatne ale je to velmi velmi nepravdepodobne.

A disk, co byl casto prenaseny, radeji take nebrat. Pokud ti to dela stale takove "zuby" v grafu v HTtachu na zacatku disku a mas moznost ten disk vratit tak to udelej. Pokud s tim pocitacem nic behem mereni nedelas tak by mel byt graf hladky. Staci se podivat do nasi galerie jak by to melo vypadat

http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... p?album=58
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
CADmaster
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CADmaster »

miho píše:AIDA ukazuje dobre, tam neni co zkazit (proste zobrazi hodnoty co ji nahlasi disk), a cisla co hlasi disk sice muzou byt spatne ale je to velmi velmi nepravdepodobne.

A disk, co byl casto prenaseny, radeji take nebrat. Pokud ti to dela stale takove "zuby" v grafu v HTtachu na zacatku disku a mas moznost ten disk vratit tak to udelej. Pokud s tim pocitacem nic behem mereni nedelas tak by mel byt graf hladky. Staci se podivat do nasi galerie jak by to melo vypadat

http://forum.pctuning.cz/gallery/thumbn ... p?album=58

Oukej, no ty zuby se mi pravě taky nezdály a hlavně to minimum .. :( Tak ještě jednou díky za rady, disk vrátit můžu sice vyhodim 2 kila za poštovný ale raději si koupim novej, nechci zachvíli zase shanět pak něco jinýho.

tak ještě jednou thx a tadle diskuse se může uzavřít
LeváRuka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeváRuka »

Pokud já vím, tak je běžná praxe, že když někdo reklamuje disk tak ho opraví a znova prodávají, nevím, jestli při tom znova vymažou ty údaje ze SMART
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“