AMD :Prehravanie videa a vysoke takty grafickej pamate

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

stylar
Začátečník
Začátečník

Re: AMD :Prehravanie videa a vysoke takty grafickej pamate

Příspěvek od stylar »

no já od doby co používám upravenej BIOS (snižoval jsem jednu frekvenci) nic moc, jakoby přestalo fungovat někdy UVD přepínaní taktů a karta jede na max takty i když u multimonitoru ty frekvence nejdou moc níž, ale aspoň jádro, navíc s upraveným BIOSem musíš patchnout ovladač, aby se načetl driver, já to neřeším mě videa vytěžují dost GPU když používám madVR

aha jo je bug v ovladači není to BIOSem, ale způsobuje to ReLive i když ho mam vypnutý potřeba killnout exe fixne problém divný zvlášť, když polovina programů ukazuje vytížení GPU 0% a jiné 100% (wattman, gpu-z)
DISPLAY: LG OLED48CX 3840x2160@120Hz 4:4:4 HDR 10bit GPU: MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24GB GDDR6X CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D CPU COOLER: ARCTIC Liquid Freezer II 420 MB: MSI MPG X870E CARBON WIFI BIOS 7E49v1A3 (AGESA PI-1.2.0.3a) RAM: Corsair 64GB (2x32GB) KIT DDR5 6000MT/s CL30-36-36-76 Dominator Titanium EXPO STORAGE: Samsung 990 PRO 2TB@PCIe x4 4.0 (OS), Samsung 980 1TB@PCIe x4 3.0, Samsung 870 EVO 2TB@SATA, HDD Seagate BarraCuda - 4TB (ST4000DM004) PSU: Corsair RMx Series RM850x (v.2021) - 850W CASE: Corsair iCUE 7000X RGB Black (5x Noctua NF-A14 PWM) KEYBOARD: SilentiumPC Gear GK550 Omnis Kailh Brown RGB MOUSE: Glorious Model D Wireless (+Grip Tape) SPEAKERS: Edifier R1280T (42Watt RMS) OS: Microsoft Windows 11 Pro CZ 64-bit v24H2
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

danco píše:V starých ovládačoch boli jednotlive položky ako mosquito noise reduction, color vibrance, de-noise atd. V skorších ovladačoch Crimsom to ešte v nejakej podobe bolo a v neskorších to vyhodily. V dnešnej podobe sú tam preddefinovane nejaké profily a ako vlastné si nenastavíš nič podrobne. Ale kvalita aspon na RX 580 je slabá, no ale zase to znižuje spotrebu. Ak si si to nikdy nenastavoval alebo nevsimol tie položky tak asi nepotrebuješ nejakú vyraznú kvalitu ako 99% ludí na svete. Ja to mám horšie. Nič v zlom chlape.
si si isty ze to nieje len tvoja sugestibilita ? skus linknut kde to je porovnane a kde vidiet rozdiel
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Ach, keby bola. Jednoducho zmenily UVD asi a potlačili to a už to neni starý radeon, na čo som zvyknutý. Ono to ludom aj tak nevadí a to málo ako som ja asi nevadí. Nvidia odstránila mipmap už dávno a bolo o tom trochu kriku a nezmenilo sa nič a ide dalej. To že napr. prvý vulkan a hra Thief pod vulkanom nemala rovnakú kvalitu som sa tiež nedočítal ane až vyskúšal a hned som bol naspet v DX11. A od Win8 a novších má AMD horší render ako vo Win 7 a to tiež nikoho netrápilo ale všade sa kecá o FPS. Ale už RX 580 aj vo Win7 aj vo videu a aj v hrách a to som aj upozornoval vývojárov a teraz mám odmenu. Je možné, že využívali nejakú čast výstupov a teraz sa to prejavuje. Mne tá kvalita jednoducho vadí a ked nevydržím dlho na nvidii tak ani na RX580, ked si to nemôžem zapnút. Staré ovládače este niekde akolo 2010 ešte možnost zapnút mipmap level detail a z nástupom GCN to dali preč ale nechali mierne redukovanú kvalitu, ale bolo to cely čas naročnejšie na latencie. Ja ale aj tak nečakám opravu alebo zmenu, len som si všimol okamžite zmenu k horšiemu oproti starším radeonom a ked tu stale riešite profily som ti napísal, že to je v novších radeonoch poriešene v kvalite a nie v profiloch. Vega je zrejme taká istá ale nemal som ju. Otestoval som to zž dávno na RX480 ked sa to ešte dalo nastavit, teda povypínat featury na videá a zase zapnút. Iba tolko.
rbclass
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rbclass »

pockaj,predtym sme sa bavili o kvalite videa a teraz o 3d ? myslis anisotropne filtrovanie v hrach ? vo videu fatkt netusim o com pises..pomohol by obrazok
danco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od danco »

Asi je môj príspevok neprehladný ale išlo mi iba o to, že video kvalita na RX 580 je zredukovaná ale na tvojej to možno ešte stale ide v pôvodnej lebo máš starši čip. Ale na staršom RX 480 a aj starších ovladačoch som si to mohol vypnút a spotreba isla dole, ak by mi teda navadila kvalita. Na RX 580 to zase nejde zapnút lebo možnost driverov sa obmedzila na nastavenie. Jedine si môžeš skúsi nejaké staršie a skúsit vypnút ak sa ti chce. Mne vyhovovala pôvodná vylepšená kvalita.
https://community.amd.com/thread/191799
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“