Sleepy.664 píše:Já bych to použil na chlazení sebe v horkejch letních dnech![]()
Do bedny možná časem![]()
Kolik ta mrcha váží?
nevim, zejtra se po ní podívám
Moderátor: morke

a teď si uvědom, že tě bedny vlastně omezujou -> nemůžeš mít neomezenej počet neomezeně velkejch fanů, všechno musí bejt na svym místě ( resp. ve svejch šachtách ) dobrej radiátor se tam většinou ani nevejde a kabely ti tam ucpávaj další místo.. tak proč se case vlastně používaj??karf píše:Myslím že pozice pro 4 fany je od výrobce hloupý. může to využít třeba na disky nebo jiné.
Jinak je to ale docela zajmavá úvaha. Proč se nevyrábí třeba 180mm fany. Skříně jsou běžně 190-210 široké a třeba takovej radiátor 180x360 by mohl být lepší než 120x240

Snad to není takovej ten klasickej hajzlvětrák, co jich je plno v každým paneláku?lmarky píše:Sleepy.664 píše:Já bych to použil na chlazení sebe v horkejch letních dnech![]()
Do bedny možná časem![]()
Kolik ta mrcha váží?
nevim, zejtra se po ní podívámale vim, že se s ní odvětrával hajzl, takže to žádnej shit nebude

to sem zkosel - je moc hlucnejartaz píše:mno zdá se mi že ste trochu odbočiliale co už
takže říkáte že se žádnej dobrej 160x160mm větrák za rozumny prachy sehnat nedá? škoda byl by to šrumec
Taky mě napadlo koupit si ten normální stolní větráček (takovej ten co se i sám otačí aby ofukl prostor kolem sebe a vydělat z něj motorek se samotnyma lopatkama a nějak to navařit na bočnici. mělo by to svůj vlastní napájecí kabel do zásuvky a někde na přední stranu case bych přidělal ějakej pěknej čudlik kterym bych ten větrnej mlýn zapínal aby neječel furt byl by to mazec ne mít v bočnici30x30cm větrák

blázne -> má to 30 cm, to bys narval tak akorát do bočnice..artaz píše:treba tady ten http://www.ventilatory.cz/podrobnosti.php?IDZ=21 oddelal bych stojan a nejak sikovne a pekne bych to pridelal ke kompu ochranou mrizku bych dal zevnitr kompu (kvůli drátům) a zvenčí bych navařil něco pěknyho akorát nevím jak je takovej větrák širokej bude to hodně? kolik cm cca?

Proč ? To už by žádnej větrák na CPU chladiči nebyl potřeba...Axis píše:taky chladic by ti aj zablokoval lopatky na CPU chladiciRider008 píše:30cm je uz naozaj vela, ako uz niekto napisal.To das len do bocnice

Pravděpodobně se sníží účinnost, zvýší se hluk a vibrace...artaz píše:však já bych to dal do bočnice a myslím že moje bočnice by tu váhu unesla kdyžtak bych ji nějak zpevnil.
přemýšlel jsem že bych ty lopatky trošku ořezal aby tak moc nezasahovaly dovnitř a navyčuhovaly ani ven nevadilo by to? asi hrozí že když to udělám tak začne pískat nebo vydávat nějaké zvuky ne?
Bude.artaz píše:Jo ještě jedna otázka co prach? bude se tam hodně usazovat?