Via KT 133 + SBLive! pořád tuhne

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

vogo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vogo »

stara dobra kombinace problem je v jiznim moste :lol: no jestli je druha pulka cipove sady 686B tak je pes zakopanej tady vetsinou pomuze dat zvujovku do jinyho PCI, ovladace zvukovky tohle neresi, kdyz uz tak nejnovejsi BIOS desky a drivery od VIA na cipovku ty nainstaluj urcite :-D
JirkaH
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od JirkaH »

Tak jsem s KT133 taky přišel k problémům. Vyhýbal jsem se této čipové sadě naprosto důsledně, jenže teď mi kámoš podstrčil Abit KT7 tj. KT133 bez A a jsem z toho divokej.
Problémy začaly padáním kompu, čím dál častěji. Zkusil PC přeinstalovat, měl tam WinMe, jenže to už se nepovedlo. Je tam 1x128 a 1x64MB PC133SDRAM, Duron 750, HDD, CDROM a GF2MX. Bios je nejnovější, co je k mání.
Co jsem zjistil:
Paměti asi budou OK, zkoušel jsem v jiném kompu, bez problémů. Nainstalovat Win9x se nezdaří, instalace jakoby projde, ale pak to padá a padá. No a Win2k a také XP prozradily problém. Při instalaci těchto OS to dává 2 hlášky:
1. Bitová kopie kopírovaného souboru není shodná s originálem.
2. Soubor xxxxx.yyy nelze zkopírovat.
Z čirého zoufalství jsem v biosu dal "safe mod", totéž. Paradoxně pokud dám paměti na 133 a nejagresivnější časování, výše uvedených hlášek o něco ubude. Disk i CDROM jedou v PIO módu.
Ještě jsem zkusil HDD vyndat, jinde jsem na něj nainstaloval MS-DOS6.22 a nějaké DOSovské hry, mašina najela a chvilku po spuštění hry to nenávratně spadlo.
Mám z tý desky udělat létající talíř nebo je na to nějaká finta?

Doplněno 22.2.2004
Deska je kaput, po instalaci veškerých komponent na jinou desku všechno šlape.
Díky předem.
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

je to tak, že KT133/A/ + SB Live sa nemajú radi podobne ako R9600 + KT600

vyriešiš to novými drivermi, novým biosom a vypnutím PCI to CPU buffer a PCI Delay Transaction
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

eraser007 píše:vyriešiš to novými drivermi, novým biosom a vypnutím PCI to CPU buffer a PCI Delay Transaction
Někdy :sad:
ignorelist: kremrole a dezoláti
eraser007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eraser007 »

ešte napíš do SoundBlasteru
a skús ešte Via 4in1 v4.51
NB : Asus A6Km Q-0010
HID : Logitech DFP SOUND : Logitech Z-2300, Sennheisers PX 100, Creative SB 5.1 Surround USB
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo ten Live občas pomůže dát do 2. PCI slotu odshora
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“