Via KT 133 + SBLive! pořád tuhne
Moderátor: Eddward
- vogo
- Začátečník

-
- JirkaH
- Mírně pokročilý

Tak jsem s KT133 taky přišel k problémům. Vyhýbal jsem se této čipové sadě naprosto důsledně, jenže teď mi kámoš podstrčil Abit KT7 tj. KT133 bez A a jsem z toho divokej.
Problémy začaly padáním kompu, čím dál častěji. Zkusil PC přeinstalovat, měl tam WinMe, jenže to už se nepovedlo. Je tam 1x128 a 1x64MB PC133SDRAM, Duron 750, HDD, CDROM a GF2MX. Bios je nejnovější, co je k mání.
Co jsem zjistil:
Paměti asi budou OK, zkoušel jsem v jiném kompu, bez problémů. Nainstalovat Win9x se nezdaří, instalace jakoby projde, ale pak to padá a padá. No a Win2k a také XP prozradily problém. Při instalaci těchto OS to dává 2 hlášky:
1. Bitová kopie kopírovaného souboru není shodná s originálem.
2. Soubor xxxxx.yyy nelze zkopírovat.
Z čirého zoufalství jsem v biosu dal "safe mod", totéž. Paradoxně pokud dám paměti na 133 a nejagresivnější časování, výše uvedených hlášek o něco ubude. Disk i CDROM jedou v PIO módu.
Ještě jsem zkusil HDD vyndat, jinde jsem na něj nainstaloval MS-DOS6.22 a nějaké DOSovské hry, mašina najela a chvilku po spuštění hry to nenávratně spadlo.
Mám z tý desky udělat létající talíř nebo je na to nějaká finta?
Doplněno 22.2.2004
Deska je kaput, po instalaci veškerých komponent na jinou desku všechno šlape.
Díky předem.
Problémy začaly padáním kompu, čím dál častěji. Zkusil PC přeinstalovat, měl tam WinMe, jenže to už se nepovedlo. Je tam 1x128 a 1x64MB PC133SDRAM, Duron 750, HDD, CDROM a GF2MX. Bios je nejnovější, co je k mání.
Co jsem zjistil:
Paměti asi budou OK, zkoušel jsem v jiném kompu, bez problémů. Nainstalovat Win9x se nezdaří, instalace jakoby projde, ale pak to padá a padá. No a Win2k a také XP prozradily problém. Při instalaci těchto OS to dává 2 hlášky:
1. Bitová kopie kopírovaného souboru není shodná s originálem.
2. Soubor xxxxx.yyy nelze zkopírovat.
Z čirého zoufalství jsem v biosu dal "safe mod", totéž. Paradoxně pokud dám paměti na 133 a nejagresivnější časování, výše uvedených hlášek o něco ubude. Disk i CDROM jedou v PIO módu.
Ještě jsem zkusil HDD vyndat, jinde jsem na něj nainstaloval MS-DOS6.22 a nějaké DOSovské hry, mašina najela a chvilku po spuštění hry to nenávratně spadlo.
Mám z tý desky udělat létající talíř nebo je na to nějaká finta?
Doplněno 22.2.2004
Deska je kaput, po instalaci veškerých komponent na jinou desku všechno šlape.
Díky předem.
- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- zombux
- Odborník PCT

- eraser007
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: