Velký fan

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Sleepy.664 píše:Já bych to použil na chlazení sebe v horkejch letních dnech :roll:

Do bedny možná časem :wink:

Kolik ta mrcha váží?
:-D

nevim, zejtra se po ní podívám :) ale vim, že se s ní odvětrával hajzl, takže to žádnej shit nebude :lol:
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

Myslím že pozice pro 4 fany je od výrobce hloupý. může to využít třeba na disky nebo jiné.
Jinak je to ale docela zajmavá úvaha. Proč se nevyrábí třeba 180mm fany. Skříně jsou běžně 190-210 široké a třeba takovej radiátor 180x360 by mohl být lepší než 120x240 8-)
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

karf píše:Myslím že pozice pro 4 fany je od výrobce hloupý. může to využít třeba na disky nebo jiné.
Jinak je to ale docela zajmavá úvaha. Proč se nevyrábí třeba 180mm fany. Skříně jsou běžně 190-210 široké a třeba takovej radiátor 180x360 by mohl být lepší než 120x240 8-)
a teď si uvědom, že tě bedny vlastně omezujou -> nemůžeš mít neomezenej počet neomezeně velkejch fanů, všechno musí bejt na svym místě ( resp. ve svejch šachtách ) dobrej radiátor se tam většinou ani nevejde a kabely ti tam ucpávaj další místo.. tak proč se case vlastně používaj?? :) pro krásu?: dyk teď je COOL mít všechny "střeva" na očích -> komponenty bez bedny by se líp nasvěcovali a byly by líp vidět
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

lmarky píše:
Sleepy.664 píše:Já bych to použil na chlazení sebe v horkejch letních dnech :roll:

Do bedny možná časem :wink:

Kolik ta mrcha váží?
:-D

nevim, zejtra se po ní podívám :) ale vim, že se s ní odvětrával hajzl, takže to žádnej shit nebude :lol:
Snad to není takovej ten klasickej hajzlvětrák, co jich je plno v každým paneláku? :?
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

Sleepy.664 píše:
lmarky píše: :-D

Snad to není takovej ten klasickej hajzlvětrák, co jich je plno v každým paneláku? :?
já (radši) nevim jak vypadá klasickej hajzlvětrák co je v každym paneláku :-D
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Sleepy.664 píše:
lmarky píše: :-D

A co ine cakas? :? Ved ak nechces kupovat novy, tak kde inde taky zozenes? :lol:
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

mno zdá se mi že ste trochu odbočiliale co už
takže říkáte že se žádnej dobrej 160x160mm větrák za rozumny prachy sehnat nedá? škoda byl by to šrumec
Taky mě napadlo koupit si ten normální stolní větráček (takovej ten co se i sám otačí aby ofukl prostor kolem sebe a vydělat z něj motorek se samotnyma lopatkama a nějak to navařit na bočnici. mělo by to svůj vlastní napájecí kabel do zásuvky a někde na přední stranu case bych přidělal ějakej pěknej čudlik kterym bych ten větrnej mlýn zapínal aby neječel furt byl by to mazec ne mít v bočnici30x30cm větrák :-D
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení :)
Notebook: Asus A6KM-Q070
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

artaz píše:mno zdá se mi že ste trochu odbočiliale co už
takže říkáte že se žádnej dobrej 160x160mm větrák za rozumny prachy sehnat nedá? škoda byl by to šrumec
Taky mě napadlo koupit si ten normální stolní větráček (takovej ten co se i sám otačí aby ofukl prostor kolem sebe a vydělat z něj motorek se samotnyma lopatkama a nějak to navařit na bočnici. mělo by to svůj vlastní napájecí kabel do zásuvky a někde na přední stranu case bych přidělal ějakej pěknej čudlik kterym bych ten větrnej mlýn zapínal aby neječel furt byl by to mazec ne mít v bočnici30x30cm větrák :-D
to sem zkosel - je moc hlucnej :(
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

artaz píše:....
To mě fakt nepříde jako dobrej nápad...ty větráky poměrně řvou...

Ale zkus se poptat po tom 15cm, možná by se dal sehnat...ale nechápu, co si tím pomůžeš...když tam hodíš 12cm, tak to bude taky super... :wink:
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

cim vecsi tym lepsi, ten 170mm vetrak ma prietok okolo 250cfm ak som dobre cital.To je uz naozaj vela.Problem by uz bol aj v tom aby ti neodletela skrina??? :lol: :lol: :lol:
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

a kdyz si koupim nějakej stolní a ořežu mu lopatky tak aby se tam vešel šlo by to? :? proč se neprodáva 17x17cm fan za 500,- :sad: hned bych ho bral z pc bych udělal malou turbínu :)
PC:AMD 64 3200+, MSI K8N NEO Pl. ed. bios Award 1.4, Transcend 512MB 500MHz, Maxtor 120Gb sata, MSI GF 5900XT, Forton 350W 12cm fun, myš MX510, kl. Genius Kb-16e, Flopy mech., DWD RW Lite-On 1653S, case EC 8830, ADI P755, Creative 5.1 P580, Sound Blaster Live, MSI Bluetooth k moji T610 , T630 a k750i@w800i+další vylepšení :)
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

treba tady ten http://www.ventilatory.cz/podrobnosti.php?IDZ=21 oddelal bych stojan a nejak sikovne a pekne bych to pridelal ke kompu ochranou mrizku bych dal zevnitr kompu (kvůli drátům) a zvenčí bych navařil něco pěknyho akorát nevím jak je takovej větrák širokej bude to hodně? kolik cm cca?
lMarky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lMarky »

artaz píše:treba tady ten http://www.ventilatory.cz/podrobnosti.php?IDZ=21 oddelal bych stojan a nejak sikovne a pekne bych to pridelal ke kompu ochranou mrizku bych dal zevnitr kompu (kvůli drátům) a zvenčí bych navařil něco pěknyho akorát nevím jak je takovej větrák širokej bude to hodně? kolik cm cca?
blázne -> má to 30 cm, to bys narval tak akorát do bočnice..
Rider008
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rider008 »

30cm je uz naozaj vela, ako uz niekto napisal.To das len do bocnice :)
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

Rider008 píše:30cm je uz naozaj vela, ako uz niekto napisal.To das len do bocnice :)
taky chladic by ti aj zablokoval lopatky na CPU chladici :lol:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Axis píše:
Rider008 píše:30cm je uz naozaj vela, ako uz niekto napisal.To das len do bocnice :)
taky chladic by ti aj zablokoval lopatky na CPU chladici :lol:
Proč ? To už by žádnej větrák na CPU chladiči nebyl potřeba... :)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Axis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Axis »

TomV píše:
Axis píše: taky chladic by ti aj zablokoval lopatky na CPU chladici :lol:
Proč ? To už by žádnej větrák na CPU chladiči nebyl potřeba... :)
To ano, kludne by sa to mohlo chladit "pasivne" , ale na taky velky fan by bolo potreba nejaku vystuzenu bocnicu, nie taky obycajny Eurcase :lol:
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

však já bych to dal do bočnice a myslím že moje bočnice by tu váhu unesla kdyžtak bych ji nějak zpevnil.
přemýšlel jsem že bych ty lopatky trošku ořezal aby tak moc nezasahovaly dovnitř a navyčuhovaly ani ven nevadilo by to? asi hrozí že když to udělám tak začne pískat nebo vydávat nějaké zvuky ne? nevíte někdo o nějakém 30cm větráku např na větrání chodeb co má 2-3 cm průměr?
Jo ještě jedna otázka co prach? bude se tam hodně usazovat?
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SleepY.664 »

artaz píše:však já bych to dal do bočnice a myslím že moje bočnice by tu váhu unesla kdyžtak bych ji nějak zpevnil.
přemýšlel jsem že bych ty lopatky trošku ořezal aby tak moc nezasahovaly dovnitř a navyčuhovaly ani ven nevadilo by to? asi hrozí že když to udělám tak začne pískat nebo vydávat nějaké zvuky ne?
Pravděpodobně se sníží účinnost, zvýší se hluk a vibrace...

artaz píše:Jo ještě jedna otázka co prach? bude se tam hodně usazovat?
Bude.
artaz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od artaz »

hmm tak to je blbý všechno hraje proti velkýmu větráku asi zkusím koupit ten 12 cm
mno a o když koupím teda ty čtyři 8cm bude to lepčí než jeden 12cm? jaký v tom budou rozdíly myslím hlučnost a výkon
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“